Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez az állításod azért nem minden esetben állja meg a helyét.

Nem mondtam, hogy minden esetben igaz, de amit magam tapasztaltam több alkalommal, tán csak megállja a helyét.
Meg amit pár napja írtak a fórumba: A mediamarktos eladó azt sem tudta mi az hogy IPS vagy VA panel
Bárcsak úgy lenne minden üzletükben, ahogy mondod, meg a "szakértőkkel" teli Euronixba is.
-
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Milyen csíkokról beszélsz??
Nálam nincsenek csíkok, még nagyítóval sem... -
lowzor
veterán
Pontosan, simán lehetnek olyan eladók a MM-ban is, akik képben vannak ilyen téren.
Én is szívesebben vásárolok olyan helyen, ami az LG weblapján meg van adva partnerként, mert akkor biztos nem ér negatív meglepetés gariztatásnál. Valszeg az AtomTV-nél vett példányt is ugyanúgy lelehetne gariztatni, de így nyugodtabb vagyok. -
LionX
tag
válasz
üzenetére
Az MM-es eladóknak fogalmuk sincs a panelről, nemrég tapasztaltam. Ott volt egymás mellett 2 db különböző 49LF632, de előtte azt mondták, hogy csak IPS-es LG létezik.
Ez az állításod azért nem minden esetben állja meg a helyét.

Pl. Szegeden, Békéscsabán, vagy Kecskeméten, az LG-s kolléga nagyon is képben van/volt, (nem tudom hogy azok akikkel 4-5 hónapja beszéltem ott vannak-e még), a paneleket illetően.
Amikor a lányom 32LF650V-jét vettem Szegeden, megkérdezte a srác hogy IPS, vagy VA panelest hozzon ki. (Nálam a VA nem játszik.
)Egyébként én mindig azokat az üzleteket preferálom, amelyek fel vannak sorolva a gyártói weblapon vásárlási lehetőségként, mint hivatalos partner.
Az LG-nél és a Samsungnál általában a Media Markt - Extreme Digital - Euronics triumvirátus van megadva és a legutóbbit leszámítva, eddig még nem csalódtam bennük. -
Jaygab
tag
válasz
sz.z.csicsi
üzenetére
Én az 50" tv-t olyan 3 méterről nézem. Jóvanaz'

-
törölt tag
válasz
lowzor
üzenetére
Az MM-es eladóknak fogalmuk sincs a panelről, nemrég tapasztaltam. Ott volt egymás mellett 2 db különböző 49LF632, de előtte azt mondták, hogy csak IPS-es LG létezik.
Nemrég a tévéraktár úgy árulta pl. az 55LF652V-t, hogy külön IPS és VA paneles is volt a kínálatban. Tehát nekik van fogalmuk róla az biztos. Én kérdeztem chat-en az LG üfsz-t hogy mi lesz, ha netán megszűnik a bolt ahonnan vettem a tévét, és azt mondták, hogy ilyen esetben ők adnak új tévét ha cserés lenne.
sixpak Azért a jó minőségű anyagnál már 2,5 méterről is látni a 4k-t hogy jobb minőség, és a Full HD filmeket is szépen felskálázza HDMI-ről. -
sajog159
aktív tag
Nem tudom off topic e… annak írom.
Az UF850V TV-met megosztottam a „Vezérlőpult\Hálózat és internet\Hálózati és megosztási központ\Médiaadatfolyam-továbbítás beállításai”-ban. Így a TV-ben elérhető a C:/Felhasználó/Felhasználó/Videók könyvtárban lévő filmek.
A kérdésem az, hogy a PC-ben lévő többi meghajtó/partíció is megosztható TV-el? Ha igén, hogyan? (A C:-n elég kevés helyem van u.i.)Kösz!
-
lowzor
veterán
válasz
Jaygab
üzenetére
Azért nem ugyanaz.
MM-nél biztos nem szívózna az LG, ha bejelenteném a hibát, AtomTV-re kitudja mit mondanának/elfogadnák-e. Még az Emaggal is mázlim volt, hogy elfogadták.
Ha 1 év múlva mondjuk megszűnik az AtomTV és akkor szarik be a TV-m, akkor mit csináljak, ha az LG mondjuk ad egy csereutalványt, amit csak a vásárlás helyén lehet beváltani?
Emagról én is úgy rendeltem, hogy miért ne vegyem olcsóbban ugyanazt, aztán most szívok vele, mint a torkosborz.(#73085) Duliee:
Igen, csak nincs raktáron. Ez gondolom csak ilyen csalogató ár, amíg nincs belőle.
-
lowzor
veterán
válasz
bazárimajom
üzenetére
Az lehet, de hozzám már évek óta csak a DPD jött rendelésnél, szóval ebbe a régióba gondolom az jár.

-
Wucky
senior tag
válasz
sixpak
üzenetére
Képzeld hallottam. Te biztos fotelből nézed. Mi speciel kényelmes kanapékról. Az még amúgy is egyén függő ki mennyi részletet vesz észre az adott filmen.
Nálunk jól teljesít a 850-es,és mi is 4 méterről nézzük. Hd és full hd között jelentősebb volt a különbség számomra,mint full hd és uhd között. Persze ilyen távról tudom hogy max full hd képet látok,de nekünk jó. Ennél nagyobb képhez projektor,olcsóbban. -
lowzor
veterán
Na úgy döntöttem, hogy megakarok szabadulni az Emagtól, ezért vagy a pénzt kérem vissza (ha elfogadják az utalványt), vagy a cseretévét küldöm majd vissza és az árából veszek máshol egy 42LF652V-t. Tudtok olyan helyet mondani, ami megbízható és korrekt LG-s garipapírt adnak, valamint a 42LF652V-t sem túlárazva árulják? Az is jó lenne, ha telefonon tudnám nekik mondani, hogy milyen panellel kérem. A Euronics lenne nekem kézenfekvő, mert az van azon a településen, ahol lakom, de ott vicces áron van a 652V.
-
Wucky
senior tag
Ki az a hülye aki állandóan ugrál a tartalom miatt? 137cm-es tv-t 1,5 méterről nézni? Uhd tartalom amúgy is alig van. Kb 6 éve követem figyelemmel a tv-s fórumokat,és ez a nézés táv mindig előjön. Nem tagadom nálam s még volt. De marhaságnak tartom. Úgy sem tudsz minden részletre mindig figyelni. 4,5 méterre vegyél uhd-t nyugodtan,és élvezd. Szard le a táblázatot. Aki állandóan változtatja az ülés pozíciót a tv előtt,az fordítva ül a lovon. Ő szolgálja a tv-t és nem fordítva.
Ez csak az én véleményem. Persze mindenki azt tesz amit akar.
-
fauv
őstag
Üdv !
A kövit olvastam és nagyon meglepődtem. Igaz lehet ez?
" szemünk felbontóképessége véges: hiába veszünk például 4K-s tévét, ha azt 5 méterről fogjuk nézni, akkor semmivel sem leszünk előrébb, mintha egy Full HD készüléket vásároltunk volna. Annyira finomak lesznek ugyanis a részletek, hogy azokat egyszerűen nem fogjuk látni. "
"Általános ökölszabályként, Full HD felbontású készülékekre, alkalmazható, hogy a legjobb távolság a képátló másfélszerese, vagyis egy 40 colos készüléket kb. másfél méterről ajánlott nézni. ""
FELBONTÁS KÉPÁTLÓ SD (576p) HD (720p) Full HD (1080p) UHD (2160p)
32 col (82 cm) 255 cm 190 cm 130 cm 57 cm
37 col (94 cm) 295 cm 220 cm 150 cm 67 cm
40 col (102 cm) 315 cm 240 cm 160 cm 72 cm
42 col (107 cm) 335 cm 255 cm 170 cm 75 cm
47 col (119 cm) 375 cm 285 cm 190 cm 85 cm
50 col (127 cm) 400 cm 300 cm 200 cm 90 cm
55 col (140 cm) 440 cm 330 cm 220 cm 100 cm
60 col (152 cm) 480 cm 360 cm 240 cm 110 cm
65 col (176 cm) 520 cm 390 cm 260 cm 115 cm
77 col (196 cm) 615 cm 465 cm 310 cm 140 cm
85 col (216 cm) 680 cm 515 cm 340 cm 155 cmTehát ha jól értelmezem, akkor nekem teljesen felesleges 4 k tv-t venni, mert a nézési távolság nálam 4-4,5 méter?
Ui.: átszerkesztettem a táblázatot, de sajnos elcsúszva jeleníti meg

-
Graphics
Jómunkásember
LG 42LF652V-t néztem ki, nekem az igényeimnek ez bőven elég lenne.
Ki mit mond róla?
-
bazárimajom
csendes tag
Sziasztok!
Tudna esetleg valaki tippet adni arra, hogy nvidia 780 gtx-el, hogy tudnám beállítani az UHD felbontást win 10 alatt? A fullHD-t engedi, de ha feljebb skálázom akkor nem jelenik meg kép a 49UF851-es tévémen?
-
törölt tag
válasz
atika88
üzenetére
Ha PC-ről HDMI-n megy a tévébe a jel, majd onnan HDMI-n az erősítőbe és így szólnak a hangfalak, akkor a tv átengedi a hangot. Optikaival is digitális hang megy, nincs azzal gond, de menni kell neki a HDMI-vel is. Próbáld meg az erősítőt és a HDD-t is egyszerre egy másik tévével ha van rá mód.
Több ötletem már nincs. -
szabeska
addikt
Sziasztok! Vettem egy LG42LF561V típusú készüléket. Minden szép és jó. Ha hdmi-n keresztüli filmezésre használom, akkor a hdmi-n keresztül menjen a hang a tv-re majd a hangfalra, vagy inkább a pc-ből a külső hangkártyára majd a hangfalra? Az előbbivel amúgy probléma van, hiába állítom át fejhallgató kimenetre vagy a audio kimenetre, nem szól a hangfal (Modecom 120U), aminek bizony 2 bemenete is van. Feltételezem hangfal probléma, az első kérdésemre viszont várom az ötleteket, köszönöm!
-
atika88
senior tag
válasz
üzenetére
Természetes ha PC-ről minden hang, kép átjön. Még ugyanarra a csatira is kötve.
Ebből arra következtetek, hogy a kábel és a csatlakozó is jó. Simplink és tv hangkimenet is miliószor megvolt ki-be. Semmi változás.A tévé nem továbbítja tippem szerint a hangot. Pedig pofon egyszerű lenne ezt beállítani, ahogy elnézem.
Számtalan formátummal és variációval néztem már. Megyek, hátha Házimozi topikban jön egy jó tipp.
Optikain kipróbálom (vagy egy gyanúm h azon tuti jó lesz, elvégre tök már szálon kommunikál így a tv a külső erősítővel), de ugye ott meg az van h plusz kábel, plusz az Optika kábel se a legjobb már egy HDMI-hez képest (több csatorna, bitráta stb..)
-
törölt tag
válasz
atika88
üzenetére
Ha PC-ről játszod le a filmet, akkor se jó? Simplink és a tv hangkimenet újra ki-be kapcsolása. Próbáld ki optikai kábellel is, aztán marad az egyenkénti próba(csere-bere) minden egyes eszköznél. Másik HDMI kábel, film, HDD, stb, a tv és az erősítő beállításait újra átnézni, vagy akár a tv visszaállítása, ha nem megy akkor kérj segítséget ismerőstől, vagy az LG-től, vagy akár a házimozi topikban is.
-
lowzor
veterán
válasz
aram01
üzenetére
Az LG-s azt mondta, hogy muszáj elfogadniuk, mert ha nem, akkor az már büntetőjogi kategória. Csak az hibádzik a dologban, hogy az utalványra írt sorozatszám, meg ami az emagos garipapíron van, az más, mert az emag úgy gondolta, hogy az az értelmetlen számsor készülék sorozatszáma, ami a vonalkód alá van írva, nem pedig ami a Serial Number felirat után.

Az LG viszont csak a TV valós sorozatszáma alapján tudta kiállítani az utalványt. És az Emag mindenkinek így állítja ki a garlevelet, tehát aki TV-t (vagy más elektronikai cuccot) vesz náluk, az át van dobva a palánkon. Még az a szerencsém, hogy ezt így elfogadta az LG, tehát korrektnek mondható a garanciális ügyintézésük.
Amúgy mindenkinek azt ajánlom, hogy megbízható, magyar helyről vegyen TV-t, lehetőleg a boltban személyesen. -
Kácsa
aktív tag
válasz
lowzor
üzenetére
A Tv kerete fém hatású műanyag. Én Samu F6100-ról váltottam 42LF652V -re. Nem bántam meg,nem csak a smart része miatt, de a színek szebbek,oldalról sem torzulnak a színek. A Samu-ban VA panel volt, ebben IPS . A Direct Led jobbnak tűnik mint a Samu-ban levő Edge Led.Nincsenek világos foltok,homogén a kijelző.
-
lowzor
veterán
42LF652V szerintetek megér +15-17k-t a 43LF630V-vel szemben úgy, hogy nem kell nekem 3D? Valós 100hz, Direct LED, meg a fém talp az előnye vele szemben. A TV kerete is fém amúgy a 652V-n?
-
törölt tag
válasz
atika88
üzenetére
Nézd át a kezelésit, SIMPLINK engedélyeztetése megvolt(általános menü), és a Hang kimenetet átállítottad TV Hangszóró helyett külső eszközre a tévén(hang menü)? Ha ez megvolt, lehet hogy ugyanott a Digitális Hangkimenet Auto és PCM között is váltani kell.
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy LG 55UF695V tévé és egy Denon X4100 erősítő páros. A tévé HDMI 2-őn (ami ARC képes csati) van az erősítőbe (szintén HDMI ARC) kötve egy HDMI kábellel.
Ha a tévén egy usb-s külső hhd-n hallgatnék/néznék vmit és beállítom, hogy ARC képes HDMI keresztül külső hangszórón szólaljon meg a hang: az ég világon semmit se hallok, semmit se továbbít a tévé az erősítőnek. az erősítő a csatin át észleli a tévét! látja tehát...de a hangot nem dolgozza fel, illetve elsem jut bele szerintem.
hol lehet a hiba?
az erősítőbe hiába kötöm be direktbe (hdmi in-be), vagy teszem a hdmi out (ARC támogatott) csatiba, ugyan az a gond. a kép oké, hang semmi.
gyári beállítások mind a két készüléken, de semmit változás

-
SkylineGTR76
tag
válasz
SkylineGTR76
üzenetére
Na, most már nem is enged felvenni rá
32 Gb-os Kingston G4-es, 10 Gb szabad hely van rajta... Mi lehet a bibi? -
lowzor
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem már csak főleg VA paneles van. Mondjuk nekem tetszik a VA panel, szóval nem baj (szemből jobban is, mint az IPS) és én csak szemből nézem. Mondjuk érdekes, mert van itthon egy 4 éves 5-ös szériás Samu (amiben szintén VA panel van, kódszám alapján AUO) és szinte egyáltalán nem fakul oldalról (sőt sehonnan), míg a 630V AUO panelje simán nyomta oldalról a Gamma Shifting-et.
Az 5500 amúgy nekem sem annyira szimpatikus, szóval szerintem marad az LG. 6000-res Samu már drága, meg észrevehetően kisebb lenne a 40-es. Már csak az a dilemma, hogy 630V, vagy 652V legyen. Ha 130 lenne az emagnál a 652V is (mint máshol), nem vacilálnék. -
törölt tag
válasz
__Zs__
üzenetére
Én elhinném, ha azt mondják, hogy tételesen adják át, mert már több helyről is vettem tévét, akiknél saját futár volt(pl. led tv plaza), és még a beüzemelést, csatorna hangolást és a pixelhiba tesztelést is megvárták.
Utoljára az MM-ből rendeltem, na azok tényleg csak átadják és a dobozt kell megnézni, hogy sérülésmentes legyen. Ha a belsejével gond lenne, akkor el kell fogadják, meg én is videóztam a kicsomagolást, nehogy meglepi legyen.

Ez esetben nézelődtem egy ideje, mert kellett egy nagyobb tévé is. Úgy voltam vele, hogy mivel kihagyhatatlan áron volt, ezért majdnem 60 napig használom, és úgyis megy majd vissza. Mert még senkinek nem volt itt ilyen tapasztalata, hogy mit mondanak, vagy levonnak-e és mennyit, ha visszaküldöm pl. az 55. napon. De mivel nagyon is megfelel nekem a tv, ezért nagyon úgy áll a dolog, hogy marad.Azt az 1 órás használatot viccesnek tartom, de engem nem érdekelne, mert a rendeletben vagy törvényben ez így nincs konkrétan beleírva. Most ha számolunk egy tv teljes üzemidejét, legyen mondjuk 20-30 ezer üzemóra? Arányosan vonja le ha használom azt az x órát, kit érdekel. De amúgy, nem nagyon emlékszem, hogy panaszkodtak volna az atomra, de ez nem zárható ki egyik boltnál se. De mi van a digitalkó-val, hogy itt valaki nem javasolta, pedig ezt írja az áru keresőbe: "Minden termékünk hivatalos magyar garanciával!" Vagy például a mall. hu-tól is vásároltam már pár alkalommal, és még nem volt semmi gond.
asdxv Van egy 40-es de az meg sajnos ívelt és 161k. Átlóban pedig csak 7,5 cm-rel kisebb. Csak azt tudom, hogy az 5-ös alsó kategóriába ott se a legjobb panel van, még ha VA is, mert jobban spórol mint az LG. De mindegy is csak a képe legyen neked jó, senki nem tudja most 630-ból is VA panelest kapnál-e megint.
-
lowzor
veterán
válasz
üzenetére
6-os Samukkal az a baj, hogy csak 40-es van belőlük, sőt az emagon nem is látok. 652V-vel meg az, hogy 15k-t rá kéne fizetnem.

630V jobb lehet, mint az J5500? 5500 menüjét gyorsabbnak látom, ha meg az is felhősödik, akkor nem mindegy? Panelben nem hinném, hogy van különbség, ugyanaz az AUO panel lehet benne. -
törölt tag
válasz
lowzor
üzenetére
5-ös szériás Samut se vegyél, mert az ugyanilyen dettó, a topik összefoglalója kimondottan nem javasolja ezeket. J6-ost és H6-ost már inkább, bár nekem8. A 652V valós 100 Hz-es tv, a 630/632 pedig 50-es.
Azért, mert a valós a lényeg és nem a kamu ötszáz, ezer meg több ezer.
-
mOta
csendes tag
válasz
__Zs__
üzenetére
az elsohoz: ez mindenhol igy mukodik, csak nem mindenhol irjak le. a torvenybe is ez van. pl: rendelsz egy nyomtatot es kinyomtatod a szakdogad 5 peldanyba akkor nem igazan kuldhetned vissza. a tv ugyanez. ennyi erovel az EB elejen veszek egy 65colos OLED tv-t aztan 14 nap mulva visszakuldom. nem teljesen igy mukodik ez. nyilvan lehet a torvenyeken, szavakon lovagolni, de ha nem extrem modon hasznaltad nem lesz gond a visszajuttatassal.
a masodikhoz: megvar a futar. ez egy szolgaltatas amit te kerhetsz. amugymeg kameraval rogzitve van minden kibontas, szoval nem fog eltunni semmi nyugi
olvasgass argepen, arukereson visszajelzeseket. elobb vennek toluk mint az edigi vagy mediatol...(#73023) aram01 : nem.
-
lowzor
veterán
válasz
aram01
üzenetére
De, az LG adja.
Viszont elvileg csak az emagnál vásárolhatom le. Megkötés elvileg nincs, hogy milyen márkára.
Nagy választék nincs, ahogy nézem. 42LF652V lenne még, de az 14k-val drágább, 3D nem kell nekem, meg kisebb is a kijelzője. Csak azt lenne jó tudni, hogy az tényleg 100hz-es-e, míg a 43LF630V csak 60, mert akkor lehet, hogy billenne a mérleg. Samuból csak a 43j5500 lehetne. -
Jaygab
tag
válasz
herrká
üzenetére
De vár a futár, együttműködő, segítőkész, nem siet sehova, legalább is nem sürget. Extra pénzt fizet a szállításért az atom tv a futarszolgalatnak. Rajta van a tv dobozán is ez az információ. 4 emeletes tarsashazban lakom a 3.on lift nélkül, felcsongetett, szépen megkert h segítsek neki felhozni nehogy baj legyen véletlenül. 50 collos a tv, lementem persze még jattot is adtam neki asszem 500ft-ot.
-
-
lowzor
veterán
Kedden vitték el kijelzőcserére a 43LF630V-met, aztán ma már szóltak, hogy inkább kapok helyette egy csereutalványt.
Azt csak a vásárlás helyén vásárolhatom le és csak LG-t vehetek belőle?
A bolttal az ilyet hogy lehet leboltolni? -
KZP
őstag
válasz
__Zs__
üzenetére
Nem gondolom, hogy a jogszabályokat felülírhatja az ő kis saját szabályaival.
Aztán, hogy ezt mennyi idő alatt sikerülne leharcolni velük probléma esetén, az már más kérdés.
Ilyen cégtől sosem vásárolnék semmit! Ugyanolyan , mint a zug-gsm boltok. Jaj, de olcsó, aztán, ha beüt a baj, akkor aztán lehet egyezkedni... -
szilasz007
aktív tag
En egy 65"-es dogot vettem edigitaltol futarral. Nem bontottak ki, nem is kertem. Gyari csomagolas. Gondom szerencsere nem volt.
Most igy hirtelen nem lattam mekkora TV-rol lenne szo. Ha nagyobb meretu (most nem tudom, hogy mi a hatosagi szabaly erre), akkor ezzel nem is kell foglalkoznod, mert ha hibas, akkor nekik kell a szallitast megoldani.
Ha kicsi, akkor talan erdemes szemelyesen megnezni. Viszont ha kicsi, akkor azt akar mar magad is hazatudod vinni, nem kell szallitas.
-
SkylineGTR76
tag
Olyat tapasztaltok, hogy a felvett adás visszajátszása kb percenként megakad és ki is marad pár képkocka? Most vettem észre F1 visszanézése közben, először azt hittem vételi gyengeség, de ütemesen csinálja végig a felvétel során (M4 sport volt, megpróbálom másik adón is) 32 GB-os Kingston a pen drive, nem hinném hogy lassú... próbáltam NTFS, FAT32-re formázva is, ugyanaz a jelenség.
A TV sebessége nekem sem kielégítő egyébként... Nem egy belépő modellről beszélünk, ne kelljen már mp-eket várni menübe lépéskor, csatornalista kb 5mp...
egy felvétel programozása amúgy is nagyon bonyolult, miért kell 5x megkérdezni hogy tényleg fel akarom-e venni??? -
herrká
senior tag
válasz
misimagaki
üzenetére
Bocs, hogy belevauu.., de nem vár... Többször rendeltem már így dolgokat itthonra is céghez is, hogy a bolt felhívta a figyelmet, ellenőrizzem, a futár megvárja! Ezt valószínűleg csak a futár nem tudja! :-)
A reakciók: " - nekem erre nincs időm!, - ha mindenki így szórakozna, semmit nem tudnék kivinni!, - aláírja gyorsan, vagy viszem vissza, nem érek rá szórakozni... " A kiragadott példák több futárszolgálattól, nem egytől és már nem egyszer szállítottak nekünk... -
ricsip
addikt
válasz
__Zs__
üzenetére
Futár 1 percet nem vár rád h. kicsomagold a vackodat. Ha külsőre sértetlennek TŰNIK a csomagolás, és ezért úgy döntesz átveszed, amint aláirtad az átvételit, már el is tűnt az embered, rohan a következő címre. Kibontogazni, nézegetni meg addig nem hagyja, amíg alá nem firkáltad. Jól ki van ez találva. Harcolj csak a bolttal ezután, h. a pénzed már náluk, futárnál meg az aláírt papírdarab. Ezért bizalmi játék és lutri "postán" venni műszaki cikket (is), és nem személyesen.
-
misimagaki
aktív tag
válasz
__Zs__
üzenetére
Szia!
Én náluk vettem tv-t.
Kibontották, bekapcsolták. Különböző hátterek esetén néztük a pixelhibákat, illetve, sérülésmentességet is láttam.
Szerintem az egész nem volt több 15 percnél. (Kicsomagolás, vizsgálat, becsomagolás, fizetés. Szerintem nincs ezzel gond. Nagyon pörögnek náluk a tv-k. Akkor is a futárt várták.
Mondjuk nekem sikerült az Auchanban az LG-s emberrel beszélni, és tv-t nézni. Így a tipust már fogalom szinten ismertem, illetve a innen is jött infó bőven.
A boltban normálisak voltak.
Ja, csak a tv-t veszi ki, ha kéred akkor a többi cuccot is. -
__Zs__
tag
Köszönöm a tippet - megnéztem az atomtv.hu-t.
Azért van itt számomra 2 érdekesség:
1) Elállás 14 napja
"Ha Ön vásárolni szándékozik tőlünk, akkor elfogadja, hogy az alábbi esetekben vagy értékcsökkenést számolunk fel vagy nem gyakorolhatja a 14 napos vásárlástól való elállási jogát!
...
- Ha nagyobb mértékben használta a tv-t, mint ami ahhoz kell, hogy meg tudja állapítani azt, hogy ez a termék az amire szüksége van! (Tv-k esetében megnézzük az üzemidőt, ha 1 óránál több, akkor többet használta mint amennyit ahhoz kell , hogy megállapítsa, hogy a megvásárolt tv megfelelő méretben és minőségben vagy sem! Tehát 1 órát meghaladó használat után értékvesztést állapítunk meg vagy elutasíthatjuk az elállást.)
..."Tényleg érdeklődés szintjén és nem kötekedésként ezt megtehetik? Az elállás joga tényleg csak arra terjed ki, hogy max 1 órányi ellenőrzést hajtson végre a vevő? Tudom, hogy egy boltban vásárolva sem lehet szénné próbálgatni egy készüléket, és ott megvéve egyáltalán nincs lehetőség elállásra, de azért az 1 h szerintem nagyon kevés.
Ide kapcsolódóan, miként állapítják meg, hogy mennyit használtam? Kiolvasnak valamit szoftveresen?
Ez különösen érdekessé válhat annak tükrében, hogy
"...
Szeretnénk tudatni Önökkel, hogy nálunk nem kell tartania sérült/pixel hibás/törött/működés képtelen készüléktől, mivel az Ingyenes szolgáltatásaink közé tartozik a TV-k átadás előtti ellenőrzése. Tehát, mi minden TV-t mielőtt elküldenénk önnek, vagy az üzletünkben megvásárolná, bekapcsoljuk-ellenőrizzük!
Az ellenőrzés célja: sérülés, világító pixel kiszűrése és a gyári tartozékok megléte.
..."
És azt leigazolják valahogy ezen idő alatt ők hány percig használták a TV-t, továbbá, hogy minden tényleg vissza is került a dobozba? Nem gyanusítok senkit lopással, véletlenül is kimaradhat valami ha már ők felbontották. Elfogadom, hogy alapvetően tényleg a jószándék (meg a saját jól felfogott érdek is persze, hogy ne később derüljön ki egy esetleges gyári csomagolási hiba) vezérli őket, de ha ők ilyen szigorúak a vevővel, akkor szerintem elvárható, hogy mind a kibontást, mind a bekapcsolást dokumentálják és leigazolják.2) "Tételes áruátadás"
"...
Tehát, Ön rendel -> mi küldjük -> jön a futár, Ön átadja neki a vételárat, utána kibonthatja a csomagot és ellenőrzi, hogy törés mentes a készülék, addig a futár vár (esetleg segít) -> ha minden rendben CSAK akkor írja alá az átvételt! Így segítünk abban, hogy Ön csak sérülés mentes készüléket vegyen át és a vásárlás öröm legyen az Ön számára is!!Reméljük meg ajándékozhatjuk

Amennyiben sérült a termék, úgy kérjük a szállító jelenlétében jegyzőkönyvet írni !!!
A tételes áru átadás szolgáltatást nem kötelezőt igénybe venni, viszont Mi minden tv szállításhoz automatikusan megrendeljük! Ön dönti el, hogy él vele, igénybe veszi vagy nem! Viszont az aláírást követően reklamációt nem áll módunkban elfogadni, töréssel, sérüléssel, tartozékok hiányával kapcsolatban!!!
..."És a futár tényleg ott fog várni, amíg kiszenvedek egy 50"-55" TV-t a dobozából, átböngészem a kézikönyvet/gyors üzembehelyezési útmutatót a doboz kötelező tartalmáról, az olvasott elemek meglétéről meggyőződöm, majd nekiállók tüzetesen átnézni a TV-t / állványt, hogy nincs-e repedés, törés, karc, stb.? Ez alsó hangon legalább 10 perc.
Ezen kívül mi van ha a futár távozása után pl. este vagy másnap veszek észre valamit, mert nem voltam elég alapos az ott várakozó és sasoló futár jelenlétében? Egyértelmű: a fent leírtak alapján megszívtam. Nagyon nem szimpatikus.Szóval szeretném megkérdezni hogy van valakinek a kedves itt lévők között konkrét tapasztalata fenti céggel és a leírtakkal kapcsolatban?
u.i.: Kérem, mellőzni a fentiekben leírt, direkt kisarkított példák miatt a személyem/hozzáállásom minősítését! Nem találkoztam még ilyen kezeléssel, azért akadtam fent egy kicsit. Persze alapértelmezettnek tekintve mind a vevő, mind pedig a kereskedő oldaláról a jóhiszeműséget, és bárminemű visszaéllésnek még szándékát sem feltételezve, valószínű, hogy minden szépen és rendben lezajlik, mindkét fél legnagyobb megelégedésére.
Üdv': __Zs__
-
fauv
őstag
Üdv !
Tanács kellene srácok !
Van a T-nél 2 TV, amivel szemezgetek és nem tudom melyiket vegyem meg.
Az egyik ő LG 49LF632V a másik Samsung UE43JU6000
Az LG full HD-s, de 49" / 123/ a Samsung csak 43"-as/ 108 / viszont 4K-s TV.
Mind a 2-nek egyforma az ára.
5X5-ös nappaliba kellene, melyiket válasszam?
köszi előre is
-
Beni2360
félisten
válasz
TTTotya
üzenetére
A hozzá szólásom lényege nem erről szólt hanem arról a bizonyos 0% kölcsönről.
Ami a végén nem lett volna 0%-s. Mondhatnám ugyan annyi nyugdíj mellett ami 4 év alatt minimálisan emelkedett, megkaptam simán 0%-ra 134000 Ft kölcsönt.Most minimális emelt nyugdíj és még a feleségem nyugdíj összegét is bekérték, tehát jóval magasabb összeg szerepelt mivel kivettem az igényléskor a pipát a biztosítási kockából elutasították a 34500 Ft összegű árú részletfizetési kérelmét. Jó kibaltáztam velük megvettek egy összegbe.
Úgy értem, hogy ha nem fizeted, de biztosítva vagy, megtarthatod a TV-t? - hát erre nem tudom a választ mert gondolom nem mondanák, hogy igen mert akkor mindenki ezt csinálná.
Anno felhívtam őket nem tudtak mit mondani mert a számítógép utasított el.Mivel neten keresztül igényeltem a hitelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Plazma TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(ez nem irónia, hanem elismerés)

)
l

vagy irónia

Tovább nem alkudok.

Aztán, hogy ezt mennyi idő alatt sikerülne leharcolni velük probléma esetén, az már más kérdés.

mobilizmo