Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz stranger28 #19631 üzenetére

    Ha jól olvasom te kompaktról új belépő lennél a cserélhető obis és nagyobb szenzoros gépek világába. Szerintem "kezdőnek" kicsit elszállt ötlet olyan összeállításokat javasolgatni, amit a többiek igazából saját maguk éreznek jó ár/érték arányúnak a saját felhasználásukhoz. Először is kérdés, hogy egy kezdő tud-e egyáltalán mit kezdeni egy fix obival, illetve azt se tudod feltétlen mire és miért van szükséged.

    Ha vonzódsz az új gépekhez, akkor szerintem igenis megfontolandó egy oly epl5 kit. Az megvan 210-220-ból ujonnan 3 év garival. Kezdéshez az ég világon semmire nem lesz szükséged ezen kívül. Ráadásul az antik cuccokhoz képest ebben a gépben az elérhető legjobb mft szenzor van (ugyanaz mint a dupla ennyibe kerülő e-m5-be).
    Ezzel a vázzal bajod biztosan nem lesz, bőven többet tud mint szükséges, illetve kezdőnek szintén fontos, hogy az oly jpg képei kimagaslóan jók, míg a panáknál raw-al kell játszani. De így legalább időt nyersz és amíg tanulgatod a képfeldolgozást legalább addig is büszke lehetsz a képeidre. Idővel meg majd rájössz, hogy milyen obi kell még neked. Most ne vásárolj be egész komplett szettet, ez a fejlődésről és a saját magad által igényelt építkezésről szól.

    Ha olcsóbbat akarsz általánosabb zoom-al, lehet akár epm1 + 12-50 kombót venni 130k-ért újonnan. Nem egy nagy rizikó ez se. Persze mindenki a saját választását védi én az e-pl5 kittet venném, ha mindenképpen az mft front érdekel. :)
    Mert ugye vannak más rendszerek nagyobb szenzorokkal is, akiknek ugyan kevesebb obival lehet tovább bővíteni jelenleg, de ha nem a további pénzköltés a cél (mint a vevők 85%-nál a 15% pedig itt fórumozik), akkor bizony más rendszer cucca bőven jobb szenzorokkal simán a 200k-s limiteden belül megvehető újonnan és még spórolsz is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák