- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz
growler #53023 üzenetére
Elvileg fenn van.
ntfsfix után ennyi történik (azonnal lefut, nem javít, nem csinál semmit)root@kali:~# apt install ntfs-3g
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
ntfs-3g is already the newest version.
ntfs-3g set to manually installed.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
root@kali:~# ntfsfix /dev/sda1
Refusing to operate on read-write mounted device /dev/sda1.
root@kali:~# sudo ntfsfix /dev/sda1
Refusing to operate on read-write mounted device /dev/sda1.(#53024) King Unique:
Nincs semmi rajta. Már rég oda-vissza lett formázva, partícionálva, ext4-ben kísérletezve...stb.
Az lenne az igazi igen, de most csak a linux live áll rendelkezésre ami működik a gépen. A feladat, hogy megjavítani a vinyót és valahogy és ráerőszakolni egy windowst (most). (később veszek sata-sub kábelt aztán azt csinálok vele amit akarok egy win10-es notin, de jelenleg nem áll rendelkezésre kábel, notit meg nem fogom szétkapni emiatt) -
Jazz
veterán
válasz
growler #53016 üzenetére
Nem tudom feltenni az ntfs-3g csomagot. Az általad linkelt forumon a 3g-re kattinta:
"The address wasn't understoodIceweasel doesn't know how to open this address, because one of the following protocols (apt) isn't associated with any program or is not allowed in this context."
Kali linux live-on vagyok amúgy. Erre gondolom nem fog menni semmilyen telepítés. Vagy de? A memóriába?
(#53020) ubyegon2:
Próbáltam keresni de semmi. Végignéztem az összes aplikácót. Illetve a "show application-on" belül "screen" és "energy" szavakra keresni de semmi értelmes találta. Csak display (horizontális- vertikális beállítás). Az energy-re meg semmi találat. Nem tudom linux-ban hogy lehet ezeket elérni. -
Jazz
veterán
Köszi mindenkinek.
Badblocks közben elment "aludni" a gép, képernyő kikapcs, kijelentkezés....visszatérés után csak egy egér mutató látszik.
Korábban is előfordult már hogy kb. 5 perc után képernyő ki és kijelentkezik a live. Hogy tudom ezt letiltani?Most fekete képernyő, egér kurzor látszik csak, és szaggat ahogy mozgatom....megtelt a memória? Olyan sok badsector volt? Reset?
-
Jazz
veterán
válasz
ubyegon2 #53005 üzenetére
NTFS-ben ez volt a valasz:
root@kali:~# sudo e2fsck -p -f /dev/sda1
e2fsck: Bad magic number in super-block while trying to open /dev/sda1
/dev/sda1:
The superblock could not be read or does not describe a valid ext2/ext3/ext4
filesystem. If the device is valid and it really contains an ext2/ext3/ext4
filesystem (and not swap or ufs or something else), then the superblock
is corrupt, and you might try running e2fsck with an alternate superblock:
e2fsck -b 8193 <device>
or
e2fsck -b 32768 <device> -
Jazz
veterán
válasz
ubyegon2 #53005 üzenetére
Probaltam, ez a valasz:
root@kali:~# sudo e2fsck -p -f /dev/sda1
/dev/sda1: 11/9773056 files (0.0% non-contiguous), 661351/39072256 blocksElvileg unmount-ban vagyok. A mount inaktiv opcio a gparted-ben.
ntfs-ben ez a valasz jott, utana formaztam ext4-be. (ugye a win miatt ntfs kellene)(Magyar nyelvu bill-re hogy tudom atallitani a live-ot?)
(#53009) ALFA:
Normal esetben igen. De most ez van, ezt kell megoldani, azt hosszu lenne magyarazni hogy miert.(#53004) colomb2:
Fut a badblocks de ext4-en. -
Jazz
veterán
Sziasztok!
Linux alatt (Kali) hogyan lehet HDD javítást végrehajtani? Hibás szektorok felfedezése, kihagyása stb.
A gond az hogy nem lehet sem xp-t sem w10-et telepíteni sem linux-ot.
Xp simán újraindul amint az nt file-ok betöltéséhez érne a telepítés (Cd-ről).
Win10 usb-ről való telepítésnél meg el sem ér a nyelvválasztó képernyőig, recovery error-al megáll 0xc0000225 hibaüzenettel.
Linux live megy egyedül. HDD-re való telepítésnél miután a partíciós tábla létrejön, a következő lépésnél, error és megáll.Egyedül a linux live működik, szépen be is tölt. gparted-el működik a vinyó formázás, partícionálás, partíció törlés, unmount után a check is lefut. Viszont amint teljes formázást csinálnék lassú módban, olyan 30% után hibára megáll "error 1102101 byte...." stb.
Tehát nagy valószínűséggel a vinyóval lesz valami. Ezért lenne jó ha a Kali linux live alatt tudnék csinálni egy javítást.
Köszi!
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
Kali linux-ot szeretnék futtatni a gépen, ha lehet telepítés nélkül. [link]
Van erre lehetőség? Pl. a 28M-os minit ha kiírom pendrive-ra ultraiso-val (létrehozok egy bootolható lemezképet), működni fog?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Milyen videókártyát?
- E-roller topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Autós topik
- Opel topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest