- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
MC Pite #287319 üzenetére
Mi az igeny? Ez tetszik az embereknek
Te is tudod, hogy nem a hideg racionalotas vezeti az emberek kezet autovalasztaskor, foleg ha a szukseges minimumnal tobb manna van a projektre. Gyarlo vagyok, en is vennek suvot, de azon mondjuk Porsche logo van
De ha azt nem lehet valasztani, X3 tobb valtozata is kalapban lenne (iX3, X3 30e, X3M), sot napi jarkalosnak meg Tesla Y vagy Skoda Enyaq is.
-
válasz
kisza25 #287064 üzenetére
2024 Porsche Panamara active ride unveiled - indulhat a G-funk!
Szerk.: Bocs, nem válasznak szántam.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
brumi1024 #286135 üzenetére
Én azt nem értem, hogyha ez a legkisebb M-es BMW az M2, akkor melyik a játékos, kicsi, könnyű. Jobb mindennapi autó lett, jobb NVH értékek, biztos gyorsabb a versenypályán is, de mi a különbség az M3-hoz képest? Árkülönbség elhanyagolható és ha a fenti tulajdonságok fontosak, akkor jobb lehet egy M3. Amiben az M2-nek jobbnak kéne lennie az a hétvégi autózás, hogy inkább alkalmi dolog legyen, különben M3-4.
Gondolom az analóg korszakig vissza kell menni ehhez a különleges alkalmi vezetéshez, ahogy említi is, hogy az utolsó kiemelkedő kormányérzet utoljára az E36 M3-ban volt. Váltó is mechanikusabb kapcsolási érzetű a E36-ban, mint akár az E46 M3-ban.
DCT halott az M-es részlegnek, a kéziváltónak is lassan vége, valószínűleg nincs már új fejlesztés [link].Azaz érdekes, hogy az M3 a motorsportot és az utcai mindennapi autózást ötvözte, de régen ez volt a "mindennapi autó", amit az újakhoz képest ma már hétvégi autónak gondolunk. A mindennapi autó bowdenes hengerenkénti pillangós "versenymotorral" [link], kéziváltóval, ami egyensúlyban, erőben Ferrari, Porsche szinten volt, sőt...
-
Qru
MODERÁTOR
Brit tanulmány: Nagyobb valószínűséggel okoznak balesetet a BMW, Subaru és Porsche sofőrjei [link]
Gondolom a Subarus kitetelnel, nem az alapmotors verziot vezetokre gondolnak...
-
kisza25
félisten
Most jöttem rá, hogy ezt Bbogláron forgatták (Full-Gas) a két autó meg Blellén szokott lenni egy szalonban
[Ferrari 308 GTS, Porsche 911S Targa] -
kisza25
félisten
válasz
brumi1024 #284938 üzenetére
Az lett volna a következő amit megnézek, a 288 sanszosan csak 16" alá megy be, a hyundaion 280- as van a 15" alatt, már az is elég necces.
Mondjuk még kb zsír új a 10 éves tárcsa, csak érezhetően gyengébb a fék, mint a hyundaion.
Egyik nap visszaültem és majdnem lefejeltem a kormányt az első fékezésnélTudom, hogy nem egy súlycsoport a GT86, csak hasonló a felhasználasa és tudom, hogy a Porsche a legjobb minőségű sportautó, de a 20M Ft az kicsit soknak tűnik egy 10 éves 160ekm-t futott példányért
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
focvis #284901 üzenetére
A fekete felni hogy eltűnik a kerékjáratban, pedig fehér autó és így van kontrasztja, nem úgy mint amikor fekete a fényezés és a felni is.
A felni eltűnik és kiemeli mögötte a féktárcsát, ami relatív kicsi a felnihez képest és a sok keréksúlyt.
A probléma még ezekkel a modernkori Porsche-kal, hogy nagyon hosszú az áttételezésük, ennek a 3. fokozat vége 170km/h körül van. Pl. egy F430-nak is ilyen fokozat kiosztása van jelentősen nagyobb fordulattartománnyal, erővel és csak 6 sebességes váltóval. -
brumi1024
veterán
válasz
BigBlackDog #284658 üzenetére
Ott sem.
Minin volt jopar JCW felirat, eleg feltuno is volt, plusz nagyfelni-nagyfek, de mindenhol varosi kisautonak volt tekintve amit azonnal meg kell elozni. Az FR raadasul szerintem kevesbe kozismert. Este jo volt, mert tukorbol a kerek DRL miatt Porschenak neztek.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
focvis #283651 üzenetére
Ez lesz az: [link]
987.1-nél az alap motor a 2.7-es elvileg rendben van, de vétel előtt én alulról és felülről megkameráznám a hengereket. A 3.4-es garantált bore scoring és erős fejfájás, ha még nem volt megcsinálva (gyáritól jobb technológiával).
987.2-nél a 2.9-es jó motor, a 3.4-es már direkt befecskendezéses. Ezeknél nem szokott lenni bore scoring. A kocsi többi részéről nem igazán tudok nyilatkozni megbízhatósági szempontból, a motor az első aminek utána nézek.
Viszont a 987.1-nek egyszerűen jobb hangja van, belül jobb az a Porsche-s szívóhang.Ezeket a Porschekat úgy kell elképzelni, hogy sportautók, de "mindennapi sportautók", amikkel együtt tudsz élni relatív könnyen. Egy MX-5, GT86-BRZ sokkal inkább "driver's car".
Ha már Porsche, én egy 986-os Boxstert (Cayman 986 nincs) választanék, ott a 3.2-es motor is oké, de meg kell kamerázni. A kisebbek mindig biztosabbak, IMS csapágyat ki lehet cserélni. Ár-élmény arányban ez a TOP a Porsche-k közül.
A 986-os nyersebb mint egy 987.1, több élet van az autóban.987.1-ről (Cayman S azaz bore scoring verzió) ez egy elég jó videó, ami átadja milyen az autó, hogy kell elképzelni: [link]
-
válasz
Kickass #283602 üzenetére
- Van egy céges kompakt SUV-od; nem vennék mellé egy másik kompaktot, ráadásul mindkettő VAG (T-Roc és O3 RS -> azonos MQB).
- S4/S5 oké
- szomszédba van egy megkímélt A5 2.0 TDI, quattro, DSG - elvileg a legjobb VAG motor, 2 hónapja a szervizben, hengerfejes.
- Insignia - belülről kicsi, kívülről nagy, jó nehéz -> a fogyasztás és a dinamika látja kárátPicivel idősebb vagyok nálad, megértem, hogy kell egy vidám gép. Nem tudom mennyire sz@r a Toyota GT86 motorja, de engem az a gép feldobna. Kérdés, mekkora a család, elfértek-e egy 2+2 üléses kupéban.
Vagy Porsche Cayman FL 2009. végétől az alap motorral. Ez örök klasszikus lesz. -
válasz
426os #283596 üzenetére
koszi, meglesegetem oket
sieles valid lehet, bar nagyon szar korulmenyek kozott nem indulunk el ugysem. szoval ezt meg megragom, akarok-e elkolteni plusz 1500 eurot vagy eladom a kontikat es kis rafizetessel veszek nexen-t, vagy quatracot a 18-as felnikre. Vagy eladom felnivel egyutt es veszek 17-es negyevszakosokat
amugy ez is meglepo, hogy csak ugy adhatom-vehetem a lizingelt verda kerekeit. Amugy igen, a q3 tdi lesz remelhetoleg a befuto, ha a papirmunka is rendben talalodik es lizingelhetem a kocsit a porsche banknal. Kepek majd csak akkor
-
válasz
rbalint88 #283545 üzenetére
azt vagom, hogy ez a szabaly. de azt mondta ma az ertekesito, hogy egyebkent ha hozok ilyen papirt, illetve egy igazolast a volt cegemtol, hogy nem tortem ossze a kocsit, akkor figyelembe tudja venni a porsche bank. igy kb 50 euroval olcsobb a bizti havonta.
szerk: en is meglepodtem -
válasz
szőröscica #282562 üzenetére
Nekem is ezt mondták a Scala-ra aztán 2 hét alatt meg volt augusztusban.
Az az igazság, hogy a logisztika országon belül megy nagyon lassan. A rendszám, 0 revizió pár nap alatt meg volt a Porsche Buda-nál. (az én esetemben) -
Hachiko95
aktív tag
válasz
brumi1024 #282514 üzenetére
Hirtelen ezt találtam, gyorsan átfutottam a DFI motorok hibáiról van benne szó: [link]
Úgy tűnik, hogy a megszorulás a korai modelleket érinti kis példányban, de még van ott más is ezen kívül.
Pár hónapja futottam ezeket végig és végigolvastam néhány esetet és egy angliai cég (Hartech) tapasztalatait, akik Porsche motorfelújítással foglalkoznak. Amennyire biztosnak hozták a DFI motorokat, ahhoz képest derülnek ki új dolgok idén. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
rbalint88 #282500 üzenetére
Nekem csalódás volt, hogy mechanikailag mennyire átgondolatlan technológiát (olcsósítást) hozott be a Porsche és árulták generációkon keresztül. Nagyon sok kocsi érintett a hengerfal "karcolódással" (bore scoring), az IMS csapágy semmi ahhoz képest, azt ki tudod cserélni. Ilyenbe beleszaladsz és 20-30K euró javítás benéz. Azt tudtam, hogy ezeket csak úgy szabad megvenni, hogy megkamerázzuk a hengereket, de ami új infó volt nekem, hogy nem elég felülről, hanem az olajteknő felől kell, mert alulról kezdődnek a karcok, húzások. Így a Porsche névről egyből a bore scoring-ra asszociálok, pont azokat a modelleket érinti, amik érdekeltek.
911 GT és Turbo modellek nem érintettek, azokban rendes motor volt, nem olcsósítottak.
911 996-nál kezdődött, ott csak a korai 3.4-es kevésbé/ nem érintett, a 997.1-ből az összes, a nagyobb motorok jobban, sőt azoknál a hűtés romlott a motor belsejében, hengerfalak vékonyabbak és a teljesítmény nőtt. Cayman 987.1 3.4 szintén érintett. Ezeknél nem az van, hogy pár százalék érintett, hanem mind már olyan, vagy felújított. 987.1-es Caymanból csak a 2.7-es szabad megvenni.Az egész a Lokasil henger felületkezelés miatt van, más gyártó ezt nem alkalmazta. Korai Boxsterek 986 2.5, 2.7 és a 3.2 is elvileg rendben vannak az alacsonyabb teljesítmény miatt és azokon még a Lokasilhoz megfelelőbb dugattyú szoknya bevonatot használtak, később azon is olcsósítottak.
Eddig úgy volt, hogy az újabb direktbefecskendezéses motorok a biztosak, ami pl. a 997.2-ben van. De kezd előjönni egy új probléma ott is, hogy a henger a sok hőciklustól az egyik végén összezsugorodik és megszorul a dugattyú. Igaz ez elég kis számban fordul elő, de most jöttek olyan korba, hogy kezdenek eddig nem ismert hibák előjönni. Bore scoring nem annyira jellemző. Ettől annyira nem tartanék.
Ami érdekes, hogy a bore scoring Cayenne és Panamera modelleknél is előfordul és ezek nem boxer motorosak, de ezzel nem foglalkoztam annyit, hogy tudjak róla pontos dolgokat.
-
rbalint88
addikt
válasz
bulikavagyok #282498 üzenetére
Porsched volt mar? Lehet lassan ideje lenne
-
Hja, érthető ez is. Ez valószínűleg egy lassú folyamat, évek múlva lehet, h nálam is ez lesz a vége.
Én amúgy nem vagyok előítéletes, volt már francia és japán autóm is, szerettem azokat is, de valahogy a német autók állnak legközelebb a szívemhez. Szóval már eléggé kicsi az esélye, h mást vegyek.Szerk.: Jut eszembe! Volt egy igazi spanyol Seat-om is kb 25 éve, egy háromajtós Ibiza, 1.5-ös System Porsche motorral! SXI talán - de már nem emlékszem pontosan a típusára. Vagány kis autó volt, csak sajnos kirohadt alólam.
-
szabonagyur
félisten
válasz
macilaci78 #280506 üzenetére
Nagyon sok BT kihangosító az autókban semmit sem ér... szóval nem meglepő ha fülessel/fejessel megy valaki.
Lehet írtam már itt is főnök 40M körüli Porscheban kihangosítva zúg valami kezdetektől fogva, szerviz szerint jó ez így.
Na ő napi 2x1 órát próbál letolni így meetingeket ha úgy van..
Amíg nem a telefont fogja azért szinte mindegy, hogy most füles vagy fejhallgató van rajta.
-
válasz
szabonagyur #278602 üzenetére
Játszol a tűzzel!
6030D: Levillogja??
Na erről sem hallottam még. Mondjuk egy BMW-től nem meglepő.
Qru: Jaja, ezeket azért jórészt el lehet kerülni az ilyen alkalmazásokkal.
Peter.70: 80% BMW, 20% Porsche.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #278081 üzenetére
Nekem ellenkezőleg, gengszterváltó is tetszik. Porsche (bal gyújtáskapcsoló) és előválasztó kar fent (Merci) nagyon gyors indulást tudna, persze keyless óta tárgytalan, de analóg vagyok, modernebb traktorok irányváltója is kormányoszlopon van, stb... A változatosság gyönyörködtet
-
válasz
diegho #277987 üzenetére
ejj nagypn fasza ez a forma. ez a szín talán még jobban áll neki mint radiator szürkéje
én éppen ezzel [link] és ezzel [link] szemezek, de nem tudom mikor férne bele időben megnézni őket. meg holnap szeptember, háth alezs még rájuk valami extra akció
amúgy ez milyne érdekes már:
Reduced insurance costs through sustainable driving.
Would you like to reduce your monthly insurance premium by up to 20 % and do something for the environment at the same time? The driving style app from Porsche Versicherung makes this possible. Your driving behavior is recorded via GPS and translated into a point system. The more careful your driving behavior is, the higher the score. The higher the score, the lower your insurance costs. Sounds good? It is!
havi 20 eur-t lehet így spórolni a casco-n. -
brumi1024
veterán
Találtam egy jó helyi (kávé)pörkölőt, akinek az egyik boltja egy Porsche Studio is. És mi áll bent? Egy Taycan.
Ráadásul fekete, fekete belsővel.
De legalább a Cross Turismo.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
grizlisandor #277349 üzenetére
Kb. Wartburg vs. Porsche kategória.
-
kisza25
félisten
válasz
macilaci78 #277094 üzenetére
Nekem hyundai i30 van, de műszakilag ugyanaz.
A váltás segédet azt nem kell figyelni, hülyeséget ír, nem veszi figyelembe, hogy emelkedő van, meg ilyenek.Én nekem az 1,4-1,6 benzin volt/van és csak a kisebbik diesel volt, azt 2000 alá nem igen engedtem, abban is hosszú volt a valtó, pont ahogy írod, szerintem az volt abban is
A valtó elvesz az erőből, de jót tesz a fogyinak.Más: Jesoloban bakker rs6-ok, m3 bmw-k, Porsche-k, nissan gtr... hegyekben a sétálón
-
brumi1024
veterán
válasz
kisza25 #276626 üzenetére
Azaz, ami nemrég nyílt Balatonfőkajáron, látszik is az M7-ről. Ma volt az első nyílt nap, előtte volt egy Porsche 75 éves szülinap rajta, onnan van az egyetlen bejárós videó, ahol Fisichella oktatja épp. Érdekes élmény úgy menni rajta, hogy tudod, hogy mindenkinek ez az első alkalma, hogy a pályán van.
-
brumi1024
veterán
Feltöltöttem pár képet (telefonosak, jó lett volna fényképezőt vinni, de nem lettem volna boldog vele a csomagtartóban pattogva). Teljesen más élmény volt az előző két Euroring pályanaphoz képest (ott a két alkalmon összesen voltunk talán 10-en), ehhez képest itt rengetegen jöttek ki csak nézőnek is. Jó helyen van, tényleg gyorsabb, mint a Hungaroring, és van 1-2 szakasz, ahol rendesen észnél kell lenni, különben nem adja ki. A szervezés profi volt, végig lehetett követni a pályán mi a helyzet, időben indultak a sessionök, a regisztráció is pár perc volt csupán. Szerencsém volt a "tourist" kategóriával, utolsóként mentem fel a pályára, az első 2-3 körben meg tudtam előzni egy S5-öt és egy WRX STI-t, utána lehetett menni szabadon, és széles annyira a pálya, hogy ne zavarjuk egymást ha épp előztünk. Kollégám első jegyét a középső Sport kategóriába vette, nagy eltérés nem volt az autófelhozatalban, mindkettőben volt GT Porsche és WagonR+/Polo/kompakt SUV/dízel Volvo kombi is, de beszorult pár pályára kevésbe felszerelt, de nyomatékosabb autó közé, így nem igazán tudott kijutni a hosszú egyenesek miatt (E46 M3-mal ment custom difivel), lemaradni meg kevés volt az idő. Második jegyét már egy későbbi tourist kategóriába vette, az teljesen jó volt állítása szerint.
A szakadó eső kicsit nehezítette a pálya megismerését (sose voltam esőben pályanapon), de gumi + melegedés szempontjából "ingyen" volt, 40 fokot nem hagyták el a gumik, olaj kényelmes 110 fok környékén, fékek haraptak bármilyen melegedés nélkül. Ráadásul jelentős előny is volt a PS4S a semi slickekkel szemben.
-
brumi1024
veterán
válasz
BigBlackDog #275595 üzenetére
motorháztető teleszkóp Octaviában van, Golfban csak pálcika
Ez mondjuk kifejezetten meglepo.
#275597 szőröscica: ...beugrok a Porsche Pesthez...
Napi szaladgalosnak egy 718 pont idealis, nem?
Csomagtartoban literre meg tobb is, mint a Golf.
-
szőröscica
addikt
válasz
BigBlackDog #275593 üzenetére
Anélkül, hogy ültem volna bennük, nekem is az Octavia szimpatikusabb, de el tudom hinni, hogy a Golf belseje kellemesebb.
Lehet, hogy hétvégén futok egy kört, beugrok a Porsche Pesthez, hogy beüljek és megtapogassam őket.
-
brumi1024
veterán
Nem volt meg: Porsche bemutatta a 992-es generacio eddigi legkivanatosabb valtozatat, a 911 S/T-t. Gyakorlatilag egy GT3 RS kezivaltoval, az aero rendszerek nelkul, 9000-ig vidaman forgo szivomotorral, 1380kg-os menetkesz tomeggel. Sajnos csak 1963 db lesz belole.
Ugyanitt 911 Turbo vs Model X plaid, tovabbra is kozel feketemagia amit a Porsche produkal a launch controljaval, allo helyzetbol gyorsabb, mint a kozel 400 loerovel meg 600 Nm-rel erosebb villanyauto.
-
brumi1024
veterán
válasz
EQMontoya #273917 üzenetére
+1, en is ezt tapasztalom. A hetfon latott GT3 RS-sel is egy ilyen szituban talalkoztam: Szekesfehervarnal veda, kozepso/szelso sav tele, kozepso tempoja 120 korul sok autoval, kulsoben teherautok, belso ures. Elmegy a Porsche mellettem ~130-cal, konkretan nem lattam a rendszamat, mert 50-60 centire tole mogotte egy Duster, amogott egy Fabia, majd egy Kia. Nem is ertem, tenyleg ennyire nem szeretnenek tobbet biztositonal kotelezore szerzodni? Egy ilyen belecsuszas nagyon gyorsan kifejezetten nagy szamlat tud generalni.
-
válasz
MC Pite #273381 üzenetére
Nekem pár hete megindult a vezérhangya, 3 opciót látok magam előtt.
1. Megtartom a lassan 8 éves Golfomat. Törésmentes, magyar, 113 K km, kap alvázvédőt stb.; és "sose adom el".
2. Veszek egy tök ugyanilyen Golfot. Újonnan olcsóbb, mint amiért az 1-2 éveseket hirdetik, 8 éve is ezért vettem újat (bár akkor megint indulhat a túlféltés, hogy én húzom meg elsőként...) A hétvégén alaposan megnéztem BBD 8-as Golfját, annyira nem gáz. Összeszedem magam, és indulok is a Porsche Budába még ma.
3. Kicsit használt Tesla 3 long range (performance felesleges). Ratyi a belseje... Kívülről tetszik a fehér felnivel, a színe mindegy.
Ahova rendszeresen járok, ott tudom tölteni. Nyaraláskor, hosszabb utazáskor meg majd megoldom valahogy.Más opciót nem látok magam előtt. A 8 éves Golf kb. a felét éri a vatta újnak, úgy nem is olyan drága.
-
radi8tor
MODERÁTOR
PHEV Porsche is kigyulladt kedden az M0-n
Így oltották el a méregdrága lángoló sportautót a tűzoltók! 👨🚒 🧯
A 750 fokos akkumulátort 20 fokosra hűtötték vissza pár perc alatt. 🧊
Kigyulladt egy hibrid hajtású kocsi 🚗kedden délután az M0-ás autóút 43-as kilométerénél, Üllő közelében. Mire a tűzoltók 🧑🚒 a helyszínre érkeztek az autó már teljes egészében égett, az elektromos akkumulátorainak hőfoka folyamatosan emelkedett. 🌡️ A tüzet a monori és a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el. 👉 Az oltást nehezítette, hogy az akkumulátor hőfoka – az oltás ellenére – folyamatosan emelkedett, már a 750 Celsius fokot is elérte. Mivel a kocsi nagy értékű volt, ezért az igazgatóság tűzvizsgálati eljárás során vizsgálja 🧐a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Porsche orgia #ytalert
A Porsche élménynap egy furcsa program, hiszen a gyártó legjobb, legérdekesebb sportautóit vezetjük, országúton, konvojban. Többnyire ez arra elég, hogy az ember megértse, mennyivel több van ezekben az autókban, de a legutóbbi alkalmon mégis tudtunk egy jót autózni.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #268374 üzenetére
Azt ki is felejtettem, hogy 1,534 euro volt a 95-ös,
Szóval kb annyi, mint otthon.
Az alagút díj már 10,50€ régebben 8 volt.
Az autók kb 0-5 évesek, a fiatalok és vendég munkások járnak régebbi autókkal.
Tele minden rs audikkal, M -es BMW-vel, x6M-ből minimum 5-öt láttam, RS audiból meg 10 +, de Porsche-t is 5-6 db-ot, formentorokkal os talalkoztam, elektromos autót is láttam szép számmal. Csak ma id buzz 2db-ot, id3 és annak cupra megfelelőjét talán cupra burn, hyundai ionic 5 ből 3-4 darabot.
és ma csak 120km-t mentünk.
Valami motoros találkozó lehetett a környéken, mert minimum 100 motorost láttunk, nem régi roncsokkal.
Az élelmiszerárak itt is az egekben.
A húsok sokkal drágábbak, üdítők is, sörök is. -
szőröscica
addikt
Erdekes volt latni a mai speedzone Porsche tesztben a gyari szerelesu Nexen gumikat.
-
válasz
barnam_ #266905 üzenetére
eddig amiket néztem az a porsche saját biztosítása volt amit adnak az autókhoz lízing esetén, most kalkulálgatva kijön ez azért olcsóbbra is, akár 1700-1800 eur/év-re teilcasco esetén, vollkaskoval pedig 2200-2400 körül vannak a legolcsóbb ajánlatok (egy random 2 éves golfra).
-
-v-
addikt
1974 Porsche 911 "RSR Tribute" Review
Hát ezt még vezetni kellett -
radi8tor
MODERÁTOR
Balatonfőkajáron megnyitotta kapuit az új versenypálya
Tarthatnánk itt az autós talit"A pályát elsőként a Porsche veszi használatba, a Porsche on Track egy kéthetes program lesz a márka 75. évfordulója alkalmából. A következő, egynapos esemény június 10-én a Festival of Dreams lesz."
-
brumi1024
veterán
válasz
pit stop #261792 üzenetére
Mondjuk amit valamelyik egesterben elmondtak az ev autoja dijrol...
Ketten kerdezgettek Gajdan Mikit, hogy miert az lett valasztva ami, mert az utobbi par evre visszamenoleg a masodik/harmadik helyezettek sokkal erdekesebbek/eloremutatobbak, sot talan meg jobban is fogynak, mint az elso helyezettek. Sok jo indok nem jott, volt amire Miki sem emlekezett.
Szerintem manapsag tul sok jelentosege nincs annak a dijnak, jobb tesztek jonnek nehany Youtube csatornarol.
Pl.:
2014
Peugeot 308
BMW i3
Tesla Model SNem hiszem, hogy miert piacformalobb az i3 es a Model S, mint a sokadik generacios 308.
2017
Peugeot 3008
Alfa Romeo Giulia
Mercedes E-ClassMiert nem a Giulia nyert?
2019
Jaguar I-Pace
Alpine A110
Kia CeedI-Pace-szel eleg sok problema volt (egyik legzavarobb, hogy random abbahagyta a DC toltest), nem is fogyott igazan.
2020
Peugeot 208
Tesla Model 3
Porsche TaycanSiman a Model 3-nak kellett volna vinnie kerdes nelkul.
-
Hachiko95
aktív tag
Főként olyanokra gondolok, hogy több hangszigetelés, egyes új sportautókon már rezonancia, frekvencia izolátorok is vannak, pl. az új M240i difijén. Az autónak nincs valós (szép) hangja, hanem a hangszórók játszák a motorhangot, ez szintén igaz pl. a legutóbbi kettő M3-M4 és a többi új M-es BMW modellekre is. Azt hiszem a Porsche még igazi motorhangot csöveken keresztül vezeti be az utastérbe. Módokkal állítod az autó karakterét, de alap karaktere kevésbé van. A drive-by-wire rendszerek (gázpedál, fék és kormányzás) elvették az érzetet, sok esetben az azonnali reakció időt és finom szabályozhatóságot is. Kormánynál már az EPS is eléggé kiszűrte a visszajelzéseket. Plusz a sok elektronika, amit többé-kevésbé lehet érezni.
Talán úgy a legkönnyebb az egészet megfogalmazni, hogy még egy Ferrari is minden nap használható, mondhatni "mindennapi" autó lett mostanra, ami kényelmes, elég kifinomult, hogy azzal menjél a boltba kifliért probléma nélkül.
Nyilván egy normál autóhoz képest most is különleges, de ha egy régit mellé raksz, akkor kiderül, hogy mi minden veszett el főként érzetre. Az újak gyorsabbak, erősebbek, jobban kanyarodnak, jobban fékeznek, kényelmesebbek, csendesebbek belül, papíron gyakorlatilag mindenben jobbak. Mishának van is egy videója erről, hogy annyira jó futóműje van és annyira jó összhangban van a legújabb 992 GT3, hogy már szinte unalmas és a Nordschleife sem kihívás annak az autónak: [link]
Itt meg egy módosított E36 M3, ami lassabb, de mégis szórakoztatóbb, nagyobb kihívás: [link]Én úgy szoktam mondani, hogy az újak jobb autók lettek közlekedni, a régiek pedig jobbak autózni. Főleg közúton normál tempónál a közvetlenség, nyersesség és lejjebb lévő limit miatt.
Szerintem ez még videón is átjön, hogy ezekből sugárzik a mechanikus karakter: [link]
Autózni ezek, európán keresztül utazni és kifliért menni az új 812-es. -
Snoop-y
veterán
válasz
BigBlackDog #260276 üzenetére
Rohogni fogsz de a szomszedom Porsche-jan (GTS) is az van (gyarilag is azzal szereltek )
-
válasz
BigBlackDog #259988 üzenetére
Diszkont kincstárjegy!
Mivel a Golf szent állat 😇, így csak valami kevéssé praktikus fér meg mellette, ami kizárja a GR86-ot vagy 370Z-t.
Azt mondom, hiba úgy venni például egy Porschet, hogy az ár egy szép része nem szerepel a számlán! De persze megvannak előnyei is, főleg ha tudod bizonyítani.
-
-v-
addikt
válasz
Hachiko95 #259740 üzenetére
Néztem én is a Nissan 350/370Z, BMW Z3, Z4 (E85, E89), Porsche Boxster, Cayman (986, 987), Mazda MX-5, Subaru BRZ/GT86 vonalat. Illetve BMW E36 328i, M3 és E46 M3 volt még képben.
Na jó de ezeknek lehet tolni a full send-et, ez az oldtimer alfa nem inkább krúzolós már
Értem a madzagos gázt de valahogy erről nem tudom elképzeni ugyanolyan önfeledten lehet fullba tolni a kretént ezzel is .. de szép amúgy
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
focvis #259710 üzenetére
Néztem én is a Nissan 350/370Z, BMW Z3, Z4 (E85, E89), Porsche Boxster, Cayman (986, 987), Mazda MX-5, Subaru BRZ/GT86 vonalat. Illetve BMW E36 328i, M3 és E46 M3 volt még képben.
A gázreakció nekem 1. számú priorítás volt, az elektromos gázpedálokon sajnos érzem a szabályzást. Legtöbbnél vagy késleltetés van, vagy túl aggresszív a mappolás. Lenyomásra késleltetve nyitja a pillangót pár tized másodperccel (akár 0.5-1mp is lehet), de utána túl hirtelen a pedál álláshoz képest. Illetve ha a nyitás jó is, de az emelésnél túl sokat simít, és nem lassul úgy az autó egyből motorféken. A mappolást még talán meg is lehetne írni, de a késleltetés ahogy én tudom kiírhatatlan, csak egy külön motorvezérlővel lehet megoldani, amit versenyautókba szoktak rakni.
A legtöbb autóra ha rákeresel(amiben elektromos a gázpedál), az autó nevére és hozzáírod, hogy throttle delay, vagy throttle response lesz ilyen thread a saját fórumjában.
Ferrariknál és Lamborghiniknél is jelen lévő probléma. Utánanéztem olyanoknak is, hogy idővel maga a pillangó kis motorja is lassul, illetve ha több hengersor van és egymáshoz képest lassulnak a pillangók, akkor az ecu nyilván a lassabbhoz fog szabályozni. [link]
Nagyon sok autóban hirtelen le tudod nyomni úgy a gázpedált és felengedni, hogy semmi nem fog történni a késleltetés miatt. A gázfröccs visszaváltásnál így nem valami könnyű és nem is szórakoztató, nincs jutalom.
Pl.: Ugyan a 360-as ferrari az első elektromos gázpedálos ferrari, de mégis jobb mint a 458, valahogy tovább butultak. [link]
A 458 gázpedáljára nagyon sokat panaszkodnak a fórumokon, V8-as középmotors ferrariknál a 348 és a F355 2.7 motorvezérlővel a top gázreakció a bowdenes közül is.Illetve sok fórumon összetévesztik a gázreakciónál a reagálásig eltelt időt a reagálás mértékével. Nekem a reagálásig eltelt idő a legfontosabb a jó szabályozhatóság érdekében.
Legtöbb esetben előkerül a sprintbooster, amitől jobb lesz valamennyivel, de valójában nem oldaja meg a problémát és sosem lesz olyan mint egy bowdenes gázpedál.Ezért sok kiesett.
350Z/370Z elég nehéz, motor rendben van, elektromos gázpedál.
Z4 E89 szintén nehéz, GT-s stílus, N52-vel nem rossz, elektromos gázpedál.
E85-ös Z4 már sportosabb, könnyebb, az nem rossz egy M54-es vagy N52-es motorral, elektromos gázpedál.
Porschék IMS csapágy problémásak és hengerfal karcolósak, viszont a 986 Boxster a kicsi 2.5-os motorral még bowdenes gázpedálos, és direkt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy annak van a legjobban szabályozható gázpedálja, különben ugye 987.2 2.9-es motor a biztos, de ott meg azt vettem észre, hogy nincs olyan jó hangja, karaktere mint a 987 2.7-nek.
MX-5 NB bowdenes gázpedálos, jó reakció, könnyű, NC már elektromos gázpedálos.
Subaru BRZ, Toyota GT86-nál minden jó kivéve a "flatspot" középfordulatszám tartományban és a gázpedál , az új GR86-nál flatspot nem jelentős, de elektromos gázpedál probléma megvan [link] .
E46 M3 már szintén elektromos gázpedál és GT-sebb stílus hosszú váltóval.
Próbáltam E36 328i-t és M3-at, az M3 mintha más világ lenne, abban durva a motor. Az utolsó hengerenkénti pillagós bowdenes M3, nyersebb is az E46-nál.
E36 M3 3.0 euro 1-s, a 3.2-es már euro 2., én a 3.0-ás verziót próbáltam.
Ez a E36 M3 lenne amit még szívesen megvennék valamikor.A legújabb autóknál már bejön a drive by wire fék és kormányzás is, az összes elektronikával együtt. A legújabb M3-asban már ilyen a fék, gondolkodás nélkül egy E30-at vagy E36-ot választanék autózni, közlekedni jó az új is.
Én ezekre jutottam a fenti autókkal, hátha segít, vagy tovább bonyolítja a dolgot.----------------------------------------------
Többieknek mind köszönöm! -
aero.
veterán
válasz
focvis #259660 üzenetére
Több Porsche hirdetés után én is rájöttem, hogy egy szimpla rutin szerviz sem piskóta vele. Oké, örömautónál ezzel számolni szinte kötelező, de jobb a szájíz, ha nem az autó árának a felét kell otthagyni egy-egy nagyobb szerviz alkalmával. Személyes konklúzió, arany középút: 370Z kabrió
-
sagesz93
addikt
Aventador SVT, hát, ilyenek mászkálnak nálunk manapság
+ Porsche találkozó Győrben, kívánatos gépek. [kép]
Swace fogyasztás lement 4.2-re -
troll81
addikt
sziasztok Jaguar XK 8 4,2L höz keresek robbantott ábrát első fék,vagy tengelyről
Porsche 996 első fékrőlmerre indujak?
-
Régebben volt egy oldal ahol user fotók-képek voltak fent rendszámokhoz kapcsolódóan. Magyarul én lefényképeztem 1 autót az utcán és fel tudtam tölteni, hogy ez a rendszám pl. egy Porsche 911.
Melyik oldal volt az? Él még? Sehogy sem találom.
szerk: Megvan.: https://platesmania.com/hu/search
-
daneel_hu
addikt
válasz
macilaci78 #258040 üzenetére
"Komolyan, egy 40-50 milliós újbudai panelben lakó miért egy 2020-as Porsche Panamerát vesz a csillaggarázsba ahelyett, hogy ezt a kb 90-100 mFt-os büdzsét leváltsa egy ugyanúgy 2-3 szobás lakásra, plusz garázsra és egy 30 mFt-os kocsira?í"
Mert könnyen lehet, hogy a panel csak 2. vagy 3. lakás - szeretővel megspékelve.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lazac_ #258035 üzenetére
2 év alatt 0,7 évet öregedett a hazai állomány. Ezek szerint sok, az átlagnál öregebb autót tartanak életben.
Valamelyik reggel láttam a szomszédot az udvaron álló, kb 6 mFt értékű BMW-ről a jeget kaparni. A kb 600k értékű öreg autónk meg az 5,5 mFt értékű garázsban áll.
De sok lakótelepen látni (paneleknél is), hogy az utcán álló autók értéke összemérhető, vagy akár túlhaladja a helyi lakásárakat. Komolyan, egy 40-50 milliós újbudai panelben lakó miért egy 2020-as Porsche Panamerát vesz a csillaggarázsba ahelyett, hogy ezt a kb 90-100 mFt-os büdzsét leváltsa egy ugyanúgy 2-3 szobás lakásra, plusz garázsra és egy 30 mFt-os kocsira? -
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #256482 üzenetére
M BMW-knél is jár az emelt végsebességes csomaggal (én is az egyik ilyenen voltam), Porsche is csinál tréningeket.
rbalint: Teljesen egyetértek. Csak míg a belsőégésűeknél az áron kívül egyéb hátrányokkal is járt ez a teljesítmény (magas fogyasztás, hangos, kicsi, kényelmetlen, stb), addig itt ez kb egy felszereltségi szint egy 7 személyes családi villany SUV-nél.[vilike]: Beteg.
daneel_hu: Spórolás/gyártó fiatalsága.
-
troll81
addikt
Van e itt valaki aki Porsche szaki?vagy vágja a márka autóit?
-
Integrale
veterán
válasz
Puma K #255967 üzenetére
Tudod mennyi ilyen van?
Diablo - Nissan 300ZX
Murcielago - Mondeo indexek
XJ220 - Citroen CX tükrök, Rover 200 hátsólàmpák
Nooble M400 - Mondeo késôbb Hyundai Sonata
Mazda 323 - Aston Martin DB7
MG XPower - Punto 2
Morgan Aero - Lancia Thesis
Lotus Esprit - Corolla coupe, elôtte Fiat X1/9
Pagani Zonda óracsoport Lancia Y, klímapanel Rover 45
TVR Griffith - Vectra A
Invicta S1 - Passat B5.5 fektetve!!
McLaren F1 - busz hátsólámpák
Pagani, Diablo, Saleen - legalapabb Hella (4169) làmpák hàtra, traktorokon is ilyenek vannak.
Irisbus EuroRider - E46
Porsche 911 (996) - Lancia Lybra navis fej
Lamborghini Miura - Fiat 850 később Alfa Romeo 2000
Maserati Merak - Alfa Romeo 2000 Berlina
Stbstb -
Snoop-y
veterán
válasz
pècsimunkás #255292 üzenetére
Mert nem jott veled szemben minden lampanal egy. Jo latni a ritka autokat. En is mindig koszontem/nekem is koszontek mikor bubival jartam. A Jeep-el is ramkoszontek mar (kb 2-3 hetente jon max szembe egy benzines peldany)
Porsche Macanbol meg tobbet latok kb mint barmilyen autobol itt ez az uj Astra
-
Puma K
nagyúr
válasz
brumi1024 #251477 üzenetére
Most majdnem megkérdeztem, hogy miért nem tolatva álltál be, hogy kiálláskor jobban láss két oldalra, hogy nehogy a 82 éves Klaus bácsi beléd csússzon az előző héten a szalonból kihozott full extrás Porsche Cayenne-el mert nem látjátok egymást.
Vagy Franziska a hóangyal elkészítése után hirtelen felpattanva és megindulva mint a golyó egy tetszőleges irányba véletlenül pont benézzen Bömös alá, hogy milyen szépen burkolták alulról is.
De aztán rájöttem... csomagok a csomagtartóban
-
macilaci78
nagyúr
válasz
chungee #250435 üzenetére
62 literes tank, legyen mondjuk csak 50 liter tankolásonként (tartalék) és 5,5 l/100km átlagfogyi.
50 liter helyi kúton 700 Ft/literrel számolva 35.000 Ft, 909 km hasznos hatótáv, 38,5 Ft/km
50 liter külföldi kúton 635 Ft/literrel 31.750 Ft, de a hasznos táv 50 km-rel kevesebb: 859 km, 37 Ft/km.
Tehát km-enként nyersz 1,5 Ft-ot és rámegy kb 1 órád.Én Arad mellett laktam a magyar oldalon, nem idegen tőlem sem a beninturizmus. Akkoriban 10%-nál jóval nagyobb volt az árkülönbség, megérte kijárni, illetve a háztól csak 8-10 km-re volt az első külföldi kút. Apám félt a román üzemanyag minőségétől, de megnyugodott, hogy ott is vannak szép számmal nyugati autók: BMW, Mercedes, Audi, Porsche, stb.
-
válasz
dnelb #250267 üzenetére
Ha 60 helyett csak 50 éves koráig él, mert megdöglik szívrohamban, attól nekem sokkal jobb lesz.
A másik kedvencem az oldalról bevágni akarók, nem kényszerűségből hanem hogy kielőzzék a sort. Múltkor egy diplomata rendszámos Porsche vagy 30 méteren keresztül erőszakoskodott velem, tartottam az 5 centit az előttem lévő autó mögöttJa a multkor volt az a cikk hogy valaki követési távolság miatt felkapcsolt hátul egy reflektort. Olyat én is szeretnék, utálom ha a seggembe jön valaki.
-
grizlisandor
veterán
válasz
pècsimunkás #248139 üzenetére
Sajnos pont annyira figyelnek oda, mint a nem olyan régi Porsche Buda Hazugságok (márkaszervizes élmény) storyban.
-
szőröscica
addikt
-
válasz
kisza25 #245587 üzenetére
PORSCHE BOXSTER Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 12. 25.
BE
PORSCHE CAYMAN Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 12. 25.
BE
FIAT 124 2015 – Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 12. 23.
BE
BMW Z SOROZAT Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 12. 06.
BE
ABARTH Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 09. 20.
BE
MERCEDES-AMG C-OSZTÁLY Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 09. 19.
BE
CHEVROLET CORVETTE 2004 – Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 09. 10.
BE
TOYOTA MR 2 Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 08. 29.
BE
MAZDA MX-5 2015 – Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 07. 13.
BE
MERCEDES-BENZ C 43 AMG Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2021. 02. 17.
BE
Twingo RS
2021. 02. 07.
BE
HYUNDAI I30 N
2020. 12. 27.
BE
AUDI S3 2013 – Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2020. 12. 09.
BE
Golf GTD
2020. 12. 09.
BE
Leon Cupra
2020. 12. 06.
BE
SKODA OCTAVIA RS 2013 – Benzin Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes 1 900 cm³ –
2020. 08. 16.
BE
Clio RS
2020. 08. 02.
BE
Golf R
2020. 02. 01.
BE
Alfa 33
2020. 01. 25.
BE
GTI
2019. 07. 06.
BE
OPEL ASTRA F GSi Normál, Kitűnő, Megkímélt, Újszerű, Sérülésmentes
2017. 12. 30.
BE -
brumi1024
veterán
brutto 1 ora alatt kicsereltuk ugy, hogy akkor lattunk boxermotort eletunkben elosszor kozelrol.
Ez a Bubunal oke, de ha egy Porsche tulaj mondja el ugyanezt az eladando auto szemlejekor, akkor kell menekulni.
#244790 kisza25: Euro 6d/7 sem kedvez az olcsóbb kisautóknak, pl ott volt a Fiat 500 mint aranyos élhető kisautó (mondjuk az 1.2 szívó 4 hengeressel) 4 alatt újonnan, az új generáció viszont tisztán elektromos 3x áron.
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #244482 üzenetére
De, lehet. Sot, gariban nem is feltetlen cserelik, most ennel szivunk ket autoval is. Az egyikben meg nem csereltek semmit, abban kompletten kell mindent, a masikban csereltek gariban kuplungot, de kettostomegut nem, most az ment tonkre, de kell hozza cserelni a kuplungot is
Ezen szivasok mellett egyre inkabb ugy gonolom, hogy inkabb tankolom a pluszt egy normalis konstrukcioba*, mint hogy szervizre fizessem ki egyben.
* Szomszédnak ugye M4 van, atlag 20 liter, de abba nem sajnalnam en sem. Meg egy Porscheba sem. De a Hyundaiba neha meg a 8-at is sajnalom, mert cserebe csak eljutsz A-bol B-be, de semmi pluszt nem ad, erre meg jo a villany is, az legalabb nem rangat, nem regeneral, nem kell melegiteni, stb. Asszony eGolfja utan mindig szomoru vagyok kicsit, mikor visszaulok az i30-ba -
Én 2019-ben voltam ott, nagyon jó élmény volt. Mármint nekem, barátnőmnek kicsit unalmas volt órákon keresztül autókat nézni
Sajnos a Porsche múzeumra nem jutott idő, pedig azt is nagyon szívesen megnézném.
Lehetséges hogy munka miatt a jövőben mennem kell majd Stuttgartba, ha idő lesz rá akkor legalább autókat is tudnék nézni.(#243487) Snoop-y: hú az F200 szerintem a mai napig az egyik legszebb tanulmány autójuk.
A fekete W140-es is nagyon adja -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Snoop-y #242485 üzenetére
Jó is az, tesómnak BS van
Viszont nálatok egy rendszám kiszolgálhat egy életen át, viheted magaddal a következő kocsira, ha eladtad. Nem kell parkolási engedélyeket újra csinálni, sok előnye van.Ja és jelenleg két autóhoz használja. Amíg a Porsche pihen a garázsban addig ráteszi a másikra és azzal jár, arra fizet teljes árú biztosítást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest