- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jeni
félisten
válasz
Dinter #185917 üzenetére
ez már régi,kérdés ez érvényes-e 2024 évében is és ráadásul helyesírási hiba is van benne,kétlem ,hogy egy országos szerviz ilyet ily módon kiadna tájékoztatásul.
de legyen szerencséd és abban is ,hogy megbízható a Xiaomi modell.
helyedben az itthoni ügyfélszolgáltatót megkérdezném.
az mstore hivatalos Xiaomi képviselet és ott jóval drágább is az adott típus. -
-
-
vence
aktív tag
válasz
Dinter #185901 üzenetére
Ami kimondottan az A szériák ellen szól:
a Samu zsúfolt rendszeréhez (+ face stb.) már most sem bőséges a 6GB RAM, ami ezeknél belefér az árba.
Így pár éven belül megint garantáltan lassú telója lesz ...
Ezen a frissítések inkább még rontani szoktak!A motorolákon közel tiszta (és ezért könnyű) Android fut, amihez ráadásul az említett 2 típusnál 12 GB RAM jár (+ nagyobb belső tároló is).
Tehát 4-5 évre elég egyértelműen ajánlhatóbb készülékek.A főkamerák szintén OIS -ral vannak ellátva,
+ a 8MP-es modern ultraszélesen autófókusz (AF) van, amit makró felvételekhez lehet használni. (Ezt a Samu drágábban 2 kamerával oldja meg.)Az A34 a nemrég itt tárgyalt "Virtuális közelségérzékelős problémák"
témában is érintett, egyszerűen fogalmazva, az a szenzor is ki lett spórolva belőle, nem csak egy-két adag memória-csipszSzóval szerintem érdemes alaposabban mérlegelni a dolgokat választás előtt.
A Moto G54 egyébként minden szolgáltatónál elérhető, talán ki is próbálható valamelyiknél.
Ez sajnos mostanában nem egyértelmű. -
-
jeni
félisten
válasz
Dinter #185899 üzenetére
100ezer Ft értékben mit lehet elvárni?
Ha új vagy bontatlan legyen ami esetleg vagy előfizus vagy gari nélküli esetleg GSM bolti.
A34 belefér a keretbe,A53/A54 kétes boltból,ezekre lesznek támogatások hosszabb távon,esetleg Motorola de ott kevésbé vagy ritkábban.
Használtan garival Honor90? Honor 90 Lite belefér
Ha pedig kell,hogy 8gb ram is legyen és OIS akkor nehezen található mobil 100e.körül.
Motorola? Xiaomi? -
válasz
Dinter #180221 üzenetére
Xiaomi 12X egy hangyányival nem lassabb így, hogy be van kapcsolva a +5GB. A 8GB RAM mellett használatba vette azt is a teló, ahogyan az a kép alján látható...
Egyébként a most kijövő telefonokat nem adnák ki 4GB RAM-mal, ha úgy jelentősen lassulnának a napi használat során, ezek alap használatra tökéletesek, akik többet szeretnének ettől, veszik a drágább mobilokat, de a belépő szint is tökéletesen használható.
Valószínűleg az asztali disztribúciókra gondol.
Gyanítottam, de a desktop Linux memóriakezelése és az Android memóriakezelése teljesen más, sőt alapvetően más.
-
válasz
Dinter #180209 üzenetére
"A virtuális RAM kifejezés olyan RAM-ra utal, amely fizikailag nincs jelen az eszközön (mint a normál RAM), de szükség esetén használatba kerül."
Azért az, hogy kiegészítőként valaki bekapcsolja ezt a virtualmemót, nem jelenti azt, hogy az alap GoogleApps onnan fog ezentúl működni.
Technikailag tehát a több RAM lehetővé teszi, hogy több alkalmazás legyen a háttérben, és azokat gyorsan, minimális késleltetéssel vagy késleltetéssel nyissa meg újra.
Mondjuk ha a user nem túl sok App-ot futtat, szintén még mindig elegendő lehet az alap 4GB RAM.
“On Android, storage isn’t used for swap space like it is on other Linux implementations since frequent writing can cause wear on this memory and shorten the life of the storage medium.”
Ez a mondat így elég viccesen hangzik. Milyen más Linux implementációról lenne szó? Vagy magáról a Linuxról, mert akkor még furább a dolog...
-
M-63
tag
válasz
Dinter #179931 üzenetére
Erre próbálok rámutatni, de ilyet ne írj, mert te leszel a hülye, mint én is, mert hát a poco nem kap több éves szoftverfrissítést. Soha nem lesz jó mobil egy xiaomi
nem jó, ha egy telefon gyors, a lényeg az, hogy a szoftverfrissítés, az már mindegy, hogy a telefon meghal tőle a 3-4. évben, de lényeg, hogy 6 évig van rá frissítés. El is engedtem a dolgot.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Dinter #178949 üzenetére
Én első körben custom rom-ot tennék rá, létezik jóféle PixelExperience rom, a 4 éves Pixel 3a telefonom köszöni szépen jól van a PE-on.
(#178958) vendingo:
Topikjában megtalálod az információt! -
-
-
maczera
aktív tag
válasz
Dinter #176303 üzenetére
14 évesnek már nem vennék 720p felbontású telefont. Inkább:
Realme 9i EMAG akció
Motorola Moto G31 -
válasz
Dinter #170249 üzenetére
Nem feltétlen mondanék user errort.
Többen írták pl. a Redmi Note 9 Pro topikban is, hogy belassult a telójuk, én nem tapasztaltam ilyet.
_Szerintem_ valamelyik feltelepített app teszi, de persze, csak ötletelek, simán lehet tényleg rossz is a teló.Amit én is tapasztaltam, hogy ha az Új Irányítóközpont volt bekapcsolva, akkor lassabb volt a készülékem. Olvastam olyat is, hogy pl. a memóriabővítmény is lassíthat (ami vicces, mert elvileg pont az ellenkezőjét szeretnék vele), de ezer meg kettő egyéb oka is lehet, ami miatt lassabb lehet a teló.
-
válasz
Dinter #170239 üzenetére
Javaslom megtekintésre a Mobilarena TV adását, amiben Bog arról beszél, hogy drágák lettek a telefonok.
MA!gazin S03E12: Rohadt drágák lettek a telefonok
Nem csak a Xiaomi esetében kell magasabb árat fizess. -
-
Ájvé
veterán
válasz
Dinter #160812 üzenetére
Hol foglal 10 GB-ot az Android? 20-30 GB meg már nevetséges, Windows foglal annyit.
Igen ha túl kevés a szabad hely az probléma lehet, jó ha legalább 10% szabad. Bár elvileg alapból foglalja a gyorsítótár helyét az Android függetlenül a felhasználható tárhelytől.malgab01
F1-et már nem erőltetném. Mi 10T nyilván a legjobb ezek közül, hosszú távon legjobb lenne. Ha viszont nem akarsz ennyit költeni telefonra akkor X3 és Mi 10T Lite között az 5G a lényegi különbség, ha ez nem kell akkor X3 bőven elég.
Nincs jelenleg kompakt Xiaomi (elmúlt kb 2 éven belül talán Mi 9SE volt az utolsó), voltak pletykák róla hogy lesz, de eddig semmi konkrétum nincs. -
Ájvé
veterán
válasz
Dinter #143290 üzenetére
Részletre veszed a telefont? Ha nem akkor nincs semmi köze hozzá, a szerződés neked szól, a telefon teher mentes lesz ha egybe kifizeted. Bár ilyen kedvezményes készülékre szerződésben talán benne van hogy nem adhatod el, mivel nem a lista árát fizetted ki, de szerintem nem tiltják ha nem fizeted az előfizetést (persze lehet most tévedek, de készülék elvileg ki van fizetve még ha kedvezményes is).
-
törölt tag
válasz
Dinter #143277 üzenetére
Nem vagyok előfizetés párti szerintem ahhoz képest drága.
Használtan a P20 pro garival 100E és semmi függőség.
Xiaomi Mi 8 használtan garival 80-85E, Gearbesttől a Mi 9T 85E idehaza 100E körül. Mi 9T Pro-t is majd be lehet szerezni 110E körül Snapdragon 855 bivaly egy telefon.
Feltöltőkártyásan adnák rendben van de 2 év hűséggel a következő android verzió már valószínű nem is lesz rá.
Gondold át azért rosszul nem jársz vele de azért az árért szerintem nem olyan nagy durranás. -
Pano
addikt
válasz
Dinter #128145 üzenetére
Xiaomi Redmi 5 alá szerintem nem szabad menni, az alatt minden csak kínszenvedés lesz.
-
válasz
Dinter #127783 üzenetére
Biztosan.
Eleve ott van gyorsulás, hogy az appok telepítése Oreo alatt sokkal pörgősebb, illetve ezen kívül a proci is gyorsabb.
Mikor én váltottam a Redmi 3 Pro-ról a Redmi 4 Prime-ra, ott is volt érezhető javulás, mikor meg a Mi A1-ről (Snapdragon 625 procis ez is) váltottam Redmi Note 5-re, szintén.
-
BenHans
addikt
válasz
Dinter #91467 üzenetére
Szia
Nem szabadna a billentyűzetnek lagolnia. Reset nem segít? Az újratöltések a rendszermemória hiányából vagy annak nem megfelelő kezeléséből adódnak. 2GB RAM-mal szerelt készülékeknél azért jelentősen jobb a felhasználói élmény pláne ha odafigyelnek a memóriakezelésre, ezért manapság már ajánlott a 2GB RAM-os telefonok között nézelődni ha vásárláson gondolkodik az ember.
-
Ájvé
veterán
válasz
Dinter #88068 üzenetére
M2 jobb, dupla annyi ROM van benne. GPU is jobb ha esetleg játszanál. extremedigitalon van, mint írták előttem is, 60-ért pedig M2 Note is van, ha már eustockon nincs most.
-
-
mike1334
veterán
válasz
Dinter #86546 üzenetére
A wp nem fagyogat (legalábbis nekem nem szokott, max bezárja néha a böngészőt, de az általában optimalizálatlab oldalaknál fordul elő, illetve a kijelző néha nem reagál - 1-2 hetente 1x, ha az fagyásnak számít...akkor újraibdítom). Ha sose volt még okos telefonja, akkor nem lehet gond a menü logikája, a droidosat se szokta meg. Nekem is panaszkodott isnerős droid után erre, de nem értettem mi a baja, nekem rz az alap
amúgy használok droidot is, a tabletem olyan, de ha újra vennék, már abból is wibeset vennék, igaz ott más megfontoásból, de telóból is wp-s lesz az új kiszemelt valószínűleg. Zseblámpa alkalmazás is van wpre, ha a telón van vaku, akkor rendben lesz.
-
Flind
senior tag
válasz
Dinter #74049 üzenetére
Leginkább szerintem a Moto G (2014), illetve esetleg a 2GB RAM-os Redmi 2 (ha kapható lesz végre). De összességében nem érik el a L735 minőségét szvsz, gondolok itt pl. üzemidőre, kamerá(k)ra, designra, anyaghasználatra, kijelzőre.
De ha a gyors és stabil rendszer a fontos, a Moto-t nyugodtan választhatod. Támogatás szempontjából is legjobb ennyiért, már Androidon. -
tvamos
nagyúr
válasz
Dinter #28349 üzenetére
Amugy, ha csetelnel valakivel, meg olvasnal is valamit egyszerre, eleg idegesito tud lenni.
Meg az is, hogy ujratoltogeti, amit olvastal.
Fel gig rammal sokkal jobb, mint az ugyan ilyen droid, de... 1 GB-vel talan Jo is lehetne.
Amugy nekem is nagyon tetszik a WP8. Kinezetre is, meg minden.
(Nokia Lumia 620)(#28356) Vezér válasza tvamos (#28286) üzenetére
Tulzasnak erzem, hogy 100percent objektiv volt... -
motoflug
őstag
válasz
Dinter #24672 üzenetére
Irónia nélkül írtam.
Azért baki,mert az első vidi az totál pech(mondjuk explorertől mit várunk
), a pc-s cikk pedig szimplán gáz volt a microsofttól.Ebből sok nem derül ki a wp-kről.Részemről nem is offolnék tovább.
ON:
Az S Advance-nek mi lehet árban/tudásban a legjobb (androidos) vetélytársa? (szerk.)
-
Picike8
aktív tag
-
mtcob
senior tag
válasz
Dinter #19090 üzenetére
Android nem csoda hogy belassul Galaxy Ace-n..
A 620 nagyon megéri az árkategóriájában, olcsó androidos telefonok után felüdülés használni
A WP8 már elég jól használható rendszer, szóval ha nincsenek nagy elvárásaid(nagy testreszabhatóság,erős játékok) akkor jó választás.Kamerája viszont elég gyenge a 620nak...
Esetleg a galaxy ace 2 vagy az S Advance ,ami még jó.Ezeken már gyors az android,szóval sebességgel nincs gond itt sem.Egy
Egyikkel sem fogsz nagyon mellé,mindegyik szerethető és használható telefon -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest