- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Máté94
addikt
válasz
sp@rtan #15020 üzenetére
Érdekes, hogy visszajött sleep-ből azonnal. Huncut dolgok ezek a lapok.
Nem vagyok otthon BT-ben. Ezek közül válogass, ha új kell. Milyen BT egyébként?
-
szaszlaci
addikt
válasz
sp@rtan #14969 üzenetére
Azt leszögezném, hogy Windows használó vagyok, tehát elnézést, ha nagyon szájbarágósan értem csak meg.
Szóval arra gondoltam, hogy egy Linux Live CD-ről indítok rendszert, és létrehozom alatta az OS telepítőjét. Vagy ez így hülyeség, MAC OS "Live" kellene?
És mivel nem akarok újabb DL lemezeket elpörkölni, így az OS telepíőjét egy merevlemezen létrehozott aktív partícióra tenném. -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #14500 üzenetére
Ha már van egy működő FakeSMC azt ne cserélgesd. Ez a hibaüzenet azt jelenti, hogy nincsennek rendesen megadva neki a jogok. Húzd be a S/L/E mappába, nyomass egy KExt Utility-t és kész.
Ha minden igaz jövőhéten hétvégén én is visszatérek a Maces berkekbe. Sikerül Mac gép elé űlnöm, és ha a terveim jól működnek, akkor Natív Bootcampet fogok PC-re telepíteni
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
sp@rtan #14354 üzenetére
minél több ilyesmivel baszakszik az ember, annál instabilabb a rendszere és annál több hibalehetőség elé állítja magát az ember.
ilyen dolog az amd proci, mbr partíció, nem támogatott integrált vga-k, stb..
lehet, h rálehet erőszakolni, de ez egyben önmagad megerőszakolása is.
csak magát szívatja az ember; érted. -
pieces
csendes tag
válasz
sp@rtan #14304 üzenetére
Esetleg próbáld meg "UseKernelCache=0" -val indítani a rendszert.
Nekem ezért állt le.
Egyébként megy majdnem minden a 10.8-on.A sleep egyenlőre nem működik.
Érdekes ez az új frissítési rendszer az App Store-on keresztül.Tetszik a Safariban , hogy nincs külön keresési sáv.Az értesítési rendszer sem rossz.Viszont magyarra állítva kicsit bugos még ami érthető is.Igazából nem akkora durranás. -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #14260 üzenetére
Lehet baj...
Írd át ilyenre:
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Theme</key>
<string>LoginToLion</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>No</string> -
Máté94
addikt
-
ginfoka
tag
válasz
sp@rtan #12648 üzenetére
De abba vannak olyanok is, hogy HD4000-hez való kext és ugye nekem 5450-van ahogy a gépre rákerül a HD5000injector a betöltésnél miután bejön az apple logó ugye az a szürke kép jön be fekete csíkokkal ami néha változik, kiprobáltam VGA, DVI, HDMI portba is mind ugyanaz.... már nemtudok mit csinálni komolyan...
-
Pisztillus
senior tag
válasz
sp@rtan #12415 üzenetére
Tony szerint az update kinyírta az AppleHDA kext-et (újat rakott fel), na ezt nem szabad neki engedni. A frissítés menete valahogy így néz ki: 10.7.2 combo update letölt, megnyit, abból a pkg elindít. Még ezek előtt fel kell tenni a MultiBeast-et is (Lion-ra külön verzió van) és elindítani azt is. Amikor az update újraindítást kér, akkor átváltasz a MultiBeast-re és visszateszed az AppleHDA.kext-et és csak utána engedélyezed az újraindítást. Bocsi, ha zavaros kicsit...
-
Máté94
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
sp@rtan #12017 üzenetére
Ja... mert megcsináltad, vagy mi?
Egyébként ez csak lustaság kérdése. Ez csak ilyen "cosmetic issue", mert végül is működik, csak hát nem azt a rohadt billentyűt kell megnyomni, hanem a bekapcsoló gombot...Egyébként minél olcsóbb Hackintosh, annál több probléma.
MOD:Tehát akkor nem megy bekapcs gombbal sem? Legújabb TuneUp Kit? Más ötletem nincs. Én is akartam volna ezt a build-et, de a grafikai hibák miatt inkább nem. Vagy lehet megoldják év végéig. Ki tudja.
-
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10797 üzenetére
Na ez már félsiker, innen hozzátudsz férni a dolgokhoz. De szerintem az lesz a következő lépés, hogy kikapcsoljuk a Journaling-ot a fő partíción.
Elvileg látnod kell két sort felül. Sajnos nem emlékszem pontosan miket, egyik talán mount paranccsal kezdődik. Azt letudod írni?
Csinálj addig egy Ubuntu Pendriveot, én meg megcsinálom a kexteket. -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10743 üzenetére
Írd bele a com.apple.Boot.plist-edbe (vagy az org.chameleon.Boot.plist-be attól függ milyen verziójú Chameleont használsz) ezt:
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>Természetesen az utolsó 2 sor elé. (
</dict>
</plist>
ezek elé).Tolj egy restartot. Mit tapasztalsz?
-
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10736 üzenetére
Akkor valami probléma lehet. Ha nem überhasználatra kell, akkor felesleges felrakni a full Windows 7-et. Ha rákeresel a topikban írtam, hogy melyiket ajánlom. Főleg a 4GB RAM miatt nem kell a fullos
Amúgy az a frankó benne, hogy a Fusion annyira beépíti a rendszerbe, hogy a két kernel (szinte) egymás mellé kerül, és pl az EXE-ket simán futtatod Macen, stb.
Nagyon eltalálták a virtualizáció hasznát Macen. -
ko9
addikt
válasz
sp@rtan #10734 üzenetére
BIOSban nincs valami EFI beállítási lehetőség? Sajnos még nem volt Hybrid EFI-s lapom... Mondjuk lehet a Hybrid hibája
Amúgy miért kell mindenféleképpen Windóz? Vmware Fusion + Windows 7 és kész. Jobban jársz.
Amúgy igen, Binpatch kell, és lehet nem ártana hozzá az eredeti AppleHDA.kext -
-
odessa32
tag
válasz
sp@rtan #10505 üzenetére
Bocsika. Ez Máténak szol csak elnéztem a képeket.
Hello. Hogy is volt az a hangkártya elinditás mert már elfelejtettem s most nem akar sikerülni. Elösször az apple rollback-et raktam s csak utánna a rtl 8xx et de nem megy. pedig az extra-extensionsban ott van.
Most ha ujra akarom kezdeni akkor onnan kitörölhetem és kext utility vagy máshogy kelll???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Ford topik
- Gaming notebook topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged