Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
Kékes525 #55579 üzenetére
"Próbálkoznak. De ilyen e-mail címem nincs. Mégis hogy kaphattam meg? Ezt nem értem.
Valaki meg tudná magyarázni?"
Blind Carbon Copy, magyarul vakmasolat
-
-
válasz
Kékes525 #55424 üzenetére
Köszönöm, de én is hasonlóan jártam el. A gondom az, hogy jelentés nélkül blokkol! Ez meg nem megengedhető egyik termék esetében sem!!! Azért van az értesítés, hogy értesítse a felhasználót, ha valamilyen műveletet hajt végre! Egy terméknek sincs joga úgy blokkolni, hogy ezt ne adja tudtára a felhasználónak! Azt kell mondjam, mostanában egyes termékek egyre hülyébb megoldást alkalmaznak annak érdekében, hogy megvédjék a felhasználókat!
-
SityiSXT
őstag
válasz
Kékes525 #55307 üzenetére
Nekem a McAfee LiveSafe bevált. Nem fogja a gépet (sőt, állítása szerint segít gyorsítani is az egyes programok indulását - gondolom ha nem változott az .exe, akkor nem scanneli fölöslegesen újra), nagyjából sallangmentes (valami saját jelszótárat ajánlgat néha a főmenüben, de nagyon könnyen ignorálható), saját tűzfala van (ha számít ez valamit), korlátlan mennyiségű gépet lehet védeni egy licensszel (azért azt megnézném, ha valaki tényleg elkezdené osztogatni mindenkinek a sajátját...
), szürkepiacon bagóért kapható az éves licensz.
-
Fandango
veterán
válasz
Kékes525 #55309 üzenetére
Mivel folyamatosan követed ezt a topikot, ezért már most is látod a tendenciát, de a jövőre vonatkoztatva ez semmi biztosat nem jelent. Várhatóan minden termék ugyanazt a teljesítményt fogja produkálni, csoda nem várható senkitől, se védelem, se erőforrás igény tekintetében.
Ehhez mérten akkor el is tudod dönteni, hogy mi az ami neked megfelel. Ha eddig jó volt az ESET, akkor javaslom ne válts. -
dqdb
nagyúr
válasz
Kékes525 #54312 üzenetére
Last updated on 12/27/2017 10:21:23 AM.
Ez szerepel a What's new oldal alján, szóval nincsen rendszeresen fejlesztve, és a changelog sem aktív fejlesztésről tanúskodik. A felsorolt feature-öket lényegében bármelyik rootkitek elleni védelemmel ellátott vírusirtó, azaz szinte bármelyik vírusirtó tartalmazza ma már. -
daimonion
senior tag
válasz
Kékes525 #54010 üzenetére
Ne ejtsen gondolkodóba ugyanis az AV test org még MINDIG a 4.12-es verziót teszteli amikor már a WD itt tart
4.18.1807.18075
Na ez az elgondolkodtató .Meg az is hogy nem ismeri a cikk írója az AV működését. Ugyanis van egy olyan beállítás, hogy összes letöltött fájl és csatolmány vizsgálata .Ha nincs konfigurálva akkor olyan mintha be lenne kapcsolva. Plusz ha megnyitsz egy telepítő exe fájlt azt is átvizsgálja azért lehetett lassabb a telepítés. Egyébként meg egyáltalán nem lassít és tökéletesen véd a megfelelő opciókkal,ahogyan pár HSz -el feljebb leírták. -
daimonion
senior tag
válasz
Kékes525 #53936 üzenetére
Semennyire és ma már hozza azt a szintet amit el lehet tőle várni. Már régen vége azoknak az időknek, hogy egy Win telepítés után a Defender azonnal kikapcs és telepíteni egy 3th szoftvert. Ma már azt ugye sok 3th gyártó is elismerte hogy felesleges egy külső Firewall használata hiszen mindenki a Win falához adott valami kezelő réteget ( persze kivétel talán a Comodo FW ) és lassan ahogy telik múlik az idő majd egyszer lesz olyan beismerés is ,hogy a Defender lassan és biztosan elérte a nevesebb 3th gyártók szintjét, ha a vállalati AV dolgaikat is beteszik a consumer Windows defenderben. Ebben a Redstone 5 frissítés remélhetőleg elhozza az áttörést és a Defender még hatékonyabb fog lenni.
-
válasz
Kékes525 #53936 üzenetére
Nézd, nálam nem lehet észrevenni! A böngészést sem fogja.
Nem csak a szignatúra védelme jó. Itt egy videó: [link]Szépen fogja a vírusokat futtatáskor. A videót, meg a srácot viszont kezeld fenntartásokkal!
A srác alapból utálja a Defendert és a videóban elkövetett egy szarvas hibát: Kikapcsolta a védette mappák funkciót! Így az egyik ransomware kódolt! -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #53772 üzenetére
Kétféle vizsgálati mód van:
STATIKUS: kitömöríted egy mappába és ráengedsz egy vizsgálatot (így kiegészítő védelmeket is tudsz tesztelni)DINAMIKUS: futtatod az .exe állományt és várod hogy a valós idejű védelmed mit csinál - érdemes vagy virtuális rendszeren vagy sandboxie-ben futtatni az ilyen állományokat.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #53403 üzenetére
Ezt a kapcsolót tudom, és azt is, hogy már említetted de nem tiszta a működése. Amikor friss telepítést csinálok én nem szoktam MINDENT szinkronizálni. Csak a bejelentkezéseket és a könyvjelzőket ezért is szoktam én külön telepíteni és TXT fájlból importálni a beállításokat.
Ez nálam berögződés talán egy éve volt egy kis gondom a google chrome szinkronizációjával - szinkroniálzta a huncutságokat is ami már beásta magát a chrome beállításaiba is azóta válottam más ok miatta firefox-ra de elhatároztam hogy ezt a protokollt viszem tovább tehát beállításokat kiegészítőket stb. nem szinkronizálom.
SŐT volt - nem emlészem melyik kiegészítő amit nem is tudott szinkronizálni - próbáltam már. -
dqdb
nagyúr
válasz
Kékes525 #53350 üzenetére
+ ha nem volt kikapcsolva erre az időre a Kasperskyt, akkor azzal, hogy az ESET végigolvasta a teljes háttértárat, lényegében a háttérben dolgozó Kaspersky is lefuttatott egy teljes ellenőrzést
Továbbá a korábbi eredmények cache-elésének nevezhető iChecker és iSwift technológiák is gyorsíthatták a Kaspersky futását, míg az ESET teljesen hidegindításban futott előzetes információk nélkül.
Persze az is lehet, hogy sokat gyorsult a Kaspersky az elmúlt pár évben, nekem 2012-13 környékéről olyan emlékeim vannak, hogy a fejlesztői eszközöket tartalmazó partíción (több százezer fájl, több tízezer mappa, rengeteg kisebb-nagyobb tömörített fájl) két nap alatt sem jutott túl, és kilőttem végül.
-
-
válasz
Kékes525 #53165 üzenetére
Kezdem azt látni, hogy az MS vagy szándékosan teszi használhatatlanná a 3rd party AV-kat vagy a gyártók ennyire töketlenek és nem készültek fel az új rendszerre. Tegnap este lefrissült a feleségem laptopja és azóta az EAM használhatatlanul belassítja a gépet! Induláskor, főleg amikor megy az adatbázis frissítés és láthatóan nehezebben töltődnek be az alkalmazások meg a weboldalak!
-
blattida
nagyúr
válasz
Kékes525 #53146 üzenetére
Nem állítottam az ellenkezőjét.
Listák alapján dolgozik, ergo, adatbázist használ és alapból nem blokkol minden aktív tartalmat, így a tökéletes helyettesítésről nem tudok beszélni. Már írtam korábban, hogy az újabb, trendibb blokkolók használata valóban egyszerűbb, de nem adnak nagyobb védelmet, plusz, a listák mindig hiányosak, következésképpen, valami mindig átcsúszik rajtuk.
Kinek, mi a fontos. -
Cs1csó
titán
-
daimonion
senior tag
válasz
Kékes525 #53100 üzenetére
Speciális vírusok eltávolítására alkalmas eszköz.Minden hónapban frissül. Ha elindítod akkor ha rákattintasz a megfelelő helyre akkor láthatod azoknak a vírusoknak a listáját amelyeket felismer.
Az UAC dologra rátérve. A Win 10-nek van egy olyan plusz "védelme az UAC-n kívül, hogy ha beállítod, hogy csak az áruházból letöltött alkalmazásokat futtathatja a géped akkor minden egyes Win 32 alkalmazása telepítése előtt felugrik egy figyelmeztető ablak. Ez jó olyan alkalmazások ellen amelyek automatikusan elinduló telepítője van.
Plusz az UAC maximumom és akkor annyi felugró ablakot kapsz amit el kell olvasnod, hogy ha ezek után is vírusokat kapsz akkor igazán megérdemled
De még a WD mappavédelmét és a biztonsági rés elleni védelmét ( Régebben EMET ) is beállíthatod .
-
válasz
Kékes525 #53096 üzenetére
Szerintem is jó dolog az UAC. Windows 7-8 óta pedig én kimondottan szeretem. XP és társai esetében volt értelme annak, hogy az ember ne rendszergazda fiókkal dolgozzon, de én továbbra is azt mondom, hogy ésszel kell csinálni mindent a gépen és nem kell túlparázni a dolgokat.
Lassan így oldjuk meg a dolgokat:
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #53089 üzenetére
Úgy kell felfogni az UAC-ot mint egy plusz védelmi vonal. Konkrét leírással nem tudok szolgálni a hatékonyságát illetően, hátha másnak van, és megosztja velünk. A különböző jogosultsági szintekkel megoldott védelem a vállalati rendszerek fontos része.
Nálam két programnál jön fel az UAC rendszeresen: az APC UPS-em szoftverénél és a Wise Care programnál van még pár de azokat ritkábban futtatom pl. Aida64
-
vlevi
nagyúr
válasz
Kékes525 #52946 üzenetére
Malwarebytes is elkurvult
Ingyenes verzió volt fenn belőle, de ma délután a taskbar értesítősávjában vinnyogott, hogy van frissítés, telepítsem-e. Kicsit gyanús volt, mert eddig még sosem jelzett a taskbaron, mert az ingyenesnek nincs állandó védelme, csak kb 1-2 hetente futtattam végig, talál-e valamit.
Feltelepült a frissítés, és sajnos felrakta a prémium 14 napos trialt. Pedig eddig nagyon figyeltem, hogy SOHA ne nyomjam meg a prémium verziójának a telepítését.
Uninstalláltam, mert nincs rá szükséges, letöltöttem a honlapról a free verziót, de a 14 napos trial-t telepíti. Végignéztem a telepítési beállításokat és nincsen lehetőség a free verzió telepítésére, csak a 14 napos trialra.bocsi, most látom, van saját topicja.
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #52946 üzenetére
Úgy emlékszem a próbaverzió kikapcsolása után is van még pár dolog amit érdemes lehet átnézni a beállításokban, kapásból nem tudom de napi szinten frissítené magát - elég ha futtatás előtt frissül - indul a rendszerrel stb. Nem emlékszem pontosan, de valami huncutság még inaktivált próbaverzió mellett is van.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #52755 üzenetére
Nekem az Umatrix vált be, szeretem mivel intelligens azaz van amit alapban blokkol (ezek a követő, meg statisztikai scriptek) és van amit alapban enged (az adott oldal főbb elemeit) de tény, hogy kb. önmagában az ublock origin vagy a nano adblocker is képes a scripteket blokkolni, anno kipróbáltam.
Gorhill nem ok nélkül csinálta az umatrixot sokkal jobban áttekinthetőbb felülettel van.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kékes525 #52730 üzenetére
A Telekomnak, szolgáltatóknak, webshopoknak és egyéb cégeknek két dolgot kellene szerintem tenniük:
1. minden levelükben szerepel kiemelve, hogy ne kattintsanak levélben lévő linkre, mert csalás áldozataivá válhatnak, hanem mindig a hivatalos oldalon lépjenek be
2. kizárólag olyan leveleket küldenek ki, amelyekben tényleg nincsen direkt link, hogy a felhasználókat az első pont betartására szoktassák ráCsak sajnos ami jó a biztonságnak, az kényelmetlen a felhasználónak, és az ügyfél rövid távú elégedettsége fontosabb, mint a hosszabb távú és nehezen számosítható célok, így mindig az UX győz a biztonság felett.
-
válasz
Még ha sok értelmét nem is látom erre szoftver kidolgozásának - mert akik bedőlnek ilyesminek, azok jellemzően nem foglalkoznak olyan dolgokkal -, felvetődik a kérdés, hogy ki lépje meg?
Nem csak Telekom ügyfelek kapnak ilyen levelet, hanem minden "talált" e-mail címre bepróbálkoznak a csalók - sokszor már itt is megérne egy misét, hogy bizonyos e-mail címek milyen forrásokból kerültek ki, hol, milyen kérdéses oldalakon adta meg azokat a felhasználó.
A Telekomnak nem feladata ezzel komolyabban foglalkozni, hiszen bárkinek a nevével visszaélhetnek a csalók, ahogy teszik is gyakran, illetve időről időre változtatgatják a taktikát is, ami még nehezebbé teszi a célirányos védekezést.
Emberi tényezőkön múlik ez leginkább, a megfelelő tájékoztatáson és tájékozottságon, azon felül a fent említett dolgon is, hogy hol adja meg az ember a valós és ténylegesen - akár komoly dolgokra is - használt e-mail címét. -
Pano
addikt
válasz
Mint sok mindenre, ezt is megfelelő tájékozottsággal lehet csak kivédeni.
Tessék ismerni, hogy mi az ami mindenképp hivatalos úton intézendő és mi az, amit lehet elektronikusan és miként. Az élet alapvető ismeretei ezek, mint ahogy a "pénztárcát nem tesszük a farzsebünkbe", vagy a "nem hagyjuk nyitva az ajtót ha elmegyünk otthonról".
A körültekintést soha semmi nem fogja helyettesíteni. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
Kékes525 #52553 üzenetére
Mindenhova az alap terméket írtam,mert egyéni igény kérdése ki melyiket akarja használni.Proaktív védelem miatt nem lesz felső kategóriás.
(#52552) GEPESZ66
Hat-hat termék lesz kategóriánként.Rengeteg tényező miatt nem egyszerű kategorizálni.Sonar és egyéb funkciók miatt van ott ahol. -
-
-
brd
nagyúr
válasz
Kékes525 #52070 üzenetére
A lényeg, hogy lehet.
Hát, én context menü, majd ott a megfelelő menüpont és utána a letiltandó elem kiválasztása helyett biztos nem fogom az oldal forrását túrni, a megszerzendő karaktersor miatt. Vagy ilyen grafikus lehetőség a 'matrix-ban is van? Én nem találtam.
Azaz szerintem belehet állítani az uMatrixot úgy, hogy pontosan azt csinálja, mint amit az uBlock tud.
Lásd fenti kérdésem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Horgász topik
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- XMLTV EPG letöltő progi
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok