Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Diktálni lehet rá, tölteni soha nem kell
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
melegítem a fikázógépet

egyébként de, kíváncsi lennék, hogy meg lehet-e oldani rendesen a videónézést, időnként olyan érzésem van egyes tecső videóknál, mintha valaki visszarángatná a filmet.(ethernet kártya) "Mondjuk at tudod nevezni ha gondolod.....": persze, csak az olyan király, hogy csinálsz távolról egy dist-upgrade-t, és ez a hulladék átnevezi az ethernet kártyákat, és akkor nincs többet net. veheted elő a kocsikulcsot. majdnem így jártam, szerencsére a távmenedzsment működött.
-
tvamos
nagyúr
Eredetileg az vot az elkepzeles, hogy OMV lesz, aztan azt gondoltam, hogy routernek is jo lesz a gep. Aztan olvastam, OMV-t lehet Debian ala telepiteni, es akkor menne az, hogy 4G modemmel jon az internet, es akkor a kis gep intezne mindent.
Aztan most mar ez a szenario egyre bonyibbnak latszik, az en tudasomhoz, meg idomhoz kepest... szoval maradt, hogy file szerver lesz, es radugom a routerre. -
d3zs0
tag
Szóval te azért nem ajánlod az openSUSE-t, mert nem minimalista a telepítője, az igen, gratulálok. És ha valakinek nem arra van szüksége?! Pont ilyen a linux felhasználók többsége! Ha jól emlékszem még bambano is értetlenkedett az arch telepítőjén pár hónapja...
A zipper-el mi a baj? És milyen bug-ra gondolsz? Mert megint 0 infó nélkül ideokádsz mindent...Void: és ha vkinek nem nvidia van? pl nekem...
Kernelt sem értem, igaz csak pár hétig használtam voidot, de nekem nem volt vele baj, pedig ez alatt az idő alatt is jött frissebb kernel... -
Smiley
addikt
Nalam fut egy rakas distcc, vannak vele neha szarsagok, bizonyos csomagok neha elszallnak vele. Ilyenkor distcc lekapcs leforditom azt az egyet, aztan visszakapcs. Amugy en a binhost-on forditom a csomagok 80%-at, a kernelnek csinaltam sajat csomagot. Igy kvazi "debian"-os gentoo gepeim vannak mindenhol. A binhost-os gep, pedig minden heten vasarnap ejjel kesziti az uj bin csomagokat automatikusan.
-
-
-
ha azt nézzük, hogy ténylegesen mit dolgozom, akkor már nagyon régen isp-knél vagyok rendszergazda/programozó mindenes.
ha azt nézzük, hogy milyen vállalkozási formában, akkor másfél éve lettem vállalkozó, mert így jobb.
tehát érdemi dologról nem maradtál le, hogy mostanában a számla fejlécében más van, mint régen, az meg nem fontos.
-
Smiley
addikt
Ha mar router. Az egyik helyen amit uzemeltetek kezd kifingani az ilyen fel consumer pc-bol epitett router/tuzfal, mondtam, hogy jo ide a hasznalt vas is csak rackbe szerelheto legyen es legalabb 4 gigabites lab kell, meg ha nemgond akkor minimun 8gb memoria.
Ma szoltak hogy megrendeltek, egybol kettot, hogy legyen tartalkban felkeszitve a masik, mert nem szeretnenek a jovoben komolyabb kiesest.
Gen7-es HP 2db X5675 72GB ECC meg 4x146GB 10k SAS disk.
Szerintem kicsit agyuval verebre, de legyen. -
nekem konkrétan ez jött meg tegnap, ez a legkisebb a tilera-s routereikből. ebből van jelenleg 72 magos verzió is, egy gurigáért.
a mikrotiket úgy frissíted, hogy felmásolod az új szoftver verziót (ami tizenpár csomagból áll) scp-vel a /-be, majd reboot. rebootkor megnézi, hogy van-e ott új cucc, és ha igen, szépen sorban felrakja egyesével. ez az átlagos routereken simán eltart egy percig, néha több.
na ez a tilera nem szöszölt vele semmit. még az is lehet, hogy felrakta az alaprendszert egy threadben, utána ráhajította a többit annyi threadben, amennyi magja van, oszt jónapot. én nem érzékeltem, hogy lassabban bootolt volna, pedig látszik, hogy frissült.
egy gond van vele, ebben a formában ahhoz már zajos, hogy aludjon mellette az ember. az asztali verziója viszont passzív hűtésű.
mondjuk vannak ilyen vicces dolgok, hogy ez a router "fejlesztett" verzió, ami azt jelenti, hogy az elődjéhez képest kihagyták belőle a switch chipet. mert szerintük a procival izomból switchelni gyorsabb

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
nem hanyagoltam el, hogy a rokonságot időben kezdjem nevelni

így ez eredményes lett.a hardvervásárlókat azzal szereltem le, hogy egyrészt messze laknak, másrészt én a melóban minőségi szerver cuccokat használok csak, azt ismerem. szóval szívesen segítek nekik hardvert venni, de az annyiba fog kerülni. nem is kerestek soha többet

az oprendszer választást meg úgy oldottam meg náluk, hogy ha azt akarják, hogy segítsek, debiant raknak a gépükre, ha mást, akkor mástól fognak kérdezni.
mondjuk mikor anyám itt volt nálunk két hetet, akkor az elején kicsit vakarta a fejét a linuxos környezetben, de hamar megszokta
se tévé, se windows 
-
Rimuru
veterán
Igy is van vele eleg baj, zart nvidia driver fel se ment.

Elso nagyobb gondja az volt hogy USB-rol megy, szetszedtem a gepet, beraktam a masik helyere, szerinted ez utan jo? persze hogy nem, kiderul hogy az is baj hogy SSD-re raktam.

Tovabb nem foglalkoztam vele, ennyi se jott volna ossze ha nem lett volna segitsegem.
-
az x11ssz-tln4f is kifejezetten jó gépezet, csak a hordozhatósága nem jött össze.
ez a e300-8d másik ebben királyabb lenne, mégha proci erőben nincs is a csúcson.
az e200-8d még egy számmal kisebb, és az is tud érdekes dolgokat, pl. 2x10G rj45 + 2x1G van alaplapon, távmenedzsmenttel, 6c12t xeonnal... facebook speckós gép.
supermicronak van olyan doboza is, ami kinézetre mintha kiköpött hp microserver lenne, csak rakhatsz bele rendes xeont... az is elég tápos cucc

-
nem tudom, melyik gépről írhattam, amit múltkor faragtam, abban nem három interfész volt, hanem eredetileg 14-et terveztem, csak nem fért bele. de a hordozhatósága nem vált be, úgyhogy marad szervernek, és jó eséllyel kerítek helyette egy e300-8d-t hordozható izomrouternek. inkább nagyokos az, xeon procival meg 64 giga rammal, nem kisokos
mondhatnám, hogy a desktopomat csúnyán lealázza mindenben, de inkább csak annyit mondok, hogy látható 6 generáció alatt a fejlődés 
ezt ma hozta a posta, egy alix apu 2c4-es alaplap van benne. ilyen. ennek a cuccnak az elődeit már korábban is használtam minőségellenőrzési célra, csak azokban 100 megás ethernet volt, ami ma már szűk. (szerk: azért választottam ezt a videót, mert ezen jól látszik a mérete).
(többek között) arra jó, hogyha panaszkodik az ügyfél, hogy nem megy nála a net, akkor kivisznek hozzá egy ilyet, bekötik a modeme meg a routere közé, és akkor pontosan kiderül minden.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
törölt tag
Regen komolyabban hifiztem (heed, naim, sugden, proac, royd, epos es14, stb.). Ezen a szinten szoba sem johetett az mp3. Egy John Digweed CD-nel megfelelne az mp3, de egy Harmonia Mundi lemeznel mar kevesbe. Egyebkent ma mar a flac sem elegit ki mindenkit, mig mi itt az mp3 vs flac-rol diskuralunk. Ott vannak nagyfelbontasu (hi-res) lossless anyagok tobb ezres bitrate-el, illetve a DSD, aminek a hangja jelenleg a legkozelebb van az LP-hez, orasi file mereteivel.
-
-
Apollyon
Korrektor
A placebo hatás itt különösen nyomatékos
Igazából vakteszt kéne, azzal meggyőződhetnél róla hogy nem hallod ki a különbséget, még akkor sem, ha direkt odafigyelsz rá. A zenehallgatás pedig nem arról szól (nem arról kellene) hogy a hibákat keresed benne 
Egyébként nekem is nagyon sok FLAC zeném van, a CD-imet mindent abba grabbeltem le. Konkrétan amúgy én is nagyrészt FLAC-et hallgatok, de csak azért mert régi az mp3 lejátszóm (sandisk clip+), és a FLAC mivel kevésbé van tömörítve, jobban bírja vele az aksi, de már így is majdnem minden nap töltenem kell szegényt.
-
-
Apollyon
Korrektor
A 320-as mp3 több mint a túlnyomó többségnek elégnek kellene legyen. A lossless anyaghoz egyrészt meg kell lennie a megfelelő műszaki felszereltségnek, másrészt egy brutál jó hallás (abszolút hallás) sem árt.
De ha már itt tartunk, akár a FLAC és a WAV között is van eltérés, mivel maga a FLAC (hallható hanggá való) kitömörítése is okozhat a hangkeltő eszközökben hallható különbséget![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rimuru
veterán
Arra nem gondoltal hogy mas oldalon bongesztek? ahol van X adat ott te is es o is X adatok fog betolteni.

Gecko se jobb memoria kezelesben, meg a GB is szarul mukodik egy ido utan es ha 1 tab meghal akkor megy vele minden mas is.BoB: pedig ha eleg memoriat felzabaltatsz vele kepes kiloni minden tabot.

tok jo a 8gb ram.Swap: 11G 2,3G 9,7G -
-
-
spammer
veterán
Ki kell költözni a vadonba (ott esetleg műholddal tudnak lesni, mert hálózat nincs
):
This Man's Forest Den Home Only Cost $12 to Build!Amúgy tök jó kis yt csatorna, fasza kis miniházakat meg konténerházakat építgetnek az emberek.

-
Apollyon
Korrektor
Mert a perc és sms díjak még mindig az egekben vannak. Szóval voip + txt megy helyettük.
(#9060) BoB:
"nem csak az okostelefonok érintettek."Ez így van, a nagy hárombetűs keresők a privát faxbúk üzenetek mellett az sms-ek között is tudnak keresni – és találnak is. De nyilván ennek tudatában használjuk azt is, a régmúlt "ez nem telefontéma" szöveg sem véletlen

-
Akkor nekem ebből is mezei van vagy éppeg egzotikus....mondjuk csájnából jött. Ext4 volt már rajta, de semmi, mondjuk a TV és mbox nem annyira érzékeny, el bírja viselni az MS dolgokat is.

Az fura, hogy androidos a ketyere, bár a telóm is tán ext2-t használ, ha jól emlékszem, vagy ext3-at?

-
Apollyon
Korrektor
Az volt még amitől a hajamat téptem, hogy alapból valamiért nem mentek az
arpmeg arouteés azifconfigparancsok. Mert ezek meg a net-tools csomagban vannak
---
Telegramot használtam, nagyon funkciógazdag az alap kliens. Viszont nem értek vele egyet, hogy nem alapból encrypted a beszélgetés hanem külön ki kell választani. Ezt és ezért cseréltem le Signal-ra. -
-
spammer
veterán
A sticky azt jelenti, hogy leragasztja (fixálja) azt az ablakot és viszi magával minden asztalra, amikor váltasz. Ahol leveszed róla a sticky flaget, ott hagyja majd. Awesome-ban mintha kicsit másképp működött volna ez, de már nem emlékszem pontosan. Egyiknél sem használtam túl gyakran a stickyt.
(#8989) colomb2
Nálam órák óta megy236.8 MiB + 24.2 MiB = 261.0 MiB spotify (5)szerintem bugos az a verzió vagy én nem tudom. Vagy a disk cache van letiltva nálad?

Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardcore café
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Arch-on már nem szív eleget.....