- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
realist
őstag
válasz
alpihun #174197 üzenetére
Véleményem szerint:
Pixel: nem dual sim, nincs róla értelmezhető teszt/ tapasztalat. Méretre a legnagyobb.
Xiaomi 12x: gyenge szoftveres támogatás (még 1 android főverzió várható rá), csak a főkamera megfelelő minőségű
Realme gt2 pro és Gt neo minőségben és szolgáltatásban (pl vezeték nélküli töltés, telephoto) az oppo és oneplus mögött van. Viszont lapos kijelző(nekem ez inkább hátrány)
Oneplus: papiron a legjobb összkép, de a széleslatóban nincs AF, igy ezen a téren gyengébb mint annó a 9 pro
Find x5: üzemidőben jobb mint a oneplus, legjobb fényképező téren és méretben is szerényebb. Kijelzőben és chipsetben viszont gyengébb. Frissítés is lassabb, illetve leginkább vpn-en megy (legalábbis nekem
)
-
alpihun
senior tag
válasz
Szotyi222 #174195 üzenetére
Akksi sajna hiába nagyobb, ha LCD, nincs OIS se s a konkrét linkeden lévő üzemidő tesztben a 12X még mindig jobb.
Valaki tud valamit felhozni ezek közül bármelyik ellen (ez alapján), hogy szűküljön a lista?
- Pixel 7 (Pro)
- Oppo Find X5
- Xiaomi 12X
- Realme GT 2 Pro vagy GT Neo 3 (80W)
- Oneplus 10 Pro -
alpihun
senior tag
válasz
juve600 #174192 üzenetére
Az F4 gsmaréna és néhány egyéb random teszt alapján nem igazán nagy dobás, viszont a 12x üzemideje meglepően jónak tűnik.
Idegesítő, hogy ez egy 6.3 colos 4500mAh akksis teló, amikor épp nagyobb képernyőt szeretnék, amibe még több akku fért volna. De toplistán marad egyelőre.
Köszi!
-
alpihun
senior tag
Sziasztok! Eddig csak filózós kérdésekkel jöttem, most már tényleg telefont kell vennem
- 200-300k (utóbbi az max)
- Új és független, Android, legalább 6.4 col.Azt hiszem a legjobban úgy tudnám leírni, hogy egy flagship-szerű mobilt keresek, de a messze legfontosabb tényező az az üzemidő. Ennél sokkal specifikusabb elvárásom nincs, de ennyi pénzért azt várnám, hogy a többi része is legyen viszonylag rendben (nemrossz kamerák, jó amoled képernyő, összeszerelés, NFC, quality control bajok, 2-3 év múlva sem döcögős SoC).
- Csomót YouTubeozok, neten böngészek, zenét hallgatok, néha fotózok, néha szinte egész nap gyalok navigálok s gyakran nagyon hosszú napjaim vannak.
- Nem játszom mobilon, nem vágok videót, vagy semmi ilyesmi. 5G tarifám sincs s nem is igyekszem, hogy legyen. Szerintem igazából egy amúgy smooth felületet meghajtó SD 778G is kiszolgálna.A gondot az okozza, hogy ennek a legalja egy A52s lenne, de annál azért szinte minden téren többre vágynék (kamera, kijelző, töltés, kinézet/feeling). Egy S22 Ultra viszont messze kilóg a büdzséből. Amikkel szemezek az az Oppo Find X5 (nem Pro) 670 EUR, OnePlus 10 Pro 750 EUR de gyakran látom olcsóbban, és az új Pixel 7 Pro. Egyik sem akku bajnok, de jobbnak tűnnek mint a 888/8Gen1 átlag. Pixelről meg rendes akku teszt még nincs, csak minden egyes reviewer anekdótái, de most jó deal az órával és Google Store credittel, meg érzem a hype-ot iránta.
-
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Sógormőmnek szeretnénk állami mobilcsere programban készüléket vásárolni.
Köszönöm a tanácsokat előre is- Árkategória.
80-90e Ft (40 állami +40-50 saját zsebből)
- Használt vagy új?
új
- Hol vennéd meg?
ahol felhasználható a régi G készülék. Szolgáltató is jó, mivel yga, hogy nem előfizu egyből függetleníthető ha jól tudom.
- Hosszú vagy rövid távra tervezelHosszútávra, az előző Huawey Y3 is 5 évig húzta
- Mire használnád?Telefonálás, messenger, banki appok, böngészés.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez,
Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
5-6,5" -
NoOne1976
őstag
Az A52s meddig lesz támogatott?
-
törölt tag
Xiaomi Redmi Note 11 128GB 6GB
realme 9 128GB 6GB
Sziasztok!
Három közül melyik a legjobb választás ? sokat hallgatok zenét ,youtube .
-
Dida104
tag
Üdv!
Samu S9-et szeretnék lecserélni valami minél nagyobb OLED kijelzős, androidos új telefonra. Újabb Samu szóba sem jöhet, elég volt a frissítésekkel is egyre gyarapodó, számomra felesleges, használhatatlan, kikapcsolhatatlan, eltávolíthatatlan appokból (ar zone, dicas, reminder, bixby és társai). Nem játszom soha, messenger jellegű alkalmazást nem használok, netezni hetente 1-2 órát szoktam, telefonálásra, e-jegy vásárlásra, bankolásra, fotózásra használom. Nem akarok valami olcsó gagyit, 3-5 év használatra tervezek. Ha az OTP-s mobilabank működne rajta, akkor csakis Huawei lenne a választás (két Huawei táblagépem van, imádom őket), de sajnos nem megy. Fontas a minél hosszabb üzemidő egy töltéssel. Igazából a Xiaomi 11T és a Honor 50 között vacillálok, ti melyiket ajánlanátok? Vagy valami mást? -
papeti01
senior tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik a legjobb ár érték arány?
S9 csere lenne, amit a Google kb 125 euróért beszámít.
Talán a Samu is, ha a hivatalos oldalon vennem de német Saturn olcsóbb.Pixel 6a - 399 eur -125 eur
Pixel 7 - 649 eur -125 eur + ajándék pixel buds pro
S22 -669 eur (Saturn)
S21 FE 5g - 449 eur (Saturn)
iPhone 13 (nem néztem árat) , de nyilván ez a legdrágább.Tudom sajnos eléggé vegyes a mezőny, ezek tetszenek , illetve jöhetnek szóba.
Felhasználás teljesen általános, chat, net, Navi, Foto.Előre is köszönöm ha tudtok segíteni.
-
theobell
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék én is, illetve a párom is új telefont vásárolni, mindketten már rég óta használjuk a jelenlegit, elég sok probléma van már velük. Nekem egy Xiaomi Redmi 3S telefonom van, amit 2017 elején vettem, neki pedig egy LG G5, hasonlóan 5-6 éves.Nézegettem teszteket, találtam is egy-egy szimpatikus jelöltet, de szívesen meghallgatnám tapasztaltabb felhasználók véleményét is, hogy mit javasoltok.
Egyedül a Mire használnád? részben van egy kis eltérés, úgyhogy írom egyben:
- Árkategória. A két telefonra együtt maximum 250.000 forint. Ha kijön kevesebből is az igényeinknek megfelelő, akkor persze semmi gond
Nem gond, ha az egyik drágább, mint a másik, nem fogunk összeveszni, ha az egyik 140.000, a másik pedig csak 90.000
- Használt vagy új? Új telefont szeretnénk.
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, Mindenképpen hosszú távra. A mostani telefonokat is 5+ éve használjuk, nem szeretnénk 1-2 év múlva új telefont venni.
- Mire használnád? Normál felhasználás, hírportálok olvasása, youtube, Instagram, Messenger, Viber, Duolingo, Reddithez hasonló alkalmazások, egy-két egyszerűbb játék. Legyen mindkét telefonon Jack csatlakozó, mindketten használnánk vezetékes fülessel. Mindkettő Dual Simes legyen.Ezen kívül ami a párom számára fontos, hogy jó képeket lehessen vele csinálni, utazások / programok közben ő sokat fényképez.
Nekem fontos, hogy sokáig bírja az akksija, hajlamos vagyok megfeledkezni a töltésről (gyors töltéssel ez talán ma már nem olyan nagy probléma).
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez: Android.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A mostani telefonjaink a jelenlegi mezőnyben azt gondolom, hogy már kis méretűnek számítanak (az enyém 140 x 70 x 8.5 mm), ennél azért lehet nagyobb, de ne óriási méretű. Volt egy Samsung A32-es céges telefonom, az méretben még oké volt, annál sokkal nagyobb ne legyen egyik sem.Amit én első körben kinéztem, az a párom számára egy Samsung A52s esetleg Realme GT Master, magam számára pedig egy Redmi Note 10 Pro vagy 11 Pro. Melyiket javasolnátok nekünk? Vagy van esetleg jobb ár/érték arányú telefon a fentiek alapján?
Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni!
-
sequator
senior tag
Egy ismerősöm nagy megelégedéssel használ egy Samsung S10+-t. Az akku viszont már nem a régi ezért gondolkozik a cseréjén.
Milyen másik Samsungra érdemes mostanában cserélni egy S10+-t, ami legalább ugyanazt tudja, és nem kerül egy vagyonba?
sautia -
hunaqua
addikt
Nagyon régen nem foglalkoztam telefonokkal. Már 4 éve egy Xiaomi mi8 Lite telefont használok elégedetten, de lassan cserére érik azért.
Régebben inkább a Snapdragon volt az ajánlott a Mediatek cuccokkal szemben ez még jelenleg is igaz?
Általános használat mellett van most olyan kínai ( OPPO,Xiaomi, ONE+,Realme) telefon 100-150k között ami szerintetek a BB?
-
FeZ...
aktív tag
válasz
Nonetxpr #174171 üzenetére
A rejoy.hu-t néztem múltkor, próbaképpen beírtam a telefonom adatait és állapotát és úgy tűnik olyan átvételi árat adnak meg, ami a pl. a hardveraprós hirdetések árszínvonalát tükrözi kb.. Ott külföldre kell kiküldeni a telefont, azt azért nem éreztem számomra biztonságosnak, de lehet, hogy az árszínvonal belövésére megfelelő az oldal. Tartok tőle, hogy kis mobilboltok nem veszik be a hardveraprós árszinten itthon. (nyilván, hiszen keresni szeretnének rajta)
-
Nonetxpr
kezdő
Sziasztok! Használt készüléket milyen boltokban vesznek be ha újat veszek? Xiaomi mi 9 SE-m van, nem tudom mennyiért lehetne eladni esetleg.
-
juve600
nagyúr
válasz
Wallenberg #174165 üzenetére
+1
-
Szotyi222
aktív tag
Aki Xiaomi 12T 8/128GB keres most 🎁 [link]
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Wallenberg #174165 üzenetére
Videó gt2 [link]
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Wallenberg #174164 üzenetére
-
Wallenberg
senior tag
Realme GT 5G - Realme GT 2 - Realme GT 2 Pro közül melyik telefont érdemesebb megvenni? Melyik éri meg jobban ár/érték arányban?
Nem melegszenek? Nem merülnek le hamar?
Ha jól emlékszem, 3 év főverzió és 4 év biztonsági frissítést ígért a Realme a fentebbi telefonokra? Ez igaz?
Fólia van rajtuk gyárilag?
-
Nonetxpr
kezdő
Sziasztok. Szeretnék mostmár venni egy komolyabb telefont. Nézegettem pl Oneplus9 pro, Xiaomi 12T, Realme telefonokat, de nem tudom melyik érné meg a legjobban. Maximum 250k-t szánnék rá. Főbb szempontok: androidos, jó kamera, jó aksi.
Tudnátok esetleg mondani párat? -
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Samsung S22-öt most hol érdemes vásárolni? Van valamilyen kuponos lehetőség még?
-
ghiottone
nagyúr
-
sting2
addikt
Van egy Sony Z1 vlog kamerám.
1 hete szervizben van és nem ma kerül vissza..Vannak olyan Andoidos készülékek, amelynek a videós része, hellyel, közzel, hasonló színvonalú?
Konkrétan az autó fókusz része az ami fontos lenne.
Mivel tutorial/ guide - videókat vennék fel vele egy 4K kijelző ről? -
feloman
aktív tag
Szia!
Újat szeretnék mindenképp. Ennyiért akkor csak ez jöhet szóba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus rog phone 8 + Cooler
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest