-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
SityiSXT #69608 üzenetére
"Akkor ha jól értem[..]10+ évvel ezelőtti "
Nem jól érted. Én 10+ éven keresztül használtam az AVAST-ot. Csak tavaly júliusban váltottam ár CIS-re. És most vissza. A szűk egy kihagyás talán csak nem olyan nagy, figyelembe véve, hogy minden független tesztoldalon is továbbra az élen/élbolyban szerepel az AVAST.
Hogy céges környezetben mit hogyan érdemes beállítani, azt remélhetőleg tudják a cybersecurity-vel foglalkozó szakemberek.
Én személy szerint itthon mindig rögtön felteszem a Vivaldi frissítését, amint elérhető az aktuális. -
Cs1csó
titán
válasz
SityiSXT #69603 üzenetére
+1 junior11
Trükkösen elrejtették az engedélyezést amúgy elég profin csinálták SAJÁT adatelemző céget csináltak az AVAST-ból áramló adatok elemzésére, és ezeket árulták.De továbbra is érdemes tisztázni, hogy nem azt adták el, hogy Kis Pista aki itt és itt lakik mit csinál, mit vásárol stb.
Hanem szokásos statisztikák, preferenciák, vagy akár célzott reklámokhoz segítség.Ettől függetlenül nem szép dolog, és mióta rájuk koppintottak átláthatóbb lett.
Jelenleg az Avast (akármelyik verziója) nem nyúlt valós előnyt a Defender-hez képest.
-
Piftuka
veterán
válasz
SityiSXT #69603 üzenetére
Az AVAST-ban, mint programban azért bízom, mert számomra 10+ év alatt bizonyított. A gépem védelmét jól végezte, problémát nem okozott.
Az AVAST-ban mint márkában, cégben, avagy üzemeltetőben.. Az a helyzet, hogy a fenti esetet sajnos elfelejtettem!
Még mindig értékesíti a böngészési adatokat? -
Piftuka
veterán
válasz
SityiSXT #69594 üzenetére
Semmi gond. Természetesen válaszolok.
Éppen a 20+ év Windows tapasztalat miatt. Nem szeretnék "béta tesztelő" lenni akkor, amikor adatbiztonságról van szó.
A korábbi Windows változatokban egyértelműen elhasalt a beépített védelem; elégtelen volt. Ehhez adódott hozzá a Microsoft arcpirítóan felháborító üzletpolitikája a felhasználói support-ot, a visszajelzések komolyan vételét, valamint a havi és "ad hoc" frissítések minőségét illetően. (Hej, de sok WinXP és Win7 telepítésen vagyok túl, pusztán azért mert egy később általuk deklaráltan elismert elrontott frissítés elbarmolta az OS beállításokat, helyreállíthatatlan módon...)
Mindezek után lehet bármilyen jó a beépített Windows Defender, én nem bízom benne. Majd talán 10 év múlva, amikor már annyi idő eltelt, és annyi felhasználói (pozitív) visszajelzés lesz vele kapcsolatban.
Addig inkább használok külső alkalmazást. Amennyiben ez "túlbiztosítás", hát legyen.
Abból még soha nem származott senkinek baja a történelemben, hogy a jellemzőhöz, elvárthoz, avagy általánosan elfogadotthoz képest mondjuk háromszor óvatosabb volt. -
gregory91
senior tag
-
Cs1csó
titán
válasz
SityiSXT #69024 üzenetére
Nem kell fölöslegesen ijesztgetni. A leírásból azt hámoztam ki, hogy az OEM partnereknek nem biztosítanak többé 32 bites Windows 10-et az eszközeikhez. Tehát bármilyen eszközt amit forgalmazni akarnak a partnerek már csak 64 bites rendszerrel lehet telepíteni.
Akinek van egy 10 éves PC-je ami 32 bites arra a továbbiakban is telepítheti vagy frissítheti a legfrissebb 32 bites build-del.
-
M.Tibor76
újonc
válasz
SityiSXT #67001 üzenetére
Értsd úgy ahogy írom: Nem volt gondom. Nem tűnt el pénzem, adatom, stb. Nem futott semmi a háttérben, nem lassult a gép, indultak a programok. Tehát nem volt gondom.
Ha volt is vírus, akkor az elég béna vírus lehetett.Okosan kell internetezni és akkor nincs gond. Látod, egyszer nem voltam okos és bekaptam. De tíz évig sikerült. De nem akarok én senkit meggyőzni. Te se tedd légyszíves.
-
straightedge
tag
válasz
SityiSXT #66205 üzenetére
Nem vettem támadásnak, beláttam, hogy kicsit értelmetlenül fogalmaztam, és elég tömören nem akartam belemenni a sok rizsába, mert nem láttam értelmét.
Több tesztet olvasgattam ahol dicsérték, itt a fórumon nem olvastam ugyan a kérdésem felrakása előtt, de gondoltam valaki megtudja indokolni, hogy miért jó.
Nem csak az, hogy nem bíztam az MS-ben szimplán nem szeretem és azért próbáltam más alternatívát keresni, mint amikor valaki nem szeret egy színt és nem akar olyan ruhába öltözni
Tört dologgal kapcsolatban meg így is tömören leírva, van egy 9 éves kistesóm neki szoktam leszedni többnyire pár játékot ő megunja 1-2 hónap után, természetesen én is kipróbálok 1-2 játékot és nem akartam pénzvisszafizetésekkel szenvedni ha van egy ilyen megoldás is, tudom ez is az én hülyeségem, de én ilyen vagyok, picit makacs és amit nem akarok az ellen foggal-körömmel küzdök
Viszont a vírusirtót letöröltem és beállítottam a defendert, ha nincsen jobb ingyenes alternatíva akkor marad ez, régen comodot használtam, meg fizetős bitdefendert és kasperskyt, utána ezek ingyenes cloud változatát.
-
straightedge
tag
válasz
SityiSXT #66198 üzenetére
Hiszek nekik, csak leírtam az én álláspontom, azért kértem itt segítséget mert vírusirtók terén nincsen semmi tapasztalatom.
Lehet régimódi vagyok ebben, de elég sok okot adott és jelenleg is ad az MS, hogy köpködjék, viszont megvan az is rengeteg jó fejlesztést is csinál.
Sejtettem, hogy itt is többen fogják ajánlani a defendert, így már teljességgel elhiszem ,hogy ez egy megbízható vírusirtó, velem van a probléma tudom, mindig szkeptikusan kezelem azokat a dolgokat amiket nem szeretek annyira.
A tört dolgokra visszatérve meg van az okom rá, nem szeretném ecsetelni mert csak rizsa lenne belőle, de teljesen igazad van ebben is.
-
Cs1csó
titán
válasz
SityiSXT #65769 üzenetére
Valamilyen védelem mindenképpen kell a gépre ennek pedig ára van, némi lassulás.
Sajnos az optikai kábel sem közvetlenül a gépbe megy - optikai internet - hanem előbb egy átalakítóbe dekóderbe és onnan a gépbe vagy előbb routerbe valószínűleg 1-2 ping még ott is jönne, ha közvetlen lenne.
-
válasz
SityiSXT #65769 üzenetére
Thermal Grizzly prómótálja a videót, ami köztudott, hogy delidelésnél érdemes használni. Kurva jól viszi a hőt, és az egyik legjobb folyékonyfém paszta, de megvan ennek az ára. Szépen ősszegyógyul a hűtő a processzorral, de ha véletlenül még sem, akkor meg eszement munka lekapargatni a cpu-ról és a hűtőről. Amúgy disznómód jól viszi el a hőt, de nem látom értelmét azon az áron. Ráadásul a többi pasztához képes meg sokkal hamarabb kiszárad. Pár hónap és újra kell csinálni.
Maga a videó meg nagy igazságokat feszeget. Tény és való, hogy 2020-ban tök mindegy, hogy milyen erőművön futtatsz antivirus szoftvert, sajnos meg tudnak fogni akármilyen gépet. A videóval meg annyi a probléma, hogy ez akkor lett volna releváns, ha beletesz több terméket is. Például az Eset-et, mert az igen csak lightweight a gépen.
Amúgy meg igaza van, hogy 2020-ban szarnak arra a gyártók, hogy észrevehetetlen terméket gyártsanak. Egyre több a felesleges funkció és egyre több a probléma velük. -
tothjozsi96
addikt
válasz
SityiSXT #65621 üzenetére
Én nem mondtam hogy egyszerű dolog az optimalizáció, de a legtöbb notebook ami forgalomban van azok ilyen processzorral vannak szerelve.
Igen, lassabbnak érzem én is a 6300U-t az asztali gépemhez képest, lényegesen lassabb, de általános felhasználásra bőven elég, így is.
A gépemen szinte semmi nincs, csak a Windows, meg pár alapvető program. 500GB SSD, 16GB RAM és a hűtést is kézileg beállítottam, 60 fok alatt nem kapcsol be a hűtés. Ez azt jelenti hogy youtube alatt is csak ritkán indul be és akkor is nagyon halk.
Nálam aznap este amikor felébredtem a gép zajára az süvített, tehát nem az a minimális hangja volt ami úgy az esetek többségében szokott lenni.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
SityiSXT #65619 üzenetére
Optimalizálás kérdése, szerintem. Ezek az U-s procik képesek a youtube-on 1080p@60fps-t gyönyörűen lejátszani, mindennapi használatban egyáltalán nem tűnik kevésnek. Az asztali gépemben egy 9. gen i5 van, persze ez sokkal erősebb, de az i5-6300U se gyenge.
Szerintem a Kaspersky bolondult meg aznap este, mert a laptopot 2019. január elején vettem, azóta Kaspersky-vel ment, sose volt ilyen vagy ehhez hasonló problémám vele.
-
junior11
veterán
válasz
SityiSXT #64415 üzenetére
Nekem harmadik generációs (ivy bridge i3-3120M) proci van, szerintem ez a jó: [link]
Ez az aktuális nálam: 10.18.10.5100 (31.10.2019) - most nem tudom jól nézem vagy sem, guglizva ezt találtam róla: [link] ez a legfrissebb. Most ami az Intel oldalán van az újabb vagy sem, de ha jól nézem, ez ugyanaz lesz, szóval mégis a legfrissebb, biztonsági hibákat javító verzió van nálam már telepítve. [link] Ha jól értelmeztem így van: 10.18.10.5100 = 15.33.49.5100. -
junior11
veterán
-
válasz
SityiSXT #60012 üzenetére
Anno az Emsisoft esetében is ezért váltam meg tőle. A legtöbb játék összeomlott.
Ami viszont szerintem gáz, teljesen mindegy melyik védelemről van szó! Ahogy korábban írtam, szerintem nem azért használjuk a gépeinket, hogy kiszolgáljuk az AV-t, hanem fordítva. Az AV van értünk.
El tudom képzelni, hány szerencsétlen nem hozzáértő szív egy AV miatt, mert nem fut a programja, játéka, stb. -
Cs1csó
titán
válasz
SityiSXT #59634 üzenetére
Készülj az elismerések fogadására:
Feltettem az AnyDesk-et (régebben már tervben volt a kipróbálása de mikor sikerült kalibrálnom a TeamViewer-t elszállt a lelkesedésem a tesztre ) és kiváló kb. semmit sem kellett csinálni mert LAN-on egyből felismerte a másik gépet - amire szintén feltelepítettem - és egyszerű és nagyszerű semmi reklám és ugyanazt tudja.
TALÁN a kép megjelenítése szebb volt a TeamViewer-nek de arra, hogy a konyhai gépen ránézzek a nagy gépre, hogy futnak a torrentek rendesen, vagy elindítsak egy torrentet stb. vagy csináljak egy újraindítást ha jön a Windows update arra elég.
Ahogy nézem ha nincs LAN , hanem egy távoli gép akkor meg a 9 számjegyű kódot elküldöm és már ott is mehet a móka.
snorbi82
Az AnyDesk honlapján a elvileg - a reklám rajzok alapján - tabletet is el kellene tudnod vele érni.
A képen amit bekarikáztam az tablet-re utal: -
válasz
SityiSXT #58707 üzenetére
Biztos, hogy nincs vele rendben minden, mert most beszéltem a 2f Kft.-vel, aki a hazai hivatalos képviselet és megerősítették, hogy az "f" patch fog teljes kompatibilitást nyújtani a 1903-ra.
Azt persze nem mondták, nem tudták megmondani, hogy mely funkciók nem működnek normálisan. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
SityiSXT #57619 üzenetére
Átlagos felhasználói környezetben simán megállja a helyét. Időseknek tökéletes megoldás. Arról nem is beszélve,hogy olcsón beszerezhető. Vannak nála jobb termékek viszont az elvárható színvonalat hozza. Nálam kinyírta a processzort hiába alkalmaztam az erre való funkciót. A következő verziók valamelyikében jönnek az új funkciók.
(#57620) konci79
Nincs. Különálló szoftverként megtalálhatod a kínálatban. Sophos-t akkor érdemes megvenni ha van annyi eszköz. AI kihagyása az ingyenes változatban felér egy pofonnal.
(#57622) junior11
Hello!
Fejlesztések mindig vannak. Az átlagos felhasználó ebből úgyis csak annyit lát, hogy "továbbfejlesztett". AVG-avast! kérdéskörben a fejlesztési prioritások az avast! mellett állnak.
-
Cs1csó
titán
válasz
SityiSXT #57423 üzenetére
Kicsit parasztvakítás. Ha tűzfalat akarsz akkor pl. Windows Firewall Control amúgy látványos cucc, a forgalom ábrázolásának grafikus módja nagyon igényes, egy kicsit sok memóriát fogyaszt - ha jól emlékszem -
-
-
törölt tag
válasz
SityiSXT #55790 üzenetére
Az égvilágon semmi komolyat nem veszítesz, ha átállsz desktop Adguardról az ingyenes kiegészítőre. Én is így tettem egy ideje. A kiegészítő opensource, nem pofázik bele böngésző tanúsítvány kezelésébe, eggyel kevesebb állandóan futó rendszerrel induló program ami összeakadhat Windows build frissítéskor.
-
Semplar
őstag
válasz
SityiSXT #55790 üzenetére
McAfee Total Protection P4 3,2 -n is szépen fut, egyedül a kézi frissítés tartott hosszú percekig. Kár, hogy nem ad semmi információt a hatástalanított csúfságokról és semmit nem tudni az automata frissítés állapotáról, ha frissít egyáltalán, mert szinte nulla a gépterhelés telepítés óta, kivéve azt az egy kézzel indított frissítést.
-
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #54878 üzenetére
Nézegettem ezt a 1809-es Defendert, de aztán nem bírtam magammal, és ment vissza a McAfee LiveSafe. Nos, az összehasonlítás így korrekten megvolt, és azt kell mondjam, érezhetően fejlődött a Defender, de még mindig nem az igazi. A játékok töltési ideje javult, de McAfee-val még mindig láthatóan gyorsabb.
Konzekvencia? Talán az, hogy ha minden adatod SSD-n van (de legalábbis a szoftvereid), akkor a Defender "fékje" nem igazán érezhető, így ez esetben tiszta szívvel ajánlható. Ahogy a képletbe bekerül egy HDD (pláne úgy, hogy arról programok futnak - lásd az én esetem, a játékaim ugyanis azon vannak), onnantól már nem ennyire egyértelmű a dolog, és a lassulással számolni kell.
(Én meg nem küzdök tovább, marad a McAfee. Az szürkeboltból még olcsó is.) -
-
-
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #54665 üzenetére
Eddig bírtam, ment vissza a McAfee. Egy nyomoronc játék letöltése és/vagy frissítése közben a Steam szerint a lemezhasználat 10 MB/s, ráadásul úgy, hogy semmi mást nem csináltam a géppel (és ez is csak peak érték volt). Ahogy feltettem a McAfee-t hirtelen összejött a HDD gyakorlati maximális sebessége (33 MB/s), és ez konstansan. Valami nagyon nem gömbölyű ezzel a Defenderrel...
-
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #54665 üzenetére
Árnyalom a képet, csak hogy jobban összezavarjam a dolgokat...
Kb. másfél hete töfög az új gép, és végre a belakási-tesztelési fázisnak vége, most már hétköznapi módon használom. Ami feltűnt az az, hogy hidegindítás után a Steam első indulása lassú - ahogy azt Defenderrel már sajnos tapasztalom egy jó ideje. Viszont most ha kilépek a Steamből, majd később (akár egy alvó módba küldés majd visszatérés után) újra elindítom a Steamet, az pillanatokon belül bejön. Csak arra tudok gondolni, hogy a prefetch dolgozik erősen, azt meg a Defender nem bántja (vagy a RAM sebessége miatt egyszerűen nem látszik). Ami pluszban fura számomra még ebben az az, hogy 8 GB RAM mellett ezt én egyáltalán nem tapasztaltam, csak most, 64 mellett...
Egy kollégám nemrég vett egy új laptopot, HDD volt benne. Hozta hozzám, hogy bitang lassú. Az egycsatornás 4 GB RAM felállás nem használt neki, de ez HDD-vel volt megfejelve. Kapott McAfee-t a Defender helyett, és bár nem táltosodott meg, azért érezhetően gyorsabb lett. Tegnapelőtt pedig SSD került a HDD helyére, úgy Defenderrel is egész jó sebességet produkált önmagához / a kategóriájához képest. -
-
törölt tag
válasz
SityiSXT #54224 üzenetére
Ha már fizetsz van jobb és akár olcsóbb is. https://www.tomsguide.com/us/mcafee,review-4115.html Fogja a gépet, felesleges böngésző add-on, adatgyűjtés.
On the downside, McAfee's antivirus software won't let you opt out of system-data collection, and it uses an excessive amount of system resources.
(#54219) csicso82: Ha nem zavar az adatgyűjtésük és ilyen húzásaik
Olyat kell keresni, ha nem elég a Windows Defender, ahol még nem a marketingesek vezetik a céget. Talán Bitdefender, Emsisoft (ez a "le a bullshittel" blogjuk szimpatikus), talán ESET is jó még velük nem tudom mi van mostanában.
-
Cs1csó
titán
válasz
SityiSXT #53271 üzenetére
Az amit a különböző tesztek alapján leszűrtem: ha az összes külső védelem mondjuk 95% feletti hatásfokot ér el a tesztekben akkor a defender ott kb. 90% fölöttit. Tehát minimális az eltérés a külső védelmekhez képest de alapvetően mindegyik jobb nála. TALÁN úgy is lehetne fogalmazni, hogy az ETALON a defender és a kérdés hogy hozzá képest, hány %-al tudnak jobb értékeket elérni a külső védelmek.
DE mivel 90%+ védelmet produkál teljesen jól el lehet venni vele, hiszen bármilyen teszten bárki, bármi 90% felett teljesít az nem lehet rossz termék.
Pár éve mikor 80% körül teljesített látványosabb volt a szakadék a külső védelmekkel szemben de ez a különbség az utóbbi időben jelentősen leredukálódott, mondhatni már hibahatáron belüli értékre. Az 5%-on belüli értéket lehet hibahatárnak tekinteni.
Van egy gyenge régi notim csak netezésre azon hagytam windows 10 gyári védelmét persze naprakész böngésző mellett és Ublock Origin-nel megtámogatva.
-
Kelvin
őstag
válasz
SityiSXT #52895 üzenetére
Sőt gondoljunk bele, hogy az MS-nek mennyivel több erőforrása van /anyagi, humán/ mint bármelyik "kis" vírussírtó készítő cégnek. Nyilván lazán elérhetné, hogy a fizetős megoldások feleslegessé váljanak de ezt sem az EU piacgazdasági versenypolitikája, sem a tengerentúli monopóliumokat érintő jogi szabályozások nem teszik leehetővé.
Ugyanez a helyzet pl. a googlnél a drive navigációval, jól a cég körmére is koppintottak még évekkel ezelőtt. Aztán mégis az emberek 80% már csak felcsapja az okos telefont a szélvédőre és azzal navigál. Nem pedig, külső navigációs szoftvert használ, vásárol. -
-
válasz
SityiSXT #52353 üzenetére
Igazából nem a reklámokkal van a gond. A téma itt első körben a különböző bányász szkriptek miatt indult el.
Az viszont valós és gusztustalan probléma.
A reklámok részei az oldalaknak. Itt is két dolgot különböztetnék meg:
A normális reklámot és a gusztustalant. Az elég gáz, ha egy oldalra belépsz és a normál tartalom amiért odamentél alig olvasható,, mert szanaszét van pimpelve az oldal reklámokkal. Ez engem zavar, ha a bevételét növeli az oldalnak, ha nem.(#52352) Mikulásbá: Részben igazad van! Engem sem zavart, mert már része a védelemnek. Főleg a bányászó szkriptek miatt! Nem én kezdtem el hisztizni!
-
törölt tag
válasz
SityiSXT #52010 üzenetére
A reklámszűrés manapság már biztonsági kérdés is. Hiába nem egy kétes honlap és hiába nem zavaró a reklám, amikor BBC és New York Times olvasástól, ha a 3rd party advert hálózaton keresztül malware került ki.
PH lapcsaládot én is white list-re teszem. És nem is zavaró a reklám ahogy itt csinálják. Google keresésben nem szűröm ki az Adguard által megbízhatónak vélt találatokat, egyébként is ugyanoda vezet legtöbbször ahova mennék.
Viszont a honlapok döntő többségétől rákot kapni az autoplay videókkal, ocsmány körömgombák, sok clickbait bullshit, pop-up és pop-under ablakok és zabálja az erőforrást, sávszélesség mellett most már CPU zabáló bányász reklámok is vannak. És hányszor volt olyan betöltesz egy főoldalt, kattintani akarsz egy linkre de a reklám betöltése elcsúsztatja és máshova navigál az ember. Ráadásul nincs bizonyítva a reklámok és vásárlás hatása, főleg amikor a hatékonyságuk olyan veszel pl. egy mosógépet és a követő sütik miatt két év múlva is mosógép reklámokat tolnak neked. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
SityiSXT #52010 üzenetére
Én nem vagyok kíváncsi a p*nisz és egyéb területi problémák kezelését javasló reklámokra.Arról nem is beszélve,hogy előre nem tudod milyen oldalt nyitsz meg.Egyetemen történt az eset,melynek szemtanúja voltam:
-xy témakörben keresett a tanár ábrát erre az oldal tele sz*x reklámmal
Ha nem lenne ennyi átverő,gusztustalan reklám meg lehetne találni a közép utat.Prohardveres reklám nem zavar hanem a többi.Nem minden oldalt ilyenek a reklámok. -
daimonion
senior tag
válasz
SityiSXT #51993 üzenetére
A felső Adguard nélkül az alsó adguarddal.
Az általad is nézett oldalon. Szerény nyomott véleményem szerint ez is olyan eset lesz mint az AV-k esetében, hogy ugyanaz a védelmi program különböző gépeken és konfigokon teljesen másképp működik.
Szerény egyáltalán nem megalapozott és balga véleményem szerint a Ping időt nem csak az Adguard basztatja, ha bár jól látszik,. hogy az Adguard használatával növekszik a ping idő, és csökkenhet a net sebesség is, de nagyban befolyásolhatja az is , hogy mely szolgáltatónál milyen kiépítésű hálózaton mérik az emberek.
Mivel nem értek hozzá ezért csak feltételezem azzal a sületlen balga eszemmel, hogy nem teljesen mindegy az
hogy Telekom hálózat vagy digi, vagy PR-Telekom vagy bármi és, hogy azon belül pedig adsl2 sima kábelnet, vagy üvegszálas digitális technológia amit használ az user. Ha meg valaki még a régi műholdas netet használja átjátszókon keresztül az meg pláne megint egy másik kávéház.
Ezt még le szerettem volna írni.
Plusz annyi, hogy eltávolítottam az Adguardot és ugyanígy lemértem a net sebességet ugyanitt
Azt most ezek után gondolkodjak azon, hogy leveszem vagy visszarakom ? Mert úgy néz ki, hogy Nálam Adguard nélkül a duplájára nött a ping.
Szóval kár ezen lovagolnom azt hiszem , mert csak belebolondul az ember a sok hülyeségeb -
-
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
SityiSXT #51901 üzenetére
Nem célom senkit meggyőzni, nem célom senkire, semmit rá erőszakolni.
Csak egy, hogy fel hívjam a figyelmet, hogy vannak más megoldások amikre érdemes odafigyelni, és be invesztálni. Mert ezeknek az eszközöknek a hatékonysága, és lehetőségei lényegesen több mint azt sokan gondolnák. Igen nem 20.000 Ft kategória. A döntés mindig az adott egyénen múlik. De ha nem is kapják meg azt az inputot hogy lehet ezt normálisan is, akkor csak további problémák születnek. Tudod úgy kell ezt nézni, hogy felállítasz egy 200% elvárást, és örülsz ha a 80% teljesül. És akkor már több eséllyel, valószínűleg picit könnyebb a valós probléma megoldása.
Az általad javasolt szintet én magasnak tartom
Igen ezt elhiszem, de a valóság az, hogy közel se magas. Csak annak tűnik.Én egy alacsonyabb szintet tartok megvalósíthatónak, ami egyébként akár jó alap is lehet ahhoz, hogy aki többre vágyik, az feljebb tudjon lépni.
Minden eszközt, lehetőséget meg kell ragadni, hogy ne csak fél megoldások legyenek. Azzal ugyan valamivel beljebb van, de nem feltétlen a valós megoldás. Én azt mondom ebben is maximalistának kell lenni, és ami összejön belőle, annak örömködni kell, mert annál kevesebb szar folyik az IT szakma nyakába. És megkíméljük magunkat, az esetleges kínos pillanatoktól. -
törölt tag
válasz
SityiSXT #51898 üzenetére
Ok részben igazad van, de 3-400.000 Ft gépekre, plusz NAS plusz 100.000 Ft telefonra van pénz. De ezeknek a méregdrága eszközök védelmére nem költünk? Hirtelen meghaladja a képességeket? De valójában nem is kell hogy értsen hozzá. De ha kimész segíteni egyik kedves belső ügyfeledhez, mert nem tud otthonról dolgozni. És Pl a felső vezetőd kér meg, hogy légyszíves, menj ki és segíts neki. Mert nagyon fontos, határidős munkát kell leadnia. Kimész, mert kimész. És mit látsz? Igényesen felépített házikó, igényes berendezési tárgyakkal, és Tp-Link ALLIN eszközt. Kérdés, mennyire tudod hatékonyan megoldani a problémát, egy olyan eszközzel, olyan védelmi berendezéssekkel amik annyit érnek mint ... Megmondom neked, sehogy, max improvizálsz, miközben imádkozol hogy legalább egy gyors tűzoltást tudjál végre hajtani. Te is tudod mennyit ér, és még sokan mások.
Megoldottad a problémát? Végül is bizonyos értelemben igen, de valójában te is tudod NEM. Mit tudsz tenni?
Felhívod a figyelmét, hogy némi beruházás után, jelentősen el lehet kerülni az ilyen kellemetlenséget? Vagy megtörlöd a homlokod, és sietve távozol? És csak imádkozni tudsz, nehogy véletlen neked kelljen még egyszer ki menni, mert te is tudod, ott abban a környezetben impotens vagy, és nem rajtad múlik a valós probléma megoldása. Tudom egyedül vagyok, különösebben nem érdekel. De az én véleményem, jelentősen le lehet csökkenteni lakossági szinten is a problémák 90%. Csak irányt kell mutatni, és aki ezt megérti, az hidd el, el is fogja fogadni, és tenni is fog ellene. Ha nem is 100%-ban. De legalább jelentősen csökkenteni tudja. akár külső szakemberek segítségével.Ennyi erővel a wifit is fel lehetne pumpálni, legyen akkor 802.1X alap, RADIUS kiszolgáló, számítógép-alapú hitelesítés, azt hadd szóljon.
Ez unifi termékekkel ez probléma mentesen kivitelezhető. És annyira nem drága mint azt sokan gondolnák. Egy mai modern Laptop árából lazán meg lehet oldani. És ettől lényegesen többet nyújt. -
törölt tag
válasz
SityiSXT #51888 üzenetére
Ne vedd személyeskedésnek, de az alapján, amit írsz, nem nagyon volt még dolgod hétköznapi userekkel. Nem veszem annak, de ezt nem tudom miből következtetted le. Bizonyos értelemben mindegy is.
Amíg január 2-án kis túlzással a fele társaságnak resetelni kell a jelszavát, mert az ünnepek alatt elfelejtiEz teljesen normális, ha vissza jön szabadságról valaki akkor is ez van. De ezért van ügyfélközpontú belső help-desk, hogy segítse a front, és back office munkáját. De a kettőnek semmi köze, azért, mert ott eleve egy normálisan kiépített biztonságos hálózati infrastruktúrában dolgoznak. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, ott is előfordulnak akár komoly problémák. Az a cég aki azt állítja hogy nem kaptak még támadást, az csak papíron létezik.Az ebből adódó esetleges károkról már nem is beszélve.
(B)Ami pedig a kanócolást illeti: de nagyon is határozott vagyok,(/B)
Akkor itt az idő, hogy meginogjon ez a határozottság. Vannak még jó páran aki kanócot használ, vagy éppen vissza tért a kanócra. Az hogy ez nem terjed már el széles körben, hát na... Végül is ember függő.(B)Plusz nem nagyon találom az általad emlegetett szolgáltatói javaslatokat - igaz, csak a Diginél, a UPC-nél és a Telekomnál keresgéltem egy kicsit.(/B)
Segítek a UPC web oldalán a wifi kategóriákba keresd, én is ott olvastam pár morzsát.(B)Mivel az autós hasonlat sose tökéletes, de nincs jobb, hozok én is egyet. Amit te hirdetsz, az azzal egyenértékű(/B)
Majdnem, de nem, miért? Mert a kanocolást is meg lehet oldani igényesen. Lehet kapni normálisa dirrekt erre a célra gyártott falra szerelhető kicsi rack szekrényeket. Az már más kérdés, hogy mindig találunk kifogást mit miért nem. De ez a része se érdekel, mert mindenkire rá van bízva hogy dönt, függ milyen lakókörnyezet, egyszóval sok minden befolyásolja. Az emberek egy része, igényli, és szeretne biztonságos kapcsolatokat kiépíteni, úgy hogy valós védelem legyen mögötte. Az már más kérdés, hogy Magyarországi gazdasági helyezett ezt nagyon kevés embernek teszi lehetővé. De azért illik ugyan úgy széles körben tájékoztatni az embereket, hogy milyen más alternatívák léteznek. Mert egyrészt soha nem tudhatod, másfelől, ezeket szépen össze lehet legózni. Apránként. Te mint IT szakember tökéletesen tisztában vagy azzal a ténnyel hogy minden olyan eszköz, ami mindent tud, valójában semmit. -
törölt tag
válasz
SityiSXT #51878 üzenetére
Layer2 switch otthonra? Nem tolod ezt túl egy kicsit nagyon?
Egyáltalán nem érzem annak. Sok külföldi országban, már alap csak úgy mint falra szerelhető rack szekrény se túlzás.
No meg ma már erősen kétlem, hogy egy átlagos háztartásban Ethernet madzagon lógna akárcsak egyetlen eszköz is
Hát ebbe azért ne legyél ennyire határozott. Csak azért, mert akinél úgy van, és tájékozott inkább szépen megy vissza vezetékre, még a szolgáltatók is ezt javasolják pont a wifi hálózatok baszogatása miatt. Ami szinte mindennapos sok esetben nagyvárosi környezetben, ahol sok ember él egymáshoz közel. Ugyanakkor, pont napjainkban egyre többen írják, hogy akinek fontos a biztonság, az inkább vezetéken keresztül használja az internetet, és intézze bank ügyeit, online vásárlásait stb... Amennyiben ez megoldható. De hát ezek egyénekre van bízva. Ki hogy érzi, látja tudja stb...
Ha azt sikerülne elérni, hogy az alapértelmezett router és wifi jelszót a szerencsétlen delikvens megváltoztassa egy kellően biztonságosra (és ha már ott van, azt a pár beállítást is megteszi a routeren, mint például pingre ne válaszoljon kívülről és a többi), már nagy lépést tennénk előre a biztonság terén
Röviden, ez semmit nem ér már. -
-
azka79
aktív tag
válasz
SityiSXT #51463 üzenetére
IGEN IGEN, azóta visszaáltam a tegnapi backupomra, és használom tovább a TS360 at, amúgy is ts360 nélkül települt az új windóz update ami tacsra vágta az aisuite-omat.
De ha beállítom hogy a TS360 és a defender is menjen egy időben és a TS360 ból kilépek, akkor tökéletes a defender.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest