- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
CPT.Pirk #99969 üzenetére
nem tudom, meglehet, de ezen a gepen nem igatan netezgezek, csak ha elottem van...
ez nalam egy tv box szerepet tolt be, megy rajta a kodi szuperul es kiszolgal meg masik 2 gepet ugyanerre
legfobb lenyege hogy biztonsagos legyen es ne vegyen eszre meg csak a jelenletet se
az egesz gepnek
am tenyleg van amikor be sem kapcsolom a masikat, mert ez megy 0/24 es bongeszgetek rajta a reggeli kv mellett megnezem a kedvenc YT videokat amit szoktam
aztan van h rajta feledkezek egesz nap, mert nincs igeny nagy teljesitmenyre
nem jaccok mar sokat igy a masik gepet be sem kapcsolom
mint irtam fentebb, ez az en kis vilagom, tokre meg vagyok elegedve vele
estenkent elbulizgatok a 90-es evek zeneire, mindennap megnezek (sajna vagy nem) sok sorozat es 1-2 nagyfilmet
nemsokara 60 eves leszek, mi mast csinalhatnek .... szorakozommindenkinek linxot a gepere!
-
Remus389
veterán
válasz
CPT.Pirk #99936 üzenetére
A lejátszott videókat lehet megállítani meg elindítani a KDE Connecttel telóról, ami bazi hasznos. Meg tudod az egeret is kezelni vele, sőt, akár parancsokat is tudsz kiadni a terminálnak.
Ráadásul Windowsra is van az MS Store-ban KDE connect, így univerzális megoldás.
Biztos remek dolgok ezek, de nincs ezekre nekem szükségem (jelenleg).
----------------------------------------------------------------
Egy furcsaságot tapasztaltam eddig a Linux Mint-tel. Miért történt az meg hogy eltűnt a qbittorrent? Azt olvastam a neten hogy Linuxra az a legjobb fájlcserélő. Feltelepítem, el is indult, le is szedtem vele egy filmet, mondom jó. Viszont újraindítás után sehol sincs, hiába keresek rá a start menüben. Terminálban utána lehet nézni hogy maradt-e valami nyoma amit le kéne takarítani? Nem hiányzik különösebben, a Transmission szerintem éppolyan jó. -
Necronom
senior tag
-
Remus389
veterán
válasz
CPT.Pirk #99874 üzenetére
Tudom hogy nincs olyan jó hírük a Vega kártyáknak, de nekem Asus Strix Vega64 OC-m van, netezésnél leállnak a ventilátorjai (tehát zéró decibel és minimális fogyasztás) de játék alatt sem hangos (ha játszol fejhallgatóval nem is igazán hallani) és igen jó teljesítményű. Nem is volt drága.
Neked szerintem a gagyi referencia verzió lehetett.
Full HD 60Hz-en elboldogul a ME Andromedá-val és a Witcher 3-al is, a legmagasabb grafikai beállításokkal.
Nem kívánom lecserélni ezt a pompás darabot.
Igaz lehet befűti a házat hiszen nem kifelé fúj, de vannak házventijeim, amik begyorsulnak ilyen esetben és kilapátolják a hőt
[link] -
Remus389
veterán
válasz
CPT.Pirk #99871 üzenetére
A Supreme Commander-t igen.
De csak brahiból játszottam néhány percet, nem gondoltam komolyan ezt a játék dolgot, arra úgyis ott a windows-os desktop Vega64 videokártyával (de az máshol van amúgy). Ma már az se egy nagy szám, de a ME Andromédát és Witcher 3-at azért elbírja. Még a végén kigyullad a 14 éves laptop ha megküldöm valami durva játékkalA youtube legyen folyamatos és ne darabos (meg a filmek).
Ez teljesült és az egyéb igényeim is teljesültek (például jobban spórol a RAM-mal, van google chrome...stb): megérte áttérni a laptop esetén a Linuxra. -
darkhorse
tag
válasz
CPT.Pirk #99733 üzenetére
Én ezt találtam, egy kernel driver + egy monitor_cpu nevű cucc. Ez tűnik a legjobban karbantartottnak, de a driver nálam nem működött (Unknown PM table version: 0x00540004 és Failed to probe the PM table -- disabling feature (249) volt a kernel logban). Ezt sikerült megoldani, de a monitor_cpu Zen4-hez egyáltalán nem volt jó. Egyelőre ott tartok, hogy a monitor_cpu-ból van két verzóm, az egyik ami csak kiírja az összes adatot a power metrics táblából, min/current/max értékekkel. Ezt arra használom, hogy megpróbáljam kideríteni melyik adat mi lenne.
Meg van egy másik verzó, ez lenne majd ami könnyen olvasható formában megjeleníti az infókat.
-
sicc_innen
tag
válasz
CPT.Pirk #99607 üzenetére
A gparted nem jelzett semmi hibát, amikor az alaplapra volt csatakoztatva a vinyó.
A sudo fdisk -l /dev/sd* parancsot végigfuttattam minden meghajtón.
A gépben lévő 6 meghajtóból háromnál kiírta az utolsó sorban pirossal az alábbi sort: Partition 1 does not start on physical sector boundary. Ezek mind HDD-k. (1, ill. 3 TB-osak)
A 3 db SSD-nél nem volt hibaüzi a kimeneteken.
Mind a HDD-k, mind az SDD-k még win-es időből valók, tehát azon lettek particionálva, formázva (ntsf). (A külső dokkolóm sem mai darab, kb. 10-12 éves lehet)
(Kíváncsi lennék, hogy egy új, pl. 3 TB-os HDD Linux alatt hogyan particionálódna és formázódna, mondjuk nem ntfs filerendszerre, és működne-e a külső dokkolóból.
Ennek kipróbálására egyelőre nincs lehetőség.) -
-
válasz
CPT.Pirk #99567 üzenetére
Biztosan nem így van, ahány nVidiás gépre telepítettem már Linux Mint-et, mindnél volt egy régebbi driver és a hivatalos oldalon rákeresve volt egy jóval újabb is ugyanahhoz a VGA-hoz. Amire emlékszem, a rendszer 390-t ajánlott, a hivatalos oldal pedig mondjuk 470-est, de a legutóbbinál azt hiszem 430-as volt tárolóban és 525-öst találtam a hivatalos oldalon. De ha azóta nem változott, ezt bárki ellenőrizheti, ha megnézi a Rendszerbeállítások / Illesztőprogram-kezelőt és az nVdia hivatalos oldal keresőjét.
A kereső is feldob például GTX 660-ra két drivert is, gyanítom a tárolóban a régebbi lesz benne.
-
sicc_innen
tag
válasz
CPT.Pirk #99540 üzenetére
"Látja, csak engedély kell neki. Tedd elé, hogy sudo"
Sajnos így sem jutottunk előbbre, úgy tűnik.
$ sudo fdisk -l /dev/sdk
The backup GPT table is corrupt, but the primary appears OK, so that will be used.
Disk /dev/sdk: 746,52 GiB, 801569726464 bytes, 1565565872 sectors
Disk model: HDWD130
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: DEA41345-AFD3-466C-B0D8-B84BBBD9C25D
Device Start End Sectors Size Type
/dev/sdk1 34 262177 262144 128M Microsoft reserved
/dev/sdk2 264192 5860532223 5860268032 2,7T Microsoft basic data -
-
sicc_innen
tag
válasz
CPT.Pirk #99531 üzenetére
GDrive-os feltöltés volt, onnan a linket "képbeszúrtam" ide.
Most itt közvetlenül: [link]Köszönöm a tippet!
Ezeket adta kimeneteken:/dev/sdk1 34 262177 262144 128M Microsoft reserved
/dev/sdk2 264192 5860532223 5860268032 2,7T Microsoft basic datascsi 8:0:0:0: Direct-Access TOSHIBA HDWD130 PQ: 0 ANSI: 4
sd 8:0:0:0: Attached scsi generic sg11 type 0
sd 8:0:0:0: [sdk] 1565565872 512-byte logical blocks: (802 GB/747 GiB)
sd 8:0:0:0: [sdk] Write Protect is off
sd 8:0:0:0: [sdk] Mode Sense: 38 00 00 00
sd 8:0:0:0: [sdk] No Caching mode page found
sd 8:0:0:0: [sdk] Assuming drive cache: write through
Alternate GPT is invalid, using primary GPT.
sdk: sdk1
sd 8:0:0:0: [sdk] Attached SCSI diskTehát érzékeli az eszközt, de nem lehet hozzáférni, és úgy tűnik felcsatolni sem.
-
sicc_innen
tag
válasz
CPT.Pirk #99527 üzenetére
Átraktam a vinyót a dokkolóból egy külső HDD-keretbe (házba). Ugyanaz a helyzet vele.
A Linux nem 'látja', de a partíciókezelők érzékelik a jelenlétét és a partíciók méretét. Érdekes, hogy míg a Gparted látja a filerendszerét, a KDparted nem. A labelt egyik sem látja.
(Csatolok egy screenshotot, remélhetőleg megjelenik a kép) -
-
Freeman007
senior tag
-
-
-
moleculez
veterán
válasz
CPT.Pirk #99442 üzenetére
iPhoneon elég korlátolt tudtommal, plusz a filedobálásra azért ezt kedvelem mert laptopon is az van, szóval körbe van syncelve mindenhol.
Namost azt tudni kell, hogy nem azért használok Linuxot, mert annyira szeretem. Sőt, mégcsak alufóliasapis online paranoid sem vagyok. Egyszerűen csak lefedi a workflowmat, megbízható, stabil is. Olyan szolgáltatásokat, appokat használok ami megfelelő számomra. MS, Apple, Google vagy független, ami kell.
Szóval jah, tőlem láthattok majd eretnekséget szép számmal
-
lanszelot
addikt
válasz
CPT.Pirk #99409 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Azt a laptopot csak firefox használatra használom.
Soha semmit nem töltök le, semmit nem telepítek.Viszont rendszeresen futtatom az update és a upgrade parancsot.
Ma kiírta, hogy megtelt a meghajtó.
Ebból gondoltam, hogy tele szemeteli, mert a 16GB-ből majd a fele szabad telepítés után. -
lanszelot
addikt
válasz
CPT.Pirk #99403 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
Bőven elég a Lubuntu-hoz (csak az alap rendszer van rajta semmi más), csak a sudo update, sudo upgrade tele dobálja szeméttel.
Legyalultam és tisztán raktam , mert login -nál kifagyott, úgy tele rakta szeméttel.
Így nem volt lehetőségem kipróbálni a parancsot
Csak 1 txt volt rajta, linux parancsok, így nem buktam semmit.
Ripsz ropsz felment rá, azt hittem sok idő lesz.Az a parancs sor esetleg pont az update upgrade szemeteit távolítja el? Az jól jönne.
Plusz a biztonsági mentés se kell update/upgrade után.Csak helyet foglal.5leteseN:
HP Chromebook 16GB ssd erre írtam a 16GB-t. 2GB ram van benne sztem. Ha 16Gb ram lenne nem sok értelme lenne a Lubuntu-nak
Írtam, hogy gyalulva lett és lett rá rakva Lubuntu, tehát igen, boot-ol us-ről, másként nem lehet rárakni. -
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #99390 üzenetére
Köszönöm a válaszodat a SteamDeck és Arch Linux témában.
Azt értem hogy Steamből tudnám - megvenni,de ők Amerikaiak, ezért ítam azt hogy ithon nem vásárolható,de értem amit éppen modasz.
A vásárlási témában csak érdeklödnék - előre útalással ki-kell fizetnem-előra gépet, feltételesen mennyí ídőbe is telhet hogy kiszállitsák és a kezembe is foghassam a gépet.
Üdv:István
-
V.Stryker
nagyúr
-
válasz
CPT.Pirk #99344 üzenetére
Persze, olvassák...
Viszont akkor is az adott thread-et kellett volna nézniük, ami az SSD Linuxon való működése volt.
De ha ez annyira zavaró számodra is, legalább megnyugvást adhat, hogy elég sok Windowsos hsz repkedett ma is, nyilván emiatt nem akartál szólni.
Tőled is megkérdezném akkor, hová menjen, aki SSD/Linuxon témában szeretne informálódni?
-
csixy
addikt
-
Warton
őstag
válasz
CPT.Pirk #99287 üzenetére
Szerintem 775 a legalja normál (nem géming, nem 3dzés, nem videóvágás) felhasználásra, ha lehet E8400, Q9xxx még jobb. (3 ilyen gépem is van, a gyerek ilyenen szokta nézni a yt-t). 6 generációs i processzor esetén már a lájtosabb géming is simán mehet, mittomén simán fut normális beállítások mellett a RDR2. Úgyhogy egy 1150-es gépet én még nem temetnék.
-
-
tusi_
addikt
válasz
CPT.Pirk #99092 üzenetére
Problemam meg nem volt az egesz linux rendszerrel, bar csak szerda ota van meg a laptop. Eloszor egy Mint volt rajta, de a 4K miatt ratoltam egy wint is, ami most feleslegesse valt
Emiatt persze ujra kellett huzni es Debian ment fel..
Amugy a Debian jo valasztas a Mint helyett? Nekem nagyon bejon mind2, Ubuntut annyira nem szeretem. Masik disztrot nem is ismerek.
-
Horvi
őstag
válasz
CPT.Pirk #99077 üzenetére
Ez a beállítás nvidia kártyával is valid? Vagy oda valami másra van szükség?
Mert a media rész az about:supportnál nekem is úgy néz kis mint tusi_-nál. Viszont ha az about:config-ban átírom az értéket amit javasoltál true-ra akkor eltűnik a Media rész az about:support tabon. -
tusi_
addikt
válasz
CPT.Pirk #99079 üzenetére
2 Kerdes.
1.
Ugynezt a supportot szeretnem 4K videok alatt. Eddig vlc-t hasznaltam, de olyan furcsa a kepe, mint ha interlaced lenne. Deinterlacer be van kapcsolva. Atalltam Harunara, de ott is nagy loadot kap a CPU, mintha nem menne a video hw gyorsitas.2. A laptopon vannak gombok, amik FN billentyuvel vmi funkciot szolgalnak. Pl: a vilagositas, halkitas... mukodik, de a hattervilagatasa a billentyunek az nem kapcsolhato ki-be, folyamatosan vilagit. Ha ujra inditok, akkor amig a GRUB alatt vagyok es varok a bootra, akkor allithao, de amint benne vagyok az OS ben, mar nem megy. (Win alat megy, rgo nem hw hiba.)
Olvastam vmit a wayland, xorg - vagy mi - atallasrol es azutan nem ment sokaknak. -
-
válasz
CPT.Pirk #99025 üzenetére
A Jammyban marad a nem működő verzió.
Mert úgy naon-naon STABLE, a buggal együtt is.
LTS disztrók átka, gondolom én, hogy a sz*rt is benne hagyják, mert, ha az ki lenne javítva, akkor már nem lenne stable.
LTS-ről jut eszembe az RHEL vonalbéli disztróknál az Alma legalább annyiból jobb, hogy ők az RHEL-ben lévő bugokat is javítják, tehát már nem céljuk az 1:1 RHEL kompatibilitás. -
kisi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #99018 üzenetére
Elnézést, lemaradt : mint 22, és cinnamon.
Úgy tűnik, a pont hiánya megoldaná az elindítását, de per pillanat "semmit sem csinál"A hiba lehet részemről a . net 7 nem jó telepítése - a jelenlegi telepítés csak egy munkamenetre engedi, és nem sikerült állandóvá tennem, minden játék indítás előtt ki kell adnom a következő parancsokat:
DOTNET_FILE=dotnet-sdk-7.0.410-linux-x64.tar.gz
export DOTNET_ROOT=$(pwd)/.dotnet
mkdir -p "$DOTNET_ROOT" && tar zxf "$DOTNET_FILE" -C "$DOTNET_ROOT"
export PATH=$PATH:$DOTNET_ROOT:$DOTNET_ROOT/toolsE nélkül arra panaszkodik, hogy a 8-as verzió van telepítve, és a 7-es .net kell neki..
Próbáltam a .net manuális telepítést végig, de valamiért nem akar sikerülni véglegesre.Mivel, gondolom a munkamenet a megnyitott terminalra vonatkozik, így minden terminalon kívüli indítási kísérlet kudarc. (parancsikon, a fájkezelőben jobklikk a run.sh-n és open -> futtatás terminallal..)
-
válasz
CPT.Pirk #98984 üzenetére
de hosszabb távra nem mert a pendrive nem fogja bírni egy OS adatforgalmát.
Szétnéztem nem olyan régen az Pendrájvos topikban és a történet lényege, hogy az újabb és gyorsabb pendrájvok gyakorlatilag SSD-k. Kérdés ilyen szempontból, hogy melyik az olcsóbb, venni pár ezerért egy külső 2,5" házat plusz vadászni bele egy használt (netán új?) SSD-t, vagy venni helyette egy nagy teljesítményű pendrájvok, ami belsejét tekintve szintén SSD, de k* drága. Ráadásul brutális módon melegszik, ami hosszú távon megint nem egészséges.
-
Warton
őstag
válasz
CPT.Pirk #98902 üzenetére
Mindenkivel megesik.
Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy másnál megy-e lutrisról
Talán egy sima pacman -S -el újratelepítheti a mesat? Nem tudom, az a baj, hogy ez a mesa ragad mindenhez a különböző függőségek miatt, ezért nem nagyon mertem piszkálni eddig. Az biztos, hogy törölni nem lehet, mert a függőségek nem engedik, viszont ha rns-esel törlöm akkor az tényleg nukeolja a rendszert. Ezt tudom, mert egyszer már csináltam. Mondjuk az vicces volt, amikor látom, hogy éppen törli a networkmanagert meg az egyéb cuccokat.
-
Warton
őstag
válasz
CPT.Pirk #98878 üzenetére
Eleve a lutrisos link több mint egy éves. Emlékeim szerint anno elindult lutrissal, de kb. 3 verzióváltás után kakukk lett az egész. Nem tudom, ti most próbáltátok?
Saját tapasztalatom szerint Lutriszal most nem indul el. A log mindenféle errort dobál rád dxvk meg a frincfranc, dxvk-t kikapcsolod, utána fekete kocka, de igazából semmi értelmezhető nem jelenik meg nálam, biztos lehet állítgatni, de ki a tök ért hozzá? Én nem. Persze lehet, hogy az én Manjarommal van a baj, nincs kizárva.
Ezzel szemben exe letölt, kattrá, wine feltelepíti, utána a WGC feltelepíti a játékot és játszol, folyamatosan frissítgeti magát és eddig (kopp-kopp) semmi gond nem volt a wine-nal, meg ezzel a játékkal. Most megnéztem 1.0.22 óta használom így a játékot, ami elvileg 2023. októberi kiadás, kb. 1 éve.
Úgy, hogy az SDDM-em nem működik, Manjaron még mindig x11-et használok nem waylandet, , át se tudom állítani valamiért, ott is valami gebasz van, mert az a plazmás frissítés nekem sem sikerült, a mesanonfrees csomag maradványok még mindig szemetelnek és a mesat sem tudom a hivatalos manjarosra frissíteni. Szóval egy csomó szar van a rendszeremen, de a World of Tanks megy.Tényleg a mesásra mond valaki valami okosságot, hogy hogy lehet, hogy a kisebb verziószámút újabbnak veszi?
Illetve ennek ellenére lehet forceolni a frissítést ezekre a csomagokra, anélkül, hogy nuke-olnám a rendszert?
-
CirrMee
addikt
válasz
CPT.Pirk #98869 üzenetére
WoT Steam alól - nekem úgy rémlik, csak annak megy, aki eleve Steam alól regizett be. Én már évek óta toltam a játékot, mire becibálták azt a Steam alá. Csak Tier8 gépből van 80db, a fejlesztési fákból már úgy kell vadászni a még kihúzható gépekre, értelemszerűen feladni ezt nem nagyon akarom, ha utólag nem lehet Steam alá bevinni az accot. Kb ez az oka annak, hogy a Wine felől próbálkoztam.
-
CirrMee
addikt
válasz
CPT.Pirk #98867 üzenetére
Próbálok ismerkedni ezzel a "világgal".
Wine alá kipróbáltam a WoT telepítést, ami még össze is jött, pontosabban a játék Game Center részét sikeresen telepítettem. Gondoltam spórolás címén felhasználom a Windows alá feltelepített példányt, ha már egyszer lehet (újra)telepítésnél már létező példányt integrálni a Game Center alatt. Annyira nem ismerem még a Wine működését, de ez valami virtuális meghajtót hozna létre? A játék mappa betallózásakor a "program files" és egyéb mappák ismerősek - viszont amire szükségem lenne, azokat a meghajtókat meg nem találtam a fa struktúrában. Van arra mód, hogy a Wine alól futtatott játék alá be lehessen tallózni a másik (ntfs) meghajtón létező mappát? -
-
-
-
Synaptic
senior tag
válasz
CPT.Pirk #98562 üzenetére
A hangkártya megoldódott köszönöm. Nem egészen értem alsamixer nélkül miért nem lehetett FP /front panel/ ről átváltani simán a hangkártya kimenetére.
Még egy kérdés ezzel kapcsolatban . Úgy emlékszem arch -ot használsz . Ott milyen equalizert illik használni ? /Elég sok zenét hallgatok és így alapon a Sennheiser fülesem kb egy sokol rádió minőségét produkálja/
-
RaZroX
addikt
válasz
CPT.Pirk #98472 üzenetére
Ez mondjuk egy elég jó ötlet, teszek vele egy próbát.
#98473 cigam
Ez annyira nekem nem tiszta, bocsi. Amikor kijön a Fedora 41, onnantól csak arra lehet feltenni a legfrissebb appokat, korábbiakra nem (csak mert ez elég fura lenne)? Vagy itt a "gyári" rendszer appokra gondolsz?#98475 tordaitibi
Fast startup kikapcsolása mért fontos? Illetve most eszembe jutott még valami.. a gép rá van kötve a tv-re is és gyakran szoktam 4K HDR10 filmeket nézni VLC-ben. Ezt linuxon még nem próbáltam, van bármi akadálya? -
válasz
CPT.Pirk #98448 üzenetére
Ugye ezt papolom hogy függőség függőség hátán, megfejelve a visszafelé kompatibilitás teljes hiányával. És ha egy fejlesztő kiesik a csapatból indiába vagy az antarktiszon vagy bárhol, akkor dől-borul minden. Nemcsak ennél a példánál, bárhol ami Linux.
De én csak egy buta 1R user vagyok.
A közösség meg ugye hát...
Én életemben először jeleztem hibára a Mintbe lévő Onboard totális csődjét (remélem jól csináltam a hibajelentést). Ennek kb. 2 hónapja, azt nem tudom történt-e valami mert azóta se Mintezek de egy ilyen kaliberű disztró hogyan jöhet ki apphibával?
És ott is láttam hogy előttem már sokan jelezték a hibát. -
Pöttön
őstag
válasz
CPT.Pirk #98438 üzenetére
Köszönöm, akkor le is töltöm!
Másik kérdésem az lenne, hogy linuxon tudok csinálni olyan hálózati meghajtót, amit tud kezelni a win10-es gépem?
Filezilla, és egyéb ftp program mentesen natúran a rendszerben, mint a win10-nél a meghajtó megosztása funkció.
Illetve forditva, a win10-es gépem megosztott meghajtóit tudja kezelni a linux? -
Ricsii2001
tag
válasz
CPT.Pirk #98428 üzenetére
Mondasz valamit! Ugyanis a windowsos beépített rendszerinformációban a laptop megvásárlásakor a 2021-es bios verzió került kijelzésre, azonban most egy 2022-es dátum jelenik meg. A verziószám megegyezik azzal, amit az Asus oldalán látok a laptopom legfrissebb bios verziójánál (302-t mutat a windows rendszerinformációja is, és 302-es verzió van az oldalon is, mint legfrissebb). Ezt tutira nem rakhatta fel a gyártó sem, és a media markt sem, mivel ezt a verziót 2022 novemberében tette elérhetővé az asus erre a gépre, és 22 októbere óta meg van a gép. És valóban ügyködtem az utóbbi időben a my asusban, talán ez lehet a megoldás. De a My asus fel tudja úgy rakni a bios frissítést, hogy nem kell bemennem a biosba?
-
válasz
CPT.Pirk #98389 üzenetére
Igen, amíg nem lesz EOL a OS, a böngészőt mindenképp naprakészen kell tartania, de ez meg is történik, mivel a Linux Mint nem snapol, így saját maguk oldják meg ezt, de valóban jön is gyakran a FF upgrade. Debian is frissíti a ESR-t rendesen.
Snap FF verzióról olvastam én is, hogy lassú tud lenni az induláskor, sokan cserélték is emiatt régebben normál verzióra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest