- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Z-5500-on szoftveres dekódolással lehetne megoldani, vagy venni mellé egy célkártyát, pl. Xonar HDAV1.3-at - bár utóbbi az ára miatt nem reális alternatíva. Régebben írták valamelyik nagy külföldi fórum tesztelői, hogy jóval komolyabb rendszeren sem hallottak túl nagy különbséget a sima DTS és a HD között, tehát nagy veszteség egy Z-5500 tulajt sem ér.
-
pyrannha
senior tag
Azért, mert a Logitech küld egy vadi új szettet a hibás helyett és így szeretne biztos lenni abban, hogy nem akarják átverni őket. Mert ha ezt nem kellene megtennie a tulajnak a hibás szettel, akkor már boldog boldogtalan telefonálna a Logitech-nek és otthon hegyekben állna mindenkinél a Z-5500-as.
Az X360-nál is voltak visszaélések eleinte pl. a kontrollerel. Telefonáltak a Microsoft-nak, hogy elromlott és ők küldtek helyette egy újat. Ezzel viszont az volt a probléma, hogy sokan csak egy plusz kontrollert akartak. Egy idő után be is szüntették ezt a módszert a Microsoft-nál. -
Viktor26
tag
Megfogadtam a tanácsod! Örülök, hogy végre magamhoz térítettél, nem szorongtam ma reggel, elmenetem, és vettem egy JBL SCS 178-ast, kinéztem már mellé a H/K AVR 132-est is, alig drágább így, mint a Z-5500. Most használtan sikerült nagyon jó árban hozzájutnom egy ilyen JBL szetthez, adtak mellé egy Pio erőlködőt is, amint az elmegy, jön helyette a H/K és befejeztem egyelőre a nagy dilemmát!
Örök hála neked és Turbolada II-nek
Köszi srácok
-
Salvador20
őstag
most észleltem egy érdekes dolgot!
Fönt volt régebbről a k-lite mcp 4.0-ás és olvastam mvissza itt a fórumba, hogy bezavar a loginak, ha fönt vannak ilyen xarok(ac3, ffd show stb...) és letöröltem. Utána nem volt már időm kipróbálni tegnap, hogy tényleg jobb lett-e.....majd ma nem volt mély ha optikáról ment( csak az analógon volt + ha pl mp3 lejátszóról nyomattam zenét) először beszartam, aztán eszembe jutott, hogy tegnap letöröltem ezt a codec packot, fölraktam, restart, és újból volt rendesen mély.....addig meg csak maxon is akkor tudtam előcsalogatni, ha a xonar EQ-jába föltettem maxra az első 3 csúszkát, most meg megint megy jól a mély digitálisban is.....
-
Salvador20
őstag
[link]
[link]
[L:[link][/L]
[link]
[link]
[link]nézd el, hogy nincs berendezve, pár órája nyitottam ki a dobozt, egyébként a négy sarokba lesznek, kábelcsatorna már van, mert van egy régi házimozinak a szatellit kábeleinek, amugy oxigénmentes 1,5mm-es kábelt vettem(nemhiszem, hogy ennél a hangfalnál meg fogom érezni vele a kül., mindenesetre a jbl-ek jobban szólnak vele) 40métert(25 m2-es szobába)
Ja és itt van az "így dőlt össze a ház" videóm(hogy egy kicsit eloszlassam a kételyeket a mély xarakodásával kapcsolatban<amugy PID R750-es jelzésű az enyém>)
[link]MOD: max basszuson, és 3. kockán készült a videófelvétel( a 20+ 11 kockából)
Mod2: bocs a 3. képet töröltem mert véletlen lefényképeztem magam
képzeljétek el a centert a monitorom fölött
-
audi100td
nagyúr
Sokak szerint szebben szól mint a Z-5500, lehet hogy jobban néz ki a Logi, de a hang nekem fontosabb és persze a megbízhatóság is, egyébként 450W-os, szóval nem hiszem hogy sokkal lemaradna a Z-5500-tól (ha egyáltalán lemarad, mert ugye a Wattok nem mondanak el mindent).
-
törölt tag
AV Planetről sok rosszat hallottam. Szürkeimportból élnek, a garanciális ügyek intézése emiatt kalandos tud lenni. Az LCD TV topicban nagyon nem ajánlják.
Egy erősítő, vagy hangfal persze más tészta, de fontosnak tartottam ezt megemlíteni.
abridabri:
Használtan sincs rossz ára, lehet, érdemes lenne eladnod, s sztereo rendszerre cserélned...
-
mert_csokis
senior tag
Igazándiból a térhangzás nem mozgat meg annyira,persze biztos nagy fíling,de mivel nem is tudnám úgy elhelyezni őket,hogy a hangszórók kellően kifussák magukat,így az 5.1 nálam mindig tárgytalan volt
Plusz,inkább zenei beállítottságú vagyok,de sajnos a Megaworks 250D-m kezdi magát megadni,legalábbis már jelentkeztek az első jelek
Így csak a Z-2300-as marad 2.1 fronton,de az meg "gyengus" és talán kevésbé finom hangzású mint a 250D
Ezért gondolkoztam egy 5500-ösben,elég nagy röhej hogy nem gyártanak már kellően erős 2.1-es rendszereket... -
törölt tag
Analógon kapásból rá lehet kötni, a digitálishoz pedig kell egy 3.5 mm stereo jack - RCA átalakító. Kb. 100 forintos tétel, elektronikai boltokban kapható.
khron: Club3D Agrippáról pl. azt írják, nagyon jó kártya, Terratecet is dicsérik, Philipsről is hallottam jókat... De ezeknek utána kellene kérdezni, nem vagyok igazán képben, csak hallomásból tudok ezekről.
Asus és Razer hangkártyái nagyon drágák, akkor már inkább az Auzen. -
törölt tag
Ezzel egyetértek!
Viszont egy Audigy 2-vel is sokkal jobban szólna, az pedig ~10K-ból megvan. Ennyit hidd el, megérné még pluszban áldozni rá.
FireShadow:
DVD filmeket digitálison, minden mást analógon. Ill. ha sikerül végre megvenni a hőn áhított LCD TV-t, akkor azt optikai kábelen szeretném a Z-5500-ra kötni.
Zenére valamiért az analóg jobban bejön, s nemcsak azért, mert nincs ott számváltáskor a kis kihagyás. Mintha teltebben szólna.
De ha zenére és filmre kell, akkor nem is biztos, hogy Creative kártyát kellene venned - az akkor jön jól, ha az ember játszik is. Ha nem, vagy csak ritkán, akkor már sok versenyképes megoldással lehet számolni, éppenolyan szép hanggal (sőt!), s normális driverekkel.
-
FireShadow
senior tag
nalunk biztositekot is sikerült levagni mikor kevert nalam haver es kicsit megnyomtuk.. asszem akkor jött el a vég mikor anyam melegitett valamit a mikróban
egy hálózaton van a konyhával a szoba mert régi épitésü a ház, a biztositekok minösége meg valahol a béka popoja alatt van
-
Játékos
addikt
Én nem vettem személyesnek, csak mondtam, hogy két teljesen különböző eszközről van szó.
Egyébként a Logitech esetében nem mennek ezen a kábelen digitális jelek???
Vagy lehet, hogy valami komolyabb minőségű, kisebb ellenállású/jobban árnyékolt kábel esetén működne a dolog?
Minnyá felhívom Logitechéket, mert mail-t nem találtam, ahol érdeklődhetnék... -
JrCsG
tag
Centert monitor alá, vagy mellé, vagy falra, de rá??
Mélynyomó: Csak ne a gép mellett legyen közvetlen, minimum 60 cm, különben a hdd-nek lehet rosszul esnek dolgok
Ja és aranyszabály szvsz nem nagyon van, mit hová kell tenni, mindenkinek ki kell tapasztalni, hogyan szól a legjobban. Mondjuk pár napig eleve nem szabadna nyúzni fullon, vagy ahhoz közel, mert be kell járatodnia. Furcsán hangzik, de "érni" fog a hangja jó pár óra használat után -
JrCsG
tag
Az Xfin van mindkettő kimenet, legfeljebb átalakító is kell hozzá (Coax esetén egy mono rca-jack, optikai esetén is linkeltek egy átalakítót, annak nem emlékszem a nevére
).
Én az Xfi Music-kal coax kábellel és fent említett mono rca-jack átalakítóval használom.
Coax kábel: http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=06.01.03.01&cikk=4785
Átalakító: http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=06.01.02.01&cikk=1696 -
-
-
-
FireShadow
senior tag
-
tibz03
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor jobb, ha az integrálttal használom?
Mert az Audigymen nincs SPDIF kimenet. És nem értem: az újabb hangkarikon sincs tudtommal, akkor más hogyan használja az SPDIF-et?
A hangkariról meg annyit, hogy ha Vista-ra akarok váltani, akkor ezt nem fogom tudni használni.
Úgyhogy előbb-utóbb mindenképp vennem kell egyet, az integrálttal szerintem nem jó ötlet hajtani egy ilyen szépséget!
-
bzoley
veterán
Hát nem egészen
Az biztos, hogy mindkettő jól szól, de az igények eltérhetnek. Nem vagyok vájfülű, de szeretem a magas hangokat, és az itt látottak elbizonytalanítanak. Kívülről a Logitech jobban tetszik, meg úgy általában az egész, de a mostani(nem túl hangszóróimat) is így használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest