- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazajnd
tag
válasz
lev258 #53963 üzenetére
Szerintem egy rakat szemét az EFI partíció. Van rajta Boot, Ubuntu, Debian és Microsoft mappa, szerintem a szükségteleneket a nagy repair közben sikerült létrehoznom.
Mi erre az értelmes eljárás? Windows telepítő + parancssor -> diskpart-tal clean-elni az EFI partíciót és bcdboot-tal újra létrehozni rá a cuccokat?
Remélem elnézik az offot, de ha már itt kezdtem el kérdezgetni... Ha nem ilyen egyszerű, megyek a Win topicba ígérem -
vmk
tag
válasz
lev258 #53942 üzenetére
Ezt írja:
user@user-linux:~$ viber
QSqlDatabasePrivate::removeDatabase: connection 'ConfigureDBConnection' is still in use, all queries will cease to work.
This application failed to start because it could not find or load the Qt platform plugin "xcb"
in "".
Available platform plugins are: eglfs, linuxfb, minimal, minimalegl, offscreen, wayland-egl, wayland, xcb.
Reinstalling the application may fix this problem.
Félbeszakítva (core készült) -
ALFA
senior tag
válasz
lev258 #53930 üzenetére
Hát, ez nekem már mélyvíz, ezt találtam, erre gondoltál?
out-of-treeVLADI:
Nem csak tőled kérdeztem, mindenkitől, aki érti a hátteret.Azért a tiédre válaszoltam, mert te írtad, hogy GPL-lel jogi gondok vannak.
Nekem mindig is magas volt, hogy a linuxosok minek csináltak vagy tucatnyi különböző jogi definíciót, amikor a "szabad szoftver" mellett törtek lándzsát, így nem tudom, hogy mi is az a GPL, csak azt, hogy többnyire annak valamilyen változatával - ha jól emlékszem, többnyire GNU-GPL - terjesztik a programokat.
-
-
lev258
veterán
válasz
lev258 #53893 üzenetére
Ez eléggé ágyúval verébre, de tedd fel a QT fejlesztőkörnyezetet, akár a frisset a honlapjukról. Van fenn pár csomagom, de nehéz megmondani, melyik szükséges a Viber-nek.
python-qt4 pyqt4-dev-tools qt4-dev-tools qt4-linguist-tools
Ha minden igaz, nekem ezek kerültek fel valamikor a függőségeikkel, más okból. -
ALFA
senior tag
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
lev258 #53872 üzenetére
Sajna nem picit hanem örökre és a másik kimeneten sincs jel. Calculate Linuxot próbálom most kiválasztom a nyelvet, live menüpontra enter, pár karaktert kiír még a képre aztán standby. De a sima arch se jön be karakteresen ezért gondolom hogy a boot image vagy a kernel változott, Mint-et és Solust tudtam feltenni.
nomodeset megvolt, semmi.
-
Suineg
senior tag
válasz
lev258 #53781 üzenetére
..azt esetleg nem lehet, hogy a szükséges csomagot egy penről felteszem vagy ilyesmi?
Van ebben synaptic csomagkezelő is..az nem lehet jó telepítéshez?
Vagy milyen (nem is fontos live) rendszert ajánlanál... ami fontos az anonimitás és a visszakövethetetlenség profi hackerek részéről, auto mac spoofing, titkosítás és egyebek....
-
ALFA
senior tag
válasz
lev258 #53613 üzenetére
Ja, vagy úgy.
Korábban írtam, hogy a virtualbox telepítésével voltak nálam gondok. Annak a logjában volt ez az üzenet, amivel semmit se tudok kezdeni. Azt értem, hogy valamit le kéne futtatni, csak nem tudom, hogy mit és hol.Ez a vbox-install.log fájlban van, és ez a teljes üzenet:
make KBUILD_VERBOSE=1 SUBDIRS=/tmp/vbox.0 SRCROOT=/tmp/vbox.0 CONFIG_MODULE_SIG= -C /lib/modules/4.8.0-41-generic/build -j4 modules
make[1]: warning: -jN forced in submake: disabling jobserver mode.
test -e include/generated/autoconf.h -a -e include/config/auto.conf || ( \
echo >&2; \
echo >&2 " ERROR: Kernel configuration is invalid."; \
echo >&2 " include/generated/autoconf.h or include/config/auto.conf are missing.";\
echo >&2 " Run 'make oldconfig && make prepare' on kernel src to fix it."; \
echo >&2 ; \
/bin/false) -
csixy
addikt
válasz
lev258 #53619 üzenetére
Na én bekavartam neki!
Volt egy
sudo apt-get update majd egy
sudo apt-get upgrade aztán
sudo apt-get dist-upgrade aztán
sudo apt install cinnamon
Aztán átjelentkeztem a cinnamonba, aztán újraindítottam.
Ezután a cinnamonban ügyködve sikerült feltenni a magyar nyelvet és kiírtani az angolt, de a nyelv teljes telepítését nem csinálta meg mert a gépeléskor random módon csillagot tett be egyes karakterek helyett és így a jelszót nem fogadta el. Emiatt sértődötten visszajelentkeztem a Pantheon GUI-ba és ott már sikerült befejezni a nyelv telepítést, de a régiót még mindig nem hagyja módosítani, mivel oda semmi sincs beírva.
Már megy a szoftverközpont, van magyar fejléces firefoxom, gpartedem, synapticom. Egyszóval lassan szétkefélem ezt az elementary ost és kezd hasonlítani egy ubira.
Hogyan lehetne átalakítani uborkává és hogy lehetne belőle kirugdalni az elementary maradványait? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lev258 #53611 üzenetére
Kezdenek összeérni ezek a dolgok. Mesa, Wayland, Vulkan, SteamOS... Lesz itt még "Linux éve".
Mondjon ki mit akar, de iszonyat gyorsan fejlődik ezen a területen a Linux.
DC/DAL dolgokat annyira nem ismerem, de folyamatosan jönnek nagy kernel pull requestek ezekkel kapcsolatban, ahogy olvasom a Phoronixot.
-
Misiviktor
csendes tag
válasz
lev258 #53607 üzenetére
Ubuntu az kizárt ... Debian vagy max Mint ( tudom tudom az új Mint Ubi alapú)
Akkor most karcoljam le az egészet nullára ez már nem menthető ?( 2 éve volt Debian mindennapos használatban előttem de ott VGA kártya nélkül ment, akkor is inkább csak levelező és file megoszto szerverkent azóta meg elfelejtettem mindet és az vezetett oda hogy elbaltáztam)
-
Misiviktor
csendes tag
válasz
lev258 #53604 üzenetére
AMD-hez egy forumról néztem le drivert. nem szándékosan akartam Pont Mesat és Develt...
Mivel ez nem Nvidia hogy 3 katt legyen... ezzel is kicsit megszenvedtem mire rendesen felment...Akkor grafikus mag kuka és keressek másikat? Félek az amd oldaláról leszedni mert legutóbb is hibásan jött le a csomag és összeomlasztott mindent ...
-
-
-
válasz
lev258 #53474 üzenetére
Pedig valami olyasmi lesz, átíródott valahogy az .ocdata jogosultsága vagy nincs ilyen fájl.
Hódmaci
Ha ezt érted, benne van egy lehetséges megoldás.
(#53471) lev258
Köszi a tippet, megnézem majd, mit lehet csinálni vele, már csak kíváncsiságból is, mert amúgy nem letöltő gép, így bőven elvagyok vele, a desktop meg lan-ra van kötve.
-
FLATRONW
őstag
-
válasz
lev258 #53464 üzenetére
Neki a Windows-Linux összehasonlítás mutat jelentősebb eltérést.
Igen, olvastam ezt, de ebben nem sokat tudok tenni, tuti nem azért szenvedtem hetekig a Toshiba laptoppal (csak egy processzor magot használt minden disztró), hogy Wint rakjak rá.
Erre a laptopra bőven jó ez a sebesség is, csak megnéztem, ha már ilyen problémáról olvastam itt.
-
válasz
lev258 #53453 üzenetére
Ha már Atheros, Qualcomm Atheros AR928X van a Toshiba Satellite L305-ben, megnéztem a sebességét, hasonló, mint a kérdezőnél,
Incoming: Max: 17.82 MBit/s
Outgoing: Max: 24.25 MBit/s100/50-es Digis net van amúgy, ebből kb 93-at hoz a router.
Megnéztem még egy disztróval (bP xx.x KDE 32bit) és a friss live 18.2-vel is, ugyanez a helyzet.
lshw -C network
configuration: broadcast=yes driver=ath9k driverversion=4.11.1-041101-generic firmware=N/A ip=192.168.1.162 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11A fw-re nem ír semmit, ott lehet a gond.
Találtam egy régebbi leírást, nem tudom mennyire segít másoknak, de a wicd-re cserét több helyen olvastam már.
-
FLATRONW
őstag
válasz
lev258 #53456 üzenetére
Igen, a 16.04-re vonatkozót néztem.
Valószínűleg én rontottam el a Windows-os beidegződés miatt valamit.
A leírásban az volt, hogy futtassam le a run fájlt a telepítéshez. Arra nem történt semmi. Erre lefuttattam a setup fájlt, ez normálisan lefutott. Újra indítottam a rendszert, látja is a hálózatot, megadom a wifi jelszót, pörög, újra kéri a jelszót és ez megy folyamatosan. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lev258 #53434 üzenetére
A Steam számára mindegy, a különféle libek 32 és 64 bites verzióit tartalmazza alapból és maga a steam csomag úgy szokott szerepelni a disztrókban, hogy 64 biten telepíti a neki kellő grafikus driver 32 bites könyvtárait is, ha azok nincsenek fent.
Szóval mehet a 64 bit, nincs gyakorlati előnye 32 bites rendszert rakni a gépre.
growler: hova kell 3GB? Erős túlzás.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
lev258 #53319 üzenetére
Bezárja a terminált.
Root ként ezt adja:root@debian-t430:/home/bimbozolika10# unset LD_LIBRARY_PATH
root@debian-t430:/home/bimbozolika10# LD_PRELOAD=libcurl.so.3 exec /opt/viber/Viber
touch: ”/root/.local/share/applications/mimeapps.list” elérése sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
/usr/bin/xdg-mime: 781: /usr/bin/xdg-mime: cannot create /root/.local/share/applications/mimeapps.list.new: Directory nonexistent
QSqlDatabasePrivate::removeDatabase: connection 'ConfigureDBConnection' is still in use, all queries will cease to work.
Qt: Session management error: None of the authentication protocols specified are supported
QXcbIntegration: Cannot create platform OpenGL context, neither GLX nor EGL are enabled -
bzolika10
aktív tag
válasz
lev258 #53310 üzenetére
root@debian-t430:/# /opt/viber/Viber
touch: ”/root/.local/share/applications/mimeapps.list” elérése sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
/usr/bin/xdg-mime: 781: /usr/bin/xdg-mime: cannot create /root/.local/share/applications/mimeapps.list.new: Directory nonexistent
Qt: Session management error: None of the authentication protocols specified are supported
QXcbIntegration: Cannot create platform OpenGL context, neither GLX nor EGL are enabled
Szegmentálási hiba
Tehát ugyanaz mintha az ikonjával indítanám.szerk:
Ugyan ez van nem root felhasználóval is -
bzolika10
aktív tag
válasz
lev258 #53305 üzenetére
root@debian-t430:/opt/viber# ls -l
összesen 165588
drwxrwxr-x 2 root root 4096 máj 28 23:32 icons
-rw-r--r-- 1 root root 10206624 jan 16 15:49 icudtl.dat
drwxrwxr-x 2 root root 4096 máj 28 23:32 lib
drwxrwxr-x 12 root root 4096 máj 28 23:31 plugins
drwxrwxr-x 11 root root 4096 máj 28 23:32 qml
-rw-rw-r-- 1 root root 61 jan 16 15:49 qt.conf
-rwxr-xr-x 1 root root 10376 jan 16 15:49 QtWebEngineProcess
-rw-r--r-- 1 root root 643188 jan 16 15:49 qtwebengine_resources_100p.pak
-rw-r--r-- 1 root root 721269 jan 16 15:49 qtwebengine_resources_200p.pak
-rw-r--r-- 1 root root 6807257 jan 16 15:49 qtwebengine_resources.pak
drwxrwxr-x 7 root root 4096 máj 28 23:32 Sound
-rw-rw-r-- 1 root root 10700 jan 16 15:49 SplashScreen.rcc
drwxr-xr-x 3 root root 12288 máj 28 23:32 translations
-rwxr-xr-x 1 root root 151108268 jan 16 15:49 Viber
Tehát elvileg ott van a fájl -
Rimuru
veterán
válasz
lev258 #53259 üzenetére
Helyes, az osszes halozatkezelo felulirja ha mast adsz meg benne. Azert lesz maradando mert kulon elmenti maganak a halozathoz tartozo beallitasokat, es amikor felcsatlakozik akkor beirja a resolv.conf-ba.
Nekem ezert immutable a fajl.Viszont ideiglenes probanak jo a beleiras, amig nem csatlakozik le a halozatrol nem fogja felulinri a networkmanager sem.
-
szucstom
őstag
válasz
lev258 #53213 üzenetére
még a routerben is megnyitottam portforwarddal az 51413-at. no mindegy, az egyik ubuntu-s fórumon olvastam az imént, hogy transmissionben a seed vmiért nem működik. írtak egy másik klienst, abba beletettem, és láss csodát seedel gond nélkül. Eddig legalábbis. úh. maradok ennél, a transmission meg kuka.
-
vmk
tag
válasz
lev258 #53175 üzenetére
Köszi az infót. Lubuntu 16.10 jó lehet hosszabb távon?
Manuálisan kell, igen. Vagy terminálból sudo-val vagy a Lemez nevű alkalmazásból meg tudom csinálni.
Ez a Lubuntu egy tiszta telepítés, én nem állítottam rajta semmit.
Telepítésnél egy usert adtam meg és egy hozzá tartozó jelszót.szerk: ha jól látom Lubuntu 16.04 LTS lehet a jó hosszabb távra. Ez korrekt?
-
szucstom
őstag
válasz
lev258 #53054 üzenetére
Oké, bocs. Liveban működött rendesen, meg még telepítés után is. Következő nap meg bekapcs után ez az üzenet fogadott: A cinnamon környezet összeomlott; igen az újraindításhoz, nem a kihagyáshoz. Előbbi nem működött, utóbbi esetén meg a tálca nem jött elő, illetve a terminált se tudtam előhívni a bill. kombóval
-
lazajnd
tag
válasz
lev258 #52957 üzenetére
Hát ennyi eszem volt
. Egyébként sdb-re ment a rendszerbetöltő (ami a HDD).
Szóval azt sem tudom mi vanMekkora noobság tényleg... bele sem gondoltam
Csak a KDE telepítőjében a rendszerbetöltő legördülő listában nem volt olyan lehetőség hogy kihagy... azért tettem oda végül -
válasz
lev258 #52952 üzenetére
Ilyen elég gyakran van.
Elég csak a Manjaro-ra gondolni, ami után, ha valami másik disztrót rakunk fel, nem hajlandó bootolni a boot.cfg-ben átírodott initframe miatt.
De ott van a Mint esete, ha utána felraksz egy Debiant, plusz 1,5 percig tart a boot, mert a Debian átírja a swap partíció UUID-jét!(#52953) lazajnd
Live rendszerről bootolva telepítsd újra a rossz rendszer GRUB-ját újra, hátha az a gond. Az se biztos, hogy a xorg.log-ot kellett volna beraknod, mert abban semmi különös nincs. Vagy a dmesg/messages vagy a kern.log lenne inkább hasznos pastebin-nel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest