Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hasznal itt valaki Linux-on iPhone SE / 6s / 7 tipusu keszulekek valamelyiket? Mit nem lehet megcsinalni vele ezen a platformon?
-
törölt tag
-
törölt tag
Hetvegen egy system upgrade soran
ca-certificates-utilsproblemam volt. Megsporoltam volna egy kis idot, ha ezt nem most olvasom.
-
törölt tag
Eddig voltam root, ugyanis
makepkgnem fut root. Ahogy te is irtad. Ha az--asrootparameter mukodik, nem tudom mikor szanom ra magam, hogy ugy hasznaljam a rendszert, ahogy kell. Barbar modszert (kezzel torlest) nem mertem eszkozolni az /usr/local/bin-ban talalhato cmus es cmus-remote-ra. Egyebkent nem csak a cmus-git, de a cmus a default tarolobol telepitve sem fut sudo nelkul. -
törölt tag
Szeretnek egy kis segitseget kerni Arch/AUR dolgok kapcsan. Mivel a kerdeseimben erintett a felhasznalokezelesek teamakor, nem tudom elhallgatni, de lustasagbol eddig mindig root voltam. Tobb dolgot kezdett erinteni, hogy ennek milyen hatranyai vannak.
1. AUR-bol telepitettem a
newsbeuter-git,ranger-gitescmus-gitcsomagokat. Utobbi most csak sudo-val hajlando elindulni. Nelkule:cmus: bind: Permission denied
Nyilvan ez hulyeseg, probaltam is megoldast talalni, de csak ezt talaltam, amit nem ertettem. Arra sem jottem ra, hogy pontosan milyen jogokat kellene (chmod/chown?) modositani es hol. A dolgok megerteset tovabb neheziti, hogy anewsbeuter-gites aranger-gitcsomagoknal nincs ilyen problema.2. Az alabbi modon telepitettem AUR-bol a csomagokat:
mkdir cmus-git
cd cmus-git
git clone https://aur.archlinux.org/cmus-git.git
cd cmus-git
makepkg -si
Elotte persze toroltem a cmus-t (de lehet ez szuksegtelen):pacman -Rs cmus- Nem ertem, hogy a
cmus-gitmiert nem telepitette a fuggosegeket? Gondoltam ezt az alapjan, hogy alibdiscidnelkul el sem indul.
- Acmus-t telepitve telepul alibcuees alibdiscidis.3. Amiota fent volt a
cmus-git, azota acmus --vparancsra cmus v2.8.0-rc0-45-g861939d verziot mond a terminalom, attol fuggetlenul, hogy acmusvagy acmut-gitvan fent. Mig apacman -Qsmindig az aktualis verziot mondja . Ezt sem ertem miert van. Mintha valamilyen kapcsolo hianyaban toroltem volna acmus-git-et es beragad valami.4. A
cmusjelenleg harom helyen van megtalalhato, amit megint csak nem ertek:
/bin/cmus
/bin/cmus-remote/usr/bin/cmus
/usr/bin/cmus-remote/usr/local/bin/cmus
/usr/local/bin/cmus-remoteDe ha torlom
-Rskapcsolokkal, akkor ez mindig itt marad:
/usr/local/bin/cmus
/usr/local/bin/cmus-remoteGondoltam ez utobbi lehet hasznos informacio, hogy valamit valahol nem csinalok jol. Raadasul itt csak a
cmusescmus-remotevan, semmi mas, amit alapbol furcsallok. -
-
törölt tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem ertek egyet tobb pontban sem. Az alsobb szegmensben nagyok a kulonbsegek, de meg mindig nem feltetlen a dragabb a jobb. A felso reteg az, amire inkabb jellemzo az, hogy "mind jo" es inkabb az izlesek dontenek. Persze vannak elrontott (vagy tularazott) termekek minden kategoriaban. 120 ezerert 3 utas hangsugarzo viszont nem lehet jo. Hasonlo peldaja a masik teruletnek, hogy a hifiben sem lehet jo allo doboz ennyi penzbol.
Idevagobb tema. Meglepett, hogy a CentOS magyarorszagi tukre a met.hu. Miert jo ez az OMSZ-nek? Adott disztro tukre mi alapjan lehetsz? Hogyan mukodnek ezek a dolgok? Onkentes jelentkezes szerint? Ha igen, ez a jelentkezonek miert jo? Vannak ennel hivalkodobb reklamfeluletek is, egesz biztos valami masrol lesz szo.

-
törölt tag
Regen komolyabban hifiztem (heed, naim, sugden, proac, royd, epos es14, stb.). Ezen a szinten szoba sem johetett az mp3. Egy John Digweed CD-nel megfelelne az mp3, de egy Harmonia Mundi lemeznel mar kevesbe. Egyebkent ma mar a flac sem elegit ki mindenkit, mig mi itt az mp3 vs flac-rol diskuralunk. Ott vannak nagyfelbontasu (hi-res) lossless anyagok tobb ezres bitrate-el, illetve a DSD, aminek a hangja jelenleg a legkozelebb van az LP-hez, orasi file mereteivel.
-
törölt tag
Fent szo volt a bloated FF-rol. Par hete elkezdtem vele foglalkozni, azota felbehagytam (kommentek is hianyoznak, majd folytatom az egesz projektet), a lenti modositasokat vegeztem el (prefs.js). Alapvetoen a siteok mukodnek, kulonosebb break nincs. Cookie global tiltva, tehat ahova be akarsz jelentkezni, azokat a siteokat whitelistbe kell tenned (search.json.mozlz4).
Alapvetoen kotelezo addonsok (az elso ketto mindenkeppen):
- HTTPS Everywhere (EFF)
- uBlock Origin
- NoScript Security SuiteTovabbi ajanlott addonsok:
- Privacy Badger (EFF)
- uMatrix
- Vimperator (extra)user_pref("accessibility.typeaheadfind", true);
user_pref("accessibility.typeaheadfind.flashBar", 0);
user_pref("beacon.enabled", false);
user_pref("breakpad.reportURL", ""); // Disable crash reports
user_pref("browser.aboutHomeSnippets.updateUrl", "");
user_pref("browser.bookmarks.showRecentlyBookmarked", false);
user_pref("browser.cache.disk.enable", false); // Disables caching on hardrive
user_pref("browser.cache.disk_cache_ssl", false); // Disables caching for ssl connections
user_pref("browser.cache.memory.enable", false); // Disables caching in memory
user_pref("browser.cache.offline.enable", false); // Disables offline cache
user_pref("browser.chrome.toolbar_tips", false); // Disable browser hover tool tips
user_pref("browser.contentHandlers.types.0.title", "");
user_pref("browser.contentHandlers.types.0.type", "");
user_pref("browser.contentHandlers.types.0.uri", "");
user_pref("browser.download.animateNotifications", false); // Disable download arrow animation
user_pref("browser.download.useDownloadDir", false); // Always ask me where to save files
user_pref("browser.eme.ui.enabled", false);
user_pref("browser.formfill.enable", false); // Disable save information entered in web page forms and the Search Bar
user_pref("browser.fullscreen.animate", false); // Disable animation while going fullscreen
user_pref("browser.newtab.preload", false);
user_pref("browser.newtabpage.directory.ping", "");
user_pref("browser.newtabpage.directory.source", "");
user_pref("browser.newtabpage.enabled", false); // When open new tab show a blank page
user_pref("browser.newtabpage.enhanced", false);
user_pref("browser.newtabpage.introShown", true);
user_pref("browser.privatebrowsing.autostart", true); // Automatically start Firefox in Private Browsing mode (never remember history)
user_pref("browser.rights.3.shown", true);
user_pref("browser.search.context.loadInBackground", true);
user_pref("browser.search.geoSpecificDefaults", false);
user_pref("browser.search.geoSpecificDefaults.url", "");
user_pref("browser.search.geoip.url", "");
user_pref("browser.search.suggest.enabled", false); // Disable search suggestions
user_pref("browser.selfsupport.url", "");
user_pref("browser.send_pings.require_same_host", true);
user_pref("browser.sessionhistory.max_entries", 10); // Maximum number of websites to remember when you hit BACK
user_pref("browser.sessionstore.privacy_level", 2); // Never store extra session data
user_pref("browser.sessionstore.resume_from_crash", false); // Do not restore the previous session
user_pref("browser.slowStartup.maxSamples", 0);
user_pref("browser.slowStartup.notificationDisabled", true);
user_pref("browser.slowStartup.samples", 0);
user_pref("browser.startup.homepage", "about:blank"); // Home page URL
user_pref("browser.startup.page", 0); // When Firefox starts show a blank page
user_pref("browser.tabs.animate", false);
user_pref("browser.tabs.animate", false); // Disable animation while open or close a new tab
user_pref("browser.tabs.warnOnClose", false);
user_pref("browser.urlbar.autoFill", false); //
user_pref("browser.urlbar.autoFill.typed", false); //
user_pref("browser.urlbar.autocomplete.enabled", false); //
user_pref("browser.urlbar.clickSelectsAll", true); // Select all text when click on the URL bar
user_pref("browser.urlbar.maxRichResults", -1); // Disable awesome bar suggestions
user_pref("browser.urlbar.trimURLs", false); // Disable URL trim in location bar
user_pref("browser.warnOnQuit", false);
user_pref("browser.zoom.siteSpecific", false); // Disable remembering site-specific zoom preferences
user_pref("camera.control.face_detection.enabled", false);
user_pref("device.sensors.enabled", false);
user_pref("devtools.theme", "dark");
user_pref("dom.battery.enabled", false); // Disable battery access
user_pref("dom.disable_beforeunload", true);
user_pref("dom.enable_performance", false);
user_pref("dom.event.clipboardevents.enabled", false); // Bypass restrictions on cutting and pasting
user_pref("dom.event.contextmenu.enabled", false); // Disable context menu access
user_pref("dom.gamepad.enabled", false);
user_pref("dom.popup_maximum", 1); // The number of pop-ups to allow from a single non-click event
user_pref("dom.storage.enabled", false); // Disable DOM storage
user_pref("dom.vr.oculus.enabled", false);
user_pref("dom.webnotifications.enabled", false);
user_pref("dom.webnotifications.serviceworker.enabled", false);
user_pref("experiments.activeExperiment", false);
user_pref("experiments.enabled", false);
user_pref("experiments.manifest.uri", "");
user_pref("experiments.supported", false);
user_pref("extensions.getAddons.cache.enabled", false);
user_pref("extensions.pocket.api", "");
user_pref("extensions.pocket.enabled", false); // Disable "Pocket" bloatware
user_pref("extensions.pocket.oAuthConsumerKey", "");
user_pref("extensions.pocket.site", "");
user_pref("full-screen-api.warning.delay", 0);
user_pref("full-screen-api.warning.timeout", 0);
user_pref("gecko.handlerService.schemes.irc.0.name", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.irc.0.uriTemplate", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.ircs.0.name", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.ircs.0.uriTemplate", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.mailto.0.name", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.mailto.0.uriTemplate", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.mailto.1.name", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.mailto.1.uriTemplate", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.webcal.0.name", "");
user_pref("gecko.handlerService.schemes.webcal.0.uriTemplate", "");
user_pref("general.smoothScroll", false); // Disable smooth scrolling
user_pref("general.smoothScroll.pages", false);
user_pref("general.warnOnAboutConfig", false);
user_pref("geo.enabled", false); // Disable location-aware browsing
user_pref("geo.wifi.uri", ""); // Disable Google access
user_pref("gfx.font_rendering.opentype_svg.enabled", false);
user_pref("image.animation_mode", "none"); // Animated images will never play
user_pref("javascript.options.asmjs", false);
user_pref("layers.acceleration.disabled", true); // Disable hardware acceleration
user_pref("layout.spellcheckDefault", 0); // Disable spellchecker
user_pref("media.eme.apiVisible", false);
user_pref("media.getusermedia.screensharing.allowed_domains", "");
user_pref("media.getusermedia.screensharing.enabled", false);
user_pref("media.navigator.enabled", false);
user_pref("media.peerconnection.enabled", false);
user_pref("media.peerconnection.identity.timeout", 1);
user_pref("media.peerconnection.turn.disable", true);
user_pref("media.peerconnection.use_document_iceservers", false);
user_pref("media.peerconnection.video.enabled", false);
user_pref("media.video_stats.enabled", false);
user_pref("memory.free_dirty_pages", true);
user_pref("network.IDN_show_punycode", true);
user_pref("network.allow-experiments", false);
user_pref("network.cookie.cookieBehavior", 2); // No cookies are allowed (need to make exceptions)
user_pref("network.cookie.lifetimePolicy", 2); // The cookie expires at the end of the session (when the browser closes)
user_pref("network.dns.disableIPv6", true);
user_pref("network.dns.disablePrefetch", true); // Disable DNS prefetching
user_pref("network.http.pipelining", true);
user_pref("network.http.pipelining.aggressive", true);
user_pref("network.http.pipelining.ssl", true);
user_pref("network.http.proxy.pipelining", true);
user_pref("network.http.referer.spoofSource", true); // Spoof the referrer and instead use the target URI
user_pref("network.http.sendRefererHeader", 0); // Never send the referring URL
user_pref("network.http.sendSecureXSiteReferrer", false); // Send no referring URL
user_pref("network.http.speculative-parallel-limit", 0);
user_pref("network.prefetch-next", false); // Disable all link prefetching
user_pref("network.proxy.http", "127.0.0.1"); // privoxy HTTP address
user_pref("network.proxy.http_port", 8118); // privoxy HTTP port
user_pref("network.proxy.socks_remote_dns", true);
user_pref("network.proxy.ssl", "127.0.0.1"); // privoxy HTTPS address
user_pref("network.proxy.ssl_port", 8118); // privoxy HTTPS port
user_pref("network.proxy.type", 1); // Manual proxy configuration
user_pref("pdfjs.disabled", true); // Disable built-in PDF reader
user_pref("places.frecency.unvisitedBookmarkBonus", 0);
user_pref("places.frecency.unvisitedTypedBonus", 0);
user_pref("places.history.enabled", false); // Disable history
user_pref("plugin.state.flash", 1); // Click to load flash objects
user_pref("plugin.state.java", 0); // Disable java plugin
user_pref("privacy.donottrackheader.enabled", true); // Tell websites I do not want to be tracked
user_pref("privacy.popups.policy", 2); // Block all plugin initiated popups (whitelisted sites will still be able to open popups)
user_pref("privacy.trackingprotection.enabled", true);
user_pref("reader.parse-on-load.enabled", false); // Disable Reader View
user_pref("security.dialog_enable_delay", 0); // Disable the delay when installing new extensions
user_pref("signon.autofillForms", false); //
user_pref("signon.rememberSignons", false); // Disable remembering passwords
user_pref("social.directories", ""); // Disable social media integration
user_pref("social.remote-install.enabled", false); // Disable social media integration
user_pref("social.share.activationPanelEnabled", false); // Disable social media integration
user_pref("social.shareDirectory", ""); // Disable social media integration
user_pref("social.toast-notifications.enabled", false); // Disable social media integration
user_pref("social.whitelist", ""); // Disable social media integration
user_pref("startup.homepage_welcome_url", ""); // Disable first time URL with a new profile
user_pref("webgl.disable-extensions", true); // Disable WebGL extensions
user_pref("webgl.disabled", true); // Disable WebGL
user_pref("xpinstall.signatures.required", false);
user_pref("browser.uiCustomization.state", "{\"placements\":{\"PanelUI-contents\":[\"edit-controls\",\"zoom-controls\",\"new-window-button\",\"privatebrowsing-button\",\"save-page-button\",\"print-button\",\"history-panelmenu\",\"fullscreen-button\",\"find-button\",\"preferences-button\",\"add-ons-button\",\"developer-button\",\"sync-button\"],\"addon-bar\":[\"addonbar-closebutton\",\"status-bar\"],\"PersonalToolbar\":[\"personal-bookmarks\"],\"nav-bar\":[\"urlbar-container\"],\"TabsToolbar\":[\"tabbrowser-tabs\",\"new-tab-button\",\"alltabs-button\"],\"toolbar-menubar\":[\"menubar-items\"]},\"seen\":[\"developer-button\"],\"dirtyAreaCache\":[\"addon-bar\",\"PersonalToolbar\",\"nav-bar\",\"TabsToolbar\",\"toolbar-menubar\",\"PanelUI-contents\"],\"currentVersion\":6,\"newElementCount\":0}");
user_pref("browser.safebrowsing.downloads.enabled", false);
user_pref("browser.safebrowsing.downloads.remote.enabled", false);
user_pref("browser.safebrowsing.malware.enabled", false);
user_pref("browser.safebrowsing.provider.google.gethashURL", ""); // Server endpoint for completions
user_pref("browser.safebrowsing.provider.google.lists", ""); // List of tables coming from the Google shavar service
user_pref("browser.safebrowsing.provider.google.reportURL", "");
user_pref("browser.safebrowsing.provider.google.updateURL", ""); // Server endpoint for downloading list updates
user_pref("browser.safebrowsing.provider.google4.gethashURL", ""); // Server endpoint for completions
user_pref("browser.safebrowsing.provider.google4.lists", ""); // List of tables coming from the Google shavar service
user_pref("browser.safebrowsing.provider.google4.reportURL", "");
user_pref("browser.safebrowsing.provider.google4.updateURL", ""); // Server endpoint for downloading list updates
user_pref("browser.safebrowsing.provider.mozilla.gethashURL", ""); // Server endpoint for completions
user_pref("browser.safebrowsing.provider.mozilla.lists", ""); // List of tables coming from the Mozilla shavar service
user_pref("browser.safebrowsing.provider.mozilla.updateURL", ""); // Server endpoint for downloading list updates
user_pref("browser.safebrowsing.reportMalwareMistakeURL", "");
user_pref("browser.safebrowsing.reportPhishMistakeURL", "");
user_pref("browser.safebrowsing.reportPhishURL", "");
user_pref("datareporting.policy.dataSubmissionEnabled", false);
user_pref("datareporting.healthreport.about.reportUrl", "");
user_pref("datareporting.healthreport.infoURL", "");
user_pref("datareporting.healthreport.uploadEnabled", false); // Report is periodically send data to Mozilla
user_pref("toolkit.telemetry.archive.enabled", false);
user_pref("toolkit.telemetry.cachedClientID", "");
user_pref("toolkit.telemetry.previousBuildID", "");
user_pref("toolkit.telemetry.reportingpolicy.firstRun", false);
user_pref("toolkit.telemetry.server", "");
user_pref("toolkit.telemetry.unified", false); -
törölt tag
-
törölt tag
(#9132) spammer / #9135) spammer
Szamomra a capslock jo ha van pld. w3m-ban, mert a shift+j/shift+k kenyelmetlen. De persze az is, ha mashol kezdek tevekenykedni es bekapcsolva maradt. Koszi, hogy megnezted a news-t. Ugy latom te AUR-bol telepitetted. Mi az oka? En csak annyit latok, hogy az enyem 2.9.tmux: C-a helyett M-x-ra vim conflict van kollega.

#9134) colomb2
Bevallom nem tudtam a metodikat. Viszont a vegeredmenyt tekintetve ez alapjan logikatlan a dolog. Ha a playlistet betolom egy fileba, akkor az osszes live streamhez tartozo formatot latom.Vannak olyan streamek (nagyon keves), ahol minden felbontashoz van mp4/webm: G3YNhLGWDvQ
Van ahol csak kisebb felbontashoz van webm es itt opus sincs (szinten nagyon keves): 32YhhV7LcHcVannak olyan csatornak, ahol regebbi videoknal hol volt webm, hol nem. Megmondom a frankot, nekem nem allt ossze, hogy ha nincs miert nincs, mert ez alapjan nem az ido fuggvenye. A reagalt hozzaszolasodat megelozoen en azt hittem, hogy ezek a hianyossagok a feltolto "hibaja".
-
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
Egyet meg tudnal nekem nezni?
Newsbeuter./-val rakeresek valamire. Ha ebbol a listabol (keresett talalatok) valamit megnyitok olvasasra, mintopen-in-browser-and-mark-read, ertelemszeruen azNflag eltunik a feed elol. Ha kilepek a keresesbol es megkeresem az adott feed-t, akkor most is olvasottnak latom. Eddig tok jo es most jon a csavar. Ha a keresesbol nyitok meg cikket es kilepek a newsbeuter-bol, ujra elinditom, akkor olvasatlan marad az a cikk. Ha nem a keresesbol nyitok meg feed-t, akkor termeszetesen nincs ilyen problema. Ez egy bug vagy nalam rossz a config? -
törölt tag
(#9125) spammer
Ilyen szempontbol most mindegy. FLAC-ben utazok. Azt hiszem erre pedig csak Tidal van. Radio lehet kivetel, akar mp3 is. A csuszast ugy ertettem, ahogy alattad colomb2 irta. Ahogy valtoznak az loadavg elotti informaciok, ugy csuszik el. En szebben oldottam meg.
cat /proc/loadavg | awk '{print $1,$2,$3}'Megvaltoztattam sok ajanlasra a tmux prefix-t C-b-rol C-a-ra. De meg ket nap elteltevel is van, hogy C-b-t nyomok.

Veglegesen attertem w3m-ra lynx-rol. Egyetlen dologban van hianyerzetem, vagyis masfelben. Az egyik, hogy nem tudom w3m-ben kilistazni az osszes letezo linket. Illetve a
v-re nem ugy mutatja a forrast, mint lynx. Pld. amikor az rss linkeket keresem, nem a teljes linket mutatja, hanem nekem kell osszerakni (ezt most lehet nem erted
).(#9126) colomb2
Hogy erted, hogy nem latsz <1 hetes videoknal .webm streamet? En latok, pld:youtube-dl -F 'https://www.youtube.com/watch?v=P7B7pQhVnHw'Koszi a loadavg tippet. Ideje komolyabban forgatnom ezt az oldalt.
(#9128) BoB

-
törölt tag
Nem jol tudom, hogy hifis korokben a pulseaudio nem johet szoba?
Inception.

RAM kerdesre: X200/8G.
Szinten erdekel mennyit fogyaszt egy program CPU/RAM-tol fuggetlenul.
x/bspwm/zsh/urxvt/tmux/toxic/newsbeuter/w3m/mutt/cmus/ff:3tab = ~550MSpotify nalam nem jatszik, mert mp3.

Apropo, tmux kerdes. Szerettem volna kitenni az avg load-ot a status bar-ra. Kezdo mondjara igy csinaltam:
uptime | awk '{print $8,$9,$10}'
Ez egy ideig jo, aztan elcsuszik es van, hogy csak az 1 min-t mutatja. Hogyan tudnam elerni, hogy fixen az 1-5-15-t mutassa? awk, sed, cut, stb. meg sajnos tavol van tolem. -
törölt tag
-
törölt tag
Abbol indultam ki, hogy a lynx semmi szemetet nem jelenit meg.
(#9030) spammer
A kukkolo webkamera mitosza. -
törölt tag
Osz haju menekult Viktora szivargas oldalanak nincs mukodo rss folyama? Amit a neten talalni az negyszasznegyre hivatkozik. Ma is volt egy jo csotores es jo lenne ezekrol direktben ertesulni, nem 3rd party oldalakrol.
Mas: mi bajom lehet a jovoben (Linux/ext4) ha a mappakban "|" ":" karaktereket hasznalok? A Linux meg a szokozt sem szereti, mikozben ilyen karaktereket is hasznalhatok.

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
#8839) spammer
Engedek a nyomasnak. Vegulis gotbletu sem toltott fel gh-ra elinks dotfile-t. Ha ti ketten ugyanazt hasznaljatok, azon mar elindulni el lehet.
Egyebkent azert nem -Rs kapcsolo, mert nincs olyan fuggoseg, ami a lynx-nek kell, masnak meg nem. A -n kapcsolot viszont meg sosem hasznaltam. 
#8841) Apollyon
Beszeld ra ismerosoket a tok szikra.
-
törölt tag
Egy nyugodtabb elet remenyeben:
pacman -R lynx
pacman -S elinks -
törölt tag
(#8814) spammer
Az urxvt manual-ban a COLOURS AND GRAPHICS resznel ezt meg is talaltam. 0-8, 1-9... 7-15. Solarized semanal maradva, itt megtalalom a szinkodokat a The Values resznel. Vagy egyszeruen bezuzom innen az .Xresources-be. Mutt az jo, elnezest. Ezt a file-t a ~/.mutt dir-be teszem, majd .muttrc-be beirom, hogy source ~/.mutt/mutt-colors-solarized-dark-16.muttrc. vim, tmux hasonlokeppen es azok mukodnek is, a szinek helyesek.De a lynx-nel nem tudom. Nincs user specifikus konfigom, az /etc/lynx.cfg-t modositom szukseg szerint. A szinekkel kapcsolatos beallitasok a 2931-es sornal kezdodnek. Olvastam valahol, hogy az /etc/lynx.lss file-ban uncommenteljem az alabbi ket sort:
8 # normal: normal: lightgray:black
9 # default: normal: white:blackMegtettem, majd az /etc/lynx.cfg file-ban uncommentealtam ezt a sort:
2991 COLOR_STYLE: lynx.lssNem mukodik. Arra gondoltam, hogy a problema eredete lehet-e az, hogy az urxvt default feher hatteru, mig a lynx default fekete?
#8817) F34R
Ejszaka nagyon jo olvasni a Solarized palettat, de neha olyan erzesem van, mint amikor olyan sutemeny eszek, amitol osszeragad a szam. -
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
A FAQ-ban az oka:
Since June 2012 (#342) youtube-dl is packed as an executable zipfile, simply unzip it (might need renaming to youtube-dl.zip first on some systems) or clone the git repository, as laid out above. If you modify the code, you can run it by executing the __main__.py file. To recompile the executable, run make youtube-dl.
Tovabba egy mai hasznos blog post: The command-line, for cybersec
On Twitter I made the mistake of asking people about command-line basics for cybersec professionals. A got a lot of useful responses, which I summarize in this long (5k words) post. It’s mostly driven by the tools I use, with a bit of input from the tweets I got in response to my query.
-
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
Kiprobaltam yt-dl-el, de mire megkapom az erteket, az nem keves ido. El tudom kepzelni milyen lehet 100+ YT csatorna eseten. Szerintem a program jelen allapotaban nem kepes erre: Available Identifiers for articlelist-format. Tehat csekely mennyisegu azonosito hasznalhato fel, akkor script-et agyazni sem lehet. Uto gondolat: ha mukodne a dolog, ujabb problema merulne fel. Csak abban az esetben kellene megjeleniteni H:M:S erteket, ha (YT) videorol van szo.
-
törölt tag
Mission impossible question:
YT csatornak feliratkozasa kapcsan kerdezem, hogy kinyerheto-e a video hossza es az definialhato valahogy newsbeuter-ben az articlelist-format-ba?
-
törölt tag
Tenyleg, vbox. Mar ezer eve meg akartam kerdezni. Milyen alternativaja van, ha az nem elerheto Parabola-ra?
-
törölt tag
Parabola-nal van is erre egy csomag your-freedom neven.
Ultimate setup: X200+libreboot + libreCMC + Parabola.
-
törölt tag
válasz
vargalex
üzenetére
PRISM/Firmware
libreCMC is an FSF-endorsed derivation of OpenWrt with the proprietary blobs removed.LibreWRT: What we use for wifi at the FSF
OpenWRT unfortunately still contains some binary blobs for which source code is not available.OpenWrt Wiki/Security/Binary-Blob-free Builds
OpenWrt doesn't have access to the source code for binary blobs and so it can't review them, and so binary blobs are counterproductive to security.[OpenWrt-Devel] LibreWRT introduction & patch
...use a blob free version of the kernel, like the one provided by Libre-Linux. -
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
Jol tudom, hogy ez ~250 Mbit-re azert eleg? Es a SW-es NAT hatranya ennyiben ki is merult?
#8729) Apollyon
A 1043 ez kozkedvelt darab OpenWrt-re. Azt hiszem mar van v4, lehet erdemes lenne v3-t keriteni (link). Egyebkent az OpenWrt sem teljesen free, ezert is van a libreCMC. -
törölt tag
wget helyett hasznal valaki egyeb CLI download utility-t? Pl. aria2?
Esetleg a csomagkezelonel is?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Systemd comes from Red Hat. Red Hat, in the Linux world, is the company with the largest ties to the US government and the various state security organizations around the world--including NSA. The US government (DoD) is Red Hat's number one customer. Red Hat also happens to be Lennart Poettering's employer.
...almost impossible to build a modern distro with current software without pulling in systemd as a dependency.
Amennyiben ez igy van (es miert ne lenne), hogyan hasznalhatjak a systemd-t az entirely free disztribuciok?
-
törölt tag
Tervezem, hogy ma kiprobalok egy Arch installt SD karyara telepiteni. Kivancsiva tett a sebessege. Erezhetoen megnott az X200 sulya a proba HDD-tol. A kartya egyebkent gyors: Lexar 1000x 16G, de az olvaso, amiben hasznalni tudom, amirol (ritka kivetellel) bootol is OS, sajnos nem nagy eresztes.
Szoval, ezt a 16G-t ti milyen aranyban osztanatok el, kihasznalva annak teljes kapacitasat? Milyen particiokat helyeznetek el kulon es azokat milyen filerendszerrel hasznalnatok? Swap nem kell es a /home is csak egyetlen user konfiguracioknak lenne fenntartva, nagyobb meretu A/V tartalmakat az SD-n nem feltetlen tarolnek.
En erre gondoltam, ilyen sorrendben:
/boot
/
/var
/homeEncryption durvan mennyit rontana a sebessegen? Korabban valaki allitotta, hogy coreboot / libreboot nelkul is tudott /boot particiot titkositani. Ezt hogyan sikerult? Ugyanis az emlitett BIOS-ok egyik feature ez a lehetoseg, nelkule ugy hiszem nem kivitelezheto.
-
törölt tag
AUR-bol telepitettem a Vivaldi-t kiprobalasra. Terminalbol inditva a kovetkezo hibat kapom:
Illegal instruction (core dumped)Erre pedig a log az alabbiakat mondja, amivel fogalmam sincs mit kezdjek.
Jan 15 22:50:18 localhost kernel: traps: vivaldi-bin[15730] trap invalid opcode ip:5585fa388db1 sp:7ffdfe7d0a40 error:0 in vivaldi-bin[5585f77a5000+6c66000]
Jan 15 22:50:18 localhost systemd[1]: Started Process Core Dump (PID 15732/UID 0).
Jan 15 22:50:18 localhost kernel: traps: vivaldi-bin[15721] trap invalid opcode ip:55618892d5cb sp:7ffd491e2800 error:0 in vivaldi-bin[556186f8f000+6c66000]
Jan 15 22:50:18 localhost systemd[1]: Started Process Core Dump (PID 15734/UID 0).
Jan 15 22:50:18 localhost systemd-coredump[15733]: Process 15730 (vivaldi-bin) of user 0 dumped core.
Stack trace of thread 1:
#0 0x00005585fa388db1 n/a (vivaldi-bin)
#1 0x00005585f8df08b9 n/a (vivaldi-bin)
#2 0x00005585f94ca9a6 n/a (vivaldi-bin)
#3 0x00005585f94cbb34 n/a (vivaldi-bin)
#4 0x00005585f94ca760 n/a (vivaldi-bin)
#5 0x00005585f82efced ChromeMain (vivaldi-bin)
#6 0x00007f4d8f32e291 __libc_start_main (libc.so.6)
#7 0x00005585f82efbbd _start (vivaldi-bin)
Jan 15 22:50:19 localhost systemd-coredump[15735]: Process 15721 (vivaldi-bin) of user 0 dumped core.
Stack trace of thread 15721:
#0 0x000055618892d5cb n/a (vivaldi-bin)
#1 0x000055618892c791 n/a (vivaldi-bin)
#2 0x000055618892cdce n/a (vivaldi-bin)
#3 0x000055618863e822 n/a (vivaldi-bin)
#4 0x0000556188644c3f n/a (vivaldi-bin)
#5 0x000055618863df78 n/a (vivaldi-bin)
#6 0x0000556188cb5b34 n/a (vivaldi-bin)
#7 0x0000556188cb4760 n/a (vivaldi-bin)
#8 0x0000556187ad9ced ChromeMain (vivaldi-bin)
#9 0x00007fb6045e0291 __libc_start_main (libc.so.6)
#10 0x0000556187ad9bbd _start (vivaldi-bin) -
törölt tag
Koszi sracok, a zathura-t ki is probaltam +zathura-poppler-pdf. A program weboldalan lattam utalast a mupdf-re, ahogy a kollega emliti is, amit meg versenyben hagytam. A xpfd-t nem talaltam a taroloban. De megneztem a weboldalon a screenshot-okat. A menu gombok miatt nem tetszik, azokra nincs szukseg.
-
törölt tag
Nincs valami konnyu pdf reader? A mupdf-t szeretem, az epdfview-rol valtottam ra, de o is szeret hizni es tobb 100M-t megenni.
-
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
Inkabb hatraltatja, mint nem a tanulasi fazist egy korlatolt distro. Roviden osszefoglalva ezert. Egyebkent nem kerdeztem, de ha lenne egy X60-asom is, azon Parabola lenne X nelkul.
De nem azert mert o is olyat hasznal, hanem mert arra BBB nelkul felmegy a libreboot.
Ultra lightweight pld. a negybetus K-val kezdodo default GNOME-al indulo distrohoz kepest. 
(#8495) Apollyon
Persze, jelenleg is bspwm-t. Pisztolyt kene tartani a fejemhez, hogy DE-vel mergezzem a rendszert.
-
törölt tag
Nem biztos, hogy kerdesemnek ez a legidealisabb topic, de vegul ugy dontottem, hogy talan megis itt kerdezem meg. Eldobtam a Parabola-t es attertem Arch-ra. Bedobtam az X200-ba egy HDD-t, feltelepitettem es most itt tartok. Vagyis ott, hogy bizonytalan vagyok, hogy SSD-t vagy HDD-t vegyek. Nyilvan elobbi, de a kerdes osszetettebb ennel. Ami ott kezdodik, hogy a raszant keret nem vegtelen. A ket versenyzo egy Adata SX930 120G es egy WD Black 500G. Ami miatt osszetett a kerdes, hogy az Arch egy ultra lightweight disto es en is igyekszek amit csak lehet, ha az nem haladja meg a kepessegeimet CLI-ben, vagy valami light programmal vegezni. Emiatt lehet kevesbe indokolt az SSD, mint egyebkent, raadasul az X200 @ P8600 egy 8 eves gep SATA II-vel (bar ez mindegy, mert nem seq_write-ra gyurok). RAM-t kimaxoltam benne (=8G), amit csak erdekessegbol emlitek. Amugy swap particiot nem hozok letre es nem is allitok be. Szeretnek virtualis gepet vagy gepeket is futtatni, persze nem egyszerre tobbet, legfeljebb kettot. Egyebkent a nagyobb meret nem eletbevago, csak egy ertekelheto elony. Talan egy kicsit a HDD fele billenti a merlegem, de ha azt mondjatok, hogy ilyen korulmenyek kozott is nagyobb lenne a differencia, akkor meghuzom magam 120G-on.
Azokat a problemakat most nem vettem figyelembe, hogy a HDD nehezebb, hangosabb es erzekenyebb, mint az SSD. A ket versenyzo kozotti kulonbseget nem tudom elkepzelni gyakorlati tapasztalat hianyaban, de amit tudok, hogy a jelenlegi rendszert nem tudnam lassunak jellemezni.
-
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
Aha. Es ezt hogyan tudnam orvosolni? A tobbi parancs miert mukodik? Ez mitol ter el a tobbitol? A tobbinel jelszot kell megadni felhasznalonak, bekeri, megadom. Sed-el cserelek ki szavakat config fileokba, megcsinalja. Tukroket allitok sebesseg szerint, csomagokat telepitek, cache-t uritek, idozonat allitok, trackpoint sebesseget modositok, mappakat hozok letre, config fileokat masolok kulonbozo helyekre, megcsinal mindent. Ez miben ter el minden mastol?
-
törölt tag
Mi a francert nem mukodik egy scriptben az alabbi sor?
export EDITOR=vim
A script alatt ne gondolj tul semmit, csak egymas ala vannak pakolva parancsok, amit egy live rendszer utan mindig beallitanek. Mar azt is csinaltam, hogy a legvegere beirom, de semmi. Az echo $EDITOR parancsra ugyanugy marad a vi default. De ha en irom be a virtual console-ba, ugyanazt az export sort, ami a script-ben is benne van, akkora mar atallitja az alapertelmezett editor-t vim-re. Nem ertem, ez nekem logikatlan.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Sorry, veglegesitett modositas:
macro 1 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='bestvideo[height<=480][ext=webm]+bestaudio[ext=webm]/best[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"macro 2 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='bestvideo[height<=720][ext=webm]+bestaudio[ext=webm]/best[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"macro 3 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='bestvideo[height<=1080][ext=webm]+bestaudio[ext=webm]/best[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"macro 4 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='bestvideo[height<=1440][ext=webm]+bestaudio[ext=webm]/best[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"macro 5 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='bestvideo[height<=2160][ext=webm]+bestaudio[ext=webm]/best[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"macro 6 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='bestvideo[height<=4320][ext=webm]+bestaudio[ext=webm]/best[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"macro 0 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='bestaudio[ext=webm]/best[ext=webm]' --video=no --cache=no %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"----------
Ami a bestvideo-t erinti, ez egy egyszerubb, beszedesebb verzio, ami szelesebb korben, de termeszetesen szabalyokon belul mukodik, elonyben reszesitve a 60 fps lejatszast, amikor az elerheto.
A
bestvideo[height<=720][ext=webm]+bestaudio[ext=webm]szekcio felel a DASH video + audio egyeni kombinaciojaiert. De elofordul olyan eset, amikor nem erheto el free (vp9/webm) DASH video, de ayoutube-dlkenytelen valamit megjeleniteni, ami nyilvan a non-free (h264, mp4) lesz. Ha ezt nem szeretnenk, akkor meg kell hatarozni a/best[ext=webm]erteket. Ezaltal azok a videok kerulnek lejatszasra, amely itag erteke tartalmaz egyarant video es audio savot is. Tehat ha nincs free DASH video, akkor ezen formaban is lesz free opcionk (vp8/vorbis). Mivel ez ilyen esetekben ez csak 360p szokott lenni, kulon felesleges meg felbontasra is szabalyt beallitani.Ami az audio-only-t illeti, itt is hozza kellett irni a
/best[ext=webm]opciot, mert ha nincs free (opus/vorbis) DASH audio, akkor non-free (aac, m4a) kerul lejatszasra. Ebben az esetben kenytelen vagyok lejatszani azt a savot, amit tartalmaz videot is. De mivel arra nincs szukseg igy hozzatettem a--video=noopciot.Osszegezve tehat, a fenti modon, YT-rol csak free format kerul lejatszasra a kivant felbontason, termeszetesen ha az elerheto.
-
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
Ha nem itthon vagyok, akkor 250k all rendelkezesre. Ezzel a 720p vp9 + opus 160 kbps-t a legtobb esetben akadas nelkul nezem, de akkor semmi masra nem marad semmi. Meg egy
muttis lassan csatlakozik. Erre a kombinaciora is jobb lenne 280-290k. Es a CPU miatt sem teljesen mindegy melyik felbontasban nezem, annak ellenere, hogy 1440p-ig jo vagyok. -
törölt tag
newsbeuter-hez irtam az alabbi macro-kat. Ki valtoztatna rajta, mit/miert?480p, ha keves a savszel
macro 1 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='244/bestvideo[ext=webm]+251/bestaudio[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"720p, 800p displayhez
macro 2 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='302/247/bestvideo[ext=webm]+251/bestaudio[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"1080p, ha external FHD monitor csatlakozva van
macro 3 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='303/248/bestvideo[ext=webm]+251/bestaudio[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"1440p, ha demonstralni kell egy 8 eves notebook erejet
macro 4 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='308/271/bestvideo[ext=webm]+251/bestaudio[ext=webm]' --cache=no --fs %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"audio-only, amikor eleg a szoveg es/vagy minden plusz savszelre szukseg van
macro 0 set browser "urxvtc -e mpv --ytdl-format='bestaudio[ext=webm]' --cache=no %u"; open-in-browser-and-mark-read ; set browser "lynx %u"urxvtc -ehogy ne anewsbeuter-re nyissa ra a videot azmpv, hanem uj terminalba, igy az kozben tovabb bongeszheto.302/247/bestvideo[ext=webm]720p felbontashoz ragaszkodva elsodlegesen 60fps, de ha az nem elerheto, akkor 720p/30fps, vagy a nala kisebb elerheto legmagasabb felbontasban jatsza le, kizarolag free (vp9) forumatumban.251/bestaudio[ext=webm]szeretnem, ha mindig a 160 kbit/s opus audio file kerulne a video melle, de ha ez nem elerheto, akkor a legjobb free (opus/vorbis) forumatum keruljon csatolasra.--cache=nomert igy az eppen aktualis idoben savszelesseget sporolok, a "fogyasztas" csak annyi lesz, amennyire eppen szukseg van az akadasmentes lejatszashoz. Ezt alkalmazom acmus-nal is, igy azonnal robbannak a radiok egy space utan. -
törölt tag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Alabbi velemenyemmel igazat is adok neki, meg nem is. A dokumentacioban ott van minden. Ami nincs, az is ott van, csak ahhoz mar gondolkozni kell. Aki tehat kerdez, az vagy lusta vagy turelmetlen. De ne legyunk ennyire negativak, mert lehet egyik sem es szimplan csak szeret forumozni.
(marmint a kerdezo) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
spammer
üzenetére
CLIHD-libre osztja az otleted. Igy elnezem, hogy fent kihagytad a csokorbol a Parabola-t.

Hetvegen jatszottam a
tcpdump-al (nincs mar helyem a live session-ben a vezetekes capanak). Igy feny derult olyan netradio URL-jere, ami amugy "nem publikus" es a rohadek internal player-t erolteti.
Keresek egy old games-t. Nem tudom a nevet, csak nagyjabol korul irni. 2D, a kepernyo ket szelen ket var/torony van. Emlekeim szerint egy gep elott ket player jatszik, nem computer ellen. De ez mindegy. Ismertek ilyet, tudjatok mire gondolok?
-
törölt tag
Egykoron voltak komolyabb hifis erdeklodeseim, amikor mindent megtettem a legjobb hang erekeben. Ket dolog miatt tartottam az ablakos rendszer teljesen felhagyasaval. Az egyik ez volt. Amikor pedig egy beallitas ingyen van, nem gondolkozom azon, hogy beallitsam-e vagy sem. Ez az utolso ut, amin keresztul eljut a hang oda, ami megszolaltatja az egeszet. Ne ilyenen muljon.
-
törölt tag
There are several options for audio output in Linux. Where windows has kmixer (mixing, lossy) and wasapi (direct control, lossless) linux uses pulseaudio (mixing, lossy) and alsa (direct control, lossless).
cmusBitPerfect playback:set output_plugin=alsa
set dsp.alsa.device=plughw:0,0
set mixer.alsa.device=
set mixer.alsa.channel=cat /proc/asound/card0/pcm0p/sub0/hw_paramsaccess: RW_INTERLEAVED
format: S16_LE
subformat: STD
channels: 2
rate: 44100 (44100/1)
period_size: 441
buffer_size: 13230
Új hozzászólás Aktív témák
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Sorozatok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

En is megkapom a megfelelo helyen, de van nap, amikor nem tudok ranezni. Raadasul nekem nagy a zaj rss-en. Ezt igyekszem konnyitem a megfelelo tagekkel. Ellenben igy nagyon jo benne keresni, ha helyzet van.

De ez igy mar nagyon off.