Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• madgie

titán

válasz LélekVándor #80292 üzenetére

Videónál sokszor túl "vékony" az 50/85mm f1.2 szerű DoF, nagyon nehéz dolgozni vele. Akkor már annál többet ér az adott objektív képkaraktere.

A GH szériát nem kell szerintem lebecsülni, nekem mindig az a profi videós csapat jár az eszemben, akik nagyon értették a dolgukat, sokféle műfajban nyomulnak és jók. Csináltak ők már Wellhello klipen át komplett fesztivált, esküvőket, céges bulikat, szóval értik a dolgukat. Ők mondták (illetve két sráccal dolgoztam együtt, velük beszélgettem), hogy a GH4-et nagyon szeretik, a Sony papíron szép, meg jó, de nagyon eszi az akkut a Panához képest. Az egyik GH4-en ott volt a speedbooosteres Sigma 18-35/1.8, a másikon különböző fixekkel operáltak (régi Zeissek ftw!).

Lényeg a lényeg, videóban szerintem legalább annyiszor hátrány a fullframe, mint előny, az A7S (II) azért más téma, mert éjjellátó, és tényleg egy kólásüveggel is tök jól elvideózhatsz a sötét alagútban is (logikusabban fogalmazva elfér a rekeszelés is "bírja"), de igazából a GH5 annyira overpowered a mostani (nyárra beígért) videó szintjén, hogy az zseniális.

Mindemellett X-T2 userként reménykedem abban, hogy fw frissítéssel megkapja a gépen belüli F-Logot a masina, mert ugyan a Pro Neg STD kellően profilozva kellően flat képű, de az F-Log-hoz a Fuji ingyenes (!) LUT-okat készített, amivel szabvány Rec 709, vagy DCI-P3-ban dolgozhatsz. Ez azért nem gyenge támogatás...

Új hozzászólás Aktív témák