- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
válasz
Szellem. #75043 üzenetére
Kasperskyr nem veszek többet, vagy olyat amit írtál.
Újra raktam a gépen a windowst, és mivel más lett a gép neve, hiába írtam a supportnak, nem hajlandok a teljes értékű szoftvert használni engedni. Ugyan az a felhasználó, ugyan az az aktiváló kód, EGY eszköz. És nem engedik.
Amilyen kulcsot írtál, azt meg atveresnek tartom.
Nem rakhatom újra a gepet ahogy akarom, hardveres változás nélkül, mert utána használhatatlan lesz a program… -
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Szellem. #75025 üzenetére
Nem is tudtam hogy a G-Data is használja a Bitdefender motort...List of Consumer AV Vendors....vállalati verziók,List of Enterprise AV Vendors
-
-
tknof1871
őstag
válasz
Szellem. #74975 üzenetére
Sajnálom ha hibáztam! Azt hittem a szabályoknak megfelelően írtam meg a kommentet.
- a link nem lehet kattintható, csak szöveges formátumú
- ugyanabban a hozzászólásban jelezni kell, hogy a link alatt kártékony kód, vírus van
Csak azért tettem be honnan töltöttem le, hogy megtudjam biztonságos oldalról töltöttem-e le. Jeleztem és rákattintva nem lehetett megnyitni az oldalt.
Továbbá az ESET a Malwarebytes nem talált fenyegetést az oldalon, a tömörített fájlban, és a kicsomagolt mappában. A VT-n egy vendor látta kártékonynak a kicsomagolt .exe fájlt. Azt szerettem volna tudni ez téves riasztás volt vagy tényleg ártalmas az az exe fájl.
Ez az oldal akkor tényleg fertőzött fájlokat terjeszt? -
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74957 üzenetére
annyiban azért pontosítanék hogy hiába volt többségük adware mégis varázsütésre elkezdte felismerni őket tehát a kasperskynek is fontos attól még hogy csak reklám program és pl a mai és tegnapi termésnél már nem "not a virus " a megnevezése hanem pl
heur:trojan.psw.js.agent.gen. és ezek még mindig a facebookról leszedett anyagok. Ezeket már pirossal jelöli a kaspersky a karantén listában. -
Dévacsen
senior tag
válasz
Szellem. #74954 üzenetére
Szó szerint ha kikapcsolom, ugrik egyet a csoportházirend képe a defender inaktiválásának pillanatában, ez jól érzékelteti hogy valóban történt valami és most ki lett lőve.De ez igaz bármelyik funkcióra ,programra ha kilövöm, mindig kicsit ugrik, eltolódik 1 másodpercre.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Szellem. #74952 üzenetére
+1, Erőszakos program, szintén a csoportházirendben kell kiiktatni a defendert, akkor látszik is hogy ugrik a rendszer képe a monitoron, utána nem jönnek frissítések, a windows 11 nél még erőszakosabb lett és vissza kapcsolgatja egyes moduljait, én visszamentem win 10 re, de a 11 nél is ha teljesen lekapcsolgatja az ember a csoportházirendben , akkor csendben van.Viszont azt nem tudom de gyanítom hogy egyes moduljainak lehet köze a felhasználói fiókok felügyeletéhez, és lehet kell neki mindenképpen, nem tudom.
-
niof
veterán
válasz
Szellem. #74729 üzenetére
Igen, bekapcsoltam a VPN-t, eddig úgysem volt (bár többször gondolkodtam rajta), Budapesti kapcsolatot hoz létre. A ping megnőtt, 7 helyett ~60ms, de a weboldalak betöltésében nem vettem észre jelentős különbséget. Majd egyik este/éjjel mérek sebességet is. Nappal, hiába van szimmetrikus 1Gb-es előfizum, átalában 400-600Mb szokott lenni, estefelé meg szokott lenni a ~900-950 is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #74694 üzenetére
Az ilyeneken mindig mosolygok: "álprogtam" MSI AB? Mióta veszélyes? Több tízezren használják, hibatslos oldalról telepítem ha van vele gond már kibukott volna.
A másik, hogy nekem az oldalaim ahol járok vagy beképek mind könyvjelzőzve van tehát én tuti nem fogok pl. az OTPbank.COM oldalon adataimat megadva megpróbálni belépni (otpbank.hu a hivatalos ugye)
Tehát megint oda lyukadunk ki, hogy a felhasználónak vastagon benne kell lennie, és te meg én is (meg itt a topikban gondolom a többség) elég dörzsölt ahhoz hogy ne Ő legyen a leggyengébb láncszem. -
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74627 üzenetére
hát ha elkezdi dobálni az adware a kéretlen ablakokat befele tehát klasszikus bosszantó adware lesz azt talán még felismerem. és azt is hogy ha ugrik a Facebook fiókom. mert ezek mind ellopott facebook fiokokrol terjednek. lezàrhatjuk szerintem is a témát. viszont tenni fogok egy kaspersky scannert is az avast mellé hogy megnezzem a jövőben hogy reagál rá. norton emsisoft malwarebytes, eset van most is fent de ezek csak keresni tudnak kézi inditassal és csak 1 fő programot futattok védelemnek
-
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74624 üzenetére
ha ràszánom magam egy kicsit komolyabban is megfogom vizsgálni hogy mi mit okoz a gépen. venni fogok egy külön gépet amin lesz egy nem fontos facebook fiók és email fiók amik nem szamitanak hogy ha buknak. és éles teszt vagy szándékos fertőzést csinálok. szeretlek ezekkel kísérletezni csak ezmiatt 15 év alatt már elég sok ujratelepitesem volt. többek közt adware miatt.
-
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74620 üzenetére
amit a kaspersky semmit mondó adwarenek jelez azt az összes többi trojainak irja és pl a norton is magas veszélynek jelezte . úgy emlékszem rá is kerestem hogy konkrétan mit csinál és ha jol emlékszem jelszavakat másol és lopkod. de ha csak adware lenne az is számtalan esetben ujratelepitessel járt nálam mert utólag semmivel nem birtam teljesen kiszedni és a halálba idegesített böngészés közben. De hogy azt írtad hogy az adware amúgy sem számít és a kasperskynek nem számít hát ez meglep
-
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74555 üzenetére
köszi megtaláltam és ezzel tulajdonképpen nem is kell foglalkoznom és másnak sem ha nem eltávolíthatatlan fertőzött gépre telepíti a kasperskyt. Tehát ez egy kicsit kábítás : Professzionális vírusellenőrzés és -eltávolítás Ha a Kaspersky telepítése előtt vírusok vagy más rosszindulatú programok fertőzték meg az eszközét, szakértőink gondosan eltávolítják ezeket a fertőzéseket a számítógépéről vagy Mac gépéről még a Kaspersky telepítése előtt.
-
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74480 üzenetére
ebben a cikkben le van írva mi is történik éppen szerintem elég veszélyes dolog : [link]
és már nézek két másik varianst amit szintén nem lát a kaspersky sőt a mcafee sem ami azért érdekes mert a virustotalon meg ott van a találatok közt . ilyenkor nem tudom mi van . De pl az eset online scannerje mindkettőt látja -
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74476 üzenetére
az általad is feltöltött minta ma reggelre lett vírus a kaspersky szerint . cirka 5 nap telt azóta !!!!! egyszerűen itt már nem lehet elég okosnak lenni és az összes vírusírtónak lesz valamilyen idegesítő baja vagy hibája. De kíváncsi lettem volna hogy viselkedés alapján felismeri e de most már mindegy
-
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74454 üzenetére
lehet hogy csak mázlim volt de a a mcfaee volt az egyetlen ami mellett egy sem jött volna be . kb 10 fajta facebook variáns próbáltam le. Ma napig nézem de nem jönnek most már új fajták. Amit te is feltöltöttél arra már a vírustotalon 17 találat van . Szép lassan bővül a lista de a kaspersky még mindig tisztának látja
-
UserX
addikt
-
zazenke
őstag
válasz
Szellem. #74438 üzenetére
akkor nem jelszavas csomagolásban terjesztenék hogy még véletlen se tudja felismerni vírusírtó letöltés után. ilyet hivatalos oldal nem is csinál csak warez stb. ráadásul olyan oldal terjeszti ha még működik ahol ugyan ott vannak a hozzászólások a megosztásnál de nem tudod őket megnézni mert rejtve vannak. . hamarosan be is lesz tiltva szerintem ha sokan jelentik . Addig is itt van egy másik oldal szintén terjesztésre használják . Ezek megosztásait a kaspersky is fel fogja ismerni. Itt azt hiszem régebbi vírusokkal nyomulnak szintén chatgptnek álcázva . az elvük ugyanaz valószínű a csapat is mögötte ugyanaz. https://www.facebook.com/entikhabatIraq2018
-
volvoguy
addikt
válasz
Szellem. #74362 üzenetére
Sziasztok! Úgy döntöttem elég lesz nekem az Avast Free. Elég sok helyet foglal ami önmagában nem baj...de mennyire gazdálkodik jól a processzorral és az erőforrásokkal?
Az automatikusan induló programok között azt írja rá a Windows 10 hogy MAGAS...mármint hogy lassítja az indítást -
BigBear
senior tag
válasz
Szellem. #74351 üzenetére
Offba teszem, nem akarok szemetelni.
Azért az ESET vagy FSEC szoftvereit lefaékezni a Kasperskyvel szemben hátöööö... ne haragudj, de nem kicsit vagy elfogult.
Amennyire emlékszem, pedig futottak pár kört a problémával, de nem született megoldás. Azt nem tudom, hogy a részben zárolt gép miatt-e, lehetséges.
Egyébként fröcsögés: mondhatsz amit akarsz, nem normális az, hogy kínlódni kelljen a programmal bármi miatt is. Ha a többi rendszer nem akadt össze semmivel, itt is elvárható lett volna. Ha 1 másodperccel többet kell vele tökölnöm csak emiatt, mással pedig nem, akkor az én összehasonlításomban adott szituációban a másik jobb, ez pedig számomra haszontalan. Márpedig itt nem másodpercnyi kiesésről volt szó. Egy akármilyen cégnél ha emiatt csúszik a termelés mert feldönti a rendszert a program, akkor az márpedig fosch. Amúgy no offense, no harag, ezért is írtam, hogy lehet, hogy egyedi volt a gond, bármit elhiszek, de ez akkor sem megengedhető. -
BigBear
senior tag
válasz
Szellem. #74349 üzenetére
Nos, én nem kerestem fel ügyfélszolgálatot, mert nem az én dolgom - tudod, ha egyszer megteszed, rajtad marad.
(Megtette a rendszergarázda, de nem tudott senki segíteni, így mivel akadályozta a gép működését, mennie kellett. Hozzáteszem, teljes hozzáférés nincs a CNC géphez, azt szimplán nem adta ki a gyártó - szerintem érthető okokból.)
A cégnél az összes gépen Kaspersky van, nem vettünk észre problémát, csak a CNC-vel összeköttetésben álló, illetve magán a CNC gépen. (Windowsos szoftver hurrá... az igazat megvallva rendszeresen összeborult windows frissítésektől is, lekopogom, ez már nincs egy ideje.)
Próbák általam -> Defender, Malwarebytes, Fsec, Avira, Avast, ESET, -> egyikkel se volt gondom. Ez alapján hadd jelentsem ki, hogy valami nem volt oké a Kasperskyvel. Lehet, hogy valamilyen kommunikáció nem tetszett neki, nem igazán jöttünk rá, mert lemerevedett tőle a CNC is. Leszedve, majd minden bejegyzést kiszedve regből (mert állíthatsz bármit, nem szedte le magát maradéktalanul) és visszamásolva a vezérlőszoftver mentését a kommunikáció visszatért. Kétszer eljátszottuk, harmadszor köszi nem.
Nem mai történet, úgy 4 vagy 5 éve körül játszottuk, de elég is volt. Lehet, hogy most már semmi probléma nem lenne, de nem kívánok újra szívni miatta, a bizalom elveszett iránta.
Simán lehet, hogy egyedi eset, amúgy tök jó, de nekem mindenesetre okozott egy kevés gondot így. -
BigBear
senior tag
válasz
Szellem. #74338 üzenetére
Háppersze, nem ok nélkül...
AZ egyetlen víruskergető a Kaspersky, ami gyakorlatilag képes volt lehalasztani nálam a CNC plazmával való kommunikációt. Kivételek, engedélyek, mindegy volt, szétcseszte a szervók vezérlését is az a fosch. Semmi mással nem volt probléma, csak azzal, a rendszer a Kaspersky teljes kigyomlálása után tökéletesen működik. Semmi más vírusirtó nem csinált ilyet. -
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #74285 üzenetére
Nekem nagyon tetszett az "új" (még nem hivatalos "rátelepítős" megoldás) Kaspersky Free. Amúgy a Kaspersky durván személyre szabható, iszonyat sok a beállítási lehetőség. a Bitdefenderben - hiába jobb már a GUI mint régen - alig van értelme bármit is állítani. Az Avast valahol a kettő között van.
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #74275 üzenetére
Nem teljesen értem miért nem bírnak egy kicsit jobban rámenni a gépterheléses évek óta fennálló problémáknak. Amúgy a lényeg, hogy aki nem akar vele foglalkozni az is rendes védelmet kap, ha pár minimumot ugye betart. (a sokat említett naprakész, programok, és rendszer, adatmentés, eltérő jelszavak stb.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Szellem. #74270 üzenetére
Ez alapján a Microsoft Defender a legjobb:
- nem kell érte külön fizéletni
- nem kell külön bajlódni a telepítésévelAmúgy a TotalAV-t leszámítva ( 2,7%-ban kompromittálódott a rendszer) mindegyik 1%-os hibahatáron belül vannak ez a különbség statisztikailag elhanyagolható.
-
Semplar
őstag
válasz
Szellem. #74245 üzenetére
Tegnap próbáltam Win11 -en, álom könnyű volt. Persze WD és UAC nélkül.
A friss tesztben írja, hogy ha jól értettem 7 napig nem észleltek egy kártevőt, mert aláírással rendelkezett, de a CFW elkapta ezt is, mert náluk nem számít egy friss digitális aláírás sem, amíg le nem tesztelik a fájlt, addig ismeretlennek számít. -
tpeter77
addikt
válasz
Szellem. #74170 üzenetére
Melyiket javasolnátok hasonló áron kínálják ezeket. Acer Aspire i3-6006U cpu, 8GB ram, 256gb ssd.
BitDefender MobileSecurity 3eszköz/1év
F-Secure Antivirus 1eszköz/1év
F-Secure Internet Security 1eszköz/1év
Norton 360 Standard standard 1eszköz/1év
Norton 360 Deluxe for Gamers 3eszköz/1év -
Genesist
tag
-
Genesist
tag
válasz
Szellem. #74170 üzenetére
Megvásároltam. Viszont a My F-secure-ban nem tudom aktiválni.
Could not find any coupon for code hibaüzenetet kapok. A kód formátuma 5 db 4 karakteres (karakterek és számok) blokk. Elvileg ez a régi Internet Security formátuma. Az F-Secure azt mondja, hogy le kell tölteni a klienst és abban aktiválni. Viszont így is ugyanazt az IS-t kapom, amiből a Safe lett? -
janes1976
őstag
válasz
Szellem. #74120 üzenetére
+1, a Nortont anno azért váltottam le, mert a téves riasztások száma kiemelkedő volt, az egyik gépre felraktam vmelyik nap és meglepődve láttam, hogy ez még mindig probléma náluk.
A fő gépemen F-securét használok teljes megelégedéssel, na ott nincs ilyen, tök jó a program.
-
válasz
Szellem. #74120 üzenetére
Én ha már megvettem az akciós kódot, fenn hagyom a kis gépemen-amíg el nem kel, akkor úyis törölve lesz róla minden.
Nekem sem tetszik az agresszív üzlet politikájuk, bár megadtam a kártya adataimat, hogy teljes legyen a fiók és a telepítés rendben lemenjen, de utána azonnal kikapcsoltam a megújítást. remélem azt nem változtatják meg önkényesen.
Maga a védelem szerintem jó, gépet nem fogja, scan is gyorsan lemegy, sokallom a fölösleges értesítéseit. -
Imi1981
veterán
válasz
Szellem. #74115 üzenetére
Hát nem olvastam norton kommunikációs oldalát az biztos úgyhogy nem gondoltam, hogy ez állandó probléma. Így már más a leányzó fekvése. Főleg ha még az adatbázis se akar frissülni.
Ami még probléma, hogy nem lehet csak úgy letölteni a legfrisebb verziót mert regisztráció kell meg bankkártya adatok. Ezért hagyják ki sokan szerintem mert még a próbaverzió is bankszámlaadatokat igényel. Ez nem szimpatikus. -
Imi1981
veterán
válasz
Szellem. #74101 üzenetére
Pedig régen ígéretes volt. Akkor szerintem detektálásban legjobbak között volt. Persze az már kb 10 éve (vagy több) mikor én használtam és itt tesztelgettük. Több mint 10 éve szerintem. Akkor még melyik a legjobb vírusírtó volt a neve a fórumnak.
Akkor inkább nem próbálom ki.A kis Intel NUC mini PC-n kipróbáltam eddig az eset prémium security-t, az avast premium security (ha jól emlékszem ez a neve), norton 360, f-secure és kaspersky - t. Őszintén mindegyik jó! Viszont valahogy összessegében kaspersky tetszik nekem a legjobban és talán az fogta legkevésbé az f-secure - val karöltve a gépet. Amit kicsit furcsáltam, hogy még az eset is picit, minimálisan de jobban fogta a gépet! Nekem a norton fogta legjobban de igazából összessegében minimális különbségek vannak már. Avast kb eset-el egyforma gépterhelésben. Szóval ami legjobban fogta norton 360 még az is bőven jó (más miatt nem tetszett ).
Most jelenleg f-secure próbaverzió van rajta és ez tetszik.
-
riki
senior tag
válasz
Szellem. #74067 üzenetére
Üdv "Padavan".
Ma végig toltam az alkalmazás frissítés ,de 22.22.11.12 után feladta a küzdelmet és közölte ennyi ,nincs több alkalmazás frissítés. Nortonnál furcsán történnek a dolgok. A kinézet 8 lépés után sem sokat változott. Várok pár napot aztán megpróbálom újra.
Még talán annyi ,hogy nekem telepítéskor nem kért fiókót, csak most a frissítési tortúra után ajánlotta a lehetőséget. -
Imi1981
veterán
válasz
Szellem. #74071 üzenetére
Végül megállt és nem frissül tovább. Azt írja nem szükséges. Nem frissült addig a verziószámig amit először írtál. Viszont érezhetően stabilabb mint ahogy települt legelőször! Kellett ez a frissítgetés. Amúgy ha vásárolnám akkor valószínűleg egyből a legfrisebb jönne le. Használom most pár napig vagy hétig azt utána kipróbálom ezen a mini PC-n a f-secure -t mert azt még ezen nem próbáltam.
-
Imi1981
veterán
válasz
Szellem. #74047 üzenetére
Akkor az f-secure próbálom meg ezen a kis gépen. Tényleg összezavarnak a tesztek. Fő gépemen hagyom a kaspersky standard-ot mert nagyon elégedett vagyok vele. Meg ugye azt meg is vettem. Ezen a kis Intel NUC mini PC-n próbálgatok pár vírusírtót mert érdekelnek a nagy PC-n meg szintén kaspersky standard van ( 3 gépes licenc volt amiből 1 haveré akivel együtt vettük). Bitdefender valahogy nem érdekel meg arra szinte mindenki azt mondja fogja a gépet más meg nagyon eszembe se jut amit még nem próbáltam. Vipre de az Magyarországon nincs is ha jól tudom.
-
Imi1981
veterán
válasz
Szellem. #74044 üzenetére
Szerintem is kicsit jobban fogja a gépet mint a kaspersky standard csak nem akartam egyből ezzel kezdeni . Na ujratelepítettem de valamiért nem tud csatlakozni [kép] . Nem értem a dolgot miért nem . Szerintem egy kicsit bugos ez a része . Még próbálkozok vele kicsit azt meglátom. Lehet kipróbálok valami mást amit még nem használtam vagy nagyon régen használtam.
F-secure olyan rosszul szerepel sok teszten hogy elbizonytalanít pedig az tök jól működött nagy gépemen. Nem tudom már mit higgyek.
-
Imi1981
veterán
válasz
Szellem. #74042 üzenetére
Nem vagyok egy nagy tesztelő de nem rossz. Még azért barátkozni kell vele. Összességében eddig a kaspersky jobban tetszik de ez is jó . Nem érzem ezen a kis mini pc-n , hogy könnyebb lenne mint a kaspersky de végülis így ennyi idő után kb ugyan annyira minimálisan fogja a gépet (defendernél kevésbé) mindkettő. Telepítéskor kihagytam a fiók létrehozását és így utólag nem tud csatlakozni a Norton szerverhez ! Ezt nem tudom miért van ezért gondoltam újratelepítem de másodjára már nem engedte a 90 napot mert már használtam ! 😄
Most vissza állítom a gépet Norton előttre macrium reflectel és úgy próbálom újratelepíteni és telepítés elején mikor kéri hogy hozzak létre fiókot akkor megcsinálom .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest