- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
66zio
aktív tag
válasz
nyisziati #154160 üzenetére
Nem akarok előfizetést. Kártyás akarok lenni mert nem használnám ki. De ahogy nézem telenornál így nem is tudom megvenni, csak előfizuval?
szerK: Semmi, megtaláltam, csak készlet nincs a telefonból.
Ráadásul nem is jók a tarifák. Nem telefonálok nem SMSsezek szóval 5gb net 6,5k- ért rablás.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
nyisziati #154097 üzenetére
2 év gari megy, de Prémium nincs (nem tudom miért)
Én külön biztosítást kötök rá a BusinessBox -nál. -
gabor9991
addikt
válasz
nyisziati #153993 üzenetére
Nincs már ilyen opció, megszűnt de a weboldalon még ettől függetlenül kint van a lehetőség.
Leadtam egy hete ezzel a prémium opcióval a hibás telefonom az újat még megtippelni sem tudták mikorra tudnák szállítani 72 óráról szó sem volt.
Hancosydigital a másik ilyen kisebb ajánlott üzlet ott meg azt írja az aszf hogy a 14 napos elállás csak tévedésből rendelt bontatlan készülékre vonatkozikaz is vicces egy cég lehet.
-
TeeJay
félisten
válasz
nyisziati #153956 üzenetére
Azzal a tulajdonsággal hogy "tökéletes fekete" gyorsan elfeledtetnek 5 hátrányos tulajdonságot pikk pakk.
Ilyen ez a marketing. Aztán persze előre beépítik a telefon árába hogy egyszer ha panelt kell cserélni beégés miatt akkor sincs gond. De lehet ha 2x kell még akkor sem buknak rajta -
Norbi.
őstag
-
FraFer82
tag
válasz
nyisziati #153871 üzenetére
De a G8S-re nincs is Android 10 még csak 9, csak így tudod megvenni (a hivatalos EU verziót). Az egyik telefonom ez, direkt megnéztem az előbb. Az egyik hibája (vagy erénye?) az LG-nek, hogy nagyon lassan frissít, de érdemi bug nélkül. Igazából nem egy izgalmas telefon, csak teszi a dolgát és stabil. Mivel nekem munkaeszközöm is, így ez számomra rendben van.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
nyisziati #153875 üzenetére
Így van, ráadásul kb 15 ezer egy aksi csere, legrosszabb esetben 30, ha otthon magadnak csinálod, még kevesebb és azért nem egy atomfizika megcsinálni. Ráadásul nem kell 3-4 évet visszamenni az időben, ott van pl tavalyról a Mi 9 SE, ami max. 1 éves lehet, tehát még az aksi is jó benne, ráadásul már kb. 60 ezerért megvehető. Ha ez is nagy, akkor ott az iPhone 8, már az is 100 alatt megvehető és még egy jópár évig jó telefon lesz. (18 ezer egy aksi csere ha rossz lenne esetleg, de a legtöbb eladó használtban már cserélve volt szerintem)
-
-
batai15
félisten
válasz
nyisziati #152965 üzenetére
Igen ez sem elhanyagolható ,illetve s10 lite kissé mostoha gyermek,nem olyan népszerű.
Xr is lazán bírni fogja 2 évig,de lehet hogy 128as lenne belőle. Árában viszont olyan 230 lenne ,van esetleg jobb alternatíva ? Bár a nyers számok nem minden.
Amúgy is terveztem iosre menni,mert kissé meg csömöltem a sok év droidtol. -
Ájvé
veterán
válasz
nyisziati #152352 üzenetére
BT 4.0-tól már nagyon alacsony az energia fogyasztás, ha az eszköz támogatja ezt akkor nem vészes a fogyasztás, ha korábbi verziót támogat akkor lehet része vehető a különbség, de szerintem akkor se lehet olyan vészes.
A helymeghatározás viszont nagyon szívhatja az akksit, beállítástól és alkalmazástól is sok minden függhet. -
TeeJay
félisten
válasz
nyisziati #152228 üzenetére
tippelj a vevők hány %-a tudja ezt a 20évnyi LCD-s telefonok használata után?
azt se tudják mi az az OLED panel vagy hogy a kijelzőből létezik több féle
megveszi nyomja, kiteszi kocsiba navigálni aztán jön a pislogás hogy mi ez a beégett valamimásik fele meg este fekszik az ágyban és minimum fényerőn olvasgat lefekvés előtt aztán csodálkozik hogy miért villódzik a szeme meg miért fáj meg miért nem tud rendesen aludni órákig utána
-
t72killer
titán
válasz
nyisziati #152182 üzenetére
+#152183:
, köszi. Én se fogok vele bajlódni sztem, max ha extraolcsón utánamvágják...
Nem jöttem rá, vajon úgy, hogy nincs hüjevej telóm, hogy lehet megnézni, milyen appok kaphatók abban a rendszerben
? Pl egy Skysafari vagy Backcountry Navigator érdekelne, esetleg pár app, amiért a gugli play store-ban fizettem korábban.
-
nemengedbe
friss újonc
válasz
nyisziati #152166 üzenetére
Köszi!
Még ezt találtam:
https://b-tel.hu/lg-v405ebw-v40-thinq-dual-sim-128gb-6gb-ram-kek-330.htmlnagyjából ugyanez, csak van benne quad dac, ha jól látom, viszont valamivel gyengébb a qualcomm / adreno chip. Meg kisebb akksi, de li-ion helyett ez li-pol (jelent ez bármi előnyt? mondjuk hosszabb élettartam, később kezd leamortizálódni?)
picit keskenyebb, vékonyabb, magasabb, könnyebb. -
t72killer
titán
-
darvak
senior tag
válasz
nyisziati #152025 üzenetére
Szia,
Köszi a választ, kicsit pontosítom magam.
Méret nincs kőbe vésve, csak nem akarnék giganagy készüléket. Samsung-ot kizárnám, egyszerűen nem szeretnék.
Google szolgáltatások kellenek, 150eFt alá kéne menni árba.
Xiaomi MI A1-et használok most, kis túlzással utálom, nem szeretnék újra Xiaomi-t.Tudom így eléggé bekorlátozott a sáv, sőt még ebben az árban csak nagyon kompromisszumos telefon tud létezni, de szeretném tudni,h mik a lehetőségek.
Pixel 3A, Honor 20pro, én ilyeneket néztem. -
-
x64emulator
tag
válasz
nyisziati #151935 üzenetére
Ebbe így nem gondoltam bele, hogy ennyire ők diktálnak, de érthető.
Az Applenek nagy piaca van USA-ban, EUban és akkor erre az a megoldás hogy ami android az Kínára fókuszál? GyönyörűAmúgy addig nem is lenne baj amíg használható méretű egy telefon, de ez az elmúlt 2 évben már kezd sok lenni szerintem.
-
Kempetlen
tag
válasz
nyisziati #151660 üzenetére
Arról nem tehetek, hogy a gyártók nem foglalkoznak az átfogható méretekkel. Kis női kézhez miért lenne őrültség a bevált méretből válogatni?
Amúgy kösz, megnézzük. Olvasni, és azt az egy játékot nyomorászni biztosan jobb lesz ez a méret és az AMOLED. Telefonálni meg majd headsetről telefonál.
-
t72killer
titán
válasz
nyisziati #151548 üzenetére
Európai forgalmazónál ez kisebb kellemetlenség, kínából szállíttatva viszont egy sor kérdés merül fel, onnan kezdve, h egyáltalán szóba áll-e az emberrel az eladó. Befutottabb márkát, mint pl Oneplus, bátrabban rendelnék, azoknál alacsony a selejtarány. Ulefone-ra viszont írják, hogy soknak pl gond van a távolságszenzorával (=kínszenvedés vele az alap telefonálás...).
Nagyakksis strapamobil témában viszont nincs más megoldás, vmelyik chinaphone-t kell beüzemelnem
. Szoftver téren a bv9500-ra felmegy a lineageOS, ha valaki nem bízna a kínai ROM-ban (én nem bízok...)
-
t72killer
titán
válasz
nyisziati #151523 üzenetére
Ja, csak a ragasztó nem fogja megvédeni a PB-ot a víztől
De tleg inkább a samu irányába hajlok
. 9éve samu telóim vannak (ez soknak számít, igazából 2 telóm volt ezalatt: sgs2 és s7e
, plusz egy 2016os Tab A), nulla gyakorlati problémával. Az s7e-re mérges lettem hogy keresztberepedt, úgyhogy nemcsak a vízállóság, de a strapabíróbb kivitel is fontos lett az utódnál. Egy kicsit izgat valami új gyártó kipróbálása.
-
t72killer
titán
válasz
nyisziati #151521 üzenetére
1: vízitúrán semmi kedvem powerbankkal szerencsétlenkedni
2: egy valag ciklust nyomsz egy ilyen pici akksiba. Jellemzően 4évente cserélem a telóimat, kétlem, hogy bírna 1500ciklust.Még gondolkodom rajta
. Az biztos, hogy a stabil, megbízható üzem fontos - bár az appokat nemigen szoktam cserélgetni, kb 8-10 dolognak kell röccenésmentesen futni, plusz ne legyen semmilyen kapcsolati és/vagy hardveres probléma.
Nem sürgős a vétel, az is lehet, h megpróbálom kibírni a Black Friday-ig és akkor újítok egy xcover PRO-ra, az már kb mindegyik chinaphone-nál jobb választás lenne
-
xact
tag
válasz
nyisziati #150928 üzenetére
Szia!
Ezt a részlehajlóságot :"Összességében jobb a Redmi."
Miben?
Abban hogy a Lenovo-ban nem SD665 van, hanem SD710?
Vagy abban hogy a Lenovo-ban HDR10-s kijelző van, a Redmi-ben pedig nem?
Hogy a Lenovoban van 2-s optikai zoom a Redmi-ben meg nincs?
A Lenovoban van értesítési LED, a Redmi-ben sincs ( Már akinek számít).
Bocsánat, nem szokásom kommentet írni (mint az látszik a rangomból is ), de ez a hozzászólás kiverte a biztosítékot.
B20:
Értem én hogy a GSMarena etalonnak számít egyeseknek, de minden adat jó ott sem.
OK, ez sem garancia : [link] , de a teszt szerint van benne.
Abban egyet értek hogy így hogy nem sok adat van róla eléggé lutri, de abban nem hogy a Redmi jobb.
Szubjektív a megítélése a "jobb " -nak.
Ok a Redmi-ben van NFC, Infra és a gyorstöltés és van support-ja. Akinek a sebesség és a kijelző "minősége" a fontos, és tud utóbbi tulajdonságok nélkül élni, annak lehet hogy nem a Redmi a jobb választás. -
sgabor
csendes tag
válasz
nyisziati #151463 üzenetére
Távol áll tőlem, hogy haragudjak, de akkor a DXOMark ezen tesztjét írókkal is gond van? Mert azért eléggé lehúzzák a 84-es értékkel az A71-et.
-
Kisbea
csendes tag
válasz
nyisziati #151193 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Többen kérdezik, miért nem veszek valami újat hiszen pl. Lg K40 van már 36 ezerért, Huawei mate 20 lite is 60-70 garanciával stb.
Egyszerűen megszoktam ezeket a felsőkategóriás készülékeket, szerintem, de javíts ki, ezek 2-3 évesen is jobbak mint egy új, alsó kategóriás.
Lg v20, Lg V30 aztán a mate9. Mindig használtan, most se cserélnék ha nem úsztatom meg.
Bosszant is nagyon.
Se nyitott vagyok ha van ötleted
köszönöm -
avl
senior tag
válasz
nyisziati #150942 üzenetére
gyartokbol melyik a kerülendö megbizhatosag alapjan ?
letezik ezekre valami statisztika ? (ne egyedi tapasztalat miatti velemeny torzitson !)
vagy kb. egyformak ?ugy latom, hogy a kinezett kategoriaban (max. 50e, min. 3GB / 32GB, max. 6", de inkabb kisebb) Xiaomi-bol van rengeteg darab es tipus is hasznaltan is hirdetve (uj is kikerülne 50e-böl), de pl. Meizu joval olcsobb.
erdemes-e ujat venni vagy hasznaltat de garisat, vagy hasznalt nem garis is jo lehet ? (nem statuszhoz, gyereknek hasznalatra - az egyetlen ami miatt telefont nezek Neki a sokeves mastol levetett LG K8 helyett, hogy az csak 8GB-os tárú, és annak végére ért. ha az 16-os lenne, akkor nem is néznék telefont !!! ez az igenyszint)
-
avl
senior tag
válasz
nyisziati #150940 üzenetére
köszi.
ha lehet, kerülnem a nagy meretet
hozzaadtam a 7A-t: https://www.kimovil.com/en/compare/huawei-honor-8s,xiaomi-redmi-6-global,xiaomi-redmi-7aglobal-3gb-32gb,xiaomi-redmi-8ez jobb hasonlito, mint ez ? https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone2=9237&idPhone3=9247&idPhone1=9716
-
nzozz
aktív tag
válasz
nyisziati #150829 üzenetére
Köszönöm a választ!
Abból indultam ki, hogy a Redmi 8 fele akkora kijelző felbontása illetve 4GB RAM "megoldja" ezt a problémát, plusz eredetileg 40 000Ft lett volna erre a beszerzésre fordítva, abból lett 50 000Ft, de lehet muszáj lesz kiterjeszteni 60 000Ft -ig, mert úgy tűnik 50 000Ft alatt nincs normális készülék... -
Bencen
csendes tag
válasz
nyisziati #150580 üzenetére
Az ötlet maga nem rossz, az xperia 5 az valami gyönyörű még mindig, csak ugye a kijelzője, az ips paneles modelljei viszont nem allnak a helyzet magaslatan, azt nem tettem ugye hozzá, hogy a használhatóságot nem akarom feláldozni, tehat 6 giga ram az pont tökéletes, se több se kevesebb, a sonyk mediatech procijai nemtudom mennyire használható kategóriába esnek. A kínai csodák amiket néztem azok snapi 720G-730G-vel voltak felszerelve, annál több nem kell, viszont annál kevesebb érezhető visszalépés ilyen szempontból. Nyilván nem várom el, és nincs is rá szükségem hogy egy 8xx kategóriájú hajtsa, csak több áramot vesz fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest