Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TAKÍÍ

    tag

    válasz King Unique #37652 üzenetére

    Köszi gery2123 és King Unique! Akkor folytatom.

    1) Igen ott a pont, amit linkeltél. Fater így akarja feltenni. Ha így is jó így tenném fel. Viszont nem világos ideáig hogy jutok el? Én megkreálnám a LinuxliveUSb vel a Bootolható Linuxot. Bios ba beállítanám, arról bootoljon. Majd a telepítő érzékeli, hogy van rajta win 7 és "mellé" telepíti. Ha jól értem ilyenkor is lesz partícionálva a winyó, csak nem NTFS re, hanem EXt partíció lesz. Ezért lesz az, hogy Win 7 nél nem látom a fájlkezelőben, a partíciót. Ehhez külön szoftver kell. Viszont ez nem jelenti azt, "hogy a Linuxnak nem kell külön partíció" (by apám) Van neki, telepítéskor létrehozza, csak én azt egyik Win XP/7/8 alatt nem fogom látni.

    2) Szerintem ez második módszer az amire én gondoltam/linkeltem, hogy win alatt lecsípek egy kisebb területet (partícionálom) és telpítéskor erre az előre "leválasztott területre" telepítem a Linuxot. Mivel így ez is egy EXt partíció lesz, ezért amikor telepítés után belépek a win be, megint nem fogom már látni, az adott partíciót. Az eredméyn mindkét estben ugyanaz, csak másképp érem el. (Vagy nem?)

    3)Miért 32 bit? Én toltam volna fel Win 8.1 et 64 bit, de apám behúzta kéziféket, neki a nyolcas nem tetszik legyen hetes és minek 64 legyen 32. Neki evidens volt a 32 nekem meg a 64. Mondta győzzem meg miért? És őszintén szólva baromira nem tudtam megindolkolni. :W
    [link]
    A win sugó se nagyon érvel a 64 bit mellet, csak ha kifejezetten sok programot használsz, meg játék meg 8 giga RAM, meg stb.JA a 64 bit használatakor bonyolultabb és több számítást végez és nehogy leterheljük a kis procit ezért inkább 32 :W ....Erről még tudnék írni, de a lényeg azét mentem bele, mert a Driver problem. Van itthon egy régi nyomtató és scanner és bizony egyik se támogatott nincs rá 64 bites driver...ezért végül így lett 32.

    4) Biztonság Apám felvetette, hogy így mennyire lesz sérülékeny a Linux, mert így majd a Win miatt "megfertőződik a gép". Szerintem a win lehet férges, meg vírusos, de az a vírus megdöglene(nem tud mit kezdeni magával) egy Linuxos környezetben még ha "át is terjedne". A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán át tud e mászni a vírus, a Wines NTFS partícióról EXt partícióra? Most hirtelen ennyi...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák