- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamyno
tag
válasz
urandom0 #1711 üzenetére
Btrfs-ről én is ezt gondoltam. Aztán olvastam, hogy riogatnak egyes felhasználók, mert össze tud borulni a fájlrendszer. Ááá.. dehogy, én évek óta használom. Megbízható. Egyszemélyes statisztika. Aztán csináltam egy szervert. Volt snapshot és volt RAID is. RAID véd a hardveres hibától, Snapsot pedig egy hibás upgrade, egy hibás konfig ellen. Történt is egy hibás konfiguráció, gondoltam visszaállunk egy előző snapshotra. Látszólag működött is a történet, de baljós jelek voltak. RO fájlrendszer.
Biztos normális... csatoljuk fel RW-ben. Továbbra is RO. Megpróáltam kiforce-olni, de folyamat csak RO. Na jó, csináljunk fájlrendszerellenőrzést, hátha az a baja. Vannak hibák. Nem lehet javítani. Sehogy. Reboot. A helyzet ugyanez. Akkor ne a korábbi snapshotot indítsuk, hanem a legfrissebb verziót. El sem indul. Több snapshotot is megnéztem, mind ugyanaz. Szerver OFF. Reinstall, Ext4. Azóta minden jó. Backup rsync-el megy máshová.Majd a végén mondták az okosok: üdv a klubban
-
Adamyno
tag
Nálam ugyanez volt. Ez a sok snap meg flatpak... brutál mennyiségű adat minden egyes frisstésnél, ami plusz idő, plusz eszi az SSD-t meg eleve minden lassabb. Anélkül, hogy mélyebben érteném az Arch alapjait, a Manjaro működik, egész jó a community support, bele tudod magad ásni, de maradhatsz a felszínes használó szerepében is. Egy dolgot nem sikerült megoldanom gyorsan: AD hálózatban DFS share-ek elérése. Mint-en ez megy alapból. Biztos, hogy meg lehet csinálni, de nem volt időm.
-
Adamyno
tag
válasz
fekete.puma #1693 üzenetére
Fúú... meg nem mondom, 2 éve biztos.
-
Adamyno
tag
válasz
fekete.puma #1691 üzenetére
Annyira stabil, hogy én AUR-t is használok és élesben fut Windows, ActiveDirectory környezetben. Mennek a DFS sharek is, az a kevés szoftver is fut wine-al. Igazából nem tudok rá panaszkodni. Azóta a windowsaim csak virtuális gépben vannak, de adminisztratív célra meg ott a távoli asztal ha kell valami szerverről, szóval napi 8 órából kb. fél órát nyomom a windowst, de azt is csak lustaságból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest