Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz teleahocipöm #26450 üzenetére

    Igazság szerint rikta dolog, hogy rkhunter, meg ClamAV kell egy egyszeri otthoni Linuxra, így sok tapasztalatom nincs is velük. Természetesen én sem tudom a parancsokat fejből (csak néhányét, pl. a csomagkezelő parancsait), de általában a --help paraméterrel ki lehet szedni valami infót, meg jobb esetben ott van a google is kéznél.

    Amikor törölsz egy csomagot akkor általában két opció van, a sima törli a csomagot, a másik meg a csomaghoz leszedett függőségeket is. Esetleg egy harmadik, ami még a netán visszamaradt szöveges konfig fájlokat is eltünteti.
    Olyasmi nem fog előfordulni, mint mikor Windowson szépen lassan nő a rendszer mappák mérete.

    A nano mint szövegszerkesztő akkor menti a változásokat, ha a ctrl + o kombinációval ki is írod őket. Valamint az fstab igényel egy újraindítást, vagy hogy kiadd emelt jogokkal ezt a parancsot: mount -a, így válnak érvényessé a beállításaid.

    Iscariah:
    A régi HD radeonokhoz való "Legacy Catalyst" driver támogatásából vették ki az új xorg verziókat az AMD részéről. Ezért mondtam, hogy egy régebbi kerneles disztrón lehetne használni a legacy catalystot.

    Jah és ha kérdezel, akkor megmondtam volna hogy van friss kernel a backportsban. :D

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák