- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sadamsa #5894 üzenetére
Ami házimozi rendszert hallottam, azt hiába a kis hangsugárzók, a Z-5500 verte hangzásban. Plusz ezen egy csomó bemenet is van, így számítógépet, DVD-t, mp3 lejátszót, LCD TV-t... akár egyszerre is rá lehet kötni.
A Logitechről ennyit tudok elmondani, a Panasonic szettet nem ismerem. Az mondjuk biztos, hogy a 750 W nem valós teljesítmény, ahogy a Z-5500-nál az 500 W sem.
-
Salvador20
őstag
az egy szép szárcsiszolt acél lap, azért,hogy elektromos interferenciát meggátolja, és egyébként,amikor hozzáérek, jéghideg szokott lenni
még úgy is,hogy alatta van az a kis narancssárga led.Egyébként tuti nem fér be.....az alaplapodat néztem, és hasonló a mérete a p5k-hoz és ott nem fér be..Vicces, mi? pont asus lapba nem fér bele az asus hangkari?!
apró kellemetlenség. De lassan ideje lesz átmenni s xonar topicba,mert kaspni fogunk miatt.
-
jilian
addikt
válasz
Salvador20 #5892 üzenetére
háát mind a négy ram hely telítet.
esetleg tudna vki dobni egy pontos méretet a Asus XONAR D2X/XDT -röl, a slot végétöl?
A sima d2-es mennyivel tud kevesebbet?
De lehet kénytelen leszek vmi 'alagutat' összegányolni a levegönek és betolom a 3-asba.Elég szép darab, de ez a fém fedél nem folytja nagyon vissza a meleget?
-
sadamsa
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy Z-5500ast, de ezt ugyebár legolcsóbb áron is kb 73-75k ért kapom meg.
Viszont ma láttam az új Panasonic SC-PT465 aminek elméletileg 750W az összteljesítménye, ami úgy jön ki, hogy:
2 x 125 front
2 x 125 surround
125 center
125 subÉs ez került 56000be a tescoba.
Hogy lehetséges ez? Ezek a hangfalak akkor kétszer olyan teljesítményűek mint a z5500as hagszórói? Mert ugyebár azok 60W osak.
Hogy lehet az hogy ezek 2x olyan teljesítményűek, dvd lejátszó is van hozzá, és ez az olcsóbb?
Nekünk most otthon, egy 2 éves Panasonic házimozink van, ami elméletileg 330W összteljesítményű, és a hangfalak 55W osak, de ez nagyon bikán tud szólni, nem értem, hogy lehet ilyen ár, teljesítmény arány, ha ezek a számok igazak.
Tudtok segíteni?Köszi
-
-
törölt tag
A VGA-t hagyd a 16x slotban, a 4870-et már megfogná a 8x-os.
A legfelső PCIe slotba elvileg be tudod tenni a kártyát, a gyakorlatban viszont a D2/PM nem fér be, mert elakad a memóriákban. Ha a DX rövidebb és/vagy a fekete slot(ok)ban vannak a RAM-ok, akkor nem lesz gond.
Egyéb esetben kénytelen leszel máshová tenni a hangkártyát.
Salvador20:
Ebben a lapban sajnos csak a kék sín tud 16x sebességet, ezért nem megoldás, ha átteszi a VGA-t. Megnéztem az ASUS oldalán, ott is ezt írják.
-
jilian
addikt
válasz
Salvador20 #5889 üzenetére
1., Universal PCIe x16 3 slot (black, at max. x4 link)
3., PCIe 2.0 x16 2 slot (black, at max. x8 link)
6., PCIe 2.0 x16 1 slot (blue)
8., PCIe x1 1 slot a felsö (proci alatti) az alsó meg a 2 slotSzóval mivel nekem 6-osba van a vid.kari, én a felette lévö 8-asba szeretném majd beletolni a D2X-et
és akkor nem áll az alulról jövö levegö (2x 14 venti) utjába.
Elvileg elégnek kell lennie nem? a 8-as azért van ugye?Esetleg tegyem a vid.karit a 3-asba a DX2-öt meg a 6-asba?
De akkor gyengébben fog a a vidkari teljesíteni...vagy? a 8x szorzo miatt...
Szegény ASUS meg elveszne akkora slot-ban
-
jilian
addikt
Köszönöm a kielégítö válaszotokat.
Salvador20:
bocsi elirtam az elöbb.Megszületett a döntésem a Z 5500 asszem megérdemli a:
Asus XONAR D2X/XDT 7.1 Channel Audio Card with PCIex interface-tööö
huups
ugyebár ez PCI-E-s, mivan ha egy sima PCI slottba rakom (majd)? El se indul mi? -
Skizz
addikt
Tapasztalt már valaki olyat, hogy CoD4 alatt szinte semmi basszus nincs? Maxra teszem a mélyet akkor sem érzek benne semmit szinte, de a magas meg nagyon ki van emelve, néha már zavaróan. A játékban 5.1-re tettem a beállításokat, a minőséget 44KHz-re, az ekút kikapcsoltam. Crysis-ban olyan erős basszus van, hogy mindig leveszem felesre a subot, mert már túl erős, CoD-ban meg alig érzek valamit. Nem furcsa ez?
-
bzoley
veterán
Pont ez az, hogy mindenki azt emlegeti, holott nem sok jelentőssége van.
Ugyanúgy szól minden minden irányból.
Spéci EAX-os játékoknál előfordulhat, hogy egy-egy effekt talán nem szólal meg, vagy nem jól sikerül eltalálni, de összehasonlítás nélkül nem fogod tudni, mi hányzik.
A Call of Duty ilyen játék, és ugyanúgy hallod, hogy mögötted kiabálnak, melletted lőnek, semmi hiányérzet. Mint korábban írtam, Crysis egyenesen félelmetes volt, GTA-ban pont tegnap állítgattam be a hangszórók hangerejét a safehouse-ban szóló rádiót hallgatva. Szembe állva vele, háttal állva, körbe forogva, és a rádió is onnan szólt, ahonnan kellett. Kicsit túlértékelik ezt az EAX-ot, mondjuk az utóbbi két játékhoz semmi köze, és amúgy is kezd kihalni, nem fegyvertény. Nem játszok sokat, de szeretem a jó hangokat, és semmi pénzért nem cserélném vissza a Xonar-t CL-re.
Autóverseny alatt meg attól függ, mit értesz, pl egy rFactor nem is fog semmivel jól szólni, mert eleve sztereo, de annál nem is az a lényeg. Még egy NFS-nél is Surround beállítás van, aminél a sztereo beállítás többet ér. De pl. egy TDU teljesen jól szól. -
Salvador20
őstag
mostmár dx? Eddig d2-n gondolkodtál...Mondjuk nincs sok különbség számodra a 2 között, nem vennéd észre a különbséget.
Egyébként: nem, játékban is minden rendben van, gridben tudom,honnan akarnak előzni, minden ugyanúgy működik, mintha egy c-n játszanál....
Ha meg x-fit veszel,akkor kívánom,hogy semmi bajod ne legyen vele, az lenne a legjobb, nem ráderöltetni akartuk a xonart, hanem ajánlani. -
jilian
addikt
válasz
#72042496 #5880 üzenetére
Háát köszönöm, vszinü nem az egerem fog dönteni
Már csak egy kérdés:
Mindenki azt az EAX 5.0 emlegeti az X-FI-nél...szóval..
az hol nyilvánul meg leginkább?
szerintem legjobb pl 1 autoversenyes játék:
a Dx-nél nem fogom hallani azt h /hátranézés nélkül/ melyik oldalrol probálnak meg elözni??
vagy egy folyoson mászkálva nem fogom tudni betájolni a közeledéseket?
..másképp nem tudom értelmezni...
vagy a DX is tudja ,csak 'késve' fogom meghallani mert az "emulálja" vagy mi a szösz?
-
Skizz
addikt
Ennyííí, túléltem, kipróbáltam csutkán a rendszert kb. 18 négyzetméteren.
Majdnem szétesett a szoba és gyönyörű hangja volt. Gabriel&Dresden rulz.
-
Skizz
addikt
Csodára valóban nem képesek, itt csodára nincs is szükség, csak egy normális driverre azoknak, akik szívnak a gyárival.
A beüzemelésről pedig írtam korábban, bedobom a PCI helyre, felrakom a pax drivert, bedugom oszt' szól. Ennyi. Nem kell ezt túlbonyolítani.
Ba cy lus: csak tippeltem, hogy a kollega miért érezheti szebbnek a Xonar hangját. Én DX és Gamer között semmi különbséget nem vettem észre .flac és DVD formátumú zene/film lejátszásánál (játszani nem játszottam).
-
bzoley
veterán
De, más is sokat szív/szívott vele. Az említett másfél év alatt napi látogatója voltam a CL fórumnak, és amikor még fél év, és több száz panasz után sem reagálnak egy hibára, az kiábrándító tud lenni.
Azt nem állította senki, hogy a vas nem jó, jól meg van hegesztve, de normális driver nélkül kínlódás, gyötrelem. A Youp-Pax sem képes csodákra, nincs bennük módosítás, csak össze vannak válogatva. Aki megpróbált drivert módosítani, azt már eltávolították. Mindenki ismeri Daniel_K-t. Már az Asus-nál szorgoskodik.
Figyelmen kívül hagyva, hogy a Xonar 10-15" alatt üzemkész állapotba lehet hozni, még annyi az előnye, hogy szebb hangja van -
Skizz
addikt
Azért, mert neked nem volt velük szerencséd, nem biztos, hogy más is sokat szív vele/velük.
Ismerősömtől vettem a Gamert, azóta ő egy Elite Pro-t (vagy mi a nyavalyát
) nyúz, teljes megelégedéssel. (az az előlapi panelos cucc). Hangzásban nem találok semmi kivetnivalót benne, a drájverrel se volt sok bajom, de mióta paxot használok semmi hiba nincs benne. És ezt értsük meg, a hardver jó, a driver viszont gány, de erre létezik egy nagyon egyszerű megoldás: youp-pax driver.
Zenében tuti nem szól szebben egy Xonar sem az X-Fi-nél, és ez fordítva is így igaz. Sőt, a legtöbb X-Fi között nehéz különbséget találni hangzásban. Lehet, hogy neked jobban tetszik az, ahogy a Xonar színezi a hangokat bizonyos zenék alatt, de ebben a kategóriában komolyabb különbség tuti nincs közöttük... -
-oli-
aktív tag
válasz
Salvador20 #5870 üzenetére
Csak szomorkásan iszogattunk
-
jilian
addikt
Mondhatom..jól összecsaptátok felettem a levegöt!
Most aztán tudjak dönteni!De legalább TI probáltok segíteni!
Köszönöm Szépen!...még egy párszor át kell nyálaznom alaposan a hsz-eiteket, de attol félek belekavarodom és lehet az egerem fog dönteni...
amelyik oldalra vaktában rákattintok az lesz.
szegény -oli-!!! Sajnállak, ez nagy kiba*ás Jézuskától!
-
-oli-
aktív tag
Kb két hete írtam, hogy ilyen cuccot szeretnék venni. Pénteken megjött, szombaton(szülinapomon, gondoltam meglepem magam...) összeszerelés. Kibontom, mélynyomó, hangfalak minden megvan, kivéve a control center
Hallottatok már ilyet??? Nem kicsit szoptam be
Nem az eladó tehet róla, nem a nagyker, mert a csomag tuti bontatlan volt. A kis szemét kínai nem rakta bele...
Meg fogom kapni január elején, de elég gáz volt...
-
bzoley
veterán
válasz
Kis zöld izé #5862 üzenetére
DPL II-t ne hasonlítsd az igazi 5.1-hez. DPL II-vel nem fogod minden irányból hallani pl. a járó motort, ha körbefordulsz. Xonar-ral elindítod a játékot, és minden hang onnan szól, ahonnan kell. X-Fi csak szoftveres gányolással képes erre Vista-n. Bár lassan kipusztulnak az EAX játékok, és nem lesz mire hivatkozni sem.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Salvador20 #5864 üzenetére
Ha a számítás szoftveres akkor valóban lasulhat. De ha hardveres akkor nem. Legalábbis az X-FI esetében. Erre van a 64MB XRAM. De ha nincs akkor sem lassul. De sztem egyik kártya esetében sem lehet lassulásról beszélni. A lényeg, hogy az X-FI Gamer játékra lett fejlesztve az ASUS pedig inkáb otthoni házimozi célokra. Szerintem ez nem vitatéma. Relatív, hogy melyik kártya a jobb. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt.
-
Salvador20
őstag
válasz
Kis zöld izé #5862 üzenetére
emulálás=driver segítségével. Hardveres gyorsítás= egyenesen a hardverről. Egyébként ezért mondják, hogy játékokban lassulhat, hogy külön kell kitalálgatnia a hangkártyának,hogy a hang honnan szólalhatott meg.
-
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Salvador20 #5860 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy nem jó játékra!
Az Asus fő profilja a Zene és a film. Hardveresen nem támogatja az EAX 5-öt. Ezzel ellentétben az X-FI Gamer Fatality Pro EAX 5.0-át is támogat. Szóval játékra egyértelműen X-FI. Természetesen az Asussal is lehet játszani. Az emulálás és a hardveres gyorsítás nem ugyan az! Ezzel gondolom tisztában vagy? Ilyen erővel ha van egy gagyi sztereó hangkártyád és összekötöd az 5500-al majd pedig az ST-on DPL II Movie-ra állítod, azzal is el tudsz érni térhangzást. Szóval játékra az is alkalmas. Legfeljebb nem lesz olyan tiszta hangképe.
-
bzoley
veterán
válasz
Salvador20 #5860 üzenetére
Pontosan. Kegyetlenül szól játékok alatt, és még ilyen alchemy-kkel sem kell szarakodni. Megy, és kész. Lehet, hogy 1fps-sel lassabb lesz(van, ahol gyorsabb), de kit érdekel. Jobban szól, mint egy X-Fi, az a lényeg. Nem kell fél napig telepítgeni, utána barkácsolni, és anyázni.
-
Salvador20
őstag
válasz
Kis zöld izé #5854 üzenetére
ne hidd azt ,hogy az asus nem jó játékra,csak az eaxot emulálja.de így se volt soha gondom vele,pedig még van is összehasonlítási alapom
-
Skizz
addikt
-
Salvador20
őstag
csak dísz és tök fölösleges, mert sárgán világít, de lefelé, így csak minimálisan észrevehető, mivel nemsok fény tükröződik vissza a vid kari nyáklapjáról. Az viszont jó pont,hogy ki vannak világítva a jackek(meg az optikai is világít pirosan, de az nem azé
), bár nem találták el az összes szabványszínt(gondolom surroundnak nehéz lett volna fekete fényt berakni), de hozzá lehet tanulni 1-2 nap alatt....
-
jilian
addikt
válasz
Salvador20 #5856 üzenetére
Thx a válaszokat!
nem tudok választani, aludnom kell még rá 1-2 éjszakáta xonarokon az venti? vagy csak disz?
Kis zöld izé: miért mondod,h ha játék akkor inkább az X-FI?
Mit tud az amit a xonar nem? -
törölt tag
válasz
Salvador20 #5852 üzenetére
Múltkor Sennheiser HD202-est láttam ott áron felül, de megintcsak durván áron felül, így 3 ezerrel drágábban. Persze nyilván nem minden drága. De azt is hozzá kell tenni, hogy nekik van a legnagyobb reklámjuk, és a vásárlók szerintem elég nagy többsége nem is néz utána, mi hol mennyi. Rohanó világ.
-
jilian
addikt
Háy!
figyu.
Szerintetek melyik lenne jobb választás és miért?1., ASUS Xonar D2
2., CREATIVE Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty ProAránylag egy ár kategoria.
Melyiket kedvelné jobban a kis szörnyetegem?
-
Salvador20
őstag
válasz
#56474624 #5848 üzenetére
nem fognak tönkremenni,mert túl széles a választék.....és nem minden drága.....pl házimozihoz hangfalszettet láttam h/k 132 + JBL SCS 178 5.1-es szett 110.000Ft máshol legolcsóbban 130.000-ért láttam. De az tény,hogy számítógéphez kapcsolódó cuccot ott kifejezetten tilos venni.(Logitech G9 27.990 például)
-
jilian
addikt
válasz
Játékos #5849 üzenetére
elhiszem, h nincs rosz szándék, nem is ugy vettem a lapot!
hát igen van ilyen is, én sajna nem jutottam el eddig a boltig
de amint látom január 16-ra tudták volna megrendelni...az meg majdnem egy honap!!!
és lehet addigra oda is elért volna a 'ViLáGvÁlSáG' !!
Addig nem birtam várni.
Igy legalább hallhatja a lakotelep milyen egy szép karácsonyi lied:
Ó TÁNNEN BAUM! ÓÓ TÁNNEN BAUM!!buék!
-
Játékos
addikt
Mielőtt válaszolnék, szeretném leszögezni, hogy semmi rosszindulat, kárörvendés, lenézés, vagy "jól megmondás", stb. nem motoszkált bennem!
Én a Cellcomnál vásároltam, jenenleg kicsivel drágább, mint amikor vettem, de még így is jelentősen olcsóbb a MM-nál!
A Cellcom futárral küldi a cuccot, rendeléskor megmondják, hogy melyik nap fog érkezni, és felhívott a futár, hogy ezen nap, melyik órájában leszek otthon!
A szállítás 2200.- bruttó! Asszem 100.000 Ft-ig ennyi.Egyébként meg semmiféle alapdíjra nem gondoltam, mikor 2k-t emlegettem a MPL-nél!
Parancsolj. Ajánlom figyelmedbe az üzleti csomagot. (De még a prémium is 2k-n belül van...)
50000Ft-ig értékgari, max 2 napos szállítás, 30kg-os határ. (Ebbe simán belefér mondjuk a Logi, pedig az nme kicsi).
Igazság szerint nekem teljesen mindegy, hogy ki mennyit ad érte, pláne, ha az illetőnek megért annyit, de kérlek, ne mondd, hogy 20k-t nem tudtál volna hova tenni...
Béke! -
Skizz
addikt
Nekem akkor pukkan amikor egy villanyt lekapcsolok a házban. De az elég érdekes, hogy valamelyik villanynál alig hallani, valamikor meg lefordulok a székről, úgy megijedek a hangerejétől. Pl. amikor a konyhában vagy a nappaliban (esetleg a pincében, szóval 1 vagy 2 szinttel lejjebb) kapcsolnak le egy villanyt, akkor legtöbbször halk és néha csak a szatellitek pukkannak. De pl. a saját szobámban a kis lámpámra nem is reagál, a nagyra elég hangosan. A szomszéd szobában pedig a tükörbe épített 5-5 izzót meg amikor valaki lekapcsolja, akkor jön a székről leesős effektus, mert a mély hatalmasat dörren.
-
Skizz
addikt
válasz
sosperecek18 #5843 üzenetére
Nem hajtottad agyon? Esetleg egy durvább erősítővel? Mert lehet, h elégetted a tekercset. De ezt így nem nagyon lehet megállapítani, ha nem szeded szét.
Küld vissza garira.
-
sosperecek18
őstag
Bocsi hogy ide írok, de hátha tudtok megoldást:
Júliusban vásárolt Logitech Z-2300-om megadta magát a 2 hangfal megy rendesen de a mély megszűnt, még egyszer megpróbáltam 2-őt "dübbent" és utánna ismét néma , csak a hangfalak mennek sajnos...akkor ez most vissza gariba?
-
jilian
addikt
válasz
Játékos #5839 üzenetére
azt 2 ezer forintot te nem az 'alap' dijra nézted?
min....
suly (27 kg)+ még 250 km (szombathely)
nem volt szándékomban az összes boltot végig szörfölni, telefonálgatni
ahol érdeklödtem ott:
jaj még nem frissítettük a honlapunkat! hát az éppen nincs! csak januárban lesz! hát igen , ez a ViLáGvÁlSáG minket is érint ezért nem annyi amit az oldalunkon látni! ..stb
Persze. lehet roszz helyen kerestem - adod a választ...
betelt a pohár, rákérdeztem az MM-ben, azt mondták másnap itt lesz.
nem akartam kockáztatni (netán ha rossz a küldözgetéssel)...olvastam 1-2 olyan hsz-t amibe hibákrol ecseteltek,
ez tünt egyszerübbnek, lehet drágábban jöttem ki, ez van, nyeltem egyet...
de megérte, és ez a lényegAz ,h neked 66 volt....mikor vetted? - rendelted? Honnan?
-
jilian
addikt
válasz
Turbolada II #5835 üzenetére
Jolovan, jolovan...
egy kicsit tulzásba estem...
de azért az már valami amikor egy 20 nm2 -es szobába olyan "filinget" lehet kelteni mintha az ember egy "zenélö dobozban" dobná az íveket a városban...LOGITHEC
-
törölt tag
válasz
Turbolada II #5835 üzenetére
LoL!
jilian: Gratula a rendszerhez!
-
Lujgi
tag
Hali!
Tegnap kihozta az Edigital a zsír új rendszert!
A PID száma PID R810
Az előző ami behalt az PIDR750 volt!
Az kell,hogy mondjam ez sokkal durvában szól,mint az előző!
Pedig az sem volt rossz,de ez lényegesen nagyobbat szól,gondolok itt a mély-re!
viszont minden bekapcsoláskor pukkannak a hangszórók,nem tudom ez normális dolog-e? -
jilian
addikt
Hát igen engem is csábitott az a 'pixmánia' a 60.000 .- huf-jával
de az már TÚL 'olcsonak' tünt ahhoz képest, h máshol 77-nél kezdödött...inkább megvettem a Media Markt-ba 90.000.-Huf -ért ...közel van, meg szerintem a postaköltséggel együtt ugyanenyit fizettem volna ha megrendelem valahol...
mivel IGEN 27 Kg az már elég huzós!
És majdnem beszartam amikor a ládikot csomiztam ki,és két olyan pánt volt rajta,h:
VIGYÁZAT!! NEHÉZ SULY! LIFTET IDE!!
..ez azért sejtetett valamit!
Én eszméletlen meg vagyok vele elégedve, a haverom verdájában a mély szinte kopácsolásnak hallatszott az itthon lezajlottak után..
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok, egyik ismerősömnek van ilyen szettje, és az a gondja, hogy gyakran előfordul, mikor a vezérlő egységet bekapcsolja, csak a Detecting felirat van és nem vált át direkt hat csatornára. kikapcsolja visszakapcsolja és már jó is, de van, hogy ki-be kapcsolgatás után sincs semmi változás.
Mindjárt letelik neki a gar róla, van valami megoldás rá?
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Elég sokmindent olvastam már erről ahangfalról és valszeg nekemm bejön, persze azért haverhoz elmegyek letesztelni.
A topik indítórészénél megjegyezte az író, hogy a pixmániából nem érdemes megrendelni.Tudna erről valaki részleteket mondani?Mi a gond vele? -
Skizz
addikt
válasz
#56474624 #5827 üzenetére
Pánikol a halál... egyszerűen csak nem értem, hogy miért kell rögtön a sablon szöveg ("mi lenne ha egy igazi rendszert hallgatnál"), amikor valaki leírja ide hogy mennyire tetszik neki a logi... szerintem a tulajok 98%-a tisztában van vele, hogy létezik falbontó Beyma szub, vagy Reflex szubcső, meg CV center/szatelit, csak azok 5-10-15x ennyibe kerülnek.
Písz. -
törölt tag
Nem kell rögtön bepánikolni, arról egy szót nem szóltam, és nem is utaltam rá (nem is akartam
) hogy a Logi Z-5500 ár/teljesítmény-ügyileg nincs rendben. Őszinte/valódi zenei (vagy akár házimozi) élményre egyébként sem lehetne hatással az, hogy az adott cucc ahhoz képest mennyibe került. Ez nem is volt téma részemről.
-
zitrom
tag
Egy AC3-as 5.1 illetve egy Dolby Digital 5.1 között mi a különbség?
-
B.A.T.
tag
válasz
#56474624 #5821 üzenetére
Azért az idei Házimozi és Hi-Fi Show-n is voltak ám kellemetlen meglepetések bőven. Számomra a "háj-end" féligmeddig egyenlő a sznobizmussal.
"Szóval nem kell nekem, hogy egy rendszer lehozza a csillagos eget, elég ha lehozza a zenészeket (na meg azt a teret, ahol játszanak)."
^^
Ez itt a lényeg! És sokszor egy árcédula alapján középkategóriásnak nevezett rendszer közelebb áll ehez, mint egy több millás high-end cucc.... -
törölt tag
válasz
Játékos #5820 üzenetére
Nem tudom, valószínű ez vérmérsékletfüggő is, de nálam azért sokkal több kell ahhoz, hogy igazán meglepődjem (és nem azért, mert már hallottam ezt-azt, elsőre sem dobtam el magam mondjuk egy középkategóriás rendszertől) - ezért is volt annyira fura a másik véglettel találkozni itt -, és esetenként még a high-end (vagy csak annak nevezett cucc) sem elég. Élőzene viszont rendszerint lenyűgöz, hiszen nem telepszik rá az emberre, nem tolakodik, mégis odafigyelsz, és nem tudsz belekötni, hogy nem elég részletező magasban, nem elég puha, túl puha, túl kemény, lassú a hangfal, stb.. Amelyik rendszer ezt az egyszerű, de nagyszerű élőzenei hatást meghozza, vagy igen jól megközelíti, számomra az a high-end, a többit meg csak annak nevezik. Utóbbi nem (mármint amit csak annak neveznek) is feltétlen nyújt több zenei élményt, mint akár egy szóban forgó Logitech-cucc, a hangelemző sznob audiofüleknek ellenben csak úgy csorog a nyáluk a hallottaktól.
Szóval nem kell nekem, hogy egy rendszer lehozza a csillagos eget, elég ha lehozza a zenészeket (na meg azt a teret, ahol játszanak). -
Játékos
addikt
válasz
#56474624 #5818 üzenetére
Igazad van, de esetünkben nem ez a lényeg! Egy hihgend cucc milliós nagyságrend, és igen méretes a Logihoz viszonyítva. Ergo attól elvárja az ember, hogy basszon oda. Viszont a Z-5500-as, mikor kicsomagolod, olyan....öööö....khm....piacos hatást kelt. Kis műanyag bigyók, meg egy kocka, oszt annyi. Ja, meg 60-70k, nem x-millió...
Na ehhez képest, mikor adsz neki valami minőségi jelforrást, háááát, érhet meglepetés.
Béke! -
jilian
addikt
öhm...öhm...
Igen, igen én is birtokosa lettem eme remek csodának!!
Mit mondhatnék?
Vaze, Überbrutál. Még csak alaplaprol tolom neki a járatást...de.....még mindig remeg a kezem a távirányítoján!
Nem hittem, h van ilyen. De mégis.Toltam 1-2 zenét...
..aztán bekövetkezett a csoda:
Transformers...English DTS 48.0 Khz channels 6 ..1536 kbpsNemtudom a leirtak alapján mi jött át nekem..de...komolyan mondom , egyszerüen nincs rá szó, ilyet mindenkinek tapasztalnia kéne...
Bele se merek gondolni,h mi lesz ha megveszem a
CREATIVE Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro-t
...lehet infarktust kapok, ...de lehet csak a szomszédaim!!Köszönöm LOGITECH!!
-
Lujgi
tag
Ma hívott az Edigital,hogy szombaton kihozzák az ujj hangfalszettet!!!
tiszta jó....
azt hittem tovább fog tartani -
Szajbee
tag
válasz
Játékos #5813 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Master Audionak van egy DTS magja, és ha nem HDMI-n keresztül nyomja az ember nem is tudja kiadni a halandó coax kábel a nagyfelbontású hangot
Ettől függetlenül a DTS magot ki kell adnia, pont itt a ph-n olvastam valahol... Nekem is meg lesz a Tiesto Blu-Ray, kíváncsian várom én is mit tud majd alatta a rendszer.
Nekem van tömörítetlen Blu-Ray-em gépen, kicsit gyenge hozzá a gép, jövő héten lesz új, de még ezzel is mintha megnyikkant volna a hang ha jól emlékszem
-
Henryk
aktív tag
Hali!
Találtam 2 Tiesto koncertfelvételt...
1080p-es kép, és "DTS-HD MA 5.1 Lossless 4.5mbps"hanggal..2 kb 23gigás lemez..
ezzel hogy birkózik meg? próbált már valaki hasonló cuccot lejátszani rajta? még pár nap lesz mire lejon.. kivancsian varom milesz belole.
-
Salvador20
őstag
válasz
Turbolada II #5805 üzenetére
akkor én meg újonnan kaptam pid 750-eset,mert nekem is csálé a tekerője.oválisba megy, ha gyorsan pörgetem
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Turbolada II #5805 üzenetére
És milyen volt a csomagolás? vadi új vagy már ilyen bontott csoda?
-
Sz.Miki
őstag
Beszéltem ma a kiskereskedéssel, és azt a választ kaptam, hogy a hét második felében kapom a cseredarabot, létezik, hogy valami gyárijavított cserével fognak megörvendeztetni? Mert annak nem örülnék.
-
Játékos
addikt
A mágnesességre:
a kicsik árnyékoltak, de a sub nem. Viszont nekem hónapok óta van a géptől kb. 30 cm-re, és higyjétek el nekem, nem kímélem!
A gépem fából van, tehát nem sok ellenállást fejt ki a mágneses mezőre (vagy átbasztak fizika órán
), és rezgés is van bőséggel...
Egyik se zavarta eddig a gépet.
Ha meg adatvesztés van, akkor az van. A fontosabb adatokat mindenképpen archiválni kell (subtól függetlenül), egyébként meg egy finomabb vírus, vagy RAID szétesés is tud szart rakni a palacsintába...Garira:
lehet, hogy van ilyen rendelet, de olyan törvény vonatkozik a garis ügyintézésre, miszerint "TÖREKEDNI kell" az eladónak, hogy 30 napon belül ki legyen cserélve...
Mondhatja ezek szerint 2 hónap múlva, hogy "ő törekszik"...
Béke! -
Lujgi
tag
válasz
Turbolada II #5801 üzenetére
Na ezt jól tudni,úgy hogy figyelembe fogom venni!
A hetet még megvárom és ha nem jeleznek semmit felém akkor egy telefont megejtek!
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Gaming notebook topik
- Rendszergazda topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- Gumi és felni topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest