- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cibus
senior tag
válasz
cigam #103919 üzenetére
mert a kérdésem az volt, hogy hogyan tudok belépni csak usb-ről linuxba (ez ide szólt), aztán már akkor leírtam azt is, hogy miért csak usb, hogy az egészet tudjam formázni.
de közben rájöttem, hogy van egy telepítés előtti try része is, mert ez okos
milyen gép... f0s asus, mi más ilyen bugyuta???
asus tuf gaming f15
fx506hcb -hn145 -
cibus
senior tag
Köszi nektek, fél óra és próbálom.
-
cibus
senior tag
közben szedtem le egy popOS-t, próbáltam egy try-t, diskben az összes partíciót töröltem, nyomtam egy + -t, megcsináltam mind az 512gigát ntfs-re , szintén nem látja....
-
cibus
senior tag
sziasztok, tudnátok dobni egy linket usbről indítható linuxra?
letöltöm és csak fel kell másolni a pendrive-ra aztán boot a pendrive-ról és működik?wint akarok telepíteni laptopra, előtte volt fent rajta 2 linux, bebootoltam wintelepítőre és nem jelzi ki az ssd-t, nem tudom törölni, nem tudom telepíteni, egyáltalán nem látja az ssdt. beléptem az egyik kisebb partíciós linuxba, a másik partíciót formáztam ntsf-re, de így sem látja az ssd-t. ezért gondoltam erre az usb-s bootra és akkor linuxon belül csak látom és nyomok neki egy formatot ntfs-ra, hátha jó lesz. vagy egyéb ötlet?
köszi szépen -
cibus
senior tag
válasz
CPT.Pirk #103364 üzenetére
közben sikerült megoldanom
nyitottam simán egy terminált. ki tudtam listázni a partíciót, egyedül arra az egy mappára írt hibát, hogy nem tudja beolvasni, de minden mást kilistázott és le is tudtam copyznipersze egyesével, parancsokkal, ami kellett róla, de legalább meg van oldva.
köszönöm szépen a segítséged -
cibus
senior tag
válasz
CPT.Pirk #103357 üzenetére
3 partícióra van szétszedve a winyó , az első kettő teljes mértékben elérhető, le is tudtam róla menteni minden fontos cuccot, viszont a 3.at meg sem nyitja, azt írja hogy az egyik mappa nem nyitható meg és így az egész partíciót nem nyitja meg a fájlkezelő.
valahogy meg tudom esetleg mégis nyitni? és azt a mappát kihagyva a többi cuccot kimásolni? -
cibus
senior tag
sziasztok!
van egy NTFS winyóm, amin szerintem vannak szektorhibák, mert ha bekapcsolom a gépet és rá van dugva, akkor hiába nem azon van a rendszer, de win indulás előtt végig ellenőrzi az ssd-ket, winyókat és ennél megakad, fél-1 órát is szórakozik, próbálkozik talán javítással is, de nem tud elindulni a rendszer. ha lehúzom a winyót, akkor tökéletes. így nem tudtam az adatokat lementeni róla. ekkor jött az ötlet, hogy az irodában rakok fel egy mint-et az egyik régi nem használt gépre, rádugom arra, szerintem úgy be tudok bootolni. siker. bent vagyok, töltöm le az adatokat. de olyat kérdeznék, hogy terminálba van valami parancs, amivel le tudnám formázni a winyót, és aztán leellenőriztetni a winyót, hogy esetleg javítsa a hibás szektorokat, vagy esetleg zárja ki őket, hogy utána még tudjam használni? valami fsc pl? ha ezt meg tudom csinálni, akkor pontosan miket kellene beírnom a terminálba? nagyon köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged