- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosszkutya
tag
válasz
urandom0 #1361 üzenetére
Bocsi, én önző módon a saját gépemhez hasonlítottam a T460s-t. Az X-széria valóban más liga. A 15" már nekem is túl nagy, viszont a 14" számomra már elviselhető méretű, főleg az "s"-es modell esetén, ami még az X-eknél is vékonyabb, és itt a legkevesebb a kompromisszum, pl.: teljes méretű billentyűzet, M.2 SSD bővítési lehetőség, bár tudom, az X-ben meg dupla akksi van, szóval nyilván ezek már mind-mind egyéni preferenciák kérdése, és az is biztos, hogy az X-es ThinPad-ek is elég jól sikerült darabok, mellényúlni velük sem igazán lehet.
-
rosszkutya
tag
válasz
urandom0 #1359 üzenetére
A teljesség igénye nélkül: nem csak felbontásban, de minőségben és betekintési szögben is jobb (180˚), IPS kijelző, fejlettebb és erősebb CPU és GPU, 24GB-ig bővíthető DDR4 RAM, 3db USB 3.0 port, HDMI csatlakozó, nagyobb touchpad, hátulról megvilágított billentyűzet, jobb minőségű hangszórók, lényegesen kisebb vastagság, és súly. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nekem ez ismételten egy jó néhány évre szóló "befektetés" lesz. -
rosszkutya
tag
válasz
urandom0 #1354 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat (, és persze Neked is, peterattila)! Ahogy lesz rá újra időm, ismét tesztelgetni fogom live módban, aztán ha újra kielégítő lesz az eredmény, akkor talán élesben is felteszem.
Bár, most felkerült a karácsonyi listára egy valamivel újabb vas (T460s), úgyhogy legkésőbb arra már biztosan fel fog kerülni a Manjaro KDE, aztán jövök az "élménybeszámolóval". -
rosszkutya
tag
Sziasztok!
Jó ideje már XFCE-t használok (több évig Debian alapú rendszereken, most egy rövid ideje pedig Manjaron), mert amióta kivégezték a Gnome 2-t, ez volt az egyetlen DE, ami igazán közel állt az ízlésemhez, illetve a takarékos erőforrás igénye is fontos szempont volt számomra, mert jelenleg egy elég koros vasat (ThinkPad T420; i5-2520M; 4GB RAM) gyűrök. Az évek során kóstolgattam pár DE-t és WM-et, de különböző okok miatt, mindig az XFCE-hez kanyarodtam vissza. Viszont az utóbbi időben többször megakadt a szemem a KDE 5-ön, ami egyre szimpatikusabbnak, letisztultabbnak, és átláthatóbbnak tűnik, főleg a 4-es verzióhoz viszonyítva. Illetve, egyre több olyan blog-, és fórum bejegyzésbe botlok, amiben arról írnak, hogy igazából már nincs számottevő különbség e két asztali környezet erőforrás igénye között. Az utolsó ilyen, általam olvasott reddit-es bejegyzés, amiben pont a Manjaro ezen két változatát hasonlítják össze, fel is bátorított arra, hogy letöltsem a Manjaro KDE-t, és legalább live rendszerként tegyek vele egy próbát. Most is épp erről írok, és elég szimpatikus a rendszer, viszont nem szívesen cserélem le a jól bekonfigolt és belakott rendszeremet, és nem tudom, hogy egy live rendszer mennyire ad releváns képet az így tesztelt rendszer "étvágyáról", így az lenne a kérdésem, hogy van-e köztetek olyan, aki tesztelte már mindkét DE-vel (XFCE, KDE) a Manjarot, az enyémhez hasonlóan koros vason, és ha igen, mik voltak az így szerzett tapasztalatai?Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
rosszkutya
tag
válasz
growler #1345 üzenetére
Te jó ég! Ha tudtam volna, hogy ennyire banális a probléma oka, eszembe sem jutott volna "ide szemetelni".
Ez volt az eddigi tükörkiszolgáló neve: "Világszerte", most átállítottam erre: "Global".
S, láss csodát: [link]Hatalmas köszönet a segítségért, és még egyszer elnézést, a felesleges szemetelésért!
-
rosszkutya
tag
Sziasztok!
Tegnap telepítettem fel a Manjarot, XFCE-vel (,eddig Mintet használtam, szintén XFCE-vel), tehát nagyon új vagyok a Manjaro/Arch világában. Előtte live-ban tesztelgettem néhány napig, és kipróbáltam a számomra fontos funkciókat, és szoftvereket. Így tettem a TeamViewerrel is, amit liveban gond nélkül tudtam telepíteni, és használni is, viszont most a telepített rendszeren hiába engedélyeztem az AUR-t a tárolók között, mégsem találom a TV-t, a Pamac-kel, vagy a YAY-jel.
Tud valaki segíteni? -
rosszkutya
tag
Mit csinálok rosszul?
-
rosszkutya
tag
Az a baj, hogy kb. fél évente van ennyi szabadidőm, mint amennyi most volt erre a telepítésre (most is csak egy kis betegeskedés miatt), úgyhogy gyanús, hogy amíg nem kényszerítem térdre a rendszert, addig marad a Manjaro, aztán ha minden kötél szakad, még akkor is ott van a Linux Mint. De azért ígérem, igyekszem utánaolvasni az általad írt Architect-nek (, bár szerintem már korábban találkoztam vele, amikor nagyon elszánt voltam az Arch irányába). Mindenesetre köszönöm a tippet! Egyébként egy ennyire amatőr felhasználó számára is, járható út lehet az Architect használata?
-
rosszkutya
tag
válasz
rosszkutya #163 üzenetére
Kicsit döcögős a kapcsolatunk kezdete, de remélem, hogy annál gyümölcsözőbb lesz a folytatása. Miután a rendszer által felajánlott 354 db(!) frissítéssel eljátszott olyan jó 4 órát a gép, majd kaptam egy olyan üzenetet, hogy váratlan hibába ütközött a folyamat, és kiderült, hogy semmit sem telepített fel a frissítésekből, akkor úgy éreztem, hogy ez a kapcsolat már a kezdetektől halálra volt ítélve, és majd ha több időm, és türelmem lesz, talán újra nekifutok, de most inkább elbúcsúzunk egymástól, és felteszek egy Mint Xfce-t. De ő valahogy mégiscsak maradni akart, és a Live-USB bebootolása helyett újra ő köszönt rám, úgyhogy adtam még egy esélyt a kapcsolatunknak, és újra nekifutottam a hibakeresésnek, majd rájöttem, hogy a fentebb vázolt problémám oka sokkal prózaibb, mint azt gondoltam volna. Ugyanis a GRUB működésével nem volt semmi gond, csak a megjelenítési beállításaival, azaz csak a felbontást kellett átállítanom, az alapértelmezett 'auto"-ról 800x600-ra, és most tökéletesen muzsikál.
Szóval mindenkitől elnézést kérek, hogy feleslegsen duzzasztóttam a topikot az indokolatlan soraimmal!
-
rosszkutya
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, de kérem, csak az olvassa el a következő sorokat, akinek van türelme egy ész nélkül telepítgető lámer felhasználó, szájbarágós útbaigazításához!Eddig (szinte) csak Debian/Ubuntu alapú disztrókat használtam, amik többnyire nem igényelnek túl jelentős hozzáértést, tehát én is elboldogultam velük a felületes, otthoni alap felhasználás szintjén. Egy ideje viszont piszkált a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy stabil, de nem deb alapú disztró, és az Arch-ról eddig csak jókat olvastam, de nem ugrottam fejest, hiszen tudom, hogy nem tudok "úszni", és időm sem igazán van mostanság, hogy megtanuljak. Aztán egy ideje a látóterembe került a Manjaro, és azt gondoltam, hogy ez az ami nekem való, és nem lehet baj belőle (ahogy az általam eddig kipróbált disztróknál sem volt), ha gyorsan feldobom a meglévők (Win10 és Mint Cinnamon) mellé, aztán amikor az időm engedi, majd ismerkedünk, haverkodunk egymással. Így is tettem, feltettem a 15.12-es verzió XFCE-s változatát, ami meglepő gyorsasággal fel is ugrott a gépre, majd az első újraindításnál jött a meglepetés, a GRUB helyett csak egy "csíkozódó fekete képernyő köszöntött, majd felállt a frissen telepített rendszer.
Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy miképp tudnám visszavarázsolni a GRUB-ot, úgy hogy a másik két OS-hez is újra hozzáférhessek?
Elnézést, ha ezt már korábban is leírtátok, és tudom, hogy a közös barátunk, a Gúgli is megmutatná, hogy merre induljak, de sajnos én annyira fogalmatlan vagyok, hogy rajtam csak egy türelmes "vakvezető" segíthet, mert az eddig fellelt leírásoknak már az első szavait sem igazán értettem.Előre is köszönöm az esetleges türelmes segítők utbaigazítását, és egyben megígérem, hogy mielőtt legközelebb fejest ugrom egy idegen vízbe, utánaolvasok, hogy az mennyire mély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest