- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas #2894 üzenetére
Nem lassú, de lehetne gyorsabb
Elsődlegesen Office miatt, mert a MAC-esen nincs hun spell, anélkül meg meghalok. De használom az Imgburnt is a BD lemezek edittálása miatt, és egy pár apróság, amire még nem találtam OSX alatt nekem tetsző megoldást. A 4gb memót az iPhoto, iMovie, FCE, miatt gondoltam, mert Ők azért szeretik fogyasztani. és nehogy szó érje a ház elejét
NTFS-re az NTFS 3G-t használom, ami az 1. hszben is van. Lehet Én is átrakom a fő vinyóm másik partícióját is HFS+ -ra.
Az egér támogatott, fel is raktam a MS drivert, de egyik parancsra sem lép vissza a FF. A topicban linkelt progit láttam, de az fizetős és gondoltam felteszem a kérdést, hátha van ingyenes alternatíva is.
-
qwertly
addikt
válasz
Nyugdíjas #2890 üzenetére
Szia azért mert tavaly nyáron cseréltem le egyik legjobbra WinFast PxDVR3200 H és öt használom video- magnó helyet is nem kell a nagy tv használnom,úgyis mondhatnám belaktam a leszeparált pc zugomat
Nekem kényelmesebb,hogy akkor nézzem meg a tv műsort amikor akarom és a pc sem nyöszörög ha fút több program és közben elindul egy ütemezett felvétel
.
Nagyon várjuk a fotókat az új gépedről.
-
-
-
-
válasz
Nyugdíjas #2789 üzenetére
Szia!
Ez így akkor jó lesz szerinted?
Gigabyte GA-EP45-DS3L
Intel Core2 Quad Q8200
Kingmax KLEE88F-B8KB5
Kingmax KLEE88F-B8KB5
Kingmax KLEE88F-B8KB5
Kingmax KLEE88F-B8KB5
Gigabyte GV-N98TOC-512H
Azt mondják, az OSX HCL-ben hogy ez így jónak néz ki, és megy a shutdown/restart/sleep is!
A 9800 GTX+ az már kicsit drága, úgyhogy azt inkább
nem. -
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2745 üzenetére
mókatársék fognak egy képet ... ALMA-C
majd az adott dir, vagy file-rôl infót kérnek, aminek az ikonnyát akarják cserélni ... ALMA-I
majd ráklikkolnak az unfo-n levô inkonyra fent
ott meg ALMA-V
több elemrôl összegzett infó - ALMA-ALT-I
mer' ez nagyon kell, ha két elemrôl nem külön.külön akarunk mondjuk össz-méretet nézni ...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2710 üzenetére
Tudom már, miért tűnt nekem ilyen furcsának ez a telepítési útmutató
Mert már régen láttamCsak annyira régen telepitettem már OSx-et, hogy el is felejtettem, hogy létezik EFiStudio. Tessék azt használni, annak egyértelmű lesz a kezelése. Megoldja remélhetőleg a problémát
-
Takhanto
őstag
válasz
Nyugdíjas #2681 üzenetére
Naná hogy leszedtem,még az eredetinél is szedés van netről,vagy hogy máskép?Elmegyek a boltba és veszek egy cd mobil prezentációt abban tartalmaz serial kulcsot,ez csak így lehet? Netről nem tudunk szerezni semmi jogtiszta szoftvert,ugye? Ne fárasszál ilyen szövegekkel. Kár erőlködnöd,minden a netről be lehet szerezni,akár warezt akár jogtiszta.
A "leszedtem" szót használtam,jogtiszta szoftverre is igaz.
-
Takhanto
őstag
válasz
Nyugdíjas #2676 üzenetére
Nincs semmi gond,én nem értem a prohardware-t. Hagyják hogy hekkelt cuccokról írjunk,pl a hackintosh.Már alapból nem kéne mert, ezzel a sok infóval, sokan belevágnak az ilyenben. Olvassák ezt a fórumot és azt látják hogy mindenkinél működik és persze segítenek abban mit és hogyan kell.Prohardware meg nekiáll följebb,hogy ejnye bejnye.
Mond csak,létezik eredeti osx Pc-re? 33 ezer forint nem pénz érte.Mégegyszer kérdezem (és persze hazugva) eredeti szoftveremet hol tudom beírni a serial számot mivel megvettem. Azt hogy te elmondod hol van az üres rész ahova be kell írni az nem számít wareznek.Mert nem a serial számot diktálsz be nekem.
-
Takhanto
őstag
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2636 üzenetére
akkó nézzük a macfuse-t ...
install megvolt ... restart megvolt ...
de a HDD-k ugyanúgy csak "only read", és restart után sme lett változás.
Meg nem találom a feltelepült programot sem önálló applikációként, sem utility-ként, sem beépülve mondjuk a Disk Utility-be
a System Preferences-ben megvan, de ott meg csak az update-t lehet elérni ...
-
user137
őstag
válasz
Nyugdíjas #2617 üzenetére
áh, no stressz. az estét Vistán töltöttem, utána rebootoltam és azóta minden megint jó
felmentek az update-ek pikkpikk, a "fagyás" abból eredt, h a reboot-ot még nem tudja jól kezelni a gép valamiért. a shutdown megy neki, de újra nem indul, hanem fekete képernyővel aktivitás nélkül "úgymarad".szóval 10.5.6!
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas #2582 üzenetére
Igen ezek nagyjából már megoldódtak.
Külső monitort (GMA 95o 168ox1o5o), használatát hogyan tudnám megoldani? Most frisítettem 1o.5.5-re, mert állítólag avval már jó, de nem jelenik meg az OSX. Illetve túljutok a bootképernyőn és utána csak egy kék képernyő fogad.
Még a magyar bill kioszással lenne problámám. A nulla helyett hosszú i betüt ír, a hosszú i bill. viszont nem működik.Előre is köszönöm a válasszokat.
-
AloeVera
tag
válasz
Nyugdíjas #2429 üzenetére
ctrl-cmd felcserélés az "alapból" is megoldható a System Preferences-ben.
Igen, igen, a problémám az volt, hogy mivel nincs Command-ként használható Windows gombom, ez a csere azt jelentené, hogy a Ctrl gombom veszik oda a Command-ért cserébe, ami néha igen fájó. De már minden OK, ill. ez azért túlzás, mindenesetre billentyűzet problémám már nincs.
-
kem
addikt
válasz
Nyugdíjas #2395 üzenetére
Az E-mu már megvan, és nagyon nem szeretném lecserélni.
Meg nem is nagyon lenne mire, már eléggé hozzászoktam ehhez a minőséghez. Megbolondulok a többi kártya hangjától... nemtom mit csináljak... Remélem a következő konfigom integrált hangját kezeli majd(Giga EP35-DS3P)! Legalább jutubozni tudnék, meg filmezni.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #2380 üzenetére
Majd utánanézek a postán a kondícióknak, aztán ennek függvényében megbeszéljük a továbbiakat. Nyerészkedni nem akarok vele, úgyis csak a helyet foglalja
Lanparty-ra valóban optimális, főleg numpad nélkül, de gallyravágni szerintem nem volna egyszerű: "Key-mechanism lifecycle rated to 20 million keystrokes – suitable for long service life and heavy duty usage".
Na de abba is hagyom az offolást, nem célom börzét csinálni ebből a jó kis topic-ból, a többit majd privátban. -
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2358 üzenetére
engem kényszer szele hajt, mert nincs már több kernel a D805-re
lehet megyek a hackintosh fórumára kunyermákolni ....nem szivesen gyalulnék, az usb kivételével mindeb fffaja
nomeg az MSN,( AMSN, Mercury messenger) lassan fogad meg küld állományokat, de arra évente egyszer van úgyis csak szükség.... -
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2346 üzenetére
és működik rendesen?
hmm, most nézem firefox-ban nem megy, de pl. safari-ban, a szövegszerkesztőben pedig ok
(egyébként amióta frissítettem az osx-et, mindig elállítódnak a bill beállításai... látszólag jól van, de nem azt csinálja amit kellene, erre ismét beállítom azt, ami volt és újra jó) -
Fitz
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #2329 üzenetére
No para
Régi becenév, és ugye, a fritz teljesen más jelentéssel bír...
Sajna, mindenkinek ilyen "jó" netje van. Akkor muszáj lesz megpróbálkoznom így, amennyire tudok.
Fel lehet tenni önálló rendszerként is elméletileg? Mivel amit az osx tud, az nekem bőven elég. Játszani nem nagyon játszom, csak filmek, zene, ilyesmik. -
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2284 üzenetére
nem arra gondoltok, hogy a vertikális szinkronizáció miatt "lágyabb" a megjelenítés?
(bocs, jobban nem tudom megfogalmazni)
bár ezt a vista aero is tudja már
tehát pl. ha vista alatt rángatom az ablakot, másképp néz ki, attól függően, hogy az aero be van-e kapcsolva
(az aero linux-os megfelelője a compiz, csak az többet tud) -
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2238 üzenetére
Nekem a csávó azt mondta,hogy át lehet ugrani azt az ablakot ahhonnan visszadobál,úgy,hogyha hozok létre terminálba egy adatbázis meg a rootnak egy pass-t!
gizo:
Beírom,hogy -s,majd enter,ekkor lefut valami és abba kiírja azt a 2 parancsot amit te adtál meg,eddig ok. Vagyis a mountolásnál már azt írja ki,hogy Device write locked.
Ezután beírom neki,hogy /passwd root,akkor meg kiírja,hogy No such file or directory
Ezek után beírtam a touch/var/db/.AppleDoneSetup és itt is kiírja,hogy:
disk1s3: device write is lockedA Kalyway-el megpróbálom,a Leo4All meg ugyanitt akadt el!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2224 üzenetére
most amivel kínlódok az iDenebes verzió volt.
Fel is ment,de megint csak a másik MAc-ről mentéssel volt a gond.
Egy nagy guru haverom azt mondta,hogy valami adatbázis kell létrehozni és ott a rootnak létrehozni egy jelszót és már megy is.
Ő mondjuk 3ból csinált 1et,terminálba átírogatta a másik DVD-ről a cuccokat amik kellettek és most azon dolgoznak a cégénél!
Valami más gond van,amiért nem enged be,jó a rendszer meg minden,el is indul,de meg kéne tudni hogyan kell adatbázis írni és jelszót adni a root-nak és utánna menne!! -
Pisztillus
senior tag
-
-
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2185 üzenetére
mbr-t mennyire kezeli jól?
egyelőre külön vinyón használtam, így nem kellett félnem az adatvesztéstől
de majd át akarom rakni a nagy vinyóra, azon meg van linux és win is, meg elég sok partícióha előre megcsinálom neki a helyét, belekotor még az mbr-be?
gondolok itt például arra, mint amit a win szokott, hogy ha van már fent egy linux és utána rakok fel egy win-t, akkor átírja az mbr-t, hogy mindig a win induljon, aztán meg lehet visszahackelni a linux-os indítást -
cellpeti
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2185 üzenetére
Sziasztok!!
megpróáltam felraki az OS\X-et,de valamit nem jól csináltm,mert:
1. kiírtam ISO-ba
2. Be bootoltattam róla a telepítő el is indult,letöröltem a winyót, kiválasztottam ami a leírásba meg volt adva meg minden,és ugye ezek után kéne konvertálni. Na igen,de nekem nem konvertált
Rámentem arra,hogy Convert, és itt kész,itt kell kiválasztani a DVD-n lévő intallt,vagy hogyan kell konvertálni? Valaki segítsen pls!!!! -
tibuszh
tag
válasz
Nyugdíjas #2162 üzenetére
Helló!
Nos letöltöttem egy másik OSX et. Ez már egy fokkal jobb volt. Ez már el kezdett dolgozni. Aztán igaz nem települt fel de legalább itt már valami kernelről volt szó.
(két kép a vakus élesebb)
Viszont az az OSX amit legelsőnek próbáltam feltenni, az ilyen felületet nem jelenített meg, hanem rögtön jött a mac emblémája.
http://wiki.osx86.hu/images/3/37/Pic2.jpg
Szerintetek mi lehet a gond. Lehet h a video kari kavar be? Telepítés előtt nem kell ugye semmilyen csatolt kiegészítés mellékelni a lemezhez. Szóval amit letöltök OSXet fel kéne települnie?
(asus X52S )
Van ötletetek h honnan töltsek még le Hackintost? Jó lenne ha majd működne..
Segítetek őslakosok -
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2136 üzenetére
az usb-je működik (szerintem a kernelnek csak ennyi a feladata ebben), csak nem mountolja automatikusan a rákötött cuccot
a [h|m]ackintosh-t csak azóta ismerem, mióta ide írkálok, de linux alatt, külön program van, ami az usb-s adathordozók csatolását végzirii:
az ideneb 10.5.5-ben is van vmi ilyesmi fix: IOUSBMassStorageClass
a reset gombot meg be kell akkor kötnöm
de a reset gomb mit eredményezne?
az alaplapra kötött ventik se mennek.akkor egyértelmű, hogy a táp kikapcsolt, csak készenléti állapotban van
csak a mobil HDD világít, és pörög
ez nem fog közelebb vinni a megoldáshoz, nekem linux után nem kapcsolja le az usb-s racket, win-nél nem tudom
-
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2117 üzenetére
én meg válaszoltam
-
tlac
Topikgazda
válasz
Nyugdíjas #2111 üzenetére
Valahogy be kell küzdenem a gépet 400W alá, hogy elkocogjon normálisan egy 400-as ZEN-el
akkor azt nem a 4850/4870-nel kellene
most nézem csak milyen egered van: Logitech Mx Revolution
a plusz gombokat hogy konfigoltad be?
nekem rx1000-em van, de a mac-es logitech control center nem ismerte fel -
Mákos7észta
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #2099 üzenetére
Nos a gép:
- Intel Desktop Board D945GCLF vagy D945GCLF2 (kétmagos változat)
- 2GB memória
- 320GB- os SATA winyó
- DVD író
- egy Wi-Fi kártya (PCI- os)
- talán egy TV tuner de ez nem fontos.Azt mondjuk még most sem tudom eldönteni, hogy szükségem van- e a kétmagos verzióra, látványosan gyorsabb lenne az OSX két maggal?
Még egyszer köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest