- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz
#94529552 #69590 üzenetére
Nekem még nem a 40-es végű FW van, érdemes frissítenem rá manuálisan?
A Plex app az meg van, de a futó Plex Media Server-t nem tudom kihagyni az elindításához.
A GitHub-os Simple Twitch meg már elindul, csak nem tölti be a streameket (csak sima fekete kép), bármennyit várok is.
-
MrBazsi
senior tag
-
ghost.13
csendes tag
válasz
#94529552 #69335 üzenetére
Elvégeztem a beállításokat a PC-n és ugyan az :/ semmit se változott sajnos... Egyedül ezt a "PC módba raktad a TV-t" dolgot nem értem így azt nem tudtam beállítani. Esetleg valami másik megbízható monitor teszt nincs ami kizárhatná hogy hibás-e a TV vagy sem????
Köszönöm a választ! -
luckyman
aktív tag
-
Julot
aktív tag
válasz
#94529552 #69007 üzenetére
Nos, aki ilyen helyről vesz TV.-t, az meg is érdemli, ha az esetleges gariztatás során problémája akad! Nem szabad!!! Ezerszer le lett írva itt ( is ) Volt itt egy olvtárs, aki a "víz áruházzal" járta meg, pedig az sokkal ismertebb, nagyobb. De ilyen helyekről maximum egeret - sem - vennék! Számtalan rossz példa akad, sokról lehet olvasni! Én is megszívtam egy ilyen netes "áruházzal" Igaz, a gari időszak után romlott el a TV-m, de 3,5 év után! Ezért mondjuk nem egyértelműen a nevesics boltot okolhatom, de bennem van a kisördög, hogy ki tudja milyen úton, körülmények után milyen forrásból került hozzám a TV.-és mit kellett közben kiállnia, ami az élettartalmát rontotta, rövidítette?!
Lehet, hogy drágább, kispolgáribb, tömegbutítóbb, stb, de maradni kell az olyan helyeknél, ( Hülye nem vagyok bolt, Digitális ED, Euró NIX, stb... ) ahol BIZTOS, hogy az LG Magyarország hivatalos garipapírját adják a TV.-hez, és a vélemények, tapasztalatok általában egybehangzóan jók! Ahol nem bűzlik már messziről, hogy a híres akcióik felülárazott megtévesztések! Az ilyenekben hogy lehet bízni? Sehogy - szerintem! -
direwolf
őstag
válasz
#94529552 #68902 üzenetére
"Mi szorítja ki a 3D-t"
A piac. De hadd ne én legyek aki erről felvilágosít
@qqzs: "4K nagy ugras 3meterrol is van kulonbseg"
Mekkora tv-d van?
"Meg lehet hogy latni nem lehet de erezni igen"
Persze, ez olyan ezoterikus dolog@huncutka1029: de attól mert belenagyítasz, nem fogsz több részletet látni 4K kijelzőn. A szemünk képtelen különbséget tenni két képpont között ami 1 szögpercnél kisebb látószög alatt látszódik.
-
ricsip
addikt
válasz
#94529552 #68810 üzenetére
Csupán a hazugságokat nem hagyom szó nélkül, mint ez:
ricsip: Ha izzadva tud 1 sort ugrani a csatornaválasztó 10 másodpercenkéntKiragadtad a hozzászólásomból az egyetlen sort, amit direkt magaslabda túlzóan írtam bele az 5-ös szériáról (az a belépő-gagyi szint tudtommal).
-
MrBazsi
senior tag
válasz
#94529552 #68753 üzenetére
senki nem lovagol rajta, de ne mondjátok már itt másoknak h ajánlott meg h jó a 630 meg a 652... dehogy jó, tetűlassú! nem csak először, mindig. Aztán meg semmi mást nem lehet olvasni itt h lassú, miért, nemezt vártam stb... senki nem mondta h szakértő vagyok, csak ne állítsatok valótlant. Huncutka nem az epgről beszéltem csak, unblock az egészről, az csak a lassúság csúcsa!
-
Julot
aktív tag
válasz
#94529552 #68299 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat Helioport és Pumma! Az Edigital nálam ebben az esetben nem játszik, mert nem lehet náluk 5 évre hosszabbítani a garanciát, csak négyre. Nekem pedig most ez elsődleges. LM620S-emet váltom le vele, ( ami 3,5 évesen panelhibával megadta magát
) abban is van TruMotion, semmi különöset nem érzékeltem általa. Bár lehet én nem látom jól, nem tudom mit kell nézni. Amúgy tegnap már megvettem az Euronicsben a 43UF7727-et 195k-ért. Plusz természetesen a garancia kiterjesztés 5 évre 15k. Remélem nem döntöttem rosszul!
Üdv.:
Julot -
Maximusz
aktív tag
válasz
#94529552 #68125 üzenetére
Köszi !
a téma összefoglalót olvastam. Azzal tisztában voltam, hogy a samsung képe sokkal kontrasztosabb a TN panel miatt - itt ugyebár IPS panel van, amivel hétköznap is hozzászoktam Dell UltraSharp megjelenítók formájában.
Ami viszont tetszik, az az, hogy az SD tévécsatornák képe sokkal jobb, mint a samsungon volt - idővel biztosan hozzá fogok szokni a természetesebb színekhez is, ha azok megfelelő forrásból jönnek
A kalibrációt egy youtube-os videó alapján készítettem el, de nem tudom mennyire megfelelő egy hasonló típusszámmal rendelkező (de mégis másik) televízió esetében.
-
-
zluspai
csendes újonc
válasz
#94529552 #67681 üzenetére
Aki dolgozott/dolgozik ilyen (nagy-)vállalati körben tudja mi a dörgés. Mi pld. szoftvert fejlesztünk ahol ugyanazt a feature-t marketing szegmentálja és árazza be a vevő pénztárcájának (!!!) megfelelően.
Kevés a fair pricing, vagy átlátható termékstruktúra amiből jól lehetne választani. Pld. igazodjon el valaki csak az LG tv kinálatában olyan guide-ok nélkül mint ez a fórum...
Másik oldalról - a gyártó-fejlesztő oldalról- nézve: olyan nagy a verseny hogy aki úgymond rendesen,becsületesen ki akarna csiszolni egy terméket az elbukik mert a piac nem fizeti meg és a feature meg elrohan mellette. Ez a béta korszak - agile ha úgy tetszik... Aztán az evolúcióban majd feltehetőleg a legjobban alkalmazkodni képes -nem feltétlenül legjobb!- megmarad.
A nyílt szabványok és open source segíthet a vevő és a vállalat túlélésében, ld. hdmi: amivel össze tudod a különböző kütyüidet kötni, android amire könnyű appot rakni ami mindenhol fut ...
-
direwolf
őstag
válasz
#94529552 #67657 üzenetére
"Mi lenne ha kivennéd a memóriát a gépedből a merevlemezzel együtt, normális proci és hűtés meg semmi nem kell bele majd, és úgy használnád böngészésre"
Ezt most arra érted, hogy a tv-ben ilyen a hw? Nem gondoltad komolyan ugye? Mi lenne ha inkább mondjuk egy ipad-hez hasonlítanád, abban ugyan ilyen a hw
-
r0b1
tag
válasz
#94529552 #67644 üzenetére
Köszi!
A 632V és a 652V képminősége közül jobb valamelyik vagy egyforma? Az edge led a 632 felé billenti a mérleget viszont ami még különbözött az a "Képminőségi Index Értéke", a 652-nél 900 PMI, 632-nél 450 PMI.
Ez jelent is valamit vagy csak semmitmondó marketing duma?
A specifikáció szerint minden másban, csatlakozók stb. megegyeztek.
A Tescoban 17-től akciós a 652, 130k. -
PioDVD
senior tag
válasz
#94529552 #67644 üzenetére
Maga a kép is gyengébb az 5400, 5610, 5800-as tv-ben, mint a 6-os sorozatban? Én kiadó lakásba veszem, ott az a feladat, hogy "nagy legyen". Azt én tettem hozzá, hogy ne legyen akadozós, elmosott a kép. Extra funkciókra nincs szükség és elszállni sem akarok az árral. Elég lenne a 630-652 képe (ha már ajánlott vétel) mindenféle extra nélkül. Meg persze ha olcsóbb, mert annak sincs sok értelme, hogy a 652v áráért vegyek egy kevesebbet tudót.
-
rocket
nagyúr
válasz
#94529552 #67595 üzenetére
Nem olyan nagy akcio mint a BF, de ez 1 hetes akcio lesz, a topikbol kiindulva nepszeru ez a tipus, legolcsobb aron lesz minden bolt kozul, ugyhogy atvitt ertelemben lesz lokdosodes
Holnap valoszinuleg mas miat kora este megyek a Tesco-ba, kivancsisagbol megnezem majd van-e meg.
-
rolcsy94
tag
válasz
#94529552 #67585 üzenetére
Hát igazából még nem tudom. Most próbálok nem outletben venni mert én nem bízok benne annyira. Félek a garanciától. Ezeket a tv-ket nézegettem de nem tudom melyik legyen. Kéne egy kis segítség
Samsung UE48J5500
Samsung UE48J5502
LG 49LF590V
Sony Bravia KDL-48W705CBár a Sony elvileg már nem lesz akcióba úgyhogy inkább az LG-ből vagy a Samsungokból kéne egyet választani. Ezek árba 165 körül vannak. Ennél drágábban nem igazán szeretnék venni ez is már elég sok.
-
Flowtation
őstag
válasz
#94529552 #67459 üzenetére
Szia!
Tegnap nézegettem a beállításokat. A gyári képbeállításoknál, pl az econál ki tudom kapcsolni a tru motiont, meg ott van a de-jugger is. Viszont haladó1-nél nincs ilyen lehetőség, illetve nincs további képbeállítások funkció. Gondolom azért mert ott minden testre szabható.
-
olasz69
senior tag
válasz
#94529552 #67488 üzenetére
Táblázat a Panel típusokról is,és más is
És 1 hiányzik róla az F - IPS mátrix HEESUNG ELECTRONICS Ltd Angelotti-tól a link -
Zorro555
tag
válasz
#94529552 #67466 üzenetére
Vannak filmek, melyeket a magyar mellett eredeti - főleg angol - hangsávval vannak sugároznak. Némely filmeknél így szeretném átváltani a hangsávot, és feliratosan - vagy anélkül - nézni a filmet. A feliratot egyetlen gombnyomással elérem, a hangsávot viszont nem. Van egy LG6000 scarlet-em is, annak a távirányítóján is volt külön gomb erre, bár az régi konstrukció és a funkciót emiatt nem a tv-n használtam, hanem a set-top-boxon, ami átkerült a 6000-el egy másik szobába.
A gép ugyan össze van kötve HDMI-vel, de ezt szeretném kiváltani a DLNA-n keresztüli lejátszással, mert a HDMI kábel sajnos keresztülfut a szobán.
-
Zorro555
tag
válasz
#94529552 #67462 üzenetére
Ez teljesen biztos? Szó szerint ezt írja:
"Hang elsődleges nyelve / Hang másodlagos nyelve
Beállíthatja, hogy milyen nyelven szóljanak azok a digitális műsorok, amelyek több hangsávot is tartalmaznak.
Abban az esetben, ha egy adott műsor csak egyetlen hangsávot tartalmaz, az alapértelmezett hangcsatorna lesz kiválasztva.
Digitális adás esetén alkalmazható."Csak a gép kapcsolódik Wifin, a TV-t LAN-nal kötöttem rá a biztonság kedvéért, és a kapcsolat folyamatos, de lehet a wifi routert kellene konfigurálni.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
#94529552 #67459 üzenetére
Szia!
Nos azt bevallom nem lestem meg, mert a másik szobában lévő philips tv-vel megy hdmi porton.....gondoltam itt is mennie kellene.
Nem tudom, majd megnézem milyen értékekre van állítva a m.player, mert lehet itt van elásva a bibi.
köszönöm az észrevételedet!
Majd jelzem mire jutottam. -
herrká
senior tag
válasz
#94529552 #67414 üzenetére
OK, kösz. Holnap kipróbálom.
Köszönöm a tippet petya2012. De nem működött...Más problémám is van. A régi LC45-ös Hd ready tv-re is hdmi-vel volt a pc kötve. 1366x762-es felbontás. A honlapok élesek, a betűk élesek, olvashatóak.
Most erre a tv-re természetesen FHD-ra állítottam a felbontást, és nagy volt a pc kép. Az amd beállításokban állítani kellett a skálázáson, viszont így zavaróan életlen és szőrös kontúr nélküli betűk. Nagyon rossz. Mi lenne a helyes beállítás?
Köszönöm! -
-
TBMC
addikt
válasz
#94529552 #67390 üzenetére
párosítottam, tökéletesen működnek a gombok, DE, ugye az OK gomb segítségével kellene regisztrálni amint megnyomom. Ez nem csinál semmit csak világít pirosan és a TV nem ír ki semmit, hogy regisztrálná és ezáltal nem működik se ahang se a mozgás vezérlés
míg a nappaliban amikor visszaviszem a MR-t, párosítom vissza azzal a tv vel, ott sem működik a mozgás és a hang, mindaddig amíg meg nem nyomom az OK gombot, ekkor kiírja, hogy MG regisztrálva, s innentől kezdve működik ahang vezérlés és a mozgás érzékelés.
lehet mégis az adapter lenne a gondja baja? vagy még sem hozzá való ez az MR?
egyszerűen tárgytalan vagyok
Rico45: köszönöm, az imént hoztam el, ahogy lesz később időm, be is üzemelem és reménykedek, hogy tökély lesz
-
luckyman
aktív tag
válasz
#94529552 #67390 üzenetére
Á, már azon is túl vagyok, nem változik semmi. Smartshare-nél nem volt ilyen. Még arra is gondoltam, miután nem nézek feliratos filmeket, ezen meg égetett felirat volt, talán az kavart be. Történetesen az A...o 2 című hazai alkotás dvd ripjéről van szó, annak is az első néhány percéről, aztán kikapcsoltam. Valaki megnézhetné, hogy a szóban forgó remekművel neki is csinálja e?
-
TBMC
addikt
válasz
#94529552 #67334 üzenetére
Pumma, illetve aram01: teljesen tanácstalan vagyok mert igen 2015ös, de mindenhol a régebbi távkapcsot javasolták, már azon a kevés helyen ahol találtam némi információt. vicc. ezért vagyok tökre tanácstalan...
az ügyfélszolg. egy nagy rakás kaki, nem tudnak érdemleges választ adni
egyszerűen felháborítónak tartom, azt sem tudják megmondani kellene e nekem az az adapter vagy sem. mondták vegyem meg aztán ki kell próbálni (mi vagyok én milliomos?!).
pár napja vásároltak szüleim egy LG 55UG870V-t. ahhoz már az új magic remote jár, viszont ha áthozom a szobába a bekapcs gombon kívül más nem működik...
így egyszerűen passzolom, ha van valakinek esetleg biztos infója, kérem ossza meg velem
MÁSIK kérdésem lenne még:
a fentebb említett 55ug870v a nappaliban van, kb 30méterre a szobámtól. bérházról beszélünk, ahol ugye elég sok az árnyékoló tényező a wifit illetően. A szobámban van a NAS, bejövő tonline router, egy asus rt n18u access point, a tv és a mac ek. A NASról média szerverként streamelt filmeket az én tvm tökéletesen játssza 30/10mbpst mutat a speed teszt a tvn. A nappaliban viszont iszonyúan kevés: 1.5/1mbpst produkál a tv körül (s ez azt eredményezi, hogy egy fullhd filmet kb el sem lehet indítani a NASról mert perceket karikázik, mire betölt pár másodpercet, majd ismét karikázik és jön az ördögi kör a lassú sebesség miatt), viszont a képernyő előtt pedig majdnem teljes a sávszélesség:
a kérdés az lenne, ha esetleg veszünk a kinti tvhez egy wifi adaptert amit fent is linkeltetek, azzal megoldható a tv wifiének kivezetése pl a tv elé? tehát pl a tv alatt található tonline boxra ha tenném az adaptert akkor elméletileg fullos jelet kaphatna, mert ott tökéletes a sávszél. vagy bármi féle egyéb megoldás/javaslat?
(kábelezni sajnos nem tudok, mert mint mondtam elég messze van, illetve minden kábel el van tüntetve a lakásban, pont a kábelmánia miatt)
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest