Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HollyBoni

veterán

Kéne egy normális alapzoom GX9-re. Kb. fél éve van egy 12-32. Tök jó a miniatűr mérete, de nem vagyok vele kibékülve. Leginkább a képminőséggel van bajom. Elég éles, sokkal jobb mint a régebbi kitobik, de nagyon sok képnek olyan gagyi "kitobis" kinézete van. Igazából pontosan nem is tudom megfogalmazni mi a bajom a képével, csak annyit látok hogy sokszor itthon hagyom és mást viszek, mert a vele készült képek nem tetszenek. Az sem lenne rossz ha a tele vége picit hosszabb lenne.
    Amiket néztem: Pana 12-60 f3.5-f.5.6, Pana Leica 12-60, Pana 12-35 f2.8, Oly 12-40 f2.8 és 12-45 f4.

Az olcsóbb Pana 12-60-tól egy picit félek, hogy ugyanaz lenne a bajom mint a 12-32-vel képminőség terén. A Pana Leica 12-60 elég pofás, viszont szerintem túl nagy, úgy érzem sokszor itthon maradna. A Pana 12-35-nek picit rövid a tele vége, elég keveset látok használtan, és lehet hülyeség de kicsit félek drága Pana obit venni, sokat olvastam szalagkábel hibákról. Méretben elég jó viszont.
    Az Oly 12-40 és 12-45 tetszik a legjobban. 12-40-ből sok van használtan, tök jó a fényerő, viszont szerintem ez is túl nagy és nehéz lenne.
    Szerintem a legjobb a 12-45 lenne. Méretben jó, úgy olvastam képminőségben is, a fényerő picit visszatart, de hát valamit valamiért.

Igazából bicózáskor használom a gépet legtöbbször, és még azt is megérzem ha éppen a Laowa 7.5mm van fent, nem a Pana 20mm 1.7. Ezért lenne mindenképp fontos a súly és méret. Persze mindegyik felsorolt obi jóval nehezebb és nagyobb, de egy normális zoom obival szerintem jobban boldogulnék.

Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák