-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
Smiley #27515 üzenetére
köszi srácok! tehát a hardverem elvileg oké
a monitorkimenet nem gond, eszembe nem jutna VGA-ra kötni a grafikus monitoromat...
akkor lehet eddig azért nem sikerült, mert nem volt letiltva a gpu és bezavart? említett ismerősöm már próbálta egyszer feltenni, de a legelején behalt, enm volt okés valami, és erre gyanakodott. neki is hackintosh van fent, gyönyörűen fut. -
törölt tag
válasz
Smiley #27462 üzenetére
csak rögtönzött hirtelen megoldás, elvileg holnap lesz rá módom és anyagi fedezetem egy 1TB-os külső HDD összeépítésére... és akkor majd azon is lesznek tárolva fontosabb dolgok
de még az ingyenes felhő is biztosabb megoldás egy biztonsági mentésre... persze elfér rajta
-
törölt tag
válasz
Smiley #27460 üzenetére
én is hasonlóval foglalkozom én is bár PC-k mellett telefon téren is... próbák elött a szükséges mentéseket megcsinálom, beszerzem a gyári szoftvert, ha van és mehet a barkács
....2-3 biztonsági mentés mindig van nekem is....bár egyenlőre felhő tárolón vannak
de a héten beszerzek 2,5" 1TB-os HDD-t és lesz külső HDD-m amin bőven elférnek majd a plusz dolgok is
-
törölt tag
-
rooney8
aktív tag
válasz
Smiley #27356 üzenetére
nem találtam ilyesmit. msi h81m-p33 amúgy a lap.
szerintem a drivers64UEFI mappaban van a hiba forrása. emlékszem, még mikor a yosemite-t telepítettem, akkor is volt valami ilyesmi hiba, csak már nem emlékszem, hogy mi. akkor ez alapján csináltam a telepítést. itt írják is, hogy a drivers64UEFI mappában a VBoxHfs-64.efi-t töröljük és másoljuk be a HFSPlus.efi-t. Meg is csináltam, de ugyanúgy csak +++ jelek jelennek meg, és restart. mondjuk azt nem értem, hogy ha legacy boot-olunk, akkor miért a drivers64UEFI mappában kell csinálni ezt a cserét. azt hiszem tlac írta még, hogy nála is ez volt, de clover installnál bepipálta a OsxAptioFixDrv-64-et és az nála megoldotta. próbáltam azt is, de semmi változás. nem értem mi a baj, pont hogy a bajosabb pentium-ot cseréltem le, azzal pedig majdhogynem sima ügy volt a telepítés.abba már bele sem megyek, hogy most nincs install el capitan pendrive-om. csináltam még a pentiummal működő osx-en egy telepítőt, azzal próbálkoztam eddig, de clover miatt gondoltam újrahúzom az egészet. win-en csináltam még annak idején virtualbox-ban egy 10.6.8-on, viszont most a terminalos parancs nem fut végig, kiír egy errort, hogy nem tudja törölni a disk-et. google-ben utánanéztem, arra jutottam, hogy snow leopard-nál nem működik ez a parancs, ami azért érdekes, mert a yosemite-t ugyanúgy erről a virtuális gépről csináltam meg. na mindegy, még az előzővel sikerült felraknom a kapitányt, csak ugye most nem tudok bootolni.
-
rooney8
aktív tag
válasz
Smiley #27245 üzenetére
win is már egész jól tűri a komponens cseréket
igazából most annyira nem fontos a hackli folytatása, mert amúgy is újra akartam húzni. a frissítés óta (yosemite-ről) eléggé döcögős a rendszer, de akkor már úgy voltam vele, hogy megvárom a proci cserét.feljebb olvastam, hogy grafikai bugokkal találkozott valaki. nekem is lenne egy a kapitány óta. teljesen random módon, de leginkább akkor, mikor a kurzor ikonja átvált (pl. egy link fölé viszem az egeret) akkor egy másodpercre úgy háromszorosára nő a kurzor, majd vissza a normális méretre. hd 7770 vga van, yosemite alatt nem volt ilyen probléma. ez mitől lehet?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #27245 üzenetére
Windows-t se kell újrarakni.
Legalábbis ha procit, ramot cserélgettem jobbra-balra nem kellett. Még VGA cseréknél se. De jobbat mondok.
Windows 8.1 4db gépcserélt élt túl. Volt előssszer egy Core 2 Quad Q6600-on, aztán egy FX8320-on aztán meg egy i3-as gépen ami 1155-ös foglalatú volt. És úgy az mostani gépem. Csak akkor még Pentium Dual Core-al. Amikor kicseréltem és i5 ment a helyére akkor volt hogy havi 2x kékhalálozott. Szóval van hogy a Windows is bírja eléggé.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Smiley #27153 üzenetére
Nem tudom, szűz Yosemite ment fel, tehát nem gányolt verzió. Eszembe se jutott, hogy esetlegesen ez is probléma lehet.
Mármint hogy milyen csatlakozóval akarom használni a monitort. Bár az sem, hogy vinyók között is válogat a rendszer.
A 80GB-sre nem akart felmenni a Yosemite, a 160-as Samsungra felment kérdés nélkül.
Jobban mondva felmegy rá, de nem tudom elindítani.
-
bimboci
csendes tag
válasz
Smiley #27136 üzenetére
Köszönöm, mindent úgy csináltam ahogy a leírásban van és ahogy írtad, de csak nem akar összejönni, olyan mintha a telepítő elejét akarná behozni de kikapcsolja a monitort, mert a gép megy de a monitor villog. amikor a -v kapcsolót beírom akkor látom a folyamatot, és nagyon sokszor látok olyat, hogy warning, meg error. Végigfut, és monitor kikapcsol. Ötletem sincs mi a baja.
-
válasz
Smiley #27117 üzenetére
Aha, köszi, akkor előre megfrissítem, múltkor nem tettem, és nv_disable kellett
Amúgy nekem is msi van, csak GTX9xx, gondolom vga bios függő hogy hogy viselkedik driver nélkül, az enyém szerencsére nem csinál ilyet. Esetleg próbálj meg hozzá vadászni másik biost, sok kártyához létezik gyári update, megfelelő firmware utilityvel, leírással. Én Gigabyte 7970-eken cseréltem biost, viszonylag egyszerű mutatvány, de pl kell játszogatni a kártyán levő DIP kapcsolókkal is közben (addig nem is tudtam hogy van rajtuk ilyen
).
-
-
30z.Samu
félisten
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26954 üzenetére
GraphicsEnabler=Yes bootflag-et használ csak. Úgy tudom Chameleon-hoz elég az a GT610-hez.
Lan-t meg a MultiBeast-el varázsolunk neki rá ha nem megy a Niresh-es összeállításával. Mivel egy tag itt linkelt neki egy oldalt ahol a MultiBeast-be mutatják mik kellenek hogy menjen a lan, hang, stb...
Mert amúgy DC7900-ra próbálja.
-
ThuG4LifE
senior tag
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26867 üzenetére
Chameleon-ba van inject rész?
Egyébként 30z.Samu kollégának kéne a segítség. DC7900-as gépbe lesz ez a kártya. És kezdésképp (tudom nem lenne szabad megemlítenem) egy Niresh Mavericks lesz feltéve hogy le tudja tölteni az El Capitan-t és megcsinálni azt magának bootolhatóként. És ott már ugye Clover lesz. De nem tudom Chameleon-ba van-e inject rész.
Meg azt se tudok hogy a HP DC7900 DSDT free-e.
-
-
válasz
Smiley #26826 üzenetére
Linuxnál minimum a grubot is meg kell oldanod, OSX-nél nincs ilyen. Jó pár száz linux szervert költöztettem már, p2p és p2v formában is
Nem azt mondtam hogy nem egyszerű, de az OSX egyszerűbb.
Amúgy igen, Windowsnál egy registry bejegyzés kell csak az AHCI ki/bekapcsolásakor, egyáltalán nem kell miatta újratelepíteni.
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
Smiley #26797 üzenetére
Ja értem...akkor mindegy.
Marad a 610-es és várhatok egy hetet.
Gondoltam hátha találok olcsóbban kártyát és csütörtökön csapnék is a lecsóba.
Igazából az sem biztos, hogy az El Capitan-al kellene kezdeni. De mondták, hogy a régebbiek kicsit másabbak, mint ez. Jelenleg így néz majd ki a hardver:
C2D E7300
2GB RAM (Később lesz 4-8)
Nvidia GT610
HP DC7900 a gép. -
dni
őstag
válasz
Smiley #26739 üzenetére
Nagyon köszönöm az eddigi gyors segítségeket.
Mentségemre szolgáljon, hogy nem láttam System mappát a Finderben előszőrde most a Go to menu segítségével megtatáltam és oda másoltam be a fájlt és futtattam le a jog beállítást.
Továbbra is csak pendriveval és a két extra beírásával indul a gép. Ezen hogy lehetne segíteni? -
dni
őstag
válasz
Smiley #26734 üzenetére
Megcsináltam a 7-9-es pontot, már volt egy fakesmc.kext a mappában (/Volumes/Macintosh\ HD/Library/Extensions/FakeSMC.kext/) de nem indul normál módban a gép, csak pendriveról és az általad korábban írt exrákkal: kext-dev-mode=1 rootless=0
A hang beállításokban azonban megjelentek az alaplapi ahngkeltők és működik is a kimenet. -
dni
őstag
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Smiley #26615 üzenetére
WoT és GTA V. A WoT az annyira nem lényeg mert az oldalukon le van írva hogy hogyan futtatható OS X-en meg már készül a Mac-es verzió de inkább a GTA-ra lennék kíváncsi. Mert ha nem sok fps csökkenés lenne (legyen az virtualizálva vagy emulálva) akkor már nem kéne egyáltalán Windowst használnom.
-
lócitrom
őstag
válasz
Smiley #26601 üzenetére
tehát akkor lényegében nyugodtan telepíthetem a rendszert az NVIDIA kártyával ugyanúgy fel fogja ismerni telepítést követően? nem előfeltétel akkor, hogy blikkre mindent felismerjen telepítés előtt? teszem azt ha jól tudom az energiagazdálkodáshoz is kellhet kext/config és nem tudom, hogy okozhat-e bármiféle kárt a gépben, ha ez nincs előtte megoldva. a fentebb linkeltek egyébként majd használhatóak lesznek?
-
lócitrom
őstag
válasz
Smiley #26598 üzenetére
rendben, köszi. ide töltöttem fel a fájlokat. én egyelőre csak elrontani tudnám, míg nem látom át. közben kutakodtam tovább és találtam ezt-azt a gépemhez. például egy ilyen Boot pack csomagot (Notebook > SandyBridge > Asus, majd K53SD). elolvastam ugyan a leírást, de nekem ugye nem minden evidens még. a csomag pl. tartalmazza a Clover egyik korábbi változatát. na most a használathoz felül kellene írnom a már összetákolt telepítőben lévő Clover v3320 fájljait vagy csak bizonyos fájlok kellenének ebből a csomagból? mennyire lehet ez "out of the box"? csak mert nem tudom mennyire valószínű, hogy egy adott széria összes modelljéhez passzolna, teszem azt eltérő processzor magok száma miatt. meg hát van-e értelme felülírni a frissebb Clover-t? aztán itt is találtam pár dolgot. nem tudom jól jöhetnek-e.
#26599 nekem már ez is bőven sok kikapcsolódás gyanánt...
-
lócitrom
őstag
válasz
Smiley #26595 üzenetére
á, hiába grafikus, mint rájöttem. egyszerűen annyira nem mai a forrásfájl, hogy kín belőle kimazsolázni a dolgokat. ráadásul nem tudják párhuzamosan görgetni a tartalmat, mint ahogy a Total Commander. így aztán igazán pusztulat megszerkeszteni. azt hittem az Intel VGA lesz a könnyebbik eset.
-
lócitrom
őstag
válasz
Smiley #26593 üzenetére
rendben. átnyálazom, csak gondoltam nem kell majd azért ennyire intenzíven tanulmányoznom a dolgokat, hogy telepíteni tudjam a rendszert. ismeretlen a terep eléggé. tudsz ajánlani egyébként valami programot OS X-re összehasonlításhoz/szerkesztéshez? olyasmire gondolok, mint ami például Total Commander-ben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest