- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
#65755648 #8609 üzenetére
Abban a 17-18kHz-ben biztos vagy? Ahogy öregszik az ember egyre kevésbé hallja meg a magas hangokat. Egy felnőtt embernél a 18kHz max magasság abszolút normális, szóval érdemes lenne meghallgatni valamit ami biztos, hogy tudja a 20-22kHz-et és megnézni, hogy azt hallod-e még egyáltalán.
Nem biztos, hogy a rendszer nem tud feljebb menni, lehet, csak Te nem hallod már. -
törölt tag
válasz
#65755648 #8395 üzenetére
Ezt a Genius frontokat az erősítő rontja le teóriát alá tudom támasztani (legalábbis a régi 3600-asnál).
NAD erősítővel ujjászülettek. A mélyük mondjuk elillant, bár azt a kiemelést, amit a genius erősítője csinál rajtuk, én igazi mélynek nem nevezném. Viszont legalább lehet tuningolni, barkácsolni.
De most mégis, azért a pénzért (én 25-ért vettem valamikor még 2006-ban) többet nem is érdemes várni 5.1 címszó alatt. -
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #8395 üzenetére
"mindent a szemnek, semmit a fülnek"
A Logitechre ez még jobban igaz.Mármint az árához képest.
*Te a Genius 5005-ösről beszélsz ami jóval másabb mint a 3600.
*egy hangfalrendszer nemcsak a mélyládából áll
A Genius legalább egységesebben rossz.DE: legalább megbízható!
Nem sokszor voltam eddig diszkóban de nekem 3 napig csengett a fülem.
Ezért nem is megyek többet, eléggé érzékeny a fülem.
-
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #8390 üzenetére
A lényeg a hangerő és a kevesebb torzítás. A Genius hangszórói már a méretüknél fogva is érzékenyebbek ha jól emlékszek 4dB-el tehát feleannyi wattal ugyanazt a hangerőt megkapod. (Szerintem az adatlap 4dB-es különbsége nem igaz)
Ez amit írsz "papíron" szép is lenne.
Csak: 1. trafó: hiába torroid tuti hogy nem tud 400W-ot.
2. ahhoz hogy a "2X70W-ot" kihasználd már boostot kéne használni,
amit a kis hangszórók nem bírnának. A Genius alacsonyabb
hangerőtartományban
sokkal dinamikusabb, egymáshoz van illesztve a a mély és a szatok hangereje.
Magyarul nem kell a max hangerő közelébe sem menned hogy lebontsa a
szobát.
1/3-ad hangerőn is elég durva mélyet produkál, a mély potméterének 1/2
állásánál.
3. fadoboz, ráadásul térfogatra is jóval nagyobbak (szatok) ez is rengeteget számít.
4. És szerintem ez a legfontosabb a szatok esetében már az 5W folyamatos
teljesítmény is NAGYON hangos, tehát fölösleges a torzítási görbét nézni mert
ebben a tartományban elhanyagolható a Genius és a Logi torzítása is. Aki meg
van
olyan bolond hogy szobában olyan hangerőn hallgat zenét ahol már fél százalék
fölött van a torzítás az meg is érdemli. Az az ember 40 éves korára süket lesz.
5. hiába 280W az elméleti maximum ha a hangszórók 5X12W+180W-ot tudnak
A geniusnál 1X30W mély+ 1X22W center+ 4X10W szatok. A Genius tápja
120W-os a mélyhangszóró pedig 80W. -
törölt tag
válasz
#65755648 #8390 üzenetére
"[...] vagy hagyják hogy hazavidd és a saját hangfaladdal a saját szobádban kipróbáld hogy aztán visszavidd azzal hogy "ez nem szól jól"."
Pedig az igazán korrekt boltokban pontosan így működik a dolog.
Nyilván le kell egyeztetni, valószínű egy felelősségvállalási papírt is aláiratnak, de a lényeg, lehetőséged lesz otthon kipróbálni az erősítőt. -
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #8384 üzenetére
Nem tévedtem hanem hozzád igazodtam. Music powerről beszéltél amikor én átlagosról, úgyhogy én is music powert írtam hogy tudj viszonyítani. A TDA7294 átlagos teljesítménye 70W nem 100W. Tehát ugyanazon mérce alapján nem 400W, hanem 280W.
Te látatlanban nyilatkozol az erősítőkről, biztos röntgenszemed vagy telepatikus képességed van.
Azt viszont elismerem hogy a Genius 5005-ös pocsék, nekem első szériás fadobozos volt (3600), na az hangerőben nagyobbat "dűtött" wattok, meg torzítási görbék ide vagy oda. Persze csúnyábban szólt, de azért a pénzért (harmadannyiért) megbízható technikát kaptam.
A Geniusnál meg a hangerő vezérlése exponenciális elven működik, a Loginál lineárisan ezért nem hallottad a Logit maximumon torzítani, a Geniusnál a maximum hangerő kb. félállás alatt van valamivel afelett van a Boost.Aki meg kapcsolási rajz meg torzítási görbék alapján vesz erősítőt vagy akármit az meg is érdemli.
-
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #8381 üzenetére
"A 7360-as szintén csak bridge-ben tud 22W-ot, de ha megnézed a torzítási görbéjét, már 16W-tól zajos, ha pedig csak önmagában használod akkor a többi alkatrésztől függően 5-6W erősítésig marad relatíve tiszta (THD<1%)."
16W-tól zajos.... Ember odáig fel sem tudod tekerni a hangerőt. Azt ugye tudod 1W milyen hangerőre képes normálisabb érzékenységű hangfal esetén?
-
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #8381 üzenetére
A Genius szinuszos teljesítménye 110W ahogy írtam, a gyári adata 120W, tehát szinte egyáltalán nem hazudnak. Ezt tükrözi a trafó mérete is. Én láttam a Genius belsejét is, úgyhogy tudom mire képes. A 110W teljesen reális.
*Nem a torzítási görbéket kell nézni, hanem a füledet kell használni. Egyszer hallgass meg egy régi "fadobozos" Geniust és rájössz miről beszélek.
Ja amúgy meg az TDA IC-k ről butaságokat írsz.
-
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #8378 üzenetére
A TDA7296-os hajtja a mélyet a TDA 7360-as a centert a 2 TDA2769 meg a végfokokat.
60W+22W+2X14W=110WA TDA7294-esnek 100W a vége és 40W körül van a THD 0,1%-nál. A 400W az szép is lenne ha a trafó tudna annyit. Kb.300W-os lehet abból lejön a veszteség (amit elfűt a trafó) ás lesz belőle 250W. Azt ugye meg nem gondolod komolyan hogy 200W jut ennek az 5 kicsi Tangbandnak? Az már úgy életveszélyes lenne.
-
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #8361 üzenetére
Annyira azért nem rossz a Genius erősítője. Abban is TDA IC-k vannak (1db TDA7296-os, 1db 7360-as, 2db 7269A) és Rubycon gyártmányú 4700mF-os kondik. A Logitechben 4db TDA7294-es van, ebből 2 hídba van kötve. A kondi 2db 10000mF-os 50V-os Su*Scon gyártmány. A nyáklap letisztult semmi sallang nincs rajta 15X21 centis egyébként. Az előerősítő is hasonlóan egyszerű. Az összes kábel szépen oda van nyomva műgyantával az oldalfalakhoz, és merevítésből is egész sokat használtak kb. 15-öt.
Egyébként az átlagos teljesítmény alatt folyamatos teljesítményt értesz? Szerintem az R.M.S. is, de főleg a P.M.P.O is marketing célokra lettek kitalálva. Például egy H/K erősítő 5X30W-ja sokkal durvább mint egy Pioneer 5X100W-ja. Engem arra tanítottak, hogy mindig azt a teljesítményadatot nézzem amit akár órákon át elbír a hangszóró. Lásd JBL 100 órás teszt.
-
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #8362 üzenetére
Az erősítő részről eddig én írtam a legrészletesebben, ha nem tévedek. Olvass vissza. Amúgy IC-s erősítőről van szó.
Képzeld el láttam szétszedve, ugyanis van egy hibás mélyládám. Ha érdekel küldök képet az erősítőről. Egy végtelenül egyszerű darabról van szó, tele vicces dolgokkal. A legviccesebb első ránézésre talán az mélyhangszórót is ugyanaz a cérnaszál köti össze az erősítővel mint a szatokat. Ezzel gondolom rengeteget spóroltak. Aki meg túl sok kompromisszumot köt az magára vessen. A hangfal alapanyaga a fa, aki műanyagból készít hangfalat meg is érdemli hogy fikázzák. Amúgy nem a láda kialakításával van baj, az valószínűleg jó, inkább az erősítő a bibis.Alulméretezés:
-ST hűtése
-mélysugárzó kábele
-biztosíték
-pufferkondik
-szatok hajlamosak a rezonanciáraAmi jó:
-a torroid trafója jó nagy
-elvileg a végfokok is (csak ez gyakorlatban nem jön ki)
-ragasztás, kibélés, belső kialakítás"Azt meg, hogy egy z5300 vagy z680 "nagyobbat szól" mint a z5500 akkor hiszem majd el neked, mikor mutatsz egy frekvencia-SPL görbe összehasonlítást valamelyik két rendszer közt, természetesen azonos körülmények között. Addig ez csak a Te agyszüleményed marad, semmi több." Nem a frekvenciagörbe számít, hanem az hogy mit hallasz.
Ezt meg a saját fülemmel hallottam, amikor a szobámban kipróbáltuk az egyik barátom Z-5300-asát. Nem a Logitech termékekkel van bajom, de a Z5500-at elrontották.
Harsogó közép, életlen magas, a mély az mondjuk elég szép. -
vv5204
senior tag
válasz
#65755648 #8361 üzenetére
Turbolada II, toflehi köszi az infókat!
Ez az RMS-es nekem elég egy hasra ütés szerű dolognak tűnik.
Ha a Tangband 60-70 Watt RMS és 12 Watt áltagos, akkor például a Genius-nál
20 Wattos RMS-e mennyi átlagosra jön ki? Itt mintha a két teljesítménynek kábé
ugyanaz lenne a száma. Hiszen 20 Watt RMS az úgy 3-4 Watt átlagos lenne?
Nem lehet, hiszen amit vettem fa jobban szól és ugyanazon hangerőhöz lejjebb
kell csavarni a hangerő szabályzó gombócot (kevesebb kockát mutat).
Háromnegyedre feltekerve, pedig már nem lehet megmaradni a szobába,
olyan fül süketítő a zaj.
Vagyis ez az RMS több, mint viszonylagos számnak hat.
De legalább le lehet mérni rajta 1 gyártó mennyire nézi hülyének az embert.
A Logi eléggé...
Így még inkább kíváncsi lennék arra, hogy a Z-5500 mélyláda 187 Watt
RMS-ének mennyi az ÁTLAGOS teljesítménye? -
Furky
őstag
válasz
#65755648 #8085 üzenetére
Koszi.
Akkor alapvetoen jol gondoltam, csak az elso hsz.-t felreertettem, mert ugy olvastam ki osszessegeben, hogy csak a DTS, es DD fog kimenni 5.1-ben, a tobbi sztereoban(2.0), es akkor nincs melynyomo(2.1).
De akkor minden rendben van, csak hirtelen megijedtem, hogy korlatozva leszek picit ilyen teren de nekem igy megfelelo nagyon is. -
Játékos
addikt
válasz
#65755648 #7587 üzenetére
ATYAÚRISTEN!
Értem én, hogy április 1 van, de most ilyennel ne viccelj! Ez most komoly, vagy ökörség? Amennyiben komoly, abban az esetben tanusíthatom, hogy bizony forró volt nekem is. Még a Logiékhoz leadott hiba hivatkozási száma is megvan.
Salvador20
akkor a routert külön kell bedugni oda, amit nem kapcsolsz ki.
Értem én, hogy csak néhány száz Forint, illetve pár Watt, de gondoljatok bele, mennyien vagyunk a Földön! Azok már gigawattok! -
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #7046 üzenetére
Annyiban hibás a gondolatkísérlet hogy a hallás nagyon szubjektív dolog. Mindenkinek más a fülkagyló mérete, formája, dobhártyája, hallócsontjai. Én például az összes Technincs erősítő hangjától hányok, pedig valakinek az tetszik.
A Z5500, ha hibátlan az árkategóriájában annyira nem rossz vétel.
-
törölt tag
válasz
#65755648 #7020 üzenetére
Nem magamtól vagyok elszállva, csak a tapasztalat fontosságát akartam kihangsúlyozni a témakörben. Én magamon vettem észre, hogy mennyit képes a hallás fejlődni, tanulni egy jobb rendszert hallgatva. Valaki már azt is hallja, ha fordítva dugja be az erősítő dugóját. Én ezt nem hallom. Másrészt nem vertem a mellem a Polkjaimra, relatíve jobb a sztereó, és sokkal (hatszor
) akár ugyanannyiért is, DE kompromisszumosan, én ezt mondtam is. Ebből épp csak a lényeget nem sikerült kiszűrnötök, ellenben minden mást sikerült belemagyaráznotok.
Grat!
-
lean
aktív tag
válasz
#65755648 #6918 üzenetére
Pontosan így van.kb én is addig hallottam tisztán 3-4 kockán, utána azt hittem vége a dalnak, de feljebb tekerve félig, hallható tovább is.
Azt csináltam, hogy kb. 500Hz es lépésekkel mentem felfelé, többször is megismételve, visszalépkedve, hogy nem-e a fülem csap be, és ahogy írtam a hangerőt fokozatosan növelni kell, (teljesen halk szobában csináltam, este 22:30 körül) mivel a hallható tartomány szélén lévő hangokat halkabbnak érzékeljük, ez az emberi fül sajátja. nem reklámozni akarom a cuccot, ezt hallottam. -
zozobp
csendes tag
válasz
#65755648 #6867 üzenetére
Elnézést valószínűleg átfutott a szemem rajta.
A cucc hangerejét nem tudtam kipróbálni mert társasházról van szó és nem akarom zavarni a szomszédokat.Szerintem ha a hangkártyát oprendszert maxra veszem a Z kezelőpanelt pedig felesre attól tutti nem fog fájni a fülem de még csak túl hangosnak sem mondanám sztem.
Sajnos XP-t nem akarok mert az nem támogatja a DirectX10-et.
Lehet Xonarra kellene cserélnem csak attól félek nem támogatja a játékokat rendesen.
-
Kleroo
veterán
válasz
#65755648 #6812 üzenetére
Igen ez is igaz. De egy jó mp3 és lossless között nincs sok különbség. Én nagyfelbontású zenéről beszéltem. Ami után losslesst se tartod túl sokra.....
Az enkóór az frankó oldal . sok anyagom van onnan. De ha tehetem sokat veszek meg eredetiben is. (csak eleve nem is kaphatóak)
-
Zarbon
csendes tag
válasz
#65755648 #6739 üzenetére
LOÁL
:SAD:SAD:SA
:SAD:SAD:
jól betörhettem az orrod ha ilyen frappáns kis szöveggel fogadsz engem ma este, főleg úgy hogy postoltál ma agyba főbe de azért csak 1 napi erőt kellett gyűjtened ahhoz hogy le reagáld azt a kis enyhe kommentemet amit hozzád fűztem
amúgy kösz a kommentet jót mosolyogtam
én is lezártnak tekintem a témát, nem veszekedni jöttem ide, meg korábban is írtam hogy sry az offért nem szétbaszni jöttem a topicot -
Turbolada II
őstag
válasz
#65755648 #6687 üzenetére
Lehet nem tudod mi az a gyomorforgató basszus.
Egyszer én már hánytam a mélytől, szerény 130dB körüli hangerő szobában. Egy régi 120W-os (valós teljesítményben) Pioneer erősítő, meg egy 38 centis hangszóróval szerelt mélyláda idézte elő ezt hatást. Rosszabb volt mint az Intersound hangzásverseny bajnokság a BNV-n! Elég rossz érzés nem kapsz levegőt, és iszonyatosan vibrál a szemed által érzékelt környezet. A haverom akinek ez a technikája volt anno világbajnok volt hangfalak és erősítők kiütésében. Egy 500W-os hangszórót úgy adnék neki kölcsön, ha tudnám hogy éppen egy 2X30W-os erősítője van.
*Van egy nagy egyedi számítógépházam és annak a talpa abból a legendás Pioneer erősítőből van
-
törölt tag
válasz
#65755648 #6670 üzenetére
Semmi bajod nincs, de csak akkor tudod meg, mi a különbség, ha veszel egy jó hangkártyát. Az analógon szebben fog szólni, mint bármelyik kártya optikaival. Magyarázat az, hogy a hangkártyán jobb minőségű lesz a digitális-analóg átalakítás, mint a Z-5500-on. Az alaplapi pedig azért szól gyengén (még ha nem is feltétlenül hiszed el, hogy gyengén szól), mert rossz minőségű ez az átalakítás.
Az optikai kábel 1000 forintnál nem lehet drágább. Vagyis lehet, de azt nekünk nem érdemes megvenni.
Játékos:
Ja, jól van, jogos, csak vagyok olyan egyszerű felhasználó néha, hogy amit gyárilag egybeépítettek azt én is szemrebbenés nélkül egy kalap alá veszem.
-
lolman99
csendes tag
válasz
#65755648 #6663 üzenetére
szerintem nem lenne túl jó ötlet bármelyik rendszert is így megkínozni!
Amúgymeg nekem régen volt egy észrevételem hogy ennek a hangfalszettnek sokkal több a mély hangja és sokkal többre képes bárminél,de akkorsem generál akkora rezgéseket hogy elkezdjen itt ugrálni minden pedig ha rácsapok az asztalra akkor is elkezdenek bár mondjuk tudja rezegtetni az tény. A barátomnak egy Creative Inspire T7900 -as rendszere van és szerintem az kissebb basson sokkal jobban "renget" mint a mi 5.1-ünk.Amúgy tényleg egyből felraktad maxra??Szegényke Én eddig maximum olyan 53% ig vittem el és úgy már teli torokból orditottam és semmit sem hallottam belőle.Nekem is Gigabyte alaplapom van és egyszer megpróbáltam hááát enyhén szólva nagyon randa volt egy rendes hangkártyához képest a hangminőség
Én is nagyrészt MP3-mat halgatok és semmi bajom nincs vele szépen szól nem nagy hangerőn merthááát egyketten nem örülnének neki
....
-
bzoley
veterán
válasz
#65755648 #6663 üzenetére
Ez így biztos nem működne. Nagyban függ hangzás a hangkártyától, üzemmódjától, driverétől, beállításától, és a szoftvertől, ami a zenét lejátsza. Többen beletörődnek, hogy hogy ők is "selejtet" kaptak, holott lehet, hogy egyedül a hangfal működött normálisan.
Egy időben zavart engem is, hogy elég gyenge a mély(előtte más környezetben jó volt). Újabban viszont nem győzöm letekergetni a subot. -
törölt tag
válasz
#65755648 #6653 üzenetére
Igen, külön kártyával hangosabb is. Pár hétig használtam a lapom SupremeFX X-Fi nevű csodáját (az X-Fi-hez csak a szoftvernek volt köze, gondolhatod, hogy imádtam
), azzal két-három egységgel magasabb szinten hallgattam, mint később a Xonar-ral.
De kíméld még az elején, idővel csak megjön a hangja.
Skizz:
Akor azért Te is csak hallgatsz mp3-mat!
-
törölt tag
válasz
#65755648 #6648 üzenetére
Feles hangerő fölé hajtva egy valamivel 20 m2 feletti szobában nem lehet tartósan elviselni. Az asztali dolgok a mélytől indulnak meg, ez főleg DTS filmeknél durva. (U-571 mélységi bombás jelenetei...)
Egyszerre viszont semmiképpen se terheld így le! Egy, de inkább két hétig bánj vele finoman, hadd járatódjon be.
Skizz:
Egy normálisan rippelt mp3 akár 192 kbps-en is nagyon szépen szól rajta. Viszont ha ramatyul kódolták be, akkor a 320-as is ramatyul fog szólni. A bitráta önmagában nem sokat jelent a hangminőség szempontjából. Inkább olyasmi ez, mint fényképezőknél a megapixel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- OLED monitor topik
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest