-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Van a neten valahol valami leírás arról, hogy mihez mit kell telepíteni linux alá (úgy értem például a videa.hu oldalon még mindig nem játszik le videókat), illetve hogy melyik csomag micsoda (pl.: mik azok a lib-bel kezdődő dolgok pontosan, melyik program mire jó stb.)? Tehát egy komplett linuxos leírás kellene a legalapvetőbb dolgoktól kezdve egészen a magasszintű felhasználásig és fejlesztésig (persze ezt majd sokkal később, majd már az egyetem mellett). Konkrétan azzal kezdve, hogy mi micsoda, melyik mappa micsoda, mit hogyan kell, mi mire jó, stb, illetve hogy mi húzódik az egész hátterében, mi hogyan működik, a különböző dolgok működésének a megértéséhez mit kell ismerni stb.
Találtam már kisebb dolgokat ugyan, de a többsége vagy konkrétan csak egy-két dologra tér ki, vagy úgy kezdi, hogy rögtön az elején feltételezi, hogy az olvasó ismer legalább 2-3 programozási nyelvet.Bocsi, hogy két külön hsz-ben írtam, de később jutott eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco F7
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- YouTube
- Autós topik
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- Apple Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest