- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Warton #100999 üzenetére
Valószínű, hogy igen
Pedig a Secure Boot -nak pont az lenne a lényege, hogy illetéktelen matatásokat akadályozzon meg a boot szekcióban és egy telepítés pont ilyennek számít. Nálam van is erre opció, Setup Mode -nak hívják. Lehet, újra kéne húznom a kubi-t bekapcsolt Secure Boot mellett, ezzel az opcióval?
Nem értek ennyire hozzá (még) sajnos -
Remus389
veterán
válasz
Warton #100908 üzenetére
Settlers 1
Általános iskolás koromban volt egy haverom akihez délutánonként átmentem nézni ahogy játszik. Nem volt ebben semmi rossz, szívesen mentem.
Pentium 100 MHz-ese volt, majd 166 MHz-es.
Pentium és nem Celeron!Akkoriban ezek igen drága gépek voltak (Faterja gazdag vállalkozó volt), mindenesetre egy 100 vagy 166 MHz-es Pentiumon láttam ezt utoljára futni.
-
válasz
Warton #100913 üzenetére
Na, ezért is írtam, hogy érdemes utána nézni, mert sok régebbi játékhoz van Linuxos open-source motor. Én az egyik nagy kedvencemnek néztem hirtelen utána és elég komoly dolgokat találtam: [link] Itt az egyik fejlesztő konkrétan a Morrowind és a Quake 3 motorját boronálta össze.
Nem semmi!
-
válasz
Warton #100908 üzenetére
Amit most én csináltam régi játékok esetén. Megvettem a GoG verziót, majd hozzá Linuxra megírt open-source launchert használtam. Több játék működik így és az eredeti játékhoz képest fejlesztve is vannak. Nagyobb felbontás állítható be, új funkciók kerültek be, bugokat javítottak, stb.
Pl. OpenRCT2 -
oreg0503
tag
válasz
Warton #100754 üzenetére
Igen igazad is van. De kinek ez, kinek az. Egyébként Mo-n eléggé túlárazták a leszuperált (6-8. szériás Intel procis) laptopokat, amiket kintről behoznak, amik kint bontó szökevények. Ne értsd félre, jó gépek ezek, de nem ennyiért! Egy 8. generációs intel procis gép 8gb rammal eléggé elmaradott konstrukció, főleg a 8 GB ram, ami sokszor DDR 3-as. A Wifi kezelés is kevés, és legtöbbször Sata3-as SSD van bennük. Meg az akkumlátor szintről is sokszor téves az infó. Mert az hogy "akár" na az sok mindent takarhat. És ha hamarosan egy új akku is kell bele, akkor gyorsan ugrik a vásárlási összeg, 20-30-40e forinttal. Amikben meg nem az vetekszik az új lapik árával. A játékról ne beszéljünk, mert ezek a gépek nem arra lettek kitalálva, meg engem egyáltalán nem is érdekel. Tehát végszókét:
Nem vagyunk egyformák, nem egyformák az igényeink. De ez így normális nem?
Ettől függetlenül köszönöm a hozzászólásod, segítő szándékodat. -
-
growler
őstag
válasz
Warton #100452 üzenetére
En tudom hogy mivel jar egy jol belakott Minten a foverzio frissites.
Eppen ezert 21.3-rol 22-re frissitest meg sem kisereltem.
Egyebkent sem lattam a 22-ben olyan volumenu ujdonsagot ami
megerne egy uj telepitest/belakast.
Majd talan a 23 lesz frissen telepitve.
Addig meg a 21.3 mellett hasznalom a Garudat, meg az unstable
Manjarot. -
válasz
Warton #100452 üzenetére
Hát ez tényleg nem akarja a 22-re upgrade-et! Mindent végigzongozáztam, amit lehetett, apt-cache törlés, eredeti tükrök visszarakása, Szoftverforrásoknál a kijelölt program downgradelése. Már az Apt-cache ablak után bedobja a Javítás ablakot és ennyi...
De ahogy nézelődtem, rájöttem, hogy Cavintont kellene szednem, mert van egy augusztusi és egy szeptemberi log is a /home-ban, amiben látszik a sikertelenség.
....
Get:88 http://mirror.easyname.at/ubuntu-archive jammy-backports/multiverse amd64 c-n-f Metadata [116 B]
Fetched 51,7 MB in 5s (10,4 MB/s)
Reading package lists...
Check succeeded: APT gyorsítótár
Running check 'Rendszer pillanatfelvételek'
Fixing check 'Rendszer pillanatfelvételek'
mintupgrade-inhibit-power: nem található folyamat
Igazad van, ez így nem fog működni sajna...
clean: remove all unused deps [link]
Ezzel viszont nem tudom, mit csináljak, pedig lehet lenne valami értelme... -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Warton #100447 üzenetére
Egy lehetőség, hogy bootoláskor a Grub-ban a 2. sort választva ki fogja írni az összes létező kernelt ami fent van a gépeden és ott azt választod amelyiket akarod, csak ne a recovery módost nyomd be.
Aztán ha bebootoltál a megfelelővel, akkor utána törölheted a többit. Végül nyomsz egy update-grub parancsot és akkor biztosan azzal fogsz indulni ami maradt.
-
válasz
Warton #100447 üzenetére
Szerintem rakd fel a 0-49-est. Ha nem akarja azt használni a rendszer, amit utolsónak felraksz, az azért is lehet, mert nem azon a disztrón futtattad a grub-update parancsot, aminek aktív a GRUB-ja bootkor. De ha mindet leszeded, csak egy marad, akkor azt kéne használnia.
Bár a leírásban a 6.8-as kernelt írja, lehet nem lényeg a végén lévő szám.
-
válasz
Warton #100440 üzenetére
Jobb lenne a Synapticból eltávolítani a fentieket és azt a
hwegeneric verziót felrakni, amit a képen mutattam, az 2027-ig támogatott.
De ha rákattintasz a legfelső sorban, akkor nem lesz aktív a telepítő gomb? Igazából eltávolítani nem is kell semmit, mert egy előzőt őriz meg a rendszer. De lehet csak a nala csomagkezelő szedi le a felesleges kerneleket automatikusan, az apt az nem. -
válasz
Warton #100434 üzenetére
Ez valóban érdekes, mert a második képen olyan verziók vannak, amik éppen a Mint 22 tárolóiban vannak. Hasonló gondokra írták, hogy...
I believe the issue is the incompatibility of packages present in Ubuntu 22.04 repos which Mint 21.x is based on. To my knowledge the official supported kernels for Ubuntu 22.04 and by extension LM 21.x are 5.15 LTS, 6.2 HWE and 6.5 HWE ... i recommend to use the latest 6.5 HWE and wait until LM 22 is released for it will use 6.8 kernel
[link]Ha nem a 6.8.0-45.45~22.04.1 kernel van fenn a 21.3-nál, akkor rakd fel azt tárolóból* és utána próbáld meg újra. Ha az van fenn jelenleg is, akkor viszont ez így tényleg elbukik az Ubuntu repón.
*megnéztem, ez van a 21.3 tárolóban...
-
-
-
urandom0
senior tag
válasz
Warton #100404 üzenetére
Ezért kérdeztem én is
Mindhárom fent van Flathubon, és mindhárom az eredeti fejlesztőtől:
https://flathub.org/apps/com.brave.Browser
https://flathub.org/apps/org.onlyoffice.desktopeditors
https://flathub.org/apps/org.js.nuclear.Nuclear -
-
válasz
Warton #100379 üzenetére
Azért látjuk Tordai úr kálváriáját a megromlott Ubuntujával
2016-os rendszer, 8 éves... Linuxnál az a jó, ha viszonylag új a rendszer, pl. még a közel 2 éves Debian Stable teljesen jól használható, de egy 8 éveset már fel nem raknék, nem hogy kínlódjak a visszafelé már semmivel sem kompatibilis csomagfüggőségekkel... Gondolkodás nélkül letörölném.
Ezzel szemben az Arch kb. örök
Ja, addig amíg nem jön egy újabb XZ backdoor, amitől az Arch userek dobnak egy hátast. Most is közel voltak hozzá!
És akkor ott az AUR, ami kinyit egy teljesen új világot.
Na olyan sosem lesz nálam. Se AUR, se PPA, se COPR... Azért tartják fent kőkemény pénzekért a hivatalos belső tárolókat, hogy ne az ftp.veristvan.hu/linugz AUR tárolóból töltögessem le a dolgokat.
-
válasz
Warton #100379 üzenetére
Azért látjuk Tordai úr kálváriáját a megromlott Ubuntujával
De egy 18.04 Ubuntut használ!
(de főleg mikkel pakolja tele...)
Nekem is van lejárt szavatosságú LinuxMIntem és nem tudom upgradelni, mert errort dobál.
Ez meg gondolom a szokásos user error lehet! Senki nem foglalkozik a figyelmeztetéssel, hogy minden nem hivatalos Ubuntu és Mint tárolós csomagot le kell pucolni főverzió upgrade előtt.
Amúgy meg LTS verziókról van szó, miért is lenne olyan, mint a rollingok?
Utóbbiakat meg csak frissítsd állandóan, ha kihagysz pár hetet, majd pislogsz erősen.
Egyébként épp pár napja volt több nagyon ősi Ubuntu upgrade a topikban.
#100377 Rimuru
-
urandom0
senior tag
válasz
Warton #100366 üzenetére
Snap ügyében nem tudok nyilatkozni, azt annyira nem ismerem.
Flatpak esetén vannak az ún. runtime-ok, ezekben van a programok függőségeinek nagy része. A képeden az összes, ami úgy kezdődik hogy org.freedesktop, az mind egy-egy Freedesktop runtime.
Ha kiadod a flatpak list --columns=app,size parancsot, akkor látni fogod, hogy igazából ezek a nagy méretűek, nem maguk az alkalmazások, mert ezekben vannak a függőségeik. -
urandom0
senior tag
válasz
Warton #100364 üzenetére
Nézegetve a listát így se értem miért flatpak a mesa, illetve miért kellenek a gnome csomagok egy Kubuntura?
A te listádon nem látok Gnome-os flatpakot (csak a GTK3 Breeze-t, de az csak egy téma), csak snapot. Az meg azért kell, mert valamelyik snapos programodnak van Gnome függősége. Azt nem tudom, hogy melyiknek, biztos meg lehet valahogy nézni.
Az én listám meg nem Kubuntun készült.
-
urandom0
senior tag
válasz
Warton #100362 üzenetére
Caprine mennyire működik nálad? Én próbáltam, de áhh, problémásabb volt, mint böngészőből chatelni. Ferdiumot is próbáltam, az se volt sokkal jobb.
Neked nincs is sok flatpak programod
https://streamable.com/0d7qyt -
-
urandom0
senior tag
válasz
Warton #100339 üzenetére
A konténer nem virtuális gép
Amúgy Tibinek nem csak emiatt az egy program miatt kellhet a konténer, sokszor belefut abba, hogy ez meg az nem megy nála, főleg az ilyen Pythonos cuccok. Ezzel a konténerezősdivel ezt meg tudja oldani.Szerintem a Wine sokkal gázabb, az egy fél Windowst magával hoz, és sokszor vannak benne kisebb-nagyobb hibák. Meg azért na, nehogymár egy elméletileg platformfüggetlen programhoz Wine kelljen.
-
urandom0
senior tag
válasz
Warton #100307 üzenetére
Amúgy nem jók a telepítési utasítások, amik ott le vannak írva. Egyrészt
git clone https://github.com/yourusername/YTSage.git
helyettgit clone https://github.com/oop7/YTSage.git
a helyes.
Másrészt a függőségek telepítésénél vinnyogni fog, hogy ő nem hajlandó globálisan települni, csak virtual env-be. Mert ő ilyen kis hisztis.Törném el a kezét annak, aki Python használ bármire is...
-
válasz
Warton #100307 üzenetére
Köszi.
Ez az ami nálam nem fog menni, bár lehet futok vele egy kört de a 2,7-es pythonnal 101% hogy el se indul a telepítés se.
Mostani python ha nem tévedek 4-esnél jár.
Ez kérlektisztelettel egy 18.04 Ubuntu
Ha ez a YTStage tudja használni a snap pythont, az naprakész, akkor esetleg de ez meg lehetetlen.
Na mindjárt nekifutok.
Szerk már elakadtem.
Ezek mik, a yt-dlp ami tiszta, a többiről lövésem sincs.
PyQt6
yt-dlp
requests
Pillow -
válasz
Warton #100305 üzenetére
Köszi, tényleg sokat segítettél
Kb. mint Justvidman Alma videója. Dehát oda van írva...!
Azért kérdeztem mert nem tudom hogyan kell Githubról telepíteni, és ha ezt a segítségetekkel esetleg sikerül, 1 hét múlva el fogom felejteni a menetét. Azért mert nem szeretem ezt, nekem .exe vagy .deb. A többi úri huncutság amit meghagyok másoknak. És azért nem tudom megjegyezni a menetét mert szívből utálom ezt a fajta megoldást.
De ha segítetek azt megöszönöm.A Releases vagy mi alatt ez fogad,
Windows 7 or laterHogyan tovább, vagy ez az a makeizé, amit zsigerből gyűlölök, az a pontper makeinstall?
-
válasz
Warton #100196 üzenetére
Első körben resetelni kell a BIOS-t. Rákeresel az interneten, vagy a HP szervizben megoldják, de kb a laptop árát ráköltöd. Miért akarsz Linuxot? VirtualBox, vagy WSL nem jó alternatíva?
Miért nem jó neked a Kubuntu? Ha jól rémlik, az OpenSuse, és a Debian-t is felrakhatod secure boottal. -
-
urandom0
senior tag
válasz
Warton #100199 üzenetére
Valószínűleg úgy vannak vele, hogy kapja be a Microsoft... mert amúgy tőle kellene valamilyen licencet vásárolni. A Canonicalnak van licence, az OpenSuse-nak is, és a Red Hatnak is, többiekről nem tudom. A Debian a shim csomaggal oldja meg, az meg valahogy úgy működik, hogy a Microsoft kulcsával van aláírva, de bele van ágyazva a Debian önaláíró certje. Manjarohoz is lehet találni leírást, hogy hogyan lehet beleeszközölni a shim-et, csak alapértelmezetten nincs benne.
-
-
válasz
Warton #100092 üzenetére
Annak tűnik. Valami prücök van a kernel610-zel, ezért lecseréli Linux meta-ra, amiben ezek vannak:
linux-generic
linux-headers-generic
linux-image-generic
linux-restricted-modules-genericpuska, ha még nem láttad
Ha nagy marhaságot tippeltem, sorry.
Nem tudom hol jár kernellel a Manjaro... Mintnél talán kernel 5.15.nél volt valami hasonló gubanc...
-
Petya XT
senior tag
válasz
Warton #99373 üzenetére
Nyissák meg a lehetőséget, hogy hivatalosan, az eredeti kritériumoknak meg nem felelő gépekre is fel lehessen tenni. Nagyon könnyű más f@szával verni a csalánt, sok helyen ki sem tudják gazdálkodni a teljes géppark cserét. Magánemberként még csak-csak ellébecol az ember(bár ott sincs rendben), de ipari, céges környezetben nem fér bele ez a hozzáállás. A három év kiterjesztett támogatás is nagy lehúzás, a pofátlanság netovábbja.
Hogy ne legyen teljesen off: Linux. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Warton #99373 üzenetére
POnt azért mertem ezt mondani, mert melóhelyemen technikai dolgokhoz teljesen dilettánsak is vannak. Egy kollégám szokott nekik telepítgetni, aztán ezek az emberek úgy elvannak az ubuntuval, hogy csak úgy pislogtam. Kérdeztem is, hogy tudod ezt használni, meg hogy hogy? Hát a Feri telepítette, tök jó, csak már kicsit régi a gép és lassúcska... baz.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Warton #99367 üzenetére
Szerencsére ez jön vissza. Pont az új Thinkpad T14 -et már úgy hozták ki, hogy az iFixit-el karöltve tervezték, hogy könnyen szerelhető legyen. Már amelyik, mert ott se mind, de az intel és amd verzióban a procin kívül szinte minden cserélhető.
Az inkább egy rohadt dolog, amit az MS csinál, hogy a régi gépekre nem megy fel a WIn 11. Szerintem iszonyat mennyiségű asztali gépről és laptopról van szó, ami még működik és nem kompatibilis.
Ez abból a szempontból jó, hogy szvsz k.rva sokan fognak áttérni linuxra inkább, mint új gépet vegyenek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Warton #99283 üzenetére
Menni fog persze, de mennyire lassan? Vannak ilyen régi gépek a környezetemben, nem egy nagy élmény használni őket a neten. Most aki Chrome-ot használna annak meg kinyírják az uBlock és társai reklámblokkolókat a manifest-v2 kivezetésével, szóval marad a lassabb Firefox...
-
moleculez
veterán
válasz
Warton #99283 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján szigorúan, semmilyen mérés nélkül.
Az a helyzet hogy lightweight distrok sem fognak egy 486-ból i5-t csinálni még érzésre sem. Tudom, senki nem állított ilyet, csak sokszor úgy jön le a usereknek hogy ez a szitu. Winhez képest lesz, lehet különbség. A valóságban pedig jelentős eltérés nincs, egy rajzlap egyszerűségű tetszőleges DE sokat levesz az eszköz válláról (persze a UX “kárára”), használható marad még egy ideig annyi itt a lényeg. Windowshoz képest valamivel reszponzívabb lesz, de nem azért mert lightweight hanem mert Linux.
Plusz utálom ezt mondani, de egy ponton el kell néha engedni a vasakat, annyi volt benne, kész, elment mellette az idő. hobby/pet projectnek, vagy célszerszámnak ok, de nem daily driverként.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Warton #99024 üzenetére
131... De a Debi az ESR-t használja, viszont legalább frissítik. Úgy emlékszem még ezzel is volt gondjuk korábban.
Most másfél év után lezárták az egyik Ubuntus bugreportomat, hogy a Jammy-ban a libqt5pas verziója egyszerűen túl régi volt a mellé csomagolt Lazarus számára és így használhatatlan volt... Na lezárták azzal, hogy a Nobel kiadásban már javították. Fasza... A Jammyban marad a nem működő verzió.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Warton #98890 üzenetére
Félreolvastam, azt hittem 2 hónapja frissült a szkript... Reális amit mondasz, én csak annyit mondanék, hogy legyen hozzá külön wine instance.
Pacmannál mintha lenne olyan, hogy a repókból újrarakja a csomagokat. Szerintem csak az a megoldás mert a lokál csomagjaidnál a verzió sztring nem jó, az mindig magasabb lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Warton #98873 üzenetére
Nem tartom jó ötletnek, mert az alap wine az közös mindenhez. Az egyik proginak ezt kell felrakni, a másiknak azt, beállítani amazt, ezek összekeveredhetnek és aztán meg egy wine verzió frissítés is bekavarhat.
Akkor már legalább külön wine instance-ot csináljon csak a WoT-nak. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Warton #98857 üzenetére
A grub-ba a nomodeset beírása,biztosan segíthet a nem is adott képet nvidia kártyával témára.
"Aztán próbáltam csak úgy felrakni a drivert persze nem engedte mert nemvolt bent a kártya és anélkül nem megy."
Ezt nem is értem pontosan,légyszíves kicsit pontosabban írd meg mit probáltál.. -
vadkörte
addikt
válasz
Warton #98842 üzenetére
Előző asztali PC-men Manjaro is futott. A zárt nvidia drivert telepítettem - i5 6600/GTX750Ti - és semmi probléma sem volt vele. Ugyanazt tudta és ugyanúgy mint Win alatt.
#98853 Petya XT
A Plasma 5 KDE-s Manjaro-val semmi problémám sem volt. Ha nem is volt Debian stabilitású, de belakás után csak használni kellett. Vesztemre, frissítettem a Plasma 6-ra. Innentől kezdődtek a problémák. Ennek lett a vége az EndeavourOS. Ez is Plasma 6, ez is Arch, de valamiért képes normálisan működni. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Warton #98842 üzenetére
Az Nvidia drivert telepít linuxra?
A linux az a kernel mag és alapja a disztroknak.
A gépemen:Archlinux a rendszerem: Nvidia driver telepítésével jók a tapsztalatain - idáig semmilyen anomáliát nem tapasztalok..
Az Nvidia drivert telepítésnél melyik disztronál tapasztalsz problémát. -
válasz
Warton #98842 üzenetére
A nagy gépemen Debian van, mert azzal úgy vagyok, ha az istennyila is belevág, akkor is mennyen. Azon játékok meg Wine sincs, főleg külső, nem belső tárolóból telepített alkalmazások sem, flatpak, snap abszolút zéró. Azt próbálom egy tiszta rendszerként tartani mindenféle értelemben.
A kisebbik iGPU-s gépemen viszont Linux Mint lesz, abból is a 22, amit most délután akarok feltelepíteni. Alder Lake iGPU-nak talán kelleni fog az új, 6.8-as kernel.
-
válasz
Warton #98670 üzenetére
Mostanra találtam meg, az ismert szavakkal semmi, hanem energiagazdálkodások menüben volt valami speciális akarmire kattintva egyszer csak ott volt! Inaktív volt, szóval csakúgy ki se lehetett venni a pipát, de valahogy csak sikerült!
Mindenkinek köszi a helpet!
Soha többé Windowst nem akarok látni se...
-
válasz
Warton #98670 üzenetére
No ez nem is rossz ötlet, tegnap használtam is valaminek a keresőjét a HDS miatt, onnan fel is települt, igaz 6.01-es verziót szedte le, de azt frissíthettem 6.2x-ra. Ezt még megnézem, bár nem is akartam már többször hozzányúlni, mivel jókollégánk elvette tőle a kedvem azzal, hogy miért nem kérek meg egy hozzáértőt!
Köszi, ezt még megnézem most.
-
válasz
Warton #98662 üzenetére
Meg Ubynak is,
Ez itt egy bios. Konkrétan az én egyik gépemé.
Ez a fastboot.Azt jól tudod, bekapcsolt Fast Startup mellett valóban csakis kizárólag a reboot, Újraindításra nyomva történik szabályos leállás majd hidegindítás az alapoktól.
Csak ennek ugye nem sok haszna, hacsak nem nyomsz gyorsan egyet dualbootnál a grub képernyőn hogy na most a Win hanem a Linux menjen tovább. -
-
válasz
Warton #98645 üzenetére
BIOS-t átbogarásztam, de nem volt benne fastboot a security akármi opció az inaktív volt. Lehet valami más néven lévő opció lehet a fastboot helyett amúgy, mert elég durva BIOS-a van, Dell Precision M4700 amúgy.
Arra a dologra gondolok, amikor a meghajtót a Windows lezárja és Linux alatt nem lehet rajta műveleteket végezni, az lenne a fastboot, nem?
-
-
válasz
Warton #98348 üzenetére
Attól még a Nouveau-nak dolgoznia kellene, csak jóval gyengébb teljesítménnyel, mint a gyári Nvidia driverrel. Én egy GT 610-zel használtam egy darabig Mintet, azzal nem volt gondom.
Szerk.: még annyit, hogy, ha tényleg nagyon régi a kártya, akkor elég neki a Nouveau, mert az már előrébb jár mint azok a tényleg kőrégi driverek, amiket még anno az Nvidia utoljára kiadott hozzájuk 10+ éve.
-
törölt tag
-
válasz
Warton #97979 üzenetére
Egyébként korábban valaki írta, hogy a Krusader lehúzza a KDE-t magával Cinnamonra.
Itt azért más a helyzet, mert míg a Gnome DE alapú Ubuntura telepítesz egy GTK-s progamot, az OK, de a Krusader QT-s program, így érthetően hoz magával nem is KDE-t, hanem QT-s csomagokat.
Ha Kubuntura raknál fel Nemo-t, az is húzna magával csomó GTK-s csomagot. De ezeket bevállalja, aki egy adott programot csak QT-val találja. Azt hiszem ilyen Mint Cinnamonra a Qbittorrent is, az sincs GTK-s, ha jól rémlik...
-
válasz
Warton #97976 üzenetére
Kb ez a lényege, amit írtál.
Egyébként az alapkérdésnek semmi köze a konténeres megoldásokhoz, egyszerűen kekeckedni akar cigam kolléga, szokás szerint.
A kérdés az volt, húzza-e magával Ubuntura telepítve a Nemo fájlkezelő a Cinnamon DE-t. Inkább csak annyit kellett volna írnom, hogy nem, nem húzza magával a Cinnamont. De ezt kb mindenki meg is értette szerintem, kivéve cigam kollégát.
Dhampir kolléga az infók alapján majd eldönti, hogy felesleges szemetelés-e szerinte a 35MB méretű filekezelő. Lehet egy 1,5GB-os csomagot már annak tartana, ahogy én is. De 35MB? Maga a telepítő ISO-ja 6GB az Ubuntunak, igaz telepítve nem éri el a 20gigát...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Warton #96797 üzenetére
Megnézve a fórumukat, főleg nVidiások panaszkodtak ilyenre amit írsz.
De volt olyan, akinél a Latte dock megléte okozta, másiknál meg az sddm téma írt egy kde-settings***.conf fájlt az /etc/sddm.conf.d/ mappába és annak a törlése után állt helyre. Nem tudom mi ez, nekem nincs ilyen mappám Endeavour alatt.
Továbbá még egy dolgot megnézhetsz, hogy LTS kernel futtatása mellett is van-e ez a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- UHD filmek lejátszása
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest