- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tigerclaw #20811 üzenetére
Esetleg a muCommander?
-
válasz
Scoobyka #20392 üzenetére
Szia!
Én inkább hanyagolnám. A video (HD Graphics) biztos, hogy nem fog menni (Intel-től a HD 3000 és HD4000 támogatott, ebben meg nem az van), és a wifi is kérdéses. (Az Atheros kártyájáról hirtelen semmit nem találtam, a Foxconn [Ralink] meg talán életre lehelhető Snow Leo alatt...) Sajnos ez a noti nem igazán alkalmas hackli-alapnak...
-
válasz
sp@rtan #12415 üzenetére
Tony szerint az update kinyírta az AppleHDA kext-et (újat rakott fel), na ezt nem szabad neki engedni. A frissítés menete valahogy így néz ki: 10.7.2 combo update letölt, megnyit, abból a pkg elindít. Még ezek előtt fel kell tenni a MultiBeast-et is (Lion-ra külön verzió van) és elindítani azt is. Amikor az update újraindítást kér, akkor átváltasz a MultiBeast-re és visszateszed az AppleHDA.kext-et és csak utána engedélyezed az újraindítást. Bocsi, ha zavaros kicsit...
-
-
-
-
válasz
mutter61 #10625 üzenetére
Hű...
Ha kiakasztod a procihűtőt, nem lesz semmi baja, mert a beépített hővédelem úgyis lekapcsolja, még mielőtt baja lehetne.
Inkább beszéljétek meg a szülőkkel azt, hogy a gép elad (egyben vagy darabokban), és az érte kapott pénzt kiegészítve vesztek egy újat.Na de hogy ON is legyek: árgus szemmel figyelem ám a topic életét, mert a Lion azért érdekel. Ugyan az egyik Hackintostól megszabadultam (egy Mac Mini váltotta), de a másikra jó lenne a Lion.
Csak még várok kicsit, míg a windows7 részét át tudom költöztetni egy másik gépre - ez ugyanis dual boot-os (két winyó). Most átkos s2 van rajta, updatelve 10.6.8-ra.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Akkor - szvsz - nincs miért aggódnod, a vga úgy megy, ahogy kell. Visszaemlékezve a saját hacki telepítéseimre, amikor a vga driver nélkül ment (mert a sajátját install után kapta meg), akkor felbontást sem lehetett állítani. Az általam említett 2 gépnél (meg gondolom nálad is) simán lehetett. Használd nyugodtan, ha valamit hiányol, akkor úgyis sikítani fog.
-
Nos, két gépre is feldobtam egy átkos 10.6.3 SnowLeo-t. Az egyik gépben nvidia 8400 kártya van, annál kiírja a típusát, a másikban 9400, annál nem, a többi adat ugyanaz. Egyszerű módszer: Ha a Dashboard-ban (dock második ikon balról) az óra jobb alsó sarkában a megjelenő i betűre kattintva animálva fordítja meg (azaz látod, ahogy átfordul), akkor támogatja a QE/CI-t. Bár az a tény, hogy felismeri, hogy milyen kártyája van (ez nálam a 9400-as esetében az unknown nVidia card), arra utal, hogy használja is rendesen.
A multi-beast-al tettél fel valamilyen nvidia drivert?
Még valami: a másik gép (a 8400-as kártyával szerelt) lerántotta a 10.6.4 update-t (is), feltette, újraindult - és vígan megy immár az új verziószámmal.
-
Szia!
A procicserére nincs tippem, szvsz. ha elég gyors így is, akkor nem érdemes. A QE/CI támogatást pedig ott kell nézni, ahol kerested (about this mac - more info - graphics vagy valami hasonló). Most win7-en vagyok, de otthon megnézem majd pontosan. (Ha kiírja rendesen a kártya típusát, akkor megy a QE/CI is.)
-
-
Ja hogy neked Snow Leo van... Én még sima Leo-ban utazom...
De feldobtam egy gépre, egy MS Wireless Laser Keyboard 5000 társaságában. Nos, az üdvözlő képsor után rákérdezett arra, hogy milyen billentyű van a bal shift mellett (na melyik? hát az í), ill. milyen szabvány szerint akarom használni. Ezek után a rendszerben lévő alap magyar kiosztással írom ezt a hozzászólást. Az Office miatt lehet, hogy majd mókolnom kell vele - de egyelőre így marad.
-
-
-
-
-
-
Így első blikkre várhatóan menni fog, de készülj föl, hogy eltart egy darabig beállítani a VGA-t és a WLAN-t. (Bár ez utóbbi esetében gond is lehet, ha Intel n-es sorozatú, az nem fog menni.)
Szerk: Ha jól értelmezem amit írtál, akkor már próbáltad telepíteni, de valami miatt mindig újraindul? Lehet, hogy az alaplapi chipkészlet is túl új neki (ergo olyan, ami Mac-ban soha nem volt), így akár felejtős is lehet az egész.
-
válasz
gergely2005 #3711 üzenetére
Erről beszélgettünk egy kicsit előbb... Ebből újrarakás lesz...
-
-
-
-
válasz
qwertly #2951 üzenetére
Szia!
Próbáld ki úgy is, hogy a VGA-hoz nem teszel fel drivert! Nálam a próbálgatások során a HP6710s-nél ez volt a megoldás. (Ott meg más nem ment, konkrétan a wifi.) Lehetséges ok: az X3100-at is ismeri az OSX, mivel a MacBook-okban a vége felé előfordul ez a VGA is.
Filekezelőnek próbáld ki a mu-commandert is.
-
válasz
qwertly #2886 üzenetére
A TV kártyához ne fűzz nagy reményeket: a PCI-s dolgok nem igazán mennek hackintosh-on. Nekem a MacBook-ra egy PCTV Hybrid Pro USB Stick-et sikerült kerítenem, az gond nélkül viszi az Elgato Eye TV-vel. A nagygépen viszont ugyanez a progi észre sem vette a PCI-s PCTV Pro-t. Ez van.
A Win és az OSX nem szeret egy winyón lakni, előbb-utóbb valamelyik kinyírja a másikat. -
-
-
-
Jelentés a frontról: a HP6710s sem kalyway-al, sem iDeneb-el nem hagyta magát meggyőzni. Sem az intel wifi, sem a ralink pcmcia kártya nem működött. USB-el menne, de akkor az egér meg az megeszik az összes USB-t, mert csak kettő van. Így a HP visszakapja a maga Vista-ját. A nagygép meg megy, ahogy azt kell.
-
Sziasztok!
Túl vagyok egy sikeres műtéten: Gigabyte 945GCM-S2L, C2De4300, 2x1GB Kingston Hyperx DDR2 RAM, MSI HD2600 Pro PCI-e VGA, 80 és 320 GB SATA HDD-k, Pio 110 IDE DVD-író, Kalyway 10.5.2 -> gyönyörűen megy. Próbáltam iDeneb 10.5.5-el is, de az a hangot meg a net-et nem akarta... (Mit mond erre Nyugdíjas: "-Hallgassatok az öregre!"
Megint megpróbálkozom a HP 6710s-el is, hátha megy már az intel 3945-ös wifi-je... Ha az nem, akkor egy PCMCIA RT2500-as kártya.
-
-
válasz
qwertly #2621 üzenetére
Szia!
Ha telepíted, próbáld ki úgy is, hogy az X3100-hoz nem választasz ki drivert - nálam ilyenkor jól működött (kalyway 10.5.2 és iDeneb 10.5.5), míg drivert adva neki, nem ment 1024x768 fölé. (HP 6710s - az intel wifi miatt nem maradt a gépen, a 3945abg még nem támogatott.)
-
válasz
Takhanto #2522 üzenetére
Nem volt itt semmi okoskodás, ne szívd mellre. Az OSX86.hu átmenetileg jelszavazta a wiki-jét (ez is volt itt korábban, ha jól emlékszem), a flama/flama párossal be tudsz menni.
-
-
-
-
-
-
Az egyik megoldás az, amit Nyugdíjas kolléga javasolt.
Ha olyan alaplapod van (egyes ASUS és/vagy Asrock lapok tudják) ahol valamelyik F (pl. F2) vagy Esc lenyomására egy menüből tudsz választani, hogy melyik eszközről bootoljon a gép (a HP 6710s notim is tudja), akkor a két külön vinyóra telepítés is szóba jöhet - szvsz ez a legbiztonságosabb. -
-
Annak sem kell aggódnia, aki 2008. szeptember 1 után vett esetleg Parallels Desktop 3-at. Miután én ebben a helyzetben vagyok, kipróbáltam, és sikeresen upgradeltem ingyen a 4-es változatra.
Más.
Kipróbáltam az iDeneb 10.5.5-öt. A HP 6710s notin már csak egyedül a wifi nem megy - de ez usb kütyüvel orvosolható. Ahol a kalyway 10.5.2 ment, ott ez is simán megy. Nálam megvan a másik univerzális telepítőkészlet...
-
Csak idézni tudom magamat: Akkor lehet, hanyagolni kellene ezt a gépet, mert nem OSX kompatibilis... A hackintosh ugyanis nagyon válogatós, még megfelelő gép esetén is kell szerencse ahhoz, hogy menjen.
Az meg semmit nem jelent, hogy a Toshiba vitte... Lehet, hogy az Intel procis gép volt, és az Intel SATA vezérlőkkel nincs baja a hacki-nak (hiszen a valódi Mac-ekben is olyan van). A te géped viszont AMD-s, ez már lehet eleve kizáró ok is.
-
válasz
cellpeti #2272 üzenetére
Akkor lehet, hanyagolni kellene ezt a gépet, mert nem OSX kompatibilis... A hackintosh ugyanis nagyon válogatós, még megfelelő gép esetén is kell szerencse ahhoz, hogy menjen.
Ha az igazi Mac gépek nem készültek Broadcom LAN kártyával (és erre azért van esély), akkor nem lesz driver sem...
OSX86-on nézz szét...
-
-
-
-
-
válasz
cellpeti #2205 üzenetére
S még mielőtt elfelejtem, újfent, illetve minden elakadásnál érdemes visszatérni az 1. hozzászóláshoz, sokat segít. Ha végigolvasod, sok érdekes anyagot találsz, mint pl. ez a Telepítési útmutató. Ez ugyan még Tiger, de a lépések ugyanazok.
Hidd el, én is, mások is így kezdték, kivéve talán Nyugdíjast. Neki nehezebb dolga volt, hiszen annak a hozzászólásnak az anyagát ő szedte össze. -
válasz
cellpeti #2205 üzenetére
Ahogyan Nyugdíjas írta, a chipset és a VGA nem gond (bár a Customise menüpontban azért a VGA-nál jelöld be az X3100-t az Intel (vagy GMA) szekcióban). Ugyanitt kell kiválasztanod a hálókártya driverét is (pl. Marvell --> skge, vagy a megfelelő Realtek, stb.). A Celeron M540-nek meg mehet a vanilla 9.2 kernel (kalyway esetén ez van), vagy ha az nem jó, akkor a modbin, stb. Próbálgatni kell, ismét Nyugdíjas kollégához kanyarodok vissza, többszöri install - ez meg fogja hozni a gyógyírt a winyó problémára is. A hackintosh-hoz rengeteg türelem meg jó adag szerencse is kell - és még mindig nem biztos, hogy elsőre menni fog. És ezt nem is lehet elvárni tőle.
A kext-el én nem foglalkoztam.
-
válasz
cellpeti #2200 üzenetére
1. Biztos hogy a notiban Intel 960-as chipset van? Nem inkább ATI SB960, esetleg egy X200-as VGA-val karöltve? Mert ez esetben felejtős a dolog...
2. Mivel nekem a vanilla kernel jött be, így ezt ajánlom elsőnek, de csak akkor, ha a procid tudja a SSE3-t. (CoreDuo, Core2Duo, Pentium DualCore, Celeron540: ezek biztosan tudják.)
-
válasz
m0h0senator #2151 üzenetére
Szia!
Köszi, ez az új fehér. Még megy a belakás, de nagyon tetszik.
-
Nos, megvettem a MacBook-omat, de ez nem jelenti azt, hogy feladom ezt a vonalat is. Most szép lassan csordogál egy iDeneb 10.5.5, meglátom, mire tudom használni. (Remélem, ez tetszeni fog a FuSi Esprimo U9200-nak...)
-
-
-
-
válasz
zolikaDB #1992 üzenetére
Nyugdíjas tökéletesen vázolta a helyzetet. Hackintosh esetén csak olyan hardware működése várható el, ami megfordult az Inteles Mac gépekben, de azoké sem feltétlenül. Ahogy Nyugdíjas írta: célhardware.
Az ATI XPress 200M chipset és az X200-as VGA nem ilyen, az Apple nem használt ilyet a gépeiben. -
-
Az USB HUB jó ötlet, csak aktív (azaz saját tápos) legyen. Valószínű, hogy kelleni fog neki az is, hogy induláskor legalább 1 valami legyen abban a HUB-ban, akár egy régi pendrive, bármi, ami kikényszeríti a felismerést. Így már a 2,5"-ös HDD is kaphat elég naftát. Ki kell próbálni, szerintem teljesen mindegy, nem valószínű, hogy az OSX válogatós lenne.
A bill-nél meg az a helyzet, hogy ott csak 1 aszt hiszem 5V-os ág van, de a HDD-nek kellene még egy... Az aktív HUB-nál a saját tápja adja ezt.
Kernelt cserélni meg ráérsz akkor, ha az aktív HUB nem jön be, vagy már amúgy is újra kell installálni a rendszert.
-
Mert szerintem ez még mindig kernel probléma. Azt az eszközt, ami indításkor is rajta volt, felismeri, a menet közben hozzáadottat nem. A billentyűzetnek a hub részét is felismerte, ezért azon tud fogadni további perifériákat. Így szerintem újabb kernelcsere lesz, egészen addig, amíg nem találsz egy olyat, amivel a menet közben hozzáadott usb-kütyüket is felismeri. Nekem ez a vanilla kernel volt, de ez nem jelenti azt, hogy nálad is jó lesz, próbálgatni kell őket.
USB HDD: Ez milyen? Mert ha 2,5"-os, akkor lehet, hogy csak két USB felhasználásával fog menni, illetve ha van neki, akkor külső tápról. Az Y USB kábel meg az Apple billentyűzettel nem használható (nem éri át).
-
-
Szia!
A Kalyway-t, és a Leo4all-t próbáltam egy HP 6710s gépen, a hang, a wifi és az 1280x800 felbontás nem ment velük. Később találtam drivert a wifi-hez és az X3100-hoz is, de azt már nem próbáltam ki.
Viszont a FuSi Esprimo U9200-on (12,1") gond nélkül ment mindkettővel az X3100 1280x800-ban, de a hang és a wifi nem akarta az igazat - ez a gép XP-vel megy. Próbáld ki, valamelyikkel csak menni fog...Remélem, azért valamit tudtam segíteni.
-
válasz
Csabee. #1959 üzenetére
Szia!
Kellene még néhány infó. Host gép RAM, CPU. Illetve milyen gyors az emulált OSX, mennyire használható?
(Csak azért kérdezem, mert a HP 6710s és a FuSi Esprimo U9200 nem hagyja magát meggyőzni arról, hogy jó kis Mac lenne belőlük. A legmegdöbbentőbb azonban egy FuSi Amilo Li 1718 volt: a Radeon X200-as VGA-t még csak kibírtam volna, de az, hogy a Wifi csak Win alatt kapcsolható ki-be egy rá írt alkalmazással, na az betette a kaput. A gépen található gomb indítja el a progit. Hab a tortán, hogy csak Vista-val megy a gép... Nem, a gyártó oldalán sincs XP-s driver.)
-
-
Kernelcserét nem csináltam. Én bizony újrahúztam, és a vanilla kernelt választottam az alap helyett. Így jó lett. A vanilla kernel meg rajta van a telepítő DVD-n, a customise menünél tudod kiválasztani. Ha minden igaz, működő rendszer esetén is ki lehet bányászni a DVD-ről, de ilyet én nem csináltam.
De ha jól rémlik, a mostani állapotában úgy működik, hogy a bootoláskor rajta lévő usb kütyüt felismeri, csak a működés közben rádugottal nem tud mit kezdeni. Nos, a vanilla kernel ezt oldja meg.
-
válasz
Nyugdíjas #1944 üzenetére
Én meg egy saját telepítésű gépnél jártam így. (A gép: Gigabyte G31M S2H lap, E7200 proci, 2 GB Kingston DDR2 800 RAM, Gigabyte Radeon 3650 VGA, 250GB + 80 GB SATA HDD-k, Pioneer 110D IDE DVD író) A rendszer Kalyway Leo 10.5.2, és az usb kütyüket csak a vanilla 9.2 kernellel viszi, úgy viszont mindent. Nagyon király ez a rendszer, a hálózaton az utolsó megosztott nyomtatót is megtalálta és tudja használni.
Szerk.: A Leo a 80 GB-s HDD-t birtokolja, azt viszont teljesen.
Tényleg hallgassatok az öregre, jó az a Kalyway 10.5.2, nekem bevált!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest