Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbolada II
őstag
Nálam meg az a probléma hogy itt van 2 mélyláda + 10 kis hangfal, 3 Soundtouch. Februárban vettem a Z-5500-amat 3 napot bírt, küldtek mellé egy újat, úgy hogy a régit megtarthattam. Ezután az "újon" bő 1 hónapot bírt a Soundtouchon lévő háttérvilágítás. A mély gyengesége mindkét R743, R808 Z5500-nál megvan, megvolt. Mielőtt az első Z-5500 elhalálozott, leírtam hogy itt bizony a mély az nagyon gyengécske. A februári hozzászólások között meg lehet találni azokat az észrevételeket amiket írtam. Akármilyen hangosan hallgatok zenét a reflexcsőből alig jön ki légmozgás, ha maximum hangerő közelében a reflexcsőtől 10 cm-re teszem a kezem, csak rezgést érzek, a levegő mozgásának pedig nyoma sincs. Azok a bass-reflex hangfalak szólnak így, amik csúnyán el vannak méretezve. Itt azonban más gond lehet.
A szervizes fickó nem tudta megmondani mi okozza a hibát?
-
Dió83
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Igen pontosan ez volt a hiba.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
XFreedy
üzenetére
Ezek az új szériás cumók elég problémásak lehetnek.Az én cuccosom se öreg 740-es a sorozatszáma de úgy szól mint a vadbarom és bizony ebben az árszegmensben olyan hangcuccot találni ami funkcionalitásban és teljesítményre ilyet szól nem igazán lehet találni.Vannak ugyan komplett házimozi rendszerek ennyiért de azok szarok.Szvsz...De te tudod.Amilyen hangrenszert te akarsz összerakni az már nem ennyi pénzbe kerül,persze valószínűsítem,hogy jobban teljesít.De mi a helyzet akkor ha összerakod és nem fog úgy szólni mint a logi vagy legalábbis jobban.Akkor buktad a különbözetet.Sztem 2x is gondold meg.Beküldesz alá egy Club 3d 7.1 theatre Agrippa hangkártyát(17000Ft),vagy pedig egy akármilyen X-FI-t és csumi.Szól mint atom.Legalábbis nálam hiba nélkül műxik közel 1 éve.
-
audi100td
nagyúr
válasz
XFreedy
üzenetére
"Nekem is megjött, és szomorúan tapasztalatom, hogy újabb PID-es a szettem még nem nagyon volt időm tesztegetni, de optikai kábellel, eredeti tiesto cd-nél ha maxra feltolom a mélyet, simán megtudok mellette maradni. Régebben meg sokan íyírták, hogy képtelenség megmaradni mellette."
Nekem ebből más jött le

-
XFreedy
tag
Mélyem az van, és nekem elég is lenne. Csak az a probléma, hogy elég sok zenét hallgatok, és mivel csak 1db mélynyomó van, nem érzem egyenletesnek a mély eloszlását. nekem baloldalon van a mélyláda, és zaevarja a fülemet, hogy nem egyenletesen oszlik el a mély.
-
Dió83
tag
Gondoltam már megkérdezem találkozott már valaki a 8-as szériából(PID:8...) olyannal ami tökéletesen működött és vagy működik?
-
audi100td
nagyúr
Googliztam, de külföldi oldalakon nem találtam semmit erről a halk mély problémáról. Ez azért elég fura
Esetleg valaki talált valamit?Logitech ügyfélszolgálatot kérdezte már valaki ezzel kapcsolatban?
-
audi100td
nagyúr
Ha visszolvastok pár oldalt, levágós, hogy neki és halk a mélye (mivel 8xx PID-s) és ezért akarja eladni. Szóvel nekem tuti nem kéne.
Meg akkor inkább küldené vissza, mivel még 8 napon belül van, nem az hogy aztán más szívjon vele.
-
wampa1
tag
válasz
XFreedy
üzenetére
Felesleges szateliteket meg ilyeneket venni. Vegyél egy normális erösitöt meg egy pár f*sza hangfalat és azt késöbb fejleszd ha lesz rá lé. Ha gondolod keress meg priviben tudok ajánlani pár dolgot csak mond meg mennyit szánsz rá és mire akarod nagyrészt használni. Én is most adtam el a z-5500-at, ilyen lesz helyette: CAV 2086 erősítő
Kép nagyban
+ egy pár CAV DP880A
Kép1
Kép2 -
Viktor26
tag
PID R726... ilyen van valakinek? Itt a fórumban nem találtam rá.
-
XFreedy
tag
úgy gondoltam, hogy 40-50 ezer az erősítő, plussz tizenegykétezrek a szatelitek(4db), aztán huszonvalahányezer a a center, és 20-30ezer a mélynyomó. nagyjából ez az elképzelésem. De arra gondoltam, hogy először csak erősítőt veszek, meg két hangfalat, és akkor sztereóban használom, és szépen fokozatosan kiépítem az 5.1-et.
De ez még nem végleges terv. -
XFreedy
tag
nem tetszik. inkább beruházok egy erősítőre plussz passzív hangfalakra.
-
Játékos
addikt
válasz
Viktor26
üzenetére
PID R815...
Ezek szerint az enyém a legújabb, ha jól tévedek.
Namost! A hétvégén megyek a cimborámhoz, akinek szintén van, és meghallgatom az övét! Az emlékezetemben úgy él, hogy az övé elmebetegebb, mint az enyém, DE! Ezt meghajtottam pár percre, a párom bejött a konyhából, hogy rezegnek a FALAK!
Meghallgattam azt a 5-100.flac-t.
Ez baromság!
A gyerekek megijedtek! El se tudták képzelni, hogy mi a fene történik!
Összegezve: emlékeim szerint a "régi" brutálisabb valamivel, de ennek se fogom kihasználni a felét se! Azt gondolom, hogy az újakból kispóroltak valamit
, és ezért adják ilyen "olcsón". Legalábbis ahhoz képest, amennyi volt 3-4 éve...
Járatom pár napig, aztán megkínozom RENDESEN!JA! Az elmebaj belejött a fejembe: melegszik rendesen, tehát VÍZZEL fogom hűteni!
Majd megmutatom... 
-
XFreedy
tag
3napot használt logitech Z5500 eladó!
55ezer Ft. 2008. augusztus 28-tól érvényes 2 év garancia van hozzá. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Megjött a cucc!
De még egy órát ki kell bírnom a melóhelyen
, aztán rohanok haza, és írok Nektek, hogy miva'... 
-
Gulyo
tag
A moderátor mér nem törli le a "rossz" üzenetet, csak úgy kérdem
,mert én ugye már nem tudom, pedig tenném 
-
Gulyo
tag
-
Gulyo
tag
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/_GT10019.JPG
-
wampa1
tag
nice

-
Gulyo
tag
-
Gulyo
tag
-
Gulyo
tag
-
Gulyo
tag
-
Gulyo
tag
[IMG:%5Burl=http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20080831230953_GT10][/IMG]
-
Gulyo
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Genius 3600, kb 5 évig ... ami még megvan a másik szobába lett áttéve ... megkapták a gyerekeim
... ez meg az más kategória ( 3600 vs. 5500 ) ... ennek teltebb a hangja ( mélye, magasa ) egyszerűen szebben szól na
, persze azon lehetne vitatkozni hogy megér-e közel 3X-os árat ..
... persze itt az ár nemcsak a hangminőséget takarja hanem a körítést is ( ST, design, THX, bődületes dinamizmus, hozzá kapcsolható további eszközök, stb ... ) Mint mondtam én betettem magam elé, az íróasztal alá a sarokba a subot és így már több mint sok a basszus, inkább vissza kell fogni mint hajtani, komolyan ...
Nekem ez maradni fog
-
XFreedy
tag
Hát nem tudom, nekem nem jött be. Nem tudom, de valahogy nagyon félrenyúltam, nem nekem való ez a rendszer. pl zenehallgatsnál rohadtul zavar, hogy a mély valahonnan a máshonnan jön:S ez most hülyén hangzik, de hallom ugye, hogy jön a szatelitekből a zene, (előlről és hátulról) a szatelitekből ugye egyáltalán nem jön mély, de az is hhozzátartozna a zenéhez. de sebaj, ott a rohahdt nagy mélyláda, előttem baloldalt, ahonnan jön a mély. csakhogy olyan rohadt idegesítő, hogy csak baloldalról hallom a mélyet.bal fülemre jut egy csomó mély, középcsatornára és jobb fülemre alig. és zavar ez a egyenlőtlenség a csatornák közül. Lehet sokkal jobban megfelelt volna az igényeimnek egy normálisabb fajta sztereó rendszer. Vagy pedig kicsi a szobám, és az a baj(kb 15négyzetméter) az elrendezéssel se lehet baj, mert úgy csináltam, ahogy a kézikönyvben le van írva.
Szerk: régebben írták többen is, hogy nem merik háromnegyedénél továbbtekerni a hangerőt. én feltekertem max-ra, igaz, hogy boost-ot mellőzve, de simán meglehetett maradni max hangerőnél.
-
Gulyo
tag
-
MobilosFeca
tag
Én vettem meg wampa1 kolléga rendszerét, és nagyon örülök, hogy ezt választottam. Koaxon kötöm össze géppel és semmiféle alapzaja sincs a rendszernek még max hangerőn se. Holnap dobok fel pár képet, bár a végleges helye még nincs kész (épül a padlástér), de gondolom így is tetszeni fog mindenkinek. Különben egy PS3-mal és egy számítógéppel hajtom egy BenQ W500-as 720P-s 3LCD proji társaságában

-
Gulyo
tag
Kép róla ... [link]
-
Gulyo
tag
2 napos a kicsike ... szépen szól de egy picit többre számítottam, de télleg csak egy picivel
kicsit túl van lihegve egy picit ez a cucc ... szépen szól meg szeretem is de akkor is ...
Mély az van dögivel, sőt néha sok is, viszont én sokat állítgatom a panelokat ( hangkari ) + lejátszó progit hogy igazán szépen szóljon
szóval nincs az hogy beállítom és mindenre jó mint a 0-ás liszt
Tetszik, szóval all in all ütős basszus, szépen csilingelő magasak ( közép nekem nem hiányzik
), nem pattog semmit, ST panel nagyon elegáns, távirányító jól és gyorsan használható szóval király és ajánlom!

-
XFreedy
tag
Az normális, hogy a mélynyomónak van egy alapzaja? ha az ST ki van kapcsolva, akkor is búg egy kicsit. Csak akkor szűnik meg ,ha lekapcsolom hátul a tápkapcsolót.
-
-
Salvador20
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
nem...jól emléxel, volt problémám vele, méghozzá, hogy sérti a fülemet

-
szaszapi
őstag
A logi a dts hd cuccal hogy bírkózik meg? 1536 kb/s-ra lebutítja a hangsávot?
Ugye hdmi csatlakozó itt nincs és ugye a dts hd -hez az kellene?AKi ezt vágja írja meg legyen szíves, THX
-
Játékos
addikt
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Köszönöm szépen. Az első sokkal szimpibb!
Aranyos vagy, de sajna a párom, akinek lesz az operáció, és az elég hülyén nézne ki, hogy én a Főnixben, ő meg a klinikán...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Játékos
üzenetére
Neked vagy ilyen:[Mono 3,5"Jack to Coaxial] kell, vagy pedig ilyen:[3,5"jack to Toslink] kábelre van szükséged.1ként mielőbbi jobbulást kívánok neked!
-
Játékos
addikt
Figyeljetek már!
Nekem Audigy 4-em van. Erről akarom majd a Z-5500-at hajtani. -elvileg ezen a karin van digitális kimemet, de se nem koax, se nem optikai, hanem simán Jack-aljzat. Namost ezt hogyan?

-
Játékos
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Háááát, nem tudom! Sztem vannak ott tőlünk nagyobb szakik...
Az biztos, hogy az első partym az Arénában volt, sose fogom elfelejteni! 
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
A Főnix csarnoknak sajnos nem túl jó az akusztikája. (Bezzeg az Arénáé!)

-
Játékos
addikt
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Sajna én nem leszek ott, látod...
Nem baj, majd legközelebb! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
Így sikerült megoldani a mély hibáját? Ha jól emlékszem neked is problémád volt vele. Javíts ki, ha tévedek.
-
XFreedy
tag
Vicces... Átállítottam valamit kmplayerben, és a dts hangnál már dolby digital-t ír ki:S:S Ez is valami mondjuk, mert eddig csak stereo-t írt ki
De egyáltalán nem értem, mert a kmplayer szépen kiírja, hogy dts:S -
Kal-El
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Hát ez nekem magas, mert soha életembe nem volt 5.1 hangrendszerem és nem is foglakoztam még ilyesmivel.
Csak arra akartam kilyukadni hogy a Z-5500-nál is meg lehet e oldani azt, hogy a szokványos 2.0-ás hangot amit egy játék vagy zene adna átalakítsuk 5.1-be.
Hogy egyáltalán más hangrendszernél is megoldaható ez, vagy csak a G-51, X-540-nél meg amiknél ez matrix izé van?
De úgy látom a válaszodból meg lehet.
Ezt a kábelmizériát sem értem egyébként, hogy most analóg vagy (optikai,coaxális) jobb? -
Krivi
csendes tag
Valaki találkozott hasonló problémával külföldi fórumokon is?Vagy ez megint olyan "mindenholjócsaknálunkszar" dolog?

-
Gulyo
tag
Na beraktam az asztal alá, magam elé a sarokba a subot és még brutálisabban szól

-
XFreedy
tag
Az lenne a legjobb, ha valakinél megtudnám hallgatni, hogy legyen valami viszonyítási alapom. csak errefelé(Paks) senkiről sem tudok, hogy lenne valakinek.
elnézést a duplapost-ért, de valamiért nem engedi szerkeszteni. -
XFreedy
tag
Nekem koaxon van rákötve és full hangerőn, egyáltalán nem látszik, hogy mozogna a membrán. majd még kipróbálom xboxon is, csak elromlott a kábelen az optikai kimenet:S
-
Henryk
aktív tag
válasz
XFreedy
üzenetére
Az én voltam.
Az boost 11en volt, de mp3 lejátszóról, ami fele olyan hangos mint az itthoni X-FI kari. és center maxra nyomva ST-on. Tehát egy jó hangkarival max hangerőn már rendesen meg kéne dolgoztatnia a kicsiket is. itthon nem hallgatom csak max 3-4 kockán, úgy hogy minden más maxra van húzva(mármint hangkari, lejátszó, stb) ilyenkor is kell érezni azért, de nem látni annyira. -
XFreedy
tag
Persze, hogy játszottam.... Ezekszerint kéne ugrálni a membránnak.
-
XFreedy
tag
Az normális, hogy full hangerőn egyáltalán nemlátszik, hogy mozogna a szatelitek membránja? (A normális hangerőre gondoltam boost meg ilyenek nélkül.)
Csak mert valaki írta, hogy majdnem kiugrottak neki
-
Salvador20
őstag
akinek kedve lett a basszus teszteléséhez és nem riad vissza 1 kis torrentezéstől, annak ajánlom ezt a kis letöltenivalót[link]
-
Salvador20
őstag
most észleltem egy érdekes dolgot!
Fönt volt régebbről a k-lite mcp 4.0-ás és olvastam mvissza itt a fórumba, hogy bezavar a loginak, ha fönt vannak ilyen xarok(ac3, ffd show stb...) és letöröltem. Utána nem volt már időm kipróbálni tegnap, hogy tényleg jobb lett-e.....majd ma nem volt mély ha optikáról ment( csak az analógon volt + ha pl mp3 lejátszóról nyomattam zenét) először beszartam, aztán eszembe jutott, hogy tegnap letöröltem ezt a codec packot, fölraktam, restart, és újból volt rendesen mély.....addig meg csak maxon is akkor tudtam előcsalogatni, ha a xonar EQ-jába föltettem maxra az első 3 csúszkát, most meg megint megy jól a mély digitálisban is.....

-
wampa1
tag
válasz
XFreedy
üzenetére
AC3 Filter, K-lite codec pack full 2.77, Media player classic. Én ezeket használom, coax-on megy a Z-5500 és mindig azt irja ki ami éppen szól.
Ja és a mélyről: Nem kell itt bass test, max hangerőn, max méllyel, meg boost-on tesztelni, wtf. Ha minden rendben akkor fél hangerőn is csúnyán beérzed a mélyet, ha nem akkor ott valami gond van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez baromság!
Majd megmutatom... 
Rögtön a PID számával kezd, az a legfontosabb
, aztán rohanok haza, és írok Nektek, hogy miva'...
Milyen játékkal használod?

), nem pattog semmit, ST panel nagyon elegáns, távirányító jól és gyorsan használható szóval király és ajánlom!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)