- Google Pixel topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Apple Watch
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
0xmilan #1349 üzenetére
Alapvetően a KDE connectet szoktam ilyesmire használni, de most azt sincs telepítve.
Ez a Pythonos megoldás is működik, jó tudni hogy ez is ilyen egyszerű! Arra is volt már példa, hogy netcattel (nc) küldtem fájlt egy Hyper-V-ben futó Debianról egy fizikai Ubuntura. Egyik gépen elindítok egy nc-t listen módban, másik gépen mehet a küldés, általában működik, de ez kb. a legprimitívebb megoldás.
Az scp-t inkább hagyjuk
Mindig elcseszem a szintaktikáját. Ha terminálból kell gépek között másolgatni, akkor CurlFtpFS-t szoktam telepíteni, csinálok egy akarmi.ssh nevű fájlt, ami ennyiből áll:
user@host:/ -p 2024
Vifm nevű fájlkezelőt szoktam használni, ez egy kétpaneles fájlkezelő, képes értelmezni az ilyen ssh kiterjesztésű fájlokat. Megnyitja a host-ot a megadott userrel, bekéri a jelszót, egyik panelon ott a távoli fájlrendszer, másikon pedig a lokális...
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest