Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomika

aktív tag

Leszedtem az mplayert. Elméletileg ez a suse-hez készített verzió, rpm kiterjesztéssel. El is kezdi telepíteni, de aztán kiakad a Yast, hogy a libmad.so.0()(64bit) és még egy hasonló fájl hiányzik. Neten megkerestem, kiderült, hogy ez a MAD-hoz kell. Leszedtem, azt is, de ezt sem sikerül felraknom.
    Rámegyek először hogy ''install package with Yast'', dolgozik majd kiírja, hogy a ''telepítési forrás nem került frissítésre''. Ezután ezt írja:'' a következő csomag nem található az adathordozón: mad''.

Az eredeti verziót ''kernelbe kell fordítani'' (ugye így hívják ezt?), van is a honlapon egy leírás, csak az a baj, hogy az angoltudásom megáll ezen a szinten. Nemigazán értem mit kell bűvészkedni, ezért válaszottam ezt a nem hivatalos SUSE packagest:
    [link]

A desktopra hogyan tudok olyan ikont kirakni, amivel rögtön elérem a mountolt könyvtárakat?

Tudtok valami fájlkezelőt, ami a Norton/Windows/Total Commanderhez hasonlít?

Át lehet állítani a felületet KDE-ről a Gnome-ra?

Erre a 3d-s desktopra gondoltam: [link] Na majd valahogy ezt is fel akarom rakni! :)

Nekem a 10.0-ás SUSE-m van. Hogy lehet frissíteni 10.1-esre?

Az fstab és a grub alakítgatása sikerült hála nektek! :)
    Ahogy egyre többet foglalkozom vele, egyre jobban tetszik! :)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák