Hirdetés
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- MIUI / HyperOS topik
- Kezünkben a Redmi Note 14 Prók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hát igazából ez az előtétlencsés dolog tetszik. Ha kell viszonylag egyszerűbb rárakni. Valami ilyesmire gondoltam mert alapvetően nem akarok makrózni (még
) Viszont az erdőben volt egykét gombatelep, amin éppen a csigák meg különböző élőlények lakmároztak. Ott szívesen lőttem volna egy két képet. Ezért gondoltam a Makro obit, amit mondjuk használnék 60mm-en gyermekek fotózásához megfelelő távolságból. Aztán egy ilyen témánál csak átkapcsolok azt jöhet a makró. Az előtét lencsét meg csak felcsíptetem...Ha jól gondolom, ez amellett, hogy nagyít csökkenti a közel-ponti fókuszt.
Esetleg ezt tudod, hogy mennyivel lehet közelebbről fotózni?
Gondolom emiatt mindegyik obira felrakható, nem kell hozzá a tele zoom. Gondolom a nagyítás miatt jó ezzel a tele zoom-mal...Telezoom beszerzésétől azért ódzkodom, mert korábban volt telezoom-om és nem sokat használtam, (méret és súly miatt nem is nagyon cipeltem. -Tudom, hogy Pentax esetén más mint itt.) Míg mondjuk 135-ös fixet gyakran felraktam. Mondjuk az a szenzor méret miatt kb 200mm-nek felelt meg, az meg az MFT világban 100mm-t jelentene....
Erre a lencsére szerintem rápróbálok. Kár hogy a 45/1.8-ra nem megy fel....Egyébként meg olyan képekkel megelégednék Makróban, mint amit linkeltél... Csak kellene egy olyan obi, ami mondjuk erdőben amúgy is rajta van, aztán csak csíptetek le és fel....
Samyang-on is gondolkodtam, de ott inkább a 85mm-esre.
Most úgy sem kell rögtön beszereznem, mert a köv. kirándulásig van még időm gondolkodni, nézelődni, próbálkozni
nem mintha addig nem használnám és a szekrényben porosodna....
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Wise (ex-TransferWise)
- Sweet.tv - internetes TV
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) Viszont az erdőben volt egykét gombatelep, amin éppen a csigák meg különböző élőlények lakmároztak. Ott szívesen lőttem volna egy két képet. Ezért gondoltam a Makro obit, amit mondjuk használnék 60mm-en gyermekek fotózásához megfelelő távolságból. Aztán egy ilyen témánál csak átkapcsolok azt jöhet a makró. Az előtét lencsét meg csak felcsíptetem...
nem mintha addig nem használnám és a szekrényben porosodna....