Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Krissz80 #103670 üzenetére

Arch-ra meg azért mert azzal talán jobban sikerül megértenem a Linux lelkivilágát a nyűgjein keresztül.

Fura, anno a Debiant én is azért raktam fel a Linux Mint mellé, hogy ismerkedjek kicsit mélységében is a Linux lelkivilágával, de főleg a csomagkezelés témakör volt fontos és nyilván az apt packages manager volt a cél. Plusz még ma is a stabilitása valóban lényeges, bár 10 év alatt sokat változott, de még így se rossz.

Kicsit talán jobban melegszik, de tettem rá hűtőt.

Ez azért viszonylagos, mivel PCIe 4.0 és igen jó teljesítménnyel fut, ott meg ugye a teljesítmény hőtermeléssel jár. Nagyon eltalált SSD lett a PC801 és az azonos teljesítményű/sebességű társaihoz képest alacsonyabb energiafelvétel és melegedés jellemzi. Persz lehetnek egyedi esetek, de a Samsungos PCIe 4.0 társaihoz képest langyosnak mondható. Igaz nálam PCIe 4.0 x2-es volt a foglalat, így feleződött a sebessége, de a max 45 celsius notebookban még így is durván alacsony hőfok.

Ja és ugyanúgy van benne dedikált vezérlő is.

Gondolom a DRAM cache-re gondolsz, igencsak jó benne a vezérlő is és a NAND-ok is, mondjuk nem csoda, hogy minden komponens saját fejlesztés és gyártás, márpedig a világ egyik vezető félvezető gyártójaként ezekben nagyon jók. Sajnos nem nagyon ugrottak be a Samsung mellé a consumer piacra és le is álltak vele, mielőtt kijött volna a Platinum P51, bár ez lehet piacra kerül(t) még. Azt hiszem a PC811 az OEM megfelelője, de annyira nem vonz a PCIe 5.0 csatoló, notebookba felesleges.

Új hozzászólás Aktív témák