Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz Dißnäëß #103547 üzenetére

Mindenkinek köszönöm a választ, és jogosak az észrevételek is.
    Jelenleg egy Lowepro Flipside Trek 350 AW zsákot használok, és mivel kezd eléggé gatya lenni, ezért gondolkoztam el azon, hogy milyen megoldás jöhetne helyette majd szóba.
    A megoldással szemben elvárás lenne, hogy hibrid táska legyen, tehát ne csak a fotós motyónak legyen benne hely, hanem egyéb apróságoknak is, mint kulacs, szendvics, esőkabát, stb.
    Végig néztem a gyártók kínálatát, és sajnos úgy látom, hogy még nem született meg a számomra ideális típus, ami nagyjából az alábbit tudná:
    hálós háttámla, oldalt és a háton nyíló fotós rekesz (a cél az lenne, hogy a táska levétele nélkül hozzáférhető legyen a bekészíttt szett), felül nyíló második „nagy” rekesz, állvány és túrabot rögzítési lehetőség, korrekt esőhuzat, derékpántos kivitel, több kisebb zseb, rögzítési lehetőségek a táska külsején (kb. miltechhez hasonló), hálózsáknak rögzítési lehetőség pl. a táska alján, stb.
    Felszerelés tekintetében soha nem viszem magammal a teljes arzenált, mindig egy a célnak megfelelően szelektált csomagot állítok össze. A leggyakrabban ez egy M1 váz markolattal, mellé a 40-150 2.8 és 7-14 vagy 8-25, peakdesign vállpánt, opciósan egy kétszerezővel. A jövőben lehet, hogy újra visszatérnék az 1:1 makróhoz, akkor vinnék magammal vakut (Godox V1 + valami diffúzor), de ilyenkor a nagylátót talán nem.

Vajon ez mennyire használható a gyakorlatban? Kétségeim vannak afelől, hogy ha rendesen meghúzod a derékpántot, akkor hogyan tud forogni a fotós része a dolognak..
    Gondolkodtam még olyanon is, hogy egy túrazsákba teszek egy belső modult a fotós cuccoknak (valami ilyesmit pl.). Ill. azon is, hogy a pántokra rögzítenék egy külső tárolót, mint pl ez.
    Egyelőre mindegyik elég komoly kompromisszumnak tűnék, és egyikkel sem vagyok maradéktalanul elégedett.. :B

Új hozzászólás Aktív témák