Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz N0zer0 #27872 üzenetére

    Sajna elkiabáltam ezt az AES512 XTS nem lassít dolgot. A procihasználatot 21-22%-ig is megtekeri. Lassulás a windowsos NTFS értékekhez képest nem volt 20-25MB/s-et tolt a külső HDD.

    AES256 XTS-nél is 19-21%-ig megy CPU használatban, de azért többször van 10 környékén is, viszont 30-35MB/s-mal visz át, azért nem lényegtelen. AES256 CBC-nél a procihasználat max 5-6%, de legtöbbször annyi sem, de ezt a külső HDD meghajtónál nem mértem le átvitelügyileg (bár nem hinném, hogy 35MB/s felett lenne). CBC-re viszont biztosan nem csinálom a titkosítását, mert már van ellene ismert támadás sajnos. Maradok az AES256 XTS-nél, sőt, ha majd újrahúzom a rendszert, arra is XTS-t csinálok a mostani CBC helyett.

    Viszont megszívtam a titkosított partíció átméretezését. Úgy nem lehet átméretezni, hogy a második partíciót növelem fel az első helyére, csak úgy lehet, hogy az első partíciót növelem a második helyére, mivel a LUKS konténer kezdetének meg kell maradnia. Ez azzal jár, hogy megint 14 órás másolás elébe nézek, mire a második partícióról átmásolok mindent az elsőre. Ráadásul itt most vihar van, 1%-ig ment a másolás, aztán pillanatnyi áramkimaradás :(((

Új hozzászólás Aktív témák