Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryder62
őstag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Én elfogadom a véleményed, hiszen mindig ugyan úgy játszod végig a játékot, ergo, neked nem negatívum hogy lineáris a ME3.
Viszont nekem más az álláspontom, erre csak azt akarod bizonyítani hogy neked van igazad. Egyszerűen nem fogadod el ha másnak más a véleménye a játékról vagy annak egy eleméről.
""De egyébként mellesleg több a butítás mint a fejlődés szóval erről ennyit."
Mellesleg ez nem így van. Szóval erről ennyit mi?
Érvekkel lehet vitatkozni. Kinyilatkoztatásokkal fölösleges."Szerintem több a butítás. Miért, szerinted?
Ami szvsz negatívum és egyben butítás az előző részekhez képest:
- Nem egységes grafikai szint
- Csapattársakkal nem lehet beszélgetni a hajón. Egész végigjátszás alatt kb 4-5 alkalommal lehet személyenként.
- Párbeszéd, válaszok
- Gyűjtögethető dolgok és hackelés
- Sajna csak egy hub world van (de mondjuk az a legjobban kidolgozott)
- Lineáris játékmenet
- A vége lehetett volna jobb is
- Néhol rémes arc mimika (pl Joker)Ami viszont jó:
- Fegyver fejlesztések
- Szint lépés azért a 2-nél jobb
- Dinamikusabb játékmenet
- Élettel telibb karakterek (ezúttal járkálnak a hajón, beszélgetnek egymással és Citadelre látogatáskor elcsámborognak)
- Sokszor hozzá szólnak egy-egy szituációhoz
- Rengeteg humorÖsszességében csak a lineáris játékmenet zavar, meg hogy nem lehet beszélgetni a hajón a társakkak, a többit úgy ahogy megszoktam már.
Egyet viszont nem tudok hova tenni: a zenék.
Nagyon jó soundtrackja van a 3-nak. Viszont sokszor hallani ME1 és 2-ből átvett zenéket. Még ha nagyon jók is (overlord, tali combat theme stb) sajna így kevés új zene van a játékban. Kb 5-6 darab tetszik a 25 számból. A 2-ben jóval több volt. -
Vinyard#
aktív tag
válasz
Ryder62
üzenetére
Jujj de mellre szívta valaki.Ha ez neked trollkodás, akkor el vagy tájolva...nagyon.
Majd legközelebb cukorkákkal fogom kitömni a véleményemet, hogy ne fájjon annyira.
Egyébként nincs mit megérteni rajta. Téged zavar, engem nem ÉS mivel amúgy sok mindent nem befolyásol, úgy gondolom alaptalanul hevesen támadod a játékot ebből a szempontból. Nem fogok elnézést kérni, mert ennek hangot adtam.
Egyébként meg a lényegre persze nem reagáltál. Kiakadsz, hogy téged támadlak, de tudomást sem veszel arról, hogy azért oly sokan elégedetlenek a játékkal mert a csillagokban voltak az elvárásaik és nem a realitás talaján mozogtak.
És vannak fejlődések is a játékban, de nem erről van szó...akkor miről? Nem arról szól valaminek a megítélése, hogy mik az előnyei, mik a hátrányai? Csak mert ebben a topicban szinte csak utóbbit látni, előbbi mintha nem is létezne.
"De egyébként mellesleg több a butítás mint a fejlődés szóval erről ennyit."
Mellesleg ez nem így van. Szóval erről ennyit mi?
Érvekkel lehet vitatkozni. Kinyilatkoztatásokkal fölösleges. -
Ryder62
őstag
válasz
Vinyard#
üzenetére
A ME1-ben és 2-ben rá voltál kényszerítve hogy minden végigjátszáskor más sorrendben csináld végig a küldiket? Nem! Én rá vagyok kényszerítve hogy a ME3-ban mindig ugyan abban a sorrendben csináljam végig a küldiket? Igen!
Elnézést kérek, ha esetleg ez nekem nem tetszik, hogy negatívumként írtam le, hogy full lineáris a játékmenet.Meg hogy hiányoltam hogy a tetteinket nem látjuk viszont egy videóban.
Képzeld, igen, kicsit magasabb elvárásaim voltak a ME3 kapcsán.
Leírtuk a véleményeinket, hogy azért így-úgy jobb lett volna, erre lerohansz minket, főleg engem, hogy mégis mi a búbánat f*száért kell szabad helyszínválasztás a játékba, hiszen neked tökéletesen megfelel.
Jah, csak arra nem gondolsz, hogy másoknak esetleg ez nem tetszik. Neked károd származik belőle? Nem, hiszen leírtad hogy a ME1-ben is állandóan ugyan abban a sorrendbe haladtál mindig. Akkor meg? Miről beszélünk?!Ez kb olyan mint mikor sokan panaszkodtak a 2-re hogy nem haladt a történet, hogy csak csapat építésből állt az egész. Nekem nem volt vele semmi bajom. És megértettem akinek gondja volt vele, akinek nem tetszett. Mégsem mentem trollkodni, hogy bizony k*rva jól van ez így.
Leírtam a véleményem te meg egyből rám támadsz hogy ez egy hülyeség, és próbálom elmagyarázni hogy miért nem tetszik, de hiába, mert nem érted meg.
És igen, vannak fejlődések is a játékban, de nem erről van szó. De egyébként mellesleg több a butítás mint a fejlődés szóval erről ennyit.
-
Vinyard#
aktív tag
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Hát pont ez az! Ezt magyarázom én is!
Szóval botorság elvárni, hogy ilyen méretekben, ilyen körülmények között komoly, valódi súlya legyen a döntéseinknek. Csak valami kis dolgokra lehetne számítani, amiknél vagy erősen kilóg a lóláb, mer fogod a fejed, hogy "basszus, csak erre, meg arra volt kihatással a döntés?", vagy tényleg csak érdekességek, apróságok lehetnek ezek a kihatások.
Tény, hogy sok helyen ezek nincsenek meg a ME3-ban (mármint az apróságok, vagy a kilógós lólábas kihatások), de engem pont ezért nem is zavar, mert nincs komoly jelentősége ennek. Én a végletek embere vagyok...vagy legyen megcsinálva normálisan valami, vagy sehogy. A félmegoldásokat nem szeretem. Márpedig a játékok során olyan döntéseket hozunk többször is, aminek a megvalósítása csak félmegoldás lehet, vagy még az sem.
Szerintem az írók is felismerték a következmények megvalósíthatóságának komoly korlátait, ezért terelték el a második résszel olyan irányba a sztorit, amelyen simán ignorálni lehet a korábbi döntéseinket. Egyszerűen nem kell foglalkozni velük, így nincs is nagy baj...Ezt a 3. részben már nem tehették meg. Sőt, kicsit maguknak is tettek keresztbe, amikor a 2. részben nem foglalkoztak a korábbi döntéseinkkel, mert így 2 rész döntéseit kellett egy játékba belegyúrni úgy, hogy közben a sztori se nagyon kalandozzon el, ne lépjen le arról az útról, amit végül be kell járnia karakterünknek. Valahogy borítékolható volt, hogy nem fog sikerülni.
-
Vinyard#
aktív tag
válasz
Ryder62
üzenetére
"Ez a mondat mindent elárul. Jó, oké, mindig így, ebben a sorrendben csinálod, ezért nem zavart téged a 3. rész zsinóron való rángatása, de áruld már el, neked most miért fáj az, hogy pl nekem ez nem tetszik?"
Na mit árul el? Hmm?
Azért fáj, mert én nem látom be, ez miért lenne ekkora hűűűdekibebaszott nagy tragédia és ebből kifolyólag úgy érzem, itt nagyon alaptalanul rugdalod a játékot.De ha neked ez a szívfájdalmad, vettem az adást. Mindenkinek mások a preferenciái végülis.
"Jah és a ME3 sok mindenben butult szóval nem ez az egyetlen hibája. Tipikus casual rétegnek készült."
Jah, de sok mindenben fejlődött! Olyanokban, amik a sava-borsát adják az egésznek, és amik sokkal fontosabbak szerintem, mint a szabad küldetésválasztás. Csak hát ezekről már-már ciki lenne beszélni, nemigaz?
-
Ryder62
őstag
válasz
Vinyard#
üzenetére
"A Liarás dologról valóban nem tudtam, mivel én eddig mindig ugyanabban a sorrendben csináltam meg ezeket a küldiket...Therum-Noveria-Feros sorrendben."
Ez a mondat mindent elárul. Jó, oké, mindig így, ebben a sorrendben csinálod, ezért nem zavart téged a 3. rész zsinóron való rángatása, de áruld már el, neked most miért fáj az, hogy pl nekem ez nem tetszik? Vannak olyanok akik örülnek ha egy játék nyújt valamennyi szabadságot. És ez közéjük tartozik.
"De ezek megint olyan dolgok, hogy persze, jó ha így van, de pusztán erre hagyatkozva átkozni a linearitást...háááát. Ez legyen a legkisebb bajunk egy játékkal basszus!"
Kotor 1-2: A játékos határozta meg hogy melyik legyen a következő küldi.
ME1-2: Szintúgy a játékos határozta meg, merre tovább.
Erre megjelenik a 3. rész, ami full lineális.
Jah és a ME3 sok mindenben butult szóval nem ez az egyetlen hibája. Tipikus casual rétegnek készült.A Mass Effectből ne legyen már sci-fi COD, könyörgöm.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Vinyard#
üzenetére
A Mass Effect szerintem nem is erről szól, hanem a zseniális sztoriról, arról ahogyan megmutat egy jövőt. Az meg szerintem egyelőre lehetetlen, hogy minden egyes döntésünktől függjön egy játék, mert ekkora méretekben, nem is lehet gondolkozni, nincs elég idő vagy pénz megcsinálni így. Mondjuk ha az egy végén nem ölöd meg Wrex-et, és élve hagyod a Tanácsot, akkor lehet a 3. végén mikor a kroganokat "meggyógyítod", lehet kitörne a totális háború, mert minden egyes megszólalásnak súlya lenne. Vagy mondjuk ha megmarad a Tanács, és a 2-ben tudomásukra jutna, hogy Shepard él, és egy olyan szervezetnek dolgozik, akik magasabbra tartják az emberiséget, lehet ugyan csak kitörne egy háború a Tanács és Cerberus között, ami lehet befolyásolná a 2 végkimenetelét attól függően, hogyan folyik a harc, és felborul az egész.
Magyarul, iszonyatosan sok lenne a lehetőség, és szerintem kivitelezhetetlen lenne. -
Vinyard#
aktív tag
válasz
Ryder62
üzenetére
(I)"Ezt pedig úgy is meglehetett volna oldani hogy nehezebb lett volna pl legyártani a gyógyszert ha Mordin meghalt a 2-ben."(/I)
Ez így rendben is lenne (bár fogalmam sincs Mordin nélkül milyen a játék), de csak azért, mert nem egy morális döntéstől könnyebb-nehezebb a játék, hanem mert béna voltál, rosszul állítottad össze csapatot. Viszont egy morális döntés miatt, ami tényleg csak megítélés kérdése hogy melyik a jó, vagy rossz döntés, igenis ne legyen nehezebb vagy könnyebb a játék. És akkor még mindig kérdés, hogy Wrex halálát/életben hagyását hogy szőtted volna bele úgy, hogy a tartalom se legyen megvágva, de azért a küldetés is más legyen, mer ugyebár legyen súlya a döntésünknek...persze mindezt úgy, hogy azért ne kerüljön túl sok melóba a fejlesztőknek, ne kelljen csak egy ilyen döntés miatt két teljesen más küldetést csinálni.

"Igen képzeld, jobban érezném magam, ha nem csak nyomorult war assentseket dobálna a játék."
Cserébe az EMS pontoktól függ, milyen befejezést tudsz elérni, és ezekben a pontokban megjelennek a korábbi döntéseid is (pl ha a Begyűjtő bázis adatait átadtad TIM-nek, akkor jobb helyzetből indulsz).
Nyilván az lett volna a legjobb, ha mindkettő benne van a játékban, de mivel semmit nem változtat érdemben, hogy őket láthatjuk-e vagy sem, én nem csinálok ebből ekkora ügyet. Sokkal fontosabb mondjuk a játék számtalan erénye, például, hogy társaink mozgolódnak a hajón, egymással beszélgetnek, hogy a küldetések során is sokkal jobban részt vesznek a jelentekben, nem "csak úgy ott vannak" és sorolhatnánk."Amúgy látszik hogy fogalmad sincs miről beszélsz hisz ha pl az 1-ben legutoljára hagyod Therum-ot Liara-nak teljesen más dialógusai vannak.
2-ben ha Legiont hamarabb fölveszed mint ahogy Talit és magaddal viszed Tali küldijére (nem a loyal) akkor van egy extra jelenet."
A Liarás dologról valóban nem tudtam, mivel én eddig mindig ugyanabban a sorrendben csináltam meg ezeket a küldiket...Therum-Noveria-Feros sorrendben.
A Legionos dologról tudtam.
De ezek megint olyan dolgok, hogy persze, jó ha így van, de pusztán erre hagyatkozva átkozni a linearitást...háááát. Ez legyen a legkisebb bajunk egy játékkal basszus!Egyébként az a ME3-ban is megvan, hogy a vitt csapatagoktól függőn változhat párbeszéd, vagy jelenet, szóval ehhez nem kell random megcsinálható küldetéssorozat.
(persze ezért nem mindig jön ki jól...pl a ME2 végén, amikor a Begyűjtő bázis adatainak átadásáról kell dönteni, nekem volt, hogy Garrus(!!!) prédikált arról, hogy hát a Kaszások ellen harcolunk, és hát szükségünk van ezekre az adatokra, nem kéne veszni hagyni...majd miután visszautasítom TIM-et, egy szó nélkül bontja a kapcsolatot a Mindenesén, és meg sem szólal, semmi kommentár...) -
Ryder62
őstag
válasz
Vinyard#
üzenetére
"Namármost emiatt nekem mondjuk kimaradt volna a Tuchanka küldetés? Ennyivel szegényebb lenne nekem a játék, mert akkor úgy döntöttem, ami szerintem helyes volt (a készítők szerint viszont nem?)? Köszi, akkor inkább ez a verzió...inkább legyenek csak lecserélve a karakterek, de senki ne károsodjon, senkinek ne legyen kevésbé tartalmas a játék, csak mert korábban olyan döntést hozott, ami nem egyezik a készítők véleményével."
Nah nézzük, azért ugye nem gondolod komolyan hogy csak így lehetett volna megoldani. Én egy szóval nem írtam azt hogy kimaradjanak küldik. Legyen súlya egy egy karakter halálának. Ezt pedig úgy is meglehetett volna oldani hogy nehezebb lett volna pl legyártani a gyógyszert ha Mordin meghalt a 2-ben.
"Egy ilyen pár másodperces animációtól komolyan úgy érzenéd, hogy komolyan számítottak a döntéseid? Számítana bármit is a Crucible használatában, hogy ott volt-e a rachni, vagy a zsoldosbanda a végső csatában? Semmit nem számítana."
Igen képzeld, jobban érezném magam, ha nem csak nyomorult war assentseket dobálna a játék. Sokkal jobb lett volna ha láthatnánk a következményeinket: Összekapartam három zsoldos bandát, ott harcolnak. Ez egy fajta jutalom. A 2-ben jó volt újralátni azokat a karaktereket akiknek segítettem vagy megmentettem.
"Ez egyrészt csak részben igaz (a második rész is előszeretettel küld el a leállt Begyűjtő hajóra, hiába én még csapatot építenék...aztán előszeretettel küld el a Kaszás IFF-ért, hiába én még csapatot építenék.

Másrészt a korábbi játékokban számított bármit is, hogy milyen sorrendben csinálod meg a küldiket? HOgy Therum-Noveria-Feros a sorrend, vagy teljesen más? Semmit nem számított.
Számított bármit is, hogy milyen sorrendben szeded fel a csapattársakat, és milyen sorrendben csinálod meg a lojalitás küldiket? Semmit nem számított."Mivel a ME-ket nem csak max 3-szor játszom végig ezért igenis legyen minimális szabadság. Tudod, lehet kombinálni a dolgokat. Hogy ne egy tipikus cső játéknak érezd. Hogy ne minden végigjátszás ugyan olyan sorrendű legyen.
Amúgy látszik hogy fogalmad sincs miről beszélsz hisz ha pl az 1-ben legutoljára hagyod Therum-ot Liara-nak teljesen más dialógusai vannak.
2-ben ha Legiont hamarabb fölveszed mint ahogy Talit és magaddal viszed Tali küldijére (nem a loyal) akkor van egy extra jelenet.
És még egy rakás ilyen extra jelenet/dialógus van. Ha egy adott csapattagot magaddal viszel egy adott küldire, vagy ha két adott csapattag van egy helyszínen stb.
És ezek csak úgy érhetőek el ha te döntöd el mikor hova mész, kit veszel fel stb.
A ME2-ben egy rakás jelenettel nem találkoztam még viszont Youtube-n láttam párat.
És magam is látni akarom szóval ez is beleszámít a végigjátszás faktorba.Természetesen ezek a küldetésre, történetre nincs hatással, de basszus ezért lesz élettel teli a játék, nem tudhatod milyen dialógusok, jelenetek játszódhatnak le. És mindig tartogat valami újat a gém.
-
Vinyard#
aktív tag
válasz
Vinyard#
üzenetére
kiegészítés az előzőhöz:
Az első részben hoztunk döntéseket, igen...aztán mit ad Isten, a második rész elején gyorsan megöltek minket, teljesen más irányba terelték a sztorit, hogy még véletlenül se kelljen a döntések következményeivel foglalkozni. De még így is írhatták volna úgy, hogy számítson mit csináltunk a Tanáccsal, mert lehetett volna írni velük összetűzést, csatlakozhatott volna mondjuk egy második találkozáskor Kaidan/Ash, és attól függően, hogy ki él, és hogy csatlakozik-e vagy sem, szintén lehetett volna más a sztori. Minden csak fantázia kérdése...de nem, inkább figyelembe sem vették ezeket.
Persze a Wrexes dolgot is meg lehetne úgy csinálni, hogy ugyan elmegyünk Tuchankára, de Wrex halála miatt egy teljesen más ívű, célú küldetést csinálunk ott...ami bizony nagyon sok melóba került volna, és ezennel vissza is kanyarodhatunk a korábban taglalt korlátokhoz.
Teljesen úgy nyilatkoztok, mint aki benyalta a döntési szabadság, a döntések fontosságának illúzióját. Pedig ez eddig is csak illúzió volt a ME világában. A 3. rész is ilyen..egyszerűen itt csak annyi történt, hogy nem kerülhették ki a döntéseinket, így aztán kiderült a turphisság.
Persze, lehetett volna minden idők legjobb játéka a ME...ha fejlesztik 3-4 évig, jóval több pénzből, vagy ugyanennyi idő alatt, de jóval több emberrel, mondjuk 60 játékórába sűrítve, dupla áron kínálva. Akkor igen. De ilyen körülmények között olyan elvárásaitok vannak/voltak, mint a fenti kocsis példa. Egyszerűen nem a realitás talaján állnak az elvárásaitok. HOgy mennyire nem volt idejük így sem teljesen befejezni a játékot, azt jól mutatják a sok helyen nagyon ronda textúrák, a 2D-s mozdulatlan papíremberek a háttérben, a borzalmasan hiányos befejezés (amit EC korrigált). -
Vinyard#
aktív tag
válasz
Ryder62
üzenetére
Ti a mesében éltetek ezek szerint, amikor a ME3-at vártátok, sőt, a korábbi játékokat is csukott szemmel toltátok végig.
Volt valami hatása mondjuk annak, hogy a Tanáccsal mit csináltunk az első részben? Minimális. Ja, hogy mert a 2. részben nem is szerepelt a Tanács? Hát igen, ügyesen megkerülték a problémát, hogy ne tűnjön fel, mennyire lényegtelen volt, amit döntöttél.
Számított az, hogy kit hagysz hátra meghalni, Asht, vagy Kaident? Nem, a másodikban épp csak feltűntek, a 3-ban meg ugyanazt az utat járja be mindkettő.
Számított, hogy Samara vagy Morinth kerül vissza a hajóra? Azon túl, hogy utóbbival megölethetted magad, semmi változást nem hozott ez a döntés sem jóformán.
Észre kéne venni, hogy a ME eddig sem arról szólt, hogy fene nagy hatással lettek volna a döntéseink a főbb dolgokra. Az első részben hoztunk döntéseket, igen...aztán mit ad Isten, a második rész elején gyorsan megöltek minket, teljesen más irányba terelték a sztorit, hogy még véletlenül se kelljen a döntések következményeivel foglalkozni. Ráadásul a döntések is olyanok voltak, hogy szinte beleerőltettek minket....mintha mondjuk Ash és Kaidan között feltétlen muszáj lett volna dönteni.
Döntési szabadság? A mesében.Másrészről abba sem árt belegondolni, hogy az olyan szerepjátékok, ahol komolyan meghatározzák a sztorit a döntéseink, mind térben és időben sokkal jobban behatároltak, meg korlátozottak, mint a ME, ami egy teljes galaxisban játszódik.
Jó lenne 1 milkából zsír új Ferrarit venni, csakhogy ez nem lehetséges. Ha komolyan számítottak volna a döntéseink, akkor a ME3 megcsinálása nem 1,5 év, hanem minimum 3 év lett volna...a merőben más sztori , szöveg megírása, a szinkron rögzítése, az animációk legyártása, stb-stb. Aztán szerintem senki nem tiltakozott, hogy "Jajj miért jön már márciusban a játék, jöjjön inkább 1 év múlva, hogy tuti jó legyen".

Másrészről ezek a számítanak a döntéseink, vagy sem dolog is kétélű kard. PL ha már Wrex halált hoztad fel, azt veszem elő. Én nem hagytam életben az első részben, és a genofágot sem tartom egyáltalán ördögtől valónak. Namármost emiatt nekem mondjuk kimaradt volna a Tuchanka küldetés? Ennyivel szegényebb lenne nekem a játék, mert akkor úgy döntöttem, ami szerintem helyes volt (a készítők szerint viszont nem?)? Köszi, akkor inkább ez a verzió...inkább legyenek csak lecserélve a karakterek, de senki ne károsodjon, senkinek ne legyen kevésbé tartalmas a játék, csak mert korábban olyan döntést hozott, ami nem egyezik a készítők véleményével.
"Legalább amikor föltűnik a flotta a naprendszerben, videóban mutatnák hogy igen, ő is itt van, jaj meg ő is akit megmentettem stb.... Vagy Eclipse, Blue Sun zsoldosokat látni ahogy harcolnak (főleg annak fényében hogy a 2-ben ellened voltak mind)"
Egy ilyen pár másodperces animációtól komolyan úgy érzenéd, hogy komolyan számítottak a döntéseid? Számítana bármit is a Crucible használatában, hogy ott volt-e a rachni, vagy a zsoldosbanda a végső csatában? Semmit nem számítana."Előző részekben te határoztad meg hogy mikor hova mész. Itt meg?"
Ez egyrészt csak részben igaz (a második rész is előszeretettel küld el a leállt Begyűjtő hajóra, hiába én még csapatot építenék...aztán előszeretettel küld el a Kaszás IFF-ért, hiába én még csapatot építenék.
Másrészt a korábbi játékokban számított bármit is, hogy milyen sorrendben csinálod meg a küldiket? HOgy Therum-Noveria-Feros a sorrend, vagy teljesen más? Semmit nem számított.
Számított bármit is, hogy milyen sorrendben szeded fel a csapattársakat, és milyen sorrendben csinálod meg a lojalitás küldiket? Semmit nem számított.Akkor nem teljesen mindegy, milyen sorrendben csinálod meg? Egy általad hasraütésszerűen kijelöltben, vagy a program által meghatározottban? Ha számított volna a sorrend, hogy mit csinálsz meg mikor, akkor megérteném ezt a rinyálást, de így teljesen tanácstalan vagyok azelőtt, hogy ez miért volt probléma.

-
vitaro
senior tag
válasz
üzenetére
A milliónyi kihagyott ziccer egyike. De függetlenül attól, hogy Zaeed lojális volt-e vagy sem, megölted-e Santiagot vagy sem, a Blue Suns új vezért kap. Pedig Zaeed megérdemelte volna, hogy visszakapja a csapatát. Meg megérdemelt volna úgy 10x ennyi szerepet a ME3-ban.
-
törölt tag
válasz
Ryder62
üzenetére
"Vagy Eclipse, Blue Sun zsoldosokat látni ahogy harcolnak (főleg annak fényében hogy a 2-ben ellened voltak mind)"
és ha Zaeedot megszerezted és lojális is, akkor a Blue Sun sereg élén rohannának hadba, ilyen 300 stílusban. mekkora epic lenne már ezernyi Blue Sun nekiront a Reapereknek.
-
Ryder62
őstag
Hát az tény hogy tényleg sok mindent kilehetett volna hozni. Mondom, én azt vártam hogy lesz happy endtől a "mind meghalunk"-ig minden.
Naivság volt azt hinni hogy az előző két játék eseményei/döntései befolyásolják a ME3-t.
Pl ott van Wrex halála. Meghal az 1-ben, és akkor mi van? Karakter csere és kész. Feltűnik egy másik krogan helyette. Wáóó! Mordin helyett is gondolom egy másik salarian tudós tűnik fel.
Semmi jelentősége ki hal, ki él. Ezt ha úgy oldották volna meg hogy ne lett volna karakter csere, ergo ne tűnt volna fel senki az adott karakter helyett aki az előző részekben meghalt, akkor már gyökeres változások lettek volna. Lett volna súlya hisz már hátrányban lennénk.Az meg végképp elszomorít hogy ha ugye megmentesz mindenkit, hogy jujdejó lesz, hisz majd jön harcolni a reaperek ellen pl: rachni királynő, nem kapsz érte mást csak war assents-et. Legalább amikor föltűnik a flotta a naprendszerben, videóban mutatnák hogy igen, ő is itt van, jaj meg ő is akit megmentettem stb.
Egyszóval nem jutalmaz meg a játék legalább egy összevágott videóval, amiben látnád mindazokat akiket megmentettél, vagy találkoztál az előző részekben.
Ott van Aria esete. Elvileg ha megcsinálod a küldijét, mindhárom zsoldos csapat beszáll a buliba. Most komolyan mekkora lett volna látni ahogy egy rakás vorcha rohan szembe a reaperek seregével. Vagy Eclipse, Blue Sun zsoldosokat látni ahogy harcolnak (főleg annak fényében hogy a 2-ben ellened voltak mind)
Maga a játékmenet is rettentően sokat butult, hisz ez a zsinoron való rángatás nem tesz jót.
Előző részekben te határoztad meg hogy mikor hova mész. Itt meg? Gondoltam lesz egy pont ahonnan szabad utat kapsz. Megjelenik Thessia, Palaven, Tuchanka, Sur'kesh a térképen és uccu neki. Azért majd 15. végigjátszáskor enyhén unalmas lesz mindig ugyan úgy végigmenniEzért is várok sok DLC-t a játékhoz hogy legalább azokkal lehessen variálni, hogy mikor kezdesz neki.
Szerintem jó játék lett a ME3 csak hát nagyon de nagyon sokat butult.

Imádom hogy mindig a casual réteg seggét akarják nyalni. Ők azt sem tudják mi ez az egész. Nem is érdekli őket a ME univerzum. Aki egy trilógiát az utolsó résszel kezd az gondolom telibesz*rta hogy milyen a vége, milyen a játék stb. Végigjátszotta és dobta is félre.
Persze a rajongókat akik az első rész óta ismerik a játékot, és többször végigvitték az első 2 részt azokat meg pofán csapják.
-
-KP-
veterán
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
részben egyetértek. de szerintem kellett volna happy ending. egy olyan ending ahol Garrussal sörözöl egy halott reaper tetemén majd utána feleségül veszed Ashley-t pl.
Amit az NPC-kel műveltek azzal se vagyok elégedett. Ebből a szempontból totál csalódás számomra az ME3. Mordin és Legion messze a legérdekesebb karakterek és pont ők halnak meg. Vega csak egy fehérbőrú Jacob, totál érdektelen, unalmas sablon karakter. nyírták volna inkább ki őt. Vagy Samarát a nyamvadt kódexével együtt. Thane se volt egy nagy szám, sem a karaktere, sem a háttértörténe, se a beszólásai. nem is sajnáltam, hogy halt. De számomra Mordin toronymagasan a favorit karakter volt. Legion-t is csíptem.
az első két részben hozott döntéseinktől, meg a harmadik részben hozott döntéseinktől függően szerintem kellett volna abszolút happy end befejezés meg olyan is, ahol mindenki döglik. Meg valami átmenet a kettő között. Jó lett volna ha megcsinálják, ha valóban a döntéseink befolyásolják a végkifejletet.
Sajna előre sejtettem, hogy a készítők a könnyebb utat fogják választani.
Mert sztorit kellett volna írni amihez idő, pénz és fantázia kell. Mik a reaperek, hogy működnek, mi a gyenge pontjuk. hogy jövünk rá, mi a gyenge pontjuk, hogy jövünk rá, azt hogy lehet kihasználni stb. Inkább jönnek ezzel a Prothean szuperfegyverrel, amit őszintén szólva, egy általános iskolás gyerek is ki tudott volna találni... ehhez aztán semmi fantázia nem kell, még fizetett történetírók sem..
a legidegesítőbb az egészben az, hogy csomó időt töltöttem azzal, hogy különböző me2 mentéseket csináljak a fontos me1/me2 mentések különböző kombinációjával.Végül totál felesleges lett, időpocsékolás volt az egész.
a mass effect 3-ban iszonyatosan nagy potenciál volt, szinte a csillagos ég volt a határ. Minden idők legjobb játéka lehetett volna, egy igazi legendává válhatott volna, de szerintem az Me3 a játékosok nagy részének az elcseszett befejezés és a be nem váltott ígéreteket fogja jelenteni.
Nem azt mondom, hogy rossz játék, de ahhoz képest, amit ki lehet volna hozni belőle csalódás, nem kicsit. A mai átlagnál persze jobb, de ez inkább a többi játék kritikája.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Dettó. Pont így vagyok én is ezekkel, SGU-t kifejezetten sajnálom, pedig régi SG-s vagyok én is.
Tényleg nincs most semmi értelmes scifi, amit lehetne nézni. Nah de ez már nem ide tartozik.
-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Elég rákeresni: [link]
Nekem mondjuk tetszett. Főleg ha azt vesszük, hogy a negyedik évad szerintem elég későn próbált meg magyarázatot adni a kérdésekre és bőven nem felelt mindenre.
Azt sajnálom még, hogy az SGU-t elkaszálták valszeg azért, mert a régi rajongóknak nem tetszett, hogy nem botlanak bele minden második bolygón egy középkori faluba vagy hogy nem értik mit mondanak az idegenek. Sci-fi sorozat hiányom van. -
Ryder62
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Minden rendszerben van szkennelgetés amit a reaperek megtámadtak.
Azt meg ne mondjátok hogy teljesen logikus lépés telebiggyeszteni a galaxy mappot elérhetetlen rendszerekkel. Az előző részekben volt ilyen? Nem, minden rendszer elérhető volt. Különben is 3-4 rendszerről beszélünk, szóval "dísznek" rohadt kevés.
Ezeknek volt valami jelentőségük vagy majd lesz szerintem.
Ez kb olyan mintha egy autós játékban, kocsi választás közben látnád hogy az egyik verda mindig le lenne zárolva. És nem tudnád föloldani.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Hmm, pedig annak nagyon jó vége lett.
-
leviske
veterán
válasz
Ryder62
üzenetére
A játékban talán összesen van 6-7 rendszer, ahol megfordulunk cak&pak, a szkennelős rendszereket is beleértve. Semmi értelme nem lett volna az összes megjelenő rendszert elérhetővé tenni, mert max bolygóleírások nézegetésére lett volna értelme és pár kezdő meg indításból elkeveredett volna és ezért titulálta volna a játékot bonyolult szutyoknak.
-
Ryder62
őstag
A galaxis térképen vagy 3-4 rendszer teljesen elérhetetlen. Ott a kis pont, később még reaper is megjelenik fölötte. Ha rámész pittyeg, mutatja az útvonalat. Csak a kör hiányzik és nem tudsz belemenni.
Nah most ez mi? DLC-k helye?
Az úgy érdekes lenne, ha előre meglenne a helye. Az előző részekben is később adták hozzá (egyértelműen) a DLC-s rendszereket.
-
leviske
veterán
válasz
Ryder62
üzenetére
"Azért ha kimaxolom mindegyik részt, akár több mint 150 órát eltöltve az egész trilógiában, szeretnék egy abszolút jó véget kapni."
Ez is egy vélemény, de szerintem nagyon tipikus Hollywoodi zárás lett volna, ha totálisan happy enddel zárul az egész. Sokkal idegesítőbb az, hogy a játék egész terjedelmével a képünkbe van tolva, hogy "nem tudsz mindenkit megmenteni" és folyamatosan nyírják a kicsit is szimpatikus NPC-ket.
Amúgy azon már gondolkoztatok, hogy attól, hogy az öreg totálisan messzi-messzi időből beszél az eseményekről, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az öregék idejében fog játszódni a következő trilógia? Csak mert ez nekem most jutott el az agyamig.

-
Vinyard#
aktív tag
válasz
Ryder62
üzenetére
A Control esetében lényegtelen mennyire pusztul a Citadel, mivel Shep ígyis-úgyis meghal. Ez csak értelemszerűen a Destroy-nál lehet fontos kérdés, ahol túlélheti.
Miként vitték oda? Miként csinálnak organikus gépeket, huskokat? Megoldják valahogy.
Az tuti, hogy a Citadel elég mobilis, és a korábbi ciklusokban is mozgatták attól függően, hol volt rá szükség...erről már nemtom hol, de volt szó a játékban.Én nagyon örülök, hogy nincs olyan befejezés, ahol nincs semmi végső áldozat. Lefordultam volna a székről, egy jó adag hányás után, ha Kaszások meghalnak-Shep túléli-mindenki túléli -örömtáncot járnak (az ewokokkal
), és még a rózsaszín pónik is tiszteletüket teszik. 
Nem köszönöm, így is eléggé meseszerű az a történet, amit bejárunk, egy full happy endinggel meg tényleg belehetne rakni a népmesék közé. Rendben, hogy én döntöm el mit választok, így ha nem jön be ez a full nyál, akkor nem választom, de már az a tény, hogy erre lehetőség sincs is komolyabbá teszi az eseményeket. -
Ryder62
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Controlnál nem lesz semmi baja a Citadel-nek, úgyhogy lazán túlélhette. A többi befejezésben úgy tudom kicsit sérül, úgyhogy ott már kérdéses.
Mondjuk hogy miként vitték oda a reaperek a citadelt az jó kérdés még. Átvitték a relén?
Most így másodjára végigjátszva már tetszett London. Hatalmas káosz, romok mindenhol, lövések, robbanások. Szóval atmoszféra okés. És sokkal jobb lett mint a Suicide Mission hisz az rövid és viszonylag kevés ellenfél van. Itt meg már csak úgy özönlenek az ellenfelek. Néha normálon is megizzasztva. Pl a rakétás résznél kb 10 másodpercenként nyomogattam a medigelt mert vagy az én életerőm csökkent drasztikusan vagy a csapattársak hullottak.
És azért elég hosszú a Londoni rész. Meg itt már van egy fajta búcsúzkodás, hisz azért csak a végső rohamra megyünk.Ami viszont kicsit legbelül hiányzik még az egy full happy ending. Az EC-vel már okés, meg van abszolút rossz vég is. A Control tekinthető happy endnek hisz ott csak Shep hal meg senki más. És a galaxisban sem történnek gyökeres változások.
Viszont azért egy trilógia végére csak illett volna egy olyan vég is ahol Shep túléli, és láthatjuk hogy vígan szaladgálnak körülötte a kis kék gyerekek
Azért ha kimaxolom mindegyik részt, akár több mint 150 órát eltöltve az egész trilógiában, szeretnék egy abszolút jó véget kapni. Tudom hogy nyálas meg minden egyéb de akkor is na
-
Vinyard#
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
És csak azért, mert EDI összekapcsolódott a hajóval, minden más korábbi dolog, ami vezérelte, egyszerűen törlődött? Nem azért, de szerintem EDI is a már meglévő dolgokat használta fel, nem lecserélt mindent, ami korábban volt a hajóban vezérlés. EDI halála után ezek még megmaradhattak...hogy valójában ez mennyire így működne, vagy mennyire lehetséges, az meg lényegtelen, mert ez lenne a legkisebb hajmeresztő dolog a ME univerzumban.
Szóval szerintem úgy tervezték a hajót, hogy VI/MI nélkül is elfusson (ha nem is minden funkció, de azok működtethetők legyenek, ami a túléléshez, A-ból B-be repüléshez kell), és EDI pusztulásával nem törlődött minden a hajóból, egyedül azok a funkciók szűntek meg, amit csakis kizárólag EDI "adott hozzá" az alapokhoz.
A hajó meg egyáltalán nem volt romokban. Az EC-ben, ha elég pontod van, nem robbannak fel a hajtóművek, és a hajótest sincs megsérülve...max a festék van lekopva kicsit. Szóval kívülről úgy tűnik, teljesen ép a hajó, Joker egyszerűen leszállt vele a planétára, károsodás nélkül.
(alacsony EMS mellett természetesen szétmegy a hajó, de akkor a legénység is odavész, és nem is száll fel a bolygóról)Baily sorsát én is megnéztem volna...meg úgy az egészet, hogy mi történt a Citadel-lel. Hová tűntek a rajta élők, meg ilyen apróságok....Ezekről nagyvonalúan elfeledkeztek valahogy...
Shepard túlélése kapcsán: Rendben, hogy a Citadel nem esik atomjaira, de ez csak az egyik dolog volt, ami miatt biztosra lehetett venni, hogy meghalt.
Egyrészt piszok rossz állapotban volt, hiába vannak implantjai, 1 méterről robbant a képébe az egész cucc, amit kilőtt. Még ha figyelembe vesszük, hogy azonnal hátrarepül, a légnyomásváltozás, a mechanikus trauma, a hőhatás simán ki kellett volna nyírnia ebben az állapotban, érdemi páncél nélkül (az ugyebár már korábban lehámozódott róla).Aztán hogy nem fulladt meg? Hogy nem fagyott jéggé? Az rendben van, hogy amíg a Citadel ép volt, addig azt a helyet, ahol trécselünk Csillaggyerekkel védi egy pajzs de a Citadel megrongálódása (mert valamennyire mindenféleképpen megrongálódik a Destroy endingnél)után elég nehéz elképzelni, hogy annak a régiónak a védelme pont teljesen épen maradt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez egyértelműen hülyeség volt, csak a multira terelés miatt került be, mert a war asseteknek nincs semmi befolyásoló hatása az eseményekre onnan, hogy szétlövi shep azt a valamit, mindig ugyanaz történik.
Vagyis ez csak "marketing". Egyébként azt hiszem az EC-vel csökkent a szükséges pontszám.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Vinyard#
üzenetére
Igen, eredetileg EDI csak a "cyberwarfare" eszközöket működtette harc esetén, meg figyelte a legénységet. Az én feltételezésem az, hogy miután összekapcsolódott a hajóval, gyakorlatilag az ő elpusztulásával a hajó teljes vezérlése is megszűnt, mivel EDI már helyettesítette magával a korábbi vezérlő programokat.
Persze ez csak találgatás, de ott a dzsungelben ezt a problémát megoldani nem lehetett egyszerű, főleg h. még a hajó is romokban van. (viszont az EC-ben már legalább nem szakadnak le a gondolák...)
Amúgy akinek a sorsa érdekelt volna még, az a Captain Baily, ő egy szimpatikus karakter volt, meg a szinkronszínészét is kedvelem, a szeszkazán kenyérpirítót.
Shep megmenekülését áttételesen megmagyarázták, mert az EC-ben már látható rendesen, hogy nem pusztul el az egész citadella. Mondjuk h. honnan hová repült a teste, mikor szétlövi azt a valamit, az jó kérdés, mögötte nem volt túl hosszú járda.
*jah egy karakter még szintén hiányzott nekem, a 2-ből a WC karbantartó / szakács kopasz faszi, az jó fej volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vinyard#
aktív tag
válasz
üzenetére
Persze, de ez nem feltétlen ellentmondás. Egyrészt, amit írsz (egyébként mindenképpen úgy lenne érdemes tervezni egy ilyen hajót, ha már ennyire fontos volt a Szövetségnek, hogy a VI bekrepálása/funkcióképtelenné válása esetén is, teljesen manuális vezérléssel is működőképes legyen bizonyos fokig), másrészt ahogy mondtam, én úgy értelmezem, hogy elsősorban a fejlettebb cumókra koncentrálódik a Crucible hatása. VI-ból meg annyi van a ME-ben, mint nálunk a kávéautomata, hogy magamat idézzem. Szóval egyáltalán nem valami olyasmi dolog, amire azt mondod, hogy "hú de fejlett, a Crucible biztosan tönkretette".
De egyébként ott volt Tali a hajón, nem tudni meddig piknikeztek a bolygón, simán összedobhatott egy VI-t.

-
Vinyard#
aktív tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Hát ha a Cerberus mérnökeinek volt egy kis gógyija, akkor úgy tervezték a hajót, hogy AI nélkül is elfusson azért "minimal beállításokkal". Mivel az első Normandy remekül működött így, ennek szerintem nem sok technikai akadálya lehetett.
Abba szerintem pedig fölösleges belemenni, mennyire lehetett ez megoldható...egy olyan univerzumban, ahol organikus gépek (!!!)= Kaszások flangálnak, bármi megtörténhet technológiai fronton.

Konkrét válasz nincs a halálára, de nekem valahogy az jött le, hogy elsősorban a fejlett szintetikus formákra hat a Crucible, azért az összes kávéfőző automata nem ment tönkre.

Shep túlélésére nem lehet magyarázatot találni sajnos, továbbra sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az EC kapcsán kaptunk valami érdemi választ arra, hogy EDI miért halt meg a destroy endingnél?
Azért érdekel, mert miután összekapcsolta Joker a hajóval EDI-t a 2-ben, mondja is, hogy most már Ő a hajó, rajta járkálnak az emberek. Ebből kifolyólag az elpusztulása a hajón az AI mag törlését / megsemmisülést jelenti, mégis simán felszállt a hajó. (a testben nincs semmi, rádión vezérli az AI mag)
Vagy valahogy visszaállították a rendszereket a régi, EDI mentes üzemre, amit valszeg az AI nélkül talán nem is lehet, vagy varázsoltak.
-
-KP-
veterán
nem tudjátok véletlenül hogy save editorral tudok csalni az EMS-emmel? elég idegesítő hogy kell a multi a max EMS-hez...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szerintem megtalálják Rapture városát.

-
Vinyard#
aktív tag
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
A Leviathan DLC kapcsán nem valami bányáról volt szó? A bányák mellett akadhat egy-egy bányató is, akár.

-
Tibicsucsu
aktív tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Mekkora jó sorozat volt...
-
oriic
HÁZIGAZDA
Érdekes kép:
-
Vinyard#
aktív tag
válasz
leviske
üzenetére
Yep, erre gondoltam én is. Nem nyílt terepen kellett volna ránk ereszteniük a készítőknek, hanem valami zegzugos, szűk terepen, ahol a képességei és a stílusa is kidomborodhatott volna. Így tényleg eléggé hülyén nézett ki az egész vele szembeni harc, pedig ahogy mondtam, a koncepciónak meg volt a helye...csak elcseszték. Ami igazából eléggé érthetetlenül számomra, hiszen számtalan olyan pályarészt terveztek, amihez hasonló tökéletes lett volna.
-
leviske
veterán
válasz
Ryder62
üzenetére
"A helyszín választás nem tudom miért zavart"
Bocs, hogy beleszólok innen az oldalvégről, de a helyszínnel pont az a baj, hogy közelharci a srác, jobbra-balra szaladgál és mégis egy nyílt terepről beszélünk. Sokkal érdekesebb lehetett volna ez az egész mondjuk egy olyan pályaterületen, mint az új multis pályán (Rio) az áramfejlesztő(?), ahol rengeteg blokk van egymás mellett és méterenként lehet haladni vagy körbe rohangászni. A Leng csata itt sokkal érdekesebb lett volna, mert ha éppen nem meele-t nyom rád, akkor csak pillanatokra láthattad volna, miközben futkorászik. És ez esetben nem lett volna arra szükség, hogy a játék csalással tartsa életben.
-
Ryder62
őstag
válasz
Vinyard#
üzenetére
Végre valaki akinek teszik Kai Leng karaktere.
Sztem jó, mert végre egy figura, akiről nem tudunk semmit. Kicsit idegen, hisz karddal rohangál, idegesítő, tipikus gyűlölni való rohadék. Titokzatos és a játékos már az első pillanatban, mikor szembe találja magát vele arra vár hogy kinyírja ezt a mocskot

Sztem kellett egy ilyen is, sok sci-fi filmben, vagy játékban volt hasonló karakter.
A helyszín választás nem tudom miért zavart, nekem nem volt problémám vele. Azzal sem hogy hányszor találkozunk vele a játékban. Pont elég ennyi.
A mozgása inkább sztem azért béna mert ahhoz képest hogy közelharci támadásokra van felfegyverezve, rohangál körbe-körbe a pályán, rombolja TIM padlóját, de engem meg nem támadna. Egy szimpla Cerberusos katona többször pofoz meg közelharcban. -
Vinyard#
aktív tag
válasz
MichaelSD
üzenetére
Nagy dózisban nem is, egy szutyok multiba viszont miért ne?

Mondjuk Kai Leng szerintem kifejezetten jó volt a játékba, koncepció szempontjából. Persze, első blikkre hülyeségnek, esélytelennek tűnik egy masszív pajzsos+pengés karakter egy assault rifle-el nyomuló Sheparddal szemben, azonban Commanderünk ellen már egy seregnyi nehézfegyverrel, meg kemény pajzzsal és/vagy páncéllal bíró ellenfél elbukott, miért lenne Kai Lengnek több esélye? Szóval TIM gondolkozhatott úgy, hogy pont a hihetetlen gyors és változatos mozgású, közelharcban roppant veszélyes Kai Leng hatékonyabb is lehet(ne) Sheparddal, meg a brancsával szemben, akik alapvetően statikusabb, fedezékes lövöldére vannak berendezkedve, nem erre a harcstílusra.
Az már persze más kérdés, hogy ezt mennyire sikerült jól megvalósítani a játékban...nem túl jól (rohadt rossz volt a helyszínválasztás a vele való végső harchoz, más terepen sokkal veszélyesebb ellenfél lehetett volna...egyszerűen úgy kellett volna írni a játékot, hogy ne a TIM placcán támadjon rá Shepardra. illetve a mozgását is elcseszték.) Ettől függetlenül a koncepció, mint mondtam, nekem kifejezetten tetszik.
-
Dogengar
aktív tag
Egy Gold meccs alatt kétszer is összeomlott a játék... Nem tudom, hogy hova fajul ez az egész, de már most játszhatatlan...

-
leviske
veterán
reaper+platinum+london= 3. körben pryo általi halál, miközben banhsee elől menekülök.

-
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
Dogengar
üzenetére
Igaz, hogy csak silveren nyomom, de az a vorcha sentinel nagyon állat és az nem alap kari. Főleg reaper ellen állati jó vele nyomni. Csak azt kell megszokni, hogy folyamatosan piros a képernyő, meg azt hogy nem szabad sokáig kill nélkül maradni. Az alap emeber engineer viszont nagyon furcsa lett mióta utoljára játszottam. Az incinerate szerintem erősebb, de az overload sokkal gyengébb, mint volt. Életerőt már nem vesz le szinte semmit és még mindig össze-vissza bénít vagy nem.
-
Dogengar
aktív tag
Hát, megkaptam az új Engit... Aki kitalálta, hogy csak gránátjai legyenek, ahhoz most nagy örömmel hozzá vágnék egy Arc gránátot...
Mondjuk az a cucc, ami lőszert, és gránátot dob le + erősíti a pajzsot, az hasznos.
Az meg poén, hogy a Phantomokat már megint erősítették. Már pajzsuk is van, amivel védekeznek a gránátok ellen, vagy nem tudom...
Szerintem még mindig az alap karakterek a legerősebbek... 
-
vitaro
senior tag
-
Ryder62
őstag
válasz
zolee0307
üzenetére
Úgy emlékszem kétszer tudod neki bizonyítgatni hogy még mindig szereted.
Először a játék elején, a hajón, másodszor a citadelen, a korlátnál.Szépen lassan nyílnak meg a rendszerek. Talán egy Priority küldi után megnyílik egy-egy rendszer. Így szinte a játék végén lesz elérhető az összes.
-
pohár
félisten
hát mikor csúszik feléd 2 banshee, jobbról a pofádba lövöldöz két ravager, és még besegítenek nekik a rocket trooperek, meg a pyro-k, hát tényleg nehezen menne nekünk is

a brute-okról, meg prime-okról nem is beszélve... nagyon kíváncsi leszek, hogy innen kinek sikerül megcsinálnia
-
pohár
félisten
geth platinum: 2 prime az első körben, király

-
-
zolee0307
őstag
A Liara-s szállal kapcsolatban kérdezném, hogy amikor a játék elején azt mondom legyünk barátok, utánna még össze lehet jönni vele, mert a citadelen van egy rész mikor a korlátnál van és ott lehet vele beszélgetni, olyan mintha megint alakulna vmi.
Van egy csomó melléküldim, de a csillagrendszerek nem szerepelnek a térképen. Később adja ezeket be a játék valamelyik fő küldi után
-
Kidus
őstag
Ha valaki multizik boxon es van kedve tolni par meccset, irjon privit

-
Ryder62
őstag
Mi hír a Leviathanról? Már rég lement a comic con.

-
-
janos666
nagyúr
Már látom is a Mass Effect 3 ending videót, amiben a kisgyermek helyett egy Dalek lebeg elő a semmiből, a Doctor pedig rávilágít a Crucible-re a sonic screwdriver-el és Shep felébred a legelső prothean beacon mellett, mert ez az egész meg sem történt, csak egy átmeneti tér-idő paradoxon jött létre, mikor kiásták.

-
mort87
csendes tag
-
Spectrum
aktív tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na a Doctor új játékot szerzett.

-
Ryder62
őstag
Készítettem egy extended verziót a cerberus plot-ból.
Szerintetek milyen lett? A youtube már megint elsz*rt valamit, a forrás fájlban sokkal dinamikusabbak, simábbak a váltások.
Véleményt kérnék

-
zolee0307
őstag
Köszönöm a segítséget, már megijedtem, hogy Tali nem lesz csapattag. A 2-ben mindig vele jött össze a Shepardom.
-
törölt tag
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! A 3-ban Tali csapattag lesz? Mert most járok ott, hogy beadta a játék a quarian küldetést, viszont a csapat nekem úgy tűnik, mintha teljes lenne. Talival most is össze lehet jönni?
-
C4mp3r
addikt
most az origin tenyleg atmasolta a jatekot a dvd-rol, hogy onnan aztan installalhassa?

-
leviske
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
Egyetlen játékot se tudnék mondani, amiben a multis DLC telepítését követően nem volt mód olyanokkal játszani, akiknek nincs fent. Az érthető volna, ha új pályára nem tudna becsatlakozni, akinek nincs meg, még ímmel-ámmal az is elfogadható volna, hogy se új karakter, se új fegyverek nem szerepelhettek volna a partiban, de hogy ezek után se, az nonszensz. Ebből gondolom én azt, hogy valószínűleg sosem voltak a mutlis DLC-k fizetősnek tervezve, mert ennyire nem hülye a BioWare.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 04.27
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Érvekkel lehet vitatkozni. Kinyilatkoztatásokkal fölösleges."

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de azt az elélvezős átélést öcséém.