- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mulatosdj #195059 üzenetére
60-ért:
- Vennék hardverapróról esetleg bontatlan CMF Phone 1-est, ha nem kell az NFC.
- Moto G55 , de mondjuk az néhol drágább.Note 14-ből csak az 5G-st venném.
vagy 52-ért a Moto G34-est
-
-
Dinter
addikt
-
Ájvé
veterán
válasz
mulatosdj #183866 üzenetére
A54-ben kicsivel erősebb csak a SoC. Üzemidő, IP68 és támogatás jobb benne, illetve ki mennyire szereti a MIUI-t (meg a reklámokat benne) vagy mostmár Hyper OS lesz. Viszont csak 25 wattos töltést tud, Xiaomi 68-at, illetve nem adnak hozzá töltőt és kábelt. Nem tudom mennyi a felár, te döntöd el megéri-e neked.
A34-el azonos így a SoC. -
Ájvé
veterán
válasz
mulatosdj #183862 üzenetére
Redmi Note 12 Pro 5G-ről írtam, ha sima vagyis 4G-s abban Snapdragon 732, gyengébb az MTK 1080-nàl (ami az 5G-s változatban van). Nem tudom te melyikre gondoltál, ha nem írtad az 5G-t akkor 4G-s lehet az gyengébb.
A34-et nem néztem, abban is MTK 1080 van, mint Redmi Note 12 Pro 5G-ben, nem rossz opció. -
Ájvé
veterán
válasz
mulatosdj #183859 üzenetére
Ha A54-et is nézed akkor az erősebb nála (nem sokkal).
Hardverben igen, kamera az már más kérdés.
G84 kicsit gyengébb nála.
Motorola ívelt kijelzője alig észrevehető, előtte Xiaomi 12 volt az sokkal jobban zavart (néha az ívelt részén kellett ujjal tapizni, na az nagyon zavaró és nehéz, de Motorolánál sosincs ilyen). Nagyon a széle ívelt csak és ha nem kapcsolom be az oldalsávot ami direkt ehhez való funkció, akkor szinte fel sem tűnik, mondjuk ha neked akkor se téma megértem (illetve ha használtan nézed nem tudom mennyire kapható és mennyiért). -
Ájvé
veterán
válasz
mulatosdj #183856 üzenetére
Hát A54 biztos nem 20-30k feláras, hanem a duplája.
G84 nem rossz, SoC elég régi, talán a legnagyobb baja.
Hardverben Redmi Note 12 pro 5G a legjobb ezek közül.
G54 se rossz, MTK 7020 elég erős, közel olyan erős mint az MTK 1080, viszont csak IPS kijelző van benne.
G84 113k alig drágább az Edge 40 Neo ami 130k és mindenben jobb, viszont 137k a sima Edge 40 ami még sokkal jobb, úgyhogy ez egy ördögi kör, neked kell meghúzni a vonalat árban. -
zolnagy
őstag
válasz
mulatosdj #182961 üzenetére
Nekem nincs olyan tapasztalatom, mint itt a fórumban többeknek.
Mostanában nézegetem a telókat, mert a feleségemnek akarok egy utódot a redmi 4x helyett. A 4x-el sejthető, hogy ez is hosszú távra lesz, így nálam fontos a hosszabb frissítés, amiben meg a Samsungok jók.
Én a motorola G54-től indultam, aztán a samu a34, a54-nél kötöttem ki. De ugye akkor már kis emeléssel ott az s21fe is jobb videoval és kicsit jobb fényképezéssel. Akkuban viszont az a54 jobb. Szóval ez van. Ja és mindkettő elérhető részletfizetéssel is a vodánál, igaz magasabb áron (a54 ~170, s21fe 210)
Karácsonyig van időm gondolkodni. -
Volband
tag
válasz
mulatosdj #182961 üzenetére
Az a baj ezekkel a határokkal, hogy mindig találni egy ényegesen jobbnak tűnő mobilt "csak" 20-25 000 forintért drágábban. Én sem tudtam még dönteni, de egy kezdeti Redmi Note 12S-től 70 000 forintért eljutottam már a Xiaomi 13T-hez is 160 000-ért...
Nekem az A54-ben a jack hiánya és borsos ár nem tetszik. Redmi Note 12 Pro (+ vagy nem +) nem érdekel? Csak hogy egy újabb mobillal bezavarjalak. Yettelnél a Prime+ tarifámmal pl. 110-ért el lehetne vinni a Pro+-t. Mondjuk az is nagyobb az A54-nél szóval neked valsz offos.
Igazából nekem a legfontosabb a kamera lenne, de hazai támogatás nélkül nem akarok Pixelt venni.
-
Orgi
addikt
válasz
mulatosdj #179986 üzenetére
Milyen válaszokat szeretnél?
Ez a kérdés kb a topic minden 2. oldalán végig megy amúgy, lehet már az összefoglalóba kéne tenni... Én nem kedvelem a Samsungot, egyedül a hosszabb frissítési idő és az IP védelem szólna az a52s mellett véleményem szerint, én a Realme 9 Pro+-t választottam, a fényképező része élő képek (és nem Gsmarena összehasonlítás szerint) szerintem jobb (a fotós topicba jó pár képet felraktam), imádom a sztereó hangszóróját, az atomgyors töltést, az UI-t, az egész akadásmentes gyorsaságát és egyszer sem fagyott még ki. Ha majd lecserélem, valszeg a 11 Pro+-ra fogom.
Ráadásul folyamatosan, minden szabadidőmben túrázom (vélhetően az itteni olvasók 99%-nál többet), télen, esőben és eddig még nem volt problémám az IP védelem nélküliséggel sem.
-
vacs
veterán
válasz
mulatosdj #179446 üzenetére
A használt piacot kevésbé követjük, szerintem.
Hardverapro.hu-n beírod a keresőbe hogy android 80 000-ig, közben itt az összefoglalót átnézed, hogy mik az ajánlott típusok és összehasonlítod, hogy mit kapsz ennyiért.
Az infláció miatt a telefonok is drágultak, emiatt most többé kerül az a tudás amit keresel, mint 6 évvel ezelőtt! -
szs85
aktív tag
válasz
mulatosdj #178623 üzenetére
Realme 8 6/128 - 40e, használt (elméletileg) garanciás
-
szs85
aktív tag
válasz
mulatosdj #172750 üzenetére
Most lehet érdemes a bontatlan vagy épp csak kibontott (normális) garanciális készülékek közt szétnézni a hardveraprón. A készülékcsere programot többen kihasználták, és adják nyomott áron az új készülékeket.
Poco M3 Pro 5G 4/64 itt vagy itt.
Redmi 10 itt (nem Note, ahogy a hírdetés címében van, ez a sima 10) -
-
ToniSoprano
addikt
válasz
mulatosdj #112593 üzenetére
Ha 80 körül el tudsz menni a Lenovo P2 hasznátlan szinte újonnan 2 év garival meg szokott jelenni a hardverapron. Ott egész jó a kamera és a Note 4-et és 6X-et is veri mindenben pl. ott nagyon masszív a ház amoled kijelző, brutál üzemidő, andoid 7 már megvan stb. De 100-at is megér újonnan nagyon.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
mulatosdj #112593 üzenetére
A Note 4 fórumon feltett képek és az ottani erre vonatkozó panaszkodás alapján Honor 6X teszt alapján kamerában egyértelműen jobb a 6X. Jobb a szoftveres hardveres támogatás is hosszabb távon. (Bár lehet a Note 4 kameráján javítanak előbb utóbb szoftveresen, mert elvileg a maga a sony szenzor nem lenne rossz, de lutri.) A Honor 6X egyetlen komoly hibája hogy nem túl masszív a ház, de kb ennyi.
-
Ájvé
veterán
válasz
mulatosdj #112580 üzenetére
Hát némi elfogultsággal Redmi Note 4-et mondanám, de Honor 6x se rossz azért (SoC jobb a Redmi Note 4-ben azért is írtam előbb). A3 2017-et biztos kihagynám 2/16 RAM/ROM miatt. P9 Lite 2017 pedig szintén csak 16GB ROM-al bír, ahogy olvastam más tekintetben sem nyújt jobbat (pl kamera), akku is csak 3000-es (Honor 6x 3340-es, Note 4 pedig 4100-as ügye).
(Ezek a 2016/2017 elnevezések egészen nevetségesek, inkább számoznák már vagy tudom is én, de ebből csak káosz lesz. Persze ez nem kapcsolódik a témához, csak kikívánkozott belőlem.) -
Ájvé
veterán
válasz
mulatosdj #109100 üzenetére
Igen, ezek a legnagyobb hiányosságai.
(#109101) carl18:
Nem egészen. G3-ban QHD-s a kijelző ami nem válik annyira előnyére, jelentősen visszafogja az S801-et, ami egyébként nem sokban különbözik az S800-tól. G3 van 3GB RAM-al is, más téren nem sok különbség van a két készülék közt, kamera ugyan az bennük, akku azonos, G3-ban már GG3-as üveg van, de ez se olyan nagy különbség, esetleg a G3-ban bővíthető a memória, ez még előnye. -
Ájvé
veterán
válasz
mulatosdj #109083 üzenetére
Hát itt ahogy árban is vannak Redmi 3s<Redmi Note 3 SE<Nexus 5X. Nexus 5X igazán a kamera miatt éri meg, ha az nem fontos akkor Note SE hardveresen semmivel nem gyengébb (sőt 3GB RAM miatt még kicsit jobb is), viszont Nexus 5X jobban frissül (Nougat), de ha csak egy SIM-et használsz akkor tudod bővíteni a Note 3 SE memóriáját. Szóval mind jó a maga nemében.
Második kérdés:
pedig jó lenne, ha szóba jönne egy normális telefon azért, eddig a Mi 4c sorolható az említettek közül a normális kategóriába.(#109084) szalabzs:
Redmi Note 3 SE szerintem jobb lenne, de én elfogult vagyok.
Melyik One+-t? 3 vagy 3T? Ha ezek közül lenne, akkor igen, azt mondom jobban megéri, mai csúcstelefon még 2 év múlva is valószínűleg megállja majd a helyét, közép kategóriára nem feltétlenül igaz ez.
4 évig szerintem egy mai telefon se nagyon húzza, levélnehezéknek jó lesz, de amúgy nem sok másra. -
válasz
mulatosdj #108083 üzenetére
Az általad felsotolt első hármat itthon is forgalmazzák alapból, ha ez számít.
(Nagy jelentőssége nem igazán van)
A P9L-ot kilőném, bár egyáltalán nem rossz teló.
(Alapfelhasználásra bőven elég)
Az utóbbi három közül a Xiaomikat ajánlanám.
Nexusban iszonyat jó a kamera, erős a hardvere, de gyenge az akksija.
Honorban jobb az akkuidő, kicsit gyengébb a kamera.
A Note 3 SE is egy korrekt készülék alacsonyabb kategóriában, a 3S Prime pedig az árához képest egy működőképes, jó üzemidejű teló.Szerk. A P9L is jó. Igazából mindegyik készülék jó alapfelhasználásra, a fentiekkel együtt ízlés kérdése talán, hogy melyiket választod
-
válasz
mulatosdj #106677 üzenetére
Két évig bőven jó lesz (most is kb. csak a ram huszárok miatt van 6GB a piacon, de a legtöbb embernek elég a 2GB), ráadásul kb. még egy évig kapni fogja a frissítéseket, úgyhogy szoftveresen se lesz probléma.
Arra figyelj, hogy nem bővíthető a tárhelye, ennek fényében érdemes választani, hogy 16GB vagy 32GB.
Az utóbbi is 60-70 körül már elérhető, tehát csak ügyesnek kell lenned. -
válasz
mulatosdj #106675 üzenetére
Z3C mellett van egy N5X-em, egyedül az üzemidő az, amiben valamivel jobb a Sony (a STAMINA, illetve a kisebb felbontás miatt), a többi dologban látványosan többet tud a Nexus.
A Nexus hardvere tavalyi felső-csúcs kategóriába sorolandó, a P9 lite pedig nem az a szint, tehát ha választani kell, egyértelműen az 5X a jobb vétel. -
válasz
mulatosdj #106673 üzenetére
A felsoroltak közül R3S látványosan jobb üzemidőben (de nem erősebb chipset), a Huawei-féle készülékek pedig erőben tudnak többet, mint a Z1C.
A P9 lite az, amire összességében talán megérheti a váltás.
(Kamera, üzemidő, erő stb.)
Ami még (kifejezetten) ajánlott, az a N5X használtan 50-60k körül.
(Vagy Partneroban 66-tól kapható)
Sokkal jobb kamera, és erős proci, stock androiddal. -
-
cs.zs.
veterán
-
Devas
őstag
-
törölt tag
válasz
mulatosdj #77505 üzenetére
Ugyanez a hardver ugyanennyi memória van a nexus5-ben, lg g2-ben a különbség hogy ezek fullhd-k a z1c "csak" hd. Az árakat nem tudom.
Ettől feljebb a snapdragon801-es gépek vannak de azért ott még nincs sok különbség teljesítményben, aztán jön más fronton a honor6, aztán az aktuális csúcs készülékek, s6 például.
Árak a honor6 kb 100ezer, az s6 200-on felül meg a társai is. Úgy értem függetlenül gyártói garanciával. -
Devas
őstag
válasz
mulatosdj #76222 üzenetére
Ilyen apró készülékeket sajnos már nem gyártanak. Talán a kínai piacon lehetnek még kissebbek.
S4 mini és Moto E (első generációs), amik viszonylag kissebbek, de ezek sem új telefonok.
Esetleg Iphone 4, vagy régebbi Blackberry amik még kissebbek.Esetleg idei telefonok közül a kissebbek, de tudásban korrektek.
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
mulatosdj #63136 üzenetére
Ez is belefér abba a 60-80 ezres sávba, ez is Snapdragon 400, de talán ebben van legnagyobb akku, és jól optimalizált rendszere van. 4,7" IPS, kijelzőn kívüli gombokkal, ellenben pl a 4,8" M2-vel, ahol ebből még elvesznek a gombok. Full HD videót tud , korrekt fényképezővel van felvértezve és van belőle 2 kártyás is. Miben látod a hibát ? Nincs a szolgáltatódnál ?
-
pengwin
addikt
válasz
mulatosdj #63132 üzenetére
LG G2 (ha nem a mini verzió) teljesen más liga hardveresen, kijelzőben mint a másik három.
Sorrend: LG G2, S4 mini, Idol 2S, Xperia M2.
Én ebben a sorrendben ajánlom őket, ha nem szempont a cserélhető akksi és a microSD bővítés, akkor mindenképpen a G2-t vedd, gondolom a hasonló ár miatt került egy felsorolásba ez a négy. -
Szancsó
aktív tag
válasz
mulatosdj #56906 üzenetére
Szia! Szerintem első hozzászólásnak megfelelően legalább azt írd meg hol vennéd és mennyi a keret, esetleg mekkora lehet a max mérete (LwW elég kicsi, legalábbis ahhoz képest, hogy most a 4.3" a "mini") + talán 1-2 fontosabb szempont, aztán jönnek majd a javaslatok...
-
edem96
senior tag
válasz
mulatosdj #47609 üzenetére
LG F6-t vagy a Lumia 625-t mondanám.... Ha kell a testre szabhatóság meg a sok app akkor F6... Ha viszont gördülékenyebb rendszert szeretnél akkor Lumia 625... Viszont a Lumiánál nincs annyi ingyen app, viszont van ingyen navid és egy gördülékeny rendszered.... Nokiáról annyit kell tudni, hogy mostanában elég sok pixel hibás ha jól tudom....
Hunt3r22:egyszer már leírta a kollega, hogy azért váltott mert az iPhone-ja megadta magát és ez maradt neki....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest