Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis integrált VGA -val kapcsolatos elméleti felvilágolást szeretnék kérni.
A supertuxkart nevű játékot szeretném futtatni egy Lenovo T410 notin (Intel I5, integrált VGA, 6Gb RAM, bár nem tudom, számít-e), a rendszer Kubuntu. A játék induláskor azt mondja, hogy túl régi az openGL (2.1) és minimum 3.1 -t szeretne. Elindul, de szaggat. A rendszerbeállításokban, a compositor alatt legördülőben 2.0 volt kiválasztva, de 3.1 is ott van. Átállítotam, gép restart, de a supertuxkart továbbra is problémázik a régi openGL-el. Kicsit olvasgattam, de bevallom, nem értem, mit és hogyan kéne frissíteni, talán kevés az angolom ehhez.Ezt derítettem ki:
# inxi -Gx
Graphics: Card: Intel Core Processor Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
Display Server: X.Org 1.19.6 drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1440x900@60.04hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Ironlake Mobile version: 2.1 Mesa 18.2.8 Direct Render: Yes2.1-et ír, de vannak valami Mesa profilok. Kipróbáltam így, másoknak segített más progiknál, nekem sajnos nem:
LIBGL_ALWAYS_SOFTWARE=1 supertuxcart
Így mégrosszabb, kb. 5mp-ként jön 1 képkocka, de nem problémázik a verzióval
Valahol azt írták másnak egy hasonló problémára, hogy az Ironlake a probléma és cseszheti.
A munkahelyi gépem pár évvel fiatalabb, abban vmi I3 CPU van 4Gb ram-al és ugyanezzel az op.rendszerrel, ott hibátlanul fut.Lehet, hogy gyenge/régi a hw és én is cseszhetem? Egyáltalán mi adja az OpenGL-t integrált VGA-knál? Ez a Mesa nevű dolog? Azt hogy lehet frissíteni? Bocs előre is, ha hülyeséget kérdezek...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MIUI / HyperOS topik
- Bundle topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3350
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest