- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
FH-707R a pontos típusa. Nem túl elterjedt, igazából nem is láttam az enyémen kívül máshol...
Az pedig, hogy Te min szeretsz zenét hallgatni, gyakorlatilag semmit se jelent!
Nyílván a legmélyebb hangokban erősebb a Logi, de a zenehallatáshoz az édeskevés!
A Sony egy háromutas rendszer, sokkal szebb magas, és élvezhetőbb középtartománnyal! Egyszerűen részletesebb, és NEM FÁRASZTÓ vele a zenehallgatás!
Mindezek ellenére alig várom, hogy kicseréljék a ST-ot, és rögtön pakolom vissza a Logit!
Nyílván filmek/játékok esetén jobb, mint a sztereo. -
törölt tag
Kelleni kell, azt már eldöntöttem, de csak idővel fogom (tudni) kiépíteni. Az árfolyamon mindenképpen bukik az ember, hisz' lassan már a levegőt is importáljuk.
Használtban is gondolkodom, de ha ez nem jön össze, még mindig kimehetek téglát pakolni Ausztiába, aztán árfolyamgond letudva.
zozobp:
Vista alatt alapból nem megy az EAX, mert átírták az egész audio alrendszert, erről diskuráltunk itt az offban. Mindazonáltal az Alchemy programon keresztül elérhetőek lesznek az effektek, legalábbis a program szerepel a kompatibilitási listában.
-
zozobp
csendes tag
Hallgattam Ladánybene Judge Day albummal meg 320kbps indiános mp3-al. Dugogattam egy kicsit régi és új között a kábeleket a gamer kártyával mélyebb és hosszabb a basszus mint a simával de nem érzek nagy különbséget a két hangzás között.
Nem tudnátok dobni egy linket ehhez a Youpax driverhez, mert találtam egy-et a hivatalos oldalon de ki tudja hogy mihez való mert ott is 26 féle verzió van 26 oprendszerhez és 27 kártyához... pfff....
Ja és a Totalwar medieval 2 azt írja hogy nem támogatja az EAX 2-3-4-et a kártyám ezért menjek a vérbe.. pedig az alaplapi eszközkezelőből letíltva....
-
zozobp
csendes tag
Huh bocsi azért köszi a választ télleg hasznos a kereső
Beleolvasgattam a fórumba és azt sugallja nekem a sok hozzászólás hogy vegyek egy Gamert és kössem össze sima jack-el a z5550-al, még koaxot meg optikát se használjak mert csak a bajom lesz vele.
Jól értelmeztem a lényeget?
-
törölt tag
Persze, nem is mondtam, hogy egy 320as jó alapanyagról, jól tömörített mp3 nem elégíti ki az igényeket. Azt tényleg nem (nagyon) hallod gyengébbnek egy losslessnél (én aztán meg pláne, az alaplapi hagkarival
). Ellenben sajnos van olyan 320as mp3-am is ami úgy szól mint a 128as
Szal vigyázni kell, a bitráta nem minden, van ahol csak "álca" a rossz minőségre ami csak akkor derül ki mikor már hallgatod.
-
törölt tag
Még jobb, ha meg tudod szerezni ugyanannak a zenének az mp3-as és lossless változatát is. Én pl a Snap - I've got the power című számát hasonlítottam össze lossless, majd 160as mp3 verziókban. Az utóbbit néhány másodperc után le kellett állítanom...
Pedig ugyanazt az mp3as számot már korábban is hallgattam sokszor több sztereo, 2.1-es és egy másik 5.1es rendszeren is és ott még nem zavart a szar minőség.s7ry: Én enkór-ról szoktam
Nem tartom reálisnak annyi pénzt adni 1-1 lemezért, amelyekről néha csak 1-2-3 számot hallgatok. -
lolman99
csendes tag
Nemtudom hogy én vagyok nagyon ngyon botfülű (meg süket) dee Nekem semmi bajom sincs az MP3-okkal csak legyen 150kb/s felett azalatt nem vagyok képes elviselni megpróbáltam rádio1-nek az internetes adását (80-100kb/s) és azt már nem bírtam
Amúg régebben volt egy olyan problémám hogy ijen UFÓ hangokat ad ki,de szerencsére megggyógyult eddig pihentetve volt CMSS 3D de meguntam a PLII Musicot mert a hátsó hangfalak nem voltak olyan szépek és nam ondom direkt úú de más hátha megy már a CMSS 3D és láss csodát megyLean:Én Felvittem már BOOST 22-re de igaz nem adtam neki nagy hangerót kb felért annyival mintha 4 kocka lenne mert X-Fi-n alaposan levettem hogy nehogy megbántsam szegény.....xD
-
kobe24
tag
Meg akartam nézni, hogy milyen hangkártya is ez, de most vagy nagyon béna vagyok, vagy nem tudom mi van, de én csak olyat találtam ami laptop-ba való, amúgy sehol semmi.
Balika911: Hát ha tényleg gyengén szólna vele akkor veszek egy hangkártyát. A gépet meg igazából mindenre használom amire csak lehet
-
Skizz
addikt
Mindig 6 kockán használom. Mélyből sosem elég.
De ezt sose értettem, hogy hogy lehet valakinek túl sok a mélyhang egy normális mélnyomyó mellett normális hanganyagon. Ez nem kopogós SAL fostaliga, szép mélyeket tol magából, jó dinamikával. Egy jó kis Trance muzsika alatt elengedhetetlen az erőteljes basszus, ami nagyon lebutítva (3-4 kockán, vágással) sosem lesz jelen. Egy 25 centis mélynyomót hagyni kell kibontakozni.
-
Skizz
addikt
Hát engem épp ez zavar, hogyha EQ-ból adok rá egy kis basszust, mert pl. olyan filmet nézek amiben mély hangok alig vannak, akkor nagyobb hangerőnél a szatok erőlködnek mert ők akarják a mély hangokat kinyomni a 7 centijükből...
Kis zöld izé: Hallgattam én már a logit a műhelyben (kb. 30nm), a nappaliban (kb. 25), meg a szobámban (kb. 13-14), mindenféle beállításokkal, zenével, filmmel, játékkal, de a mélyvágás nálam eddig csak gyenge, erőtlen mély hangokat eredményezett.
-
Kis zöld izé
senior tag
Ahogy olvasom, neked is X-FI-d van. Akkor miért nem használod a CMS5 progit?
A leg tökéletesebb lejátszó program. A DVD Videó kivételével mindent lejátszik. Még a DTS audio cd-t is. Szóval akinek X-Fi kártyája van, az miért nem használja a hozzá való lejátszót?
Teljesen tiszta hangminőség, könnyen kezelhető playlist meg minden. DivX-nél felirat támogatás... Egyszerű de tökéletes. Szóval nem is értem...
-
törölt tag
Az enyém is kezdettől fogva az eredeti biztosítékkal működik, de hozzá nem nyúlok, nehogy aztán gondja legyen.
Nálam akkor kezd búgni a sub, ha valamit matatok a környéken, s elmozdul a kábele. Kicsit kontaktos, van ilyen, majd talán kap egy kis WD-40-et.A kis hangszórókból közel hajolva én is hallom a sistergést. De ezt úgy kell érteni, hogy este, mikor már csend van, néhány centire odahajolok, s akkor hallom a hangot.
Játékos:
A mostani PowerDVD (meg nem mondom hanyas a disznó
) már ismeri az újgenerációs tömörítéseket, de egyébként igazad van, akinek HD hang kell, az lehet, jobban jár egy komolyabb hangrendszerrel.
-
Kis zöld izé
senior tag
Én sem kockáztatnám a helyükben..... Ők tudják! Emlékszem anno amikor kibontottam a szettet akkor egy marha nagy papír fogadott amire az volt írva, hogy a mélynyomó bizony igen nagy mértékben mágnesez, ezért kéretik olyan helyre rakni ahol más elektromos cuccok nincsenek veszélyben. Vagy ilyesmi....
-
Turbolada II
őstag
A Még Közelebb albummal teszteltem amit előzőleg vettem. A HD595 szigorúan akusztikus zenére jó. A HD555 is inkább ilyen irányba hajlik, de még azért elmondható róla hogy mindenevő, a HD515 meg inkább tüc-tüc-re jó, de akusztikus zenén is elmegy. A HD595-ös és HD650-es között nagyon kevés volt a különbség a hallásom szerint. Ha megveszed, nehezen fogod tudni levenni.
-
Kleroo
veterán
MEgtaláltam az oldalt:
A lényegi hsz:
"A minatvételi frekit meg lehet emelgetni, csak a fizika tökönszúr minket. Ahhoz, hogy 20kHz-en 16-bit clean legyél, tehát meglegyen a 98.5dB-es rendszerdinamikád, nos ahhoz 5ps, nemtévedés pikoszekundum(!) pontos időalap kell - ennyi lehet a kvarcod bizonytalansága meg a DAC-ban fellépő jitter. namost ezt az 5ps-ot márcsak atomórával lehet elérni, hőstabizott kvarccal úgy 40-50ps-t lehet, így jó esetben a 16 bitesnek ígért DAC-od bontása 20kHz-en roszabb mint 12bit. 96KHz-en már 2ps kéne, 192kHz-en meg 1ps. A 96kHz-16 bit clean már atomórával _se_ megy - szóval a 24/192k műszakilag nem több, mint parasztvakítás. " -
E-Maxx
tag
KX Driver/KX Project
Google a barátod. -
fox4
csendes tag
nekem az egyik legnagyobb problémám az 5500assal, hogy a szatelitek túlságosan "harsonganak". nem hiába vannak a pici hangszórók is a komolyabb rendszerekben nagy (fa)ládában, mert azoknak sokkal jobb az akusztikájuk. a mély egyáltalán nem nyomja el őket, mert a teljesítmény azért ott an, de sajna az hogy minden irányból hallom a kizárólag élesen szóló hangfalakat, engem zavar. ha jobban keresgettek youtube-on, rátaláltok egy videóra, ahol a srác kitseréli a gyári ládát egy gagyi 2.0-ra. a különbség nevetséges(logi részéről). a másik meg, hogy a reflextső hátulra nyílik. ez szép, de nem jó
ha berakom sarokba a falról veri vissza azokat a hangokat és így dobozhangja van
de am nem leszólni akarom a rendszert , tsak hát ez van. nekem hiányoznak azok a középmély hangok a szatelitekből, mert hiába a mélynyomó nem kompenzálhatja teljesen azt, pláne hogy sokan nem tudják szakszerűen elrendezni a hangfalakat.. -
s7ry
tag
Hát igen
Főleg, hogy nekem ilyen ősrégi 2.1es hangfalaim vannak
Kb olyan élményt várok el tőle, mint mikor megvettem az N95ösömet, Nokia 3200-s után
Egyébként hol érdemes megvenni? Pixelmania.com-ról rosszakat hallottam.
vagy www.ready.hu-n 64.500.- de csak rendelésre.
Én max 70et adnék ki érte..egyébként nekem nem fontos a házhozszállítás, kimegyek én érte BP-en belül, a benzin olcsóbb mint a kiszállítási díj..
-
törölt tag
-
Turbolada II
őstag
'de ettől függetlenül , még így is alig értem hogy csinálják ezt "vacak" 12 wattos hangszórók)
'
Érzékenységből, nem erőből. Ez autós hasonlatban így nézne ki: Nekünk van egy 1.4 8V 60LE AEX motorkódú Seat Cordoba, 13 sec alatt van 100-on 4000-nél történő elváltásokkal, egy 1.4-es 16V-s Astra G 90LE ami 100kg-mal nehezebb ugyanennyi (max. 1mp-vel hamarabb van fent 100-on) 6000-nél történő elváltásokkal. Hogy lehetséges ez? Sokkal fejlettebb motor, 50%-kal több lóerő 10%-kal nagyobb súly, mégis csak max. 10%-kal jobb gyorsulás. A gyorsulás 100 felett már kiegyenlítődik, a végsebesség is csak max. 10% az Astra javára. (sebességet GPS-el mérjetek) A kulcsszó: nyomaték, amit zenében érzékenységnek hívunk. A 8V-s motoroknál 2000-2300 fordulat körül megjön a nyomaték, a 16V-s motoroknál 3500 körül.
A hangtechnikában is ugyanazt látni, mint az autógyártásban. Régen nem volt annyi kommersz termék mint most. Autós hasonlatra visszatérve a 16V semmiben sem különb mint a 8V, maximum annyiban hogy többet eszik. A különböző emissziós normákkal és a katalizátorral nagyon visszafogják az autók teljesítményét. Erre csak azt tudom mondani: Lada Forever!
-
Callme
tag
őszintén szólva én sem értem..annyi tuti, hogy ennek a hangkártyának a szoftverénél(Creative Sorround Mixer) eddig úgy volt, hogyha nem pipáltam be a bass redirection-t, akkor nem volt basszus(nem a bass redirection állítására szolgáló szabályzóra gondolok, mert az tényleg nem alakít semmit), most meg ha nincs bepipálva, akkor van basszus, és recsegnek a hangszórók..egy kicsit. Nem tom, kéne egy újabb hangkártya, hogy meghalljam, mi a különbség...vagy jó kellene legyen a program..mert amíg jó volt, tényleg az volt, hogyha bepipáltam, csak akkor volt egyáltalán basszus.
Szóval elég régi ez a kártya, már nem is gyártják...egy audigy2-őt még mindig lehet venni, de ilyet már nem...de nem is kell -
Callme
tag
Akkor lehet hagyom a resetet...maga a hangerő nem lesz nagyobb, de a basszus tutira nagyobb lesz, ha másik hangkártyám lesz...mert az nem igazán normális, hogy kipipálom a bass redirection-t, és leveszi a basszust, ha meg kiveszem a pipát, akkor rátolja, de recsegnek tőle a hangszórók :S Meg ahogy kötöttem be, először jó volt, aztán a sub/center kimenet elmozdult, akkor sisterget..aztán újra megigazítottam, akkor jó volt...hiába, már 4 éves a hangkari:S
Vagy ezt a bass redirection dolgot megoldhatja egy másik driver? -
törölt tag
GOM Playert próbáltad?
Játékos & szaszapi:
Ott van az adatlapján, ne legyetek már ilyen gyámolatlanok!
-
audi100td
nagyúr
-
Turbolada II
őstag
Az tényleg 86dB! A JBL és a hasonló kategóriában a valós adatokat adják meg, alatta meg olyan kamu adatokat amit nem szégyellnek. A hangminőség meg nem az érzékenységtől függ, a hangerő szempontjából pedig elég a 86 dB.
Az 5X100 wattos Onkyo a drágábbik kategóriás 360W-ot vesz fel, az olcsóbb 280W-ot. Ezt oszd el 5-tel és az eredmény szorozd meg 0,8-cal. A nagyobbik 57W, a kisebbik 45W teljesítményt ad le. A H/K erősítő viszont 440W-ot vesz fel és súlyra olyan 2-3 kilóval nehezebb az Onkyonál. Az a 30W nem RMS vagy DIN szabvány szerinti 30W, hanem mindenféle teljesítményveszteség stb... már le van vonva belőle. "Onkyo wattban" számolva olyan 5X65W körüli lehet a teljesítménye. Az meg hogy egy 5.1-es erősítő 5X100W szinuszos teljesítményt leadjon nagyjából 15 kilónak kellene lennie.
A JBL szett jóval hangosabb mint a Z-5500 egy ilyen erősítővel. 5X12W+1X120W vs. 5X35W vs. 1X120W. Ráadásul fadobozos és 2 utas.
Nekem ez a Jamo nem tetszik, túlságosan mesébe illó adatokat írnak rá.
JBL SC178+ Onkyo, Denon még nem jött szóba? -
Kis zöld izé
senior tag
Én elhiszem amit mondasz mert nekem detto ugyan ez a tényállás ugyan nem 30 hanem csak kb.18 négyzetméteren de úgy szól mint az állat.Tényleg egy szavam sem lehet a működésére.Én még 73000Ft-ért vettem a CHS-nél és csak a Pix-nél volt olcsóbb asszem 68k.Szóval ha ezek az új szériás rendszerek tényleg ilyen hibásak akkor én nagyon szerencsésnek mondhatom magamat.
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
Sajnos nem vagyok csilliárdos, és elkövettem azt a nagy hibát hogy nem hallgattam meg előtte. Mondjuk régebben nagy valószínűséggel egy jó példányba botlottam volna. No meg hát otthonra is kell valami normálisabb 5.1 amit sajnálnék házibuliba vinni.
Az érdeklődési köröm is szerteágazó: - kocka noob (számítógépbuzi)
- zeneőrült
- "vad" motoros Simson S51 (60cc-s tuning) powaEzért több irányba is szétmegy a pénzem.
-
Turbolada II
őstag
-
Turbolada II
őstag
Erre való az erősítőn belüli szabályozás, az erősítő egyik oldalán van a 4 db TDA 7294, a másik oldalon 3 másik IC. Valószínűleg ott dől el az egész hangzás. Ja és nem a watt a lényeg, hanem az érzékenység. 12W és 70W között 7 dB a különbség hangerőben ugyanolyan érzékenységű hangszórók mellett. 10-12 dB hangerőkülönbséget érzel kétszer hangosabbnak. Gyakorlatban így néz ki.
Gyagyi hangszóró: 83dB/1W Normális: 90dB/1W
86dB/2W 93dB/2W
89dB/4W 96dB/4W
92dB/8W 99dB/8W
95dB/16W 102dB/16W
98dB/32W 105dB/32W
101dB/64W 108dB/64WTehát a 100dB elég hangos. Egy gagyi hangszórónál 64W kell az eléréséhez, egy minőségi darab esetén 10W.
-
Turbolada II
őstag
De tudom, 4 db TDA 7294-es végfok IC hajtja 4X70W, ebből 2X70W a mélynek 2X70W a többinek. A mély 180W szinuszban, a többi 25/12W-os tehát 12W szinuszban. A trafója torroid és elég nagy, szóval a 280W összteljesítményt ki tudja szolgálni. A valós teljesítmény ha 85%-os hatásfokkal számolunk olyan 230-250W között lehet, ebből a mély a fele wattot zabálja fel.
http://www.tb-speaker.com/detail/1208_03/w3-871sc.htm (kis hangszórók)
-
E-Maxx
tag
Ezt már próbáltam, igaz nekem boost 11 van, tovább akármeddig tekerem nincs.
De egyrészt itt már szerintem károsodhat a hangerő, másrészt szeretnék 3-as 4-es kockán zenét hallgatni. Nem fullnál is erősebben.Én 75-ért vettem, de mm-ben még mindig 99.
Hogy érted hogy elküldeni sortensbe, mit, az elvágott kábel darabot, az st-t, vagy a többit, vagy mit?
És oda mennyi a posta pénzben, ill kb mikor kapok új hangfalat? -
Henryk
aktív tag
nem volt nálam még teló se, pedig azt a munkát amit a mély csinált felkellett volna venni.. úgy mozgott hogy már szinte a rácsot verte, szaga nem volt, csak igen forró levegő szállt fel a bordáról, megfogni pedig nem lehetett, mert égetett. de semmi baja nem lett, ment volna tovább is csak idő kellett mire becsomagoltam meg hagytam lehűlni kicsit, de legközelebb azért bekészítek egy szobaventit mögé, ha kivinném
szerintem egy ventivel lazán végigbírna egy egész napos házibulit is maxon.lehet legközelebb rádugom a kinti p1esre, hátha erősebb az integrált sztereó hangja mint az mp3as
-
Turbolada II
őstag
Jó neked. Kedves PID R743, R808 tulajdonosok indítsuk kampányt az alacsony hangnyomású Z-5500 ellen. 100 dB fölötti hangnyomást akarunk!
Az durva hogy a régi fadobozos Genius lenyomta hangnyomásban és hangerőben a Z-5500-at. Mondjuk a Genius SW HT-5000-nek sincs semmi mélye az elődjéhez az "ős fadobozos Genius"-hoz képest.
-
Henryk
aktív tag
hát igen.. a hely.. mivel társasházban lakunk, így egy 16nm-es szoba jutott, viszont szépen kivan méregetve, fel van furkálva a falra, hogy a gép előtt ülve a középpontban legyek. szerintem ilyen kis helyen is nagyon faszán szól, térhatás is nagyon előjön filmeknél, csak jól kell feltenni.
az más hogy a 20 kockából ha már 2-3asra veszem és fullra mélyt már mozognak a bútorok és dörömböl a falon a szomszéd. else merem képzelni milyen full hangerőn. de nem azért vettem ekkorát hogy kiűzzek mindenkit a házból, hanem mert szép hangja van. mióta megvan minden nap megy végig ha itthonvagyok. és olyan megnyugtató, hogy tudom, hogy ha tovább tekerem nem recseg, nem kínlódik mint az előző kicsi, mert ez még éppenhogy alapjáraton szól, de a szomszédok szerint már hangos
persze amint nagyobb hely lesz adom neki a kakaót, addigmeg bejáratom.
szóval van benne tartalék bőven, megéri azt amibe kerül. -
törölt tag
Nálam egy gépház a sarokban, másik a másik sarokban, HDD-ból csak 3 db hempereg, abból nem jut minden sarokba, vizesblokkok mindenütt, ruhák szétszórva, csavarok, csavarkulcsok, amit akarsz, inkább nem fényképezek.
Viszont jövő hó elejére talán összeáll teljesen a gép, kitakarítok, aztán nyomom a képeket. Persze csak ha tényleg érdekli a népet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged