- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
Steve_Brown #1407 üzenetére
Ilyenek minden operációs rendszer alatt előfordulnak. A múltkor a munkahelyemen 6 dolgozói gépről kellett eltávolítanom KB5005566 számú frissítést, mert az egyik (de csak az egyik!) nyomtatóval nem tudtak nyomtatni. Ha ráküldtek bármilyen nyomtatást, a program két másodperc alatt csontrafagyott.
Volt olyan, hogy az egyik backup DNS gépünk tökéletesen ment a Windows Server 2012-vel, a 2016-tal is, a 2012 R2-vel viszont folyamatosan teljes fordulaton zúgott.
Aztán nem is olyan rég az egyik Intel driverben volt valami bug, ami miatt kékhaláloztak a Windows 10-es gépek.
Az x11vnc-s problémát meg tudtam oldani úgy, hogy az /etc/gdm/custrom.conf-ban a WaylandEnable=false sor elől kivettem a komment jelet, így most Xorg session-ben vagyok, nem Xwayland-ben. Ezt már korábban megcsináltam, de úgy látszik, a frissítés felülírta.
Ami viszont érdekes, hogy a laptopon is Wayland-ben vagyok, ott pedig simán kiírja az x11vnc, hogy "Wayland display server detected...".Az NT alapú Windowsok, amik desktopra lettek kiadva (tehát Windows 2000-től fölfelé) sem asztali rendszernek készültek, arra ott volt a Windows 9x vonal.
-
urandom0
senior tag
válasz
Steve_Brown #1405 üzenetére
Nekem eddig volt furcsán gördülékeny
Sosem volt semmi problémám egyik frissítésnél sem.A laptopomon egyébként minden működik, pedig azon is friss Manjaro Gnome van, sőt abban is egy i5-ös proci van. Igaz, abban Intel UHD van csak, nem Nvidia, és azon az x11vnc-t sem használom. De mondjuk az Anydesk is megy probléma nélkül.
-
urandom0
senior tag
válasz
Steve_Brown #1403 üzenetére
Nem, egy i5.
Amúgy arra már rájöttem, hogy az AUR-ból telepített Anydesk miatt fagy a gép. Tegnap feltettem Flatpakból, egyelőre jónak tűnik.
Ettől függetlenül propriertary driverrel továbbra sem hajlandó visszatérni a monitor kikapcsolt állapotból. Illetve a több verzió óta használt x11vnc sem megy, eddig gond nélkül működött, a frissítés óta hibával leáll. -
Horvi
őstag
válasz
Steve_Brown #1388 üzenetére
Ha máshol nem használod a mountolt drive-ot akkor megpróbálhatod, hogy a VM-nek megváltoztatod az ownerét a QEMU-ra. Nem biztos, hogy ez a legelegánsabb megoldás de egy próbát megér.
-
törölt tag
válasz
Steve_Brown #1384 üzenetére
Köszi.
.
Esetleg az lehet a baj hogy eny Hyundai 40 Colos FHD TV-re van kötve a gép? Windows alatt normálisan megy a kártya.
-
Amazonas
senior tag
válasz
Steve_Brown #1378 üzenetére
Attól szép a Linux-os élet, hogy olyan problémákkal szembesülünk és oldunk meg, amik Linux nélkül nem merültek volna fel.
Ezekből a bug-okból egyébként a legtöbbször mindig tanulok valami újat: akár szoftveresen, akár hardveresen. -
anorche1
őstag
válasz
Steve_Brown #1369 üzenetére
-
Ueda
senior tag
válasz
Steve_Brown #1369 üzenetére
Nem vágtam, hogy mi ez a kettősség ezeknél a videókártyáknál (nekem HD7750 van). A linuxhw.org-on is megjelenik mindkettő driver : https://linux-hardware.org/?id=pci:1002-683f-174b-e213
De itt van, hogy kisérleti (csillaggal jelölve), tehát a jövőben lehet át lesz állítva.
https://wiki.archlinux.org/title/Xorg#AMD -
anorche1
őstag
válasz
Steve_Brown #1365 üzenetére
Gratula
A megoldást megtudod kérlek osztani velünk? -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Steve_Brown #1363 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged