Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    Sziasztok,
    Nálam van egy ismerősöm Lenovo Ideapad 100-as laptopja, amin a rajta található Windows 10-et sikerült kinyírnia. Azóta lehetetlenség elindítani a Windowst, végigpróbáltam mindent amit a témában a gugliban találtam, de nem működött. Ha valakit érdekelnek a részletek akkor itt már leírtam, bár szerintem ez jelenleg irreleváns.
    A lényeg hogy arra jutottam, hogy adatmentéshez (igen, sajnos semmilyen biztonsági másolattal nem rendelkezik az illető...) kiszerelem a HDD-t és külső vinyóként szépen lementek róla mindent, azonban a Win 10-es topikban kaptam egy nagyon jó tippet, miszerint egy Linux live usb-ről bootolva ki tudnám mentegetni a nekem szükséges fájlokat. Ez azért lenne nagyon jó, mert akkor a hátralévő fél év gari nem vész el.

    Szóval el is készítettem a live USB-t az Ubuntu 17.04 64 bites verziójának ISOjából, és ezzel sikerült is elindítani a gépet. Automatikusan felismerte és bemountolta a HDD-t is, amit meg is nyitottam és elkezdtem keresgélni azokat a fájlokat amik kellenének neki (céges dokumentumok, rengeteg fénykép, meg ilyesmik, pontos listát még nem kaptam).
    A helyzet azonban az hogy nem találok kb semmit, sőt a legtöbb mappa amit megnyitok, például különféle programok mappáit azok is üresek vagy max egy ini fájl van bennük.

    Feltételezem hogy azért nem találom a képeket illetve az összes többi fájlt, mert Windowson belül a felhasználó amivel használta a gépet le van jelszavazva, Windowson belül pedig nem voltak publikusak vagy megosztva ezek a mappák, és ezért nem látom Linux alól.
    Jól gondolom?

    A Users mappát böngészve sem látom magát a felhasználót, csak a public, all users, default user mappákat, de azokban megintcsak semmilyen fénykép vagy doksi nincs.

    Fel lehet ezt a problémát valahogy oldani? Hogyan kéne próbálkoznom?

    Bocsánat ha hülye kérdés, életemben először használok Linuxot (egyébként így elsőre tetszik :) )

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák