-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
danih
veterán
válasz
CPT.Pirk #103125 üzenetére
Nekem erről ez jutott az eszembe, ez sem rossz
-
danih
veterán
Hali noob kérdés jön - mit lehet csinálni ha nem tudom kivakarni a hálókari alól a DHCP IP-t? Próbálom az Ubuntut, graf felületen Netplan-ban IPv4-nél a Method-ot átteszem Manual-ra, van ott valid szabad IP, nyomok egy OK-t és lófütty. Visszamegyek a menübe és megint Automatic (DHCP) van ott. Ugyanezt eljátszottam nmtui-val - dettó ugyanez a helyzet - visszaálítódik automatikusra. Átírtam a netplan yaml-ját hogy ne legyen DHCP rá, apply. Semmi sem segít és nagyon idegesítő.
-
danih
veterán
Sziasztok, tűzfalas segítséget szeretnék kérni, remélem jó lesz ide.
Van egy kis VPS-em aminek van két IPv4 címe, egy internetes (INTERNET behelyettesítve) és egy tailscale (TAILSCALE behelyettesítve). Az alábbi portokat nyitottam meg ufw-vel:
ufw allow in to INTERNET port 80 proto tcp
ufw allow in to INTERNET port 443 proto tcp
ufw allow in to INTERNET port 41641
ufw allow in to INTERNET port 51820
ufw allow in to TAILSCALE port 22 proto tcp
ufw allow in to TAILSCALE port 6060
ufw allow in to TAILSCALE port 8000
ufw allow in to TAILSCALE port 9443
ufw allow in to TAILSCALE port 42060
"ufw status" mutatja a beállított portokat a fentiek szerint, szóval rendben valónak tűnik.
Mi a gond?
1. INTERNET:9443 működik, megnyílik a Portainer webfelülete, pedig nem kéne
2. TAILSCALE:22 (ssh) nem működik, "Connection refused", pedig nyitva van, és a config rendben, ufw változtatásokig ment
Tudna valaki segíteni? Mit kellene csinálnom? -
danih
veterán
Létezik Linux-ra e-mail kliens ami webfelületeten érhető el? Virtuális környezetbe szeretnék tenni egy ilyen appot de kerülném a VM-Remote desktop megoldást. Fontos, hogy több accounttal is tudjon egyszerre dolgozni, mint egy rendes desktop kliens. Tehát valami olyasmit keresek mint a Thunderbird de böngészős GUI-val.
-
danih
veterán
Sziasztok!
Én a Linux Mint-tel szeretnék első körben ismerkedni, de úgy, hogy egyelőre nem akarok adni neki az egyetlen vinyómon partíciót, hanem külső USB eszközre szeretném feltenni.
Ezt meg is csináltam, live-ból ment az install USB-re, bootloadernek is az USB eszközt adtam meg. BIOS-ban az USB van prio boot-on - de a végeredmény mindig az, hogy a windows-ba boot-ol, mintha nem látná az USB-t. Mi van elrontva? -
danih
veterán
VMWare alá keresek egy olyan linux distro-t ami
- kicsi, nem erőforrás-igényes
- van hozzá valamilyen GUI
- VPN-t támogat (L2TP)
- RDP kliens van benne
Minél kisebb, annál jobb
Kész distro-t keresek mivel nem igazán értek hozzá, és Windows VM csak a fentiekért overkill...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest