- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Szerintem az Oly jpg-gel is elég jól működhet ez a Shadows/Highlights/Blacks/Contrast móka

"Azt meg nem értem, hogy miért nincs valami oly preset, ami az oly rawokat automatikusan beallitja a jpg-s színekre..."
Úgy hívják: Olympus Master
De értem ám, adobe progikkal volna jó oly színekkel operálni. Az a baj, hogy nem boldogultam a dologgal, hiába fotóztam referencia-ábrát (colorchecker), hiába buheráltam a színeket akár PS-ben is, nem olyan egyszerű ezt összehozni. Eleve máshogy épül fel az Oly jpg, más tónusgörbe, világosság, ha ezeket nagyjából kipipettázom, majd utána a RGB-t és a CMY-t is, akkor sem lesznek rendben a keverékszínek, sőt, sávos is lehet a kép a sok színbuherától. Szóval nem olyan könnyű egybites módszerrel leutánozni egy ismeretlen feldolgozási metódust... amíg az adobe/oly nem akarja, hogy in camera színek legyenek rawnál is, addig asszem nem lesz 
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4314, 100% Akksi
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 15ACG6 165Hz Gamer notebook -R7 5800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB W11
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- LG 65QNED87A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De értem ám, adobe progikkal volna jó oly színekkel operálni. Az a baj, hogy nem boldogultam a dologgal, hiába fotóztam referencia-ábrát (colorchecker), hiába buheráltam a színeket akár PS-ben is, nem olyan egyszerű ezt összehozni. Eleve máshogy épül fel az Oly jpg, más tónusgörbe, világosság, ha ezeket nagyjából kipipettázom, majd utána a RGB-t és a CMY-t is, akkor sem lesznek rendben a keverékszínek, sőt, sávos is lehet a kép a sok színbuherától. Szóval nem olyan könnyű egybites módszerrel leutánozni egy ismeretlen feldolgozási metódust... amíg az adobe/oly nem akarja, hogy in camera színek legyenek rawnál is, addig asszem nem lesz