Huawei P30 Lite - éles a kontraszt

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Ha Huawei, akkor P-széria. Remek P-szériás csúcstermék-paletta, jól irányzott marketing és persze a vaskos szolgáltatói háttér segítette a kínaiakat oda, hogy manapság sokak fejében él ez a párhuzam. Hiába van ott a sokszor kiváló és szintén minden extrával ellátott termékeket felvonultató Mate-széria, és hiába próbálják egyre elhozni a szép megjelenést az olcsó Y-sorozatba is, a P30-széria óriásplakátjai és online hirdetései mellett nem lehet elmenni, és valószínűleg a téma iránt kevésbé érdeklődők is tudják, hogy ami P30, az friss és jó. A gyártók többsége ilyenkor tud igazán sok pénzt keresni, de nem csak a csúcsmodellekkel, hanem a Lite, Mini és ezekhez hasonló, mezítlábasabb változatokkal. A P30 Lite pontosan onnan folytatja a vevőkeresést, ahol a P20 Lite abbahagyja.


[+]

125 000 forinttal a zsebben néhány éve még az új flagship-killerek között lehetett válogatni, mára viszont ott tartunk, hogy bár korrekt, használható mobilt jóval olcsóbban lehet venni, mint korábban, kevéssel százezer fölött nem a legjobb ajánlatokat találjuk. Az Xperia 10-széria nemhogy a kapufát, de még a térfelet sem találta el, a Galaxy A9-tesztünk címe is beszédes lett. Ennyi pénzért vannak még tavalyi csúcsmobilok az összes előnyükkel és hátrányukkal, illetve a Samsung Galaxy A50, ami mai tesztünk alanyának egyik legnagyobb ellenfele lehet a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasójával és a friss, 10 nanométeres rendszerchipjével.


[+]

A P30 Lite nem frissített hardvert, viszont megmutatja, milyen, amikor a tavaly nyáron bemutatott Kirin 710 mellé pakolnak minden fontos extrát: jó a külső, végre elengedték a microUSB-csatlakozót, viszont megmaradt a jack, háromféle látószögű kamera van és olyan, szintén nem haszontalan extrákról beszélhetünk, mint az NFC vagy a 18W-os gyorstöltés.


[+]

Ami a gyorstöltést illeti, a Huawei mellékel is a P30 Lite mellé egy Quick Charge fedőnevű, váltakozó feszültségű adaptert, ezen kívül 3,5 milliméteres jack csatlakozóval ellátott, earbud kialakítású headset és egy USB Type-A Type-C kábel képzi a csomag részét. A szintén szokásosnak mondható, átlátszó szilikon védőtok is elfért volna a dobozban, de sajnos kimaradt. Egy átlátszó, egyszerű védőfólia azért van a meg nem erősített karcállóságú előlapi üvegen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Idén is lesz P20 Lite

    A tavalyi csúcsmodell Lite variánsa olyan népszerű volt, hogy a Huawei róla nevezi el az új középkategóriás megoldást.

Előzmények

  • Csendben startolt el a P30 lite

    Kanadában már előrendelhető, Európába később érkezik a Kirin 710-zel szerelt, kameracseppes középkategóriás.

Hirdetés