Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEO001
aktív tag
Nekem kábelen lóg, de gondolom a következőket mindenképpen figyelembe kéne venni:
Csak az LG saját adapterét hajlandó kezelni.
HA DHCP be van kapcsolva, akkor a router automatikusan kiosztja a TV-d felé az IP címet.
Ha nem akkor manuálisan megadod neki.
Gondolom titkosítással (WPA, WEP, stb.) van beállítva a wi-fi-s kapcsolatod, a levédésre használt jelszót is meg kell adnod neki. Mondjok a hm erősítőmnél mac address alapján van szűrve/beléptetve az eszköz. -
Azt tudja-e valaki, hogy a Smart funkciókon túl van valami lényeges különbség a 42LV4500 és a 42LV5500 között, pl. panel szempontjából? Mert én megnéztem mindkettőt, de nem láttam radikális különbséget a képminőségben. Ráadásul ahogy utánaolvastam, bizonyos szempontokból (pl. képarányok száma) butább az 5500-ös.
-
patyi81
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy Ps3-om és most tervezek venni egy 42LW5500 tv-t. A kérdésem az lenne, hogy a Ps3-at tudom-e média lejátszóként használni hdmi-vel összekötve a tv-n. Konkrétan hogy a 3D-s mkv fájlokat fogja –e tudni megjeleníteni akár ebben a már sokat emlegetett 5.1-es kódolásban is.
Köszi a válaszokat előre is.
Üdv -
BloodRay
veterán
válasz
PLaci58
üzenetére
Szerintem kiállított darab volt tco99 készüléke.
Sajnos amit a csomagolásról írtál sok helyen nem áll, mert a nagy cégek közül soknak áruátvételkor ki kell bontani a dobozokat(hogy ne üreseket/téglákat vegyenek át), így ebből semmit nem lehet leszűrni. Egyszerűen a készüléket kell rendesen átnézni, nincsen-e tele mikrokarcokkal. -
PLaci58
addikt
Sajnos vannak ilyen cégek és a házhoz szállítás csak arról szól, hogy kívülről tudod megvizsgálni a csomagolás sértetlenségét és azért nem küldheted vissza, hogy már valaki kibontotta. Szerintem a cégnek cserélnie kéne sűrű bocsánatkérések közben, de akkor, hogy szabadulna meg a mások által visszaküldött cuccoktól?

Ezért említettem azt a céget, mert ők kihozzák és be is üzemelik és csak utána kell fizetni, ha elégedett a vevő.Amelyik boltban gyorsan kibontják neked a terméket, estleg már amikor hozza az eladó, az eleve gyanús. Én is ki tudom bontani és legalább látom, hogy eredeti volt-e a csomagolás. Ráadásul ha nem magának vásárol az ember, akkor magyarázkodhat, hogy a boltban kibontották. A boltok, főleg a mobil telefonos viszonteladók nem tudnak mit kezdeni a 3 napon belül visszavitt termékekkel. Az anyacég nem veszi vissza tőlük, csak ha bizonyítottan hibás. Mint tudjuk a kis hiba meg nálunk nem hiba

A csúcs eddig az volt, amikor a Vodához vittem javításra egy vadiúj modemtkártyát és az átvevő hölgy ráírta a papírokra, hogy karcos, használt
3 napon belül nem tudtam visszavinni, mert mentünk nyaralni (éppen azért vettem). Ahol vettem 1,5 héttel előtte, még javításra sem voltak hajlandóak átvenni. -
tco99
csendes tag
válasz
PLaci58
üzenetére
Beüzemelésről szó sem volt, a futár kihozta a dobozt, majd elhajtott. 8 egyforma csavarral kell rögzíteni a tv talpát, nekem hetet küldtek, meg egy teljesen különbözőt. A távkapcsoló, kézikönyv, stb, egy feltépett nejlonzacsiban volt, a Nero DVD nem volt olvasható. A TV-t bekapcsoltam, működött ennyi. 3 Napig nem is használtam utána. Szombaton levettem a káváról a fóliát, akkor kiderült karcos. Bejelentettem a hibát, elhajtottak.
Funkcióját betölti a tv, jól működik. Egyszerűen csak beszoptam, valszeg valami kiállított tv-t kaptam.
Ettől függetlenül extrem digital felejtős, befejeztem a vásárlást náluk. -
VateRicsi
aktív tag
válasz
huncutka1029
üzenetére
Igaz, hogy nem én kérdeztem, de én is köszönöm a linket, most indítottam el az első letöltést. üdv: Ricsi
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Routeren keresztül szeretném a gépet összekötni a TV-vel( 42LW5500). Wifi stick van a TV-ben. Mi kell ahhoz hogy ez normálisan menjen?
-
BloodRay
veterán
Könyörgök hagyjuk már ezeket a találgatásokat.
Párszor már leírtam, hogy hivatalos forgalmazóknál vett LW szériás készülékekre jár az 5 év gari. Tök mindegy, hogy miféle garanciapapírt adnak, hajtogatnak, rajzolnak ott, mert a számlán látszik a vásárlás helye, időpontja...(#2282) mizutani jun -> Neked a válaszidő a fontos. A kontrasztarányt nem sok értelme van nézegetni.
-
Kroni1
veterán
válasz
mizutani jun
üzenetére
Jo ha 100Hz-es, a kontraszt meg szintugy fontos, de az ugyis jo mar ezekben a mai ledtvkben.
-
Kroni1
veterán
válasz
mizutani jun
üzenetére
ha van annyid igen, ha nincs akkor nem!

-
mizutani jun
csendes tag
üdv.
néztem 107 cm és egy 119cm tv-t minden ugyanaz .
3-3,5m nézném.
ár különbség 50.000 Huf
megér 12cm-t? -
pezo00
tag
Sziasztok!
Routeren keresztül szeretném a gépet összekötni a TV-vel( 42LW5500). Wifi stick van TV-ben. Mi kell ahhoz hogy ez normálisan menjen?
-
graphicman
csendes tag
válasz
huncutka1029
üzenetére
Próbáltam leszedni, de állandóan regisztráltatni akar :-((
-
Kroni1
veterán
Beszéltem egy LG szervízes sráccal, aki szerint az 5 év gari csak azokra a TV-kre vonatkozik, melyekhez magyar garanciapapír azaz A6-os, képeslap méretű, és nem A5-os méretű jár.. Fura, mert amennyiben igy van akkor nem állja meg a helyét hogy csak az LG oldalon is kinyomtatható lapocska kell és a számla.. Ezek szerint érdemes olyan boltban venni ahol meg lehet nézni mielőtt átveszed.
Más:
42LW5590-et keresünk ismerősnek lehetőleg a legjobb áron, és normális Bp-i boltból! Tud valaki valami tuti tippet adni?
-
-
Kroni1
veterán
Van valakinek egy fully 8 távirányítója kölcsönbe? Elmegyek érte és viszek igény szerinti ajándék csokit is..

-
a1connect
csendes tag
Egy film leírásánál ezt találtam:
DXVA kompatibilis
Profile: High level 4.1 a hw kompatibilitás érdekében (x264.exe)
a TaB miatt passzív szemüveges TV-ken (projektorokon) nem feleződik a függőleges felbontás
Működik/tesztelve LG 3d Cinema TV / USB port / Pendrive-ról
Elsődleges hang: Dolby Digital 5.1, AC3 640 kbps Magyar
Angol hang: DTS ( Profile: ES ) , 1510 kbpsEz azt jelent, hogy ha nem DTS kódolású az elsődleges hang, akkor le
tudja játszani az LG TV USB HD-ről? -
huncutka1029
addikt
válasz
a1connect
üzenetére
Hello,
itt találsz jópárat :
http://www.torrentcrazy.com/torrent/848095/lg-3d-demo-1080p-half-sbs-ac3.mkv
nem kell regisztrálni, nem vírusos stb, én is innen vettem le párat tesztelni a tv-t mielőtt megvettem.
Annyyi a gáz, hogy a TV-n egy deka hang nem jön ki, asszem DTS kódolás miatt. -
kirkri
addikt
válasz
rossitibi
üzenetére
Köszi az infót!
Rákérdeztem a nejemre és azt mondta, hogy Ő is tapasztalta több alkalommal is, hogy nem talált jelet a TV a bekapcsolt lejátszótól függetlenül.
Mivel a TV-t felszereltem a falra, a talpat pedig elküldtem a szüleimhez 200km-re (kicsi ahhoz a lakás, hogy minden felesleges dolgot tároljak) így a következő hazautazásomig jegelve a reklamáció a bolt felé.
Igazság szerint itt fog kiderülni, hogy mit is ér a kalocsai cégnél (PC-Dream) hirdetett 2éves cseregarancia amit kifizettem nekik. Elvileg rögtön cserélniük kellene a TV-t egy újra...

Viszont nem produkálja minden alkalommal a hibát egyelőre, így nem lesz egyszerű bizonyítani.Privát ment egy kérdéssel, előre is köszönöm a válaszod!
-
mjoy
csendes tag
Sziasztok !
Megvan az LG tv .Nagyon szép a kép ,szinte megszolal.
A kép minősége kitünő,viszont a lejátszás közepes ....Nem tud minden .mkv filet lejátszani ,kiirja hogy érvénytelen formátum .
Honnan lehet előre tudni egy .mkv fileről ,hogy a tv nem fogja játszani ?
Az .mk2ts fileket alapban nem is tudja .
Melyik konvertáló programmal lehetne átalakitani a fileket ?
Köszönöm . -
graphicman
csendes tag
Halihó!
Szeptemberi LW5500 vásárlását elhalasztottam, a napokban veszem meg. Már van néhány SBS ill. TaB filmem. Kíváncsi lennék, ti honnan szerzitek be a 3D filmeket? Én nem torrent-ezek, nem rapid-ozok. Eddig elvoltam a filmcsere megoldással, kollégáimmal, ha pedig töltögetek, akkor FTP lehetőséggel egy-kétszáz forintért rengeteg filmet tudok leszedni. A gondom, hogy a 3D még nem elterjedt és ezekkel a bevált módszerekkel nem tudok hozzájutni 3D mkv filmekhez.
Találtam olyan illetőt, aki árusít 3D filmeket, de sokallom.
Ha valakit érdekel 3D filmcsere Budapesten, az írjon privátban légyszi! 
Ami még érdekelne: Mi a tapasztalatotok, mennyire működik a 2D – 3D átkonvertálás filmek esetében (lejátszóról, pc-ről)?
Próbálta már valaki a pc-ről a Stereoscopic Player programmal 2D-ről SBS-re átalakított és lejátszott filmeket LWxxxx tévén? Tapasztalat?
-
majorgent
tag
Valahol találni /magyar nyelvű/ tesztet neten ezekről? Gugliztam de nemigen jutottam eredményre.
Lg 42LV3400 és Lg 42LV4500 ?? -
rossitibi
tag
Bevittem a tv-t,csere lesz! De mint írtam már nem kereste meg a csatornákat sem! Nagyon rendesek voltak,de szerintük lehet nálam van a gond,mármint a jelproblémával kapcsolatban!Mondtam hogy nem hiszem mert másnak is csinálja,erre azt mondták hogy lehet az új is ilyen lesz! Nem tudom mi a megoldás,mondtam nekik hogy jelezzék az lg-felé hátha valami frissítéssel kiküszöbölhető! Esetleg Ti is próbáljátok meg hátha találnak rá valamit,ha más nem is talán az Lg-nek jelzik több helyről hogy van ez a jelenség! Nem hiszem hogy az a normális,hogy rángatom ki be a kábeleket!
Viszont most nem tudom mi lesz,mert a saturnban már nincs,csak 5590, 570s (vagy 579 már nem is tudom) Állítólag 1 árban vannak,nem tudom melyiket válasszam! Szerintetek? -
espat
tag
-
a1connect
csendes tag
Köszönöm a linket! Ezt a fájt (3D_SxS_11lg_usp_cinema_3d_usp.tp) PC-n is le lehet játszani?
Egyenlőre nem lesz keret médaplayer-re, torrentről szednék le filmeket (2D, 3D). A DTS hangsávot el kell távolítani, vagy konvertálni DD-re, ez OK.
De mi a helyzet a H264 (x264) kódolású videóval?
Tudnátok bevált receptet ajánlani? -
mizutani jun
csendes tag
üdv.
filmekre,tvre,konzolra(ps3) és monitorra megfelel ez a készülék LG 47LV4500?
javaslatok,tapasztalatok?
köszi
üdv. -
RockCNC
őstag
Sziasztok!
Valahol biztos,hogy olvastam de nem találom már.
Mi a különbség az LG 42LW5590 és az LG 42LW5500 között,mert nézegetve az LG honlapján nem jöttem még rá.
Talán a 24p Real Cinema és az 24p Real Cinema (24p 5:5/2:2 Pull down mód)? De az mit jelent? -
a1connect
csendes tag
Néhány hete szó volt itt a fórumon 3D LG demó videók letöltéséről. (ha jól emlékszem BloodRay kolléga jóvoltából)
Tudna valaki letöltési linket adni? -
huncutka1029
addikt
DLNA hálózati probléma megoldva, net és számítógépes hozzáférés hibátlan és stabil, köszi a segítséget.

Volt egy hibás Lan kábelem, és a routeren hozzá kellett rendelni a TV portját a gépéhez.Azt tudja valaki flash player frissítési lehetőség van e LW 5500 ra, hogy a videa, és egyéb oldalak megjeleníthetőek legyenek?
-
bylow
senior tag
válasz
PLaci58
üzenetére
A True Motion-ra még nem jöttem rá hogy mikor van értelme használni, de az biztos hogy nállam ki kell kapcsolni ha USB-n, HDMI-n nézek filmet, mert ha be van kapcsolva, akkor lassú a kép.
Ezt már feljebb tárgyaltuk: lassú képre hívatkoztam és indönkénti felpörgésre.
Nem tom mi értelme van így ennek a funkciónak! -
NÓPARA
aktív tag
Helló!
Olyan kérdésem lenne hogy a laptop HDMI kábellel van összekötve a TV-vel. Filmet néznék és a Tv nem ad hangot
A laptop hangja van csak. Esetleg a filmet mibe kellene átkonvertálnom mert most AVI-ban van. Bocs ha erről valahol van valami infó de nem találom 
Köszi a segítséget
-
PLaci58
addikt
válasz
majorgent
üzenetére
Hmm. Amire te gondolsz, az szerintem az MCI érték. Ez összehasonlítja, hogy mennyinek felel meg a képfrissítés a CRT-hez képest.
A sima 50Hz-es lapostévékre adnak meg 100-as MCI értéket, mivel ezek alapból 50 kép/s-al mennek. Ez ugye duplája a sima TV 25 kép/s sebességének (50 félkép/s= 50 Hz).
Ha megduplázzuk a képfrekvenciát és csak megismétlünk minden képkockát, azt nevezzük 100 Hz-nek és MCI értékben 200-400-nak nevezik, mert vannak még trükkök.
Ha csak ismétlünk, már akkor is élesebbnek látja a mozgóképet az emberi szem.
(Teszt: bambul ki az ember az autó ablakán és nézi az elmosódott tájat. Ha sűrűn pislogunk közben, akkor élesnek látjuk).
A trükkkök pedig ott vannak, hogy 2 képkocka közé kiszámol-e a TV egy új köztes képkockát (True Motion), ami a gyors mozgásokat még élesebbé teszi, vagy egyszerűen fekete kockát tesz közé. Valahol azt olvastam, hogy a megduplázott képkocka szám és közéjük beszúrt fekete képkockáknál van 400-as MCI érték.
A lényeg, hogy az LCD-nél a képváltás folyamatos. Nincs kikapcsolva a háttérvilágítás (a CRT és a Plazma másként csinálja). A drágább LED-es LCD-nél már le tudják kapcsolni és meg is teszik, de szerinem csak azoknál, ahol részekre van bontva a háttérvilágítás.Ha beszúr a képváltások közé egy rövid idejű fekete képkockát, már azzal is élesebbé teheti a mozgó képet. Ehhez természetesen gyors elektonika és gyors LCD panel is kell. -
8nemesis8
veterán
Az érdekelne, hogy normál 2D-t mennyire van értelme 3D-re konvertálni, filmek esetén?
Gondolok itt az LW szériára...
32"ban már 160tól hozzá lehet jutni, sok garival... -
zzola
titán
válasz
spidersoft
üzenetére
az enyémen 0.21-es volt, és rátoltam az újat...

-
ezozo
tag
válasz
spidersoft
üzenetére
Hali,ha berakod és felajánlja a frissítést nem hiszem hogy ha rossz lenne feldobná a frissítést,én eddig mindig felraktam az aktuális szoftvert,én sosem néztem azt hogy,Z vagy ZC,ZA vagy más EU szerepelt a nevében és kész,de ahogy nézem ZA maradt ami a dobozomon is szerepel,anno usb-ről lejátszáskor egy idő után elkezdett elmászni a hang találtam frissebb szoftvert az akkori gyárinál és megszünt a csúszás,én mindig fel is fogom rakni ha jön egy új,mindenki maga döntse el telepít vagy nem.
-
PLaci58
addikt
válasz
Bélaaaa
üzenetére
Ha nem használod semmire a scartot, akkor lehet olyan dugót kapni, amin ki van vezetve RCA csatlakozóra a video és a 2 hang csatorna (nagyáruházak, scart-rca átalakító). Vigyázz mert van ki vagy bemenet és átkapcsolható is!
Ha már használod, mondjuk video magnó van bele dugva, akkor olyan speciális kábel kell, amiből külön ki van vezetve kábellel a 2 hang csatorna. Ilyet régen csináltam magamnak. Természetesen a scarton csak a TV adások hangja jelenik meg. Ez néha zavaró, ha pl. a scartot használod bemenetként és ezen a csatlakozón közben szól a tunerről a hang
Azt azért lekapcsolhatná a TV, amikor a scart bemenet van kiválasztva. -
spidersoft
senior tag
Üdv! Az LG.COM magyar szekciójában is elérhető már egy v04.01.31 firmware az LV4500 tévéhez. Nekem 04.01.26 van rajta gyárilag.
viszont
A mellette ülő okítás arról regél, hogy mennyire nagyon fontos megállapítani a teljes modelltípust (nálam 42LV4500-ZC), viszont a letöltött firmware neve sehol nem említi a ZC-t, sőt, a 4500-at sem:
The_latest_firmware_file_v04.01.31.zip/
MP_GP3_DVB_EU_Basic_LV25_RevNo2513_V04[1].01.31_ota_V2_SECURED.epk...most akkor mi van?
Rátőtöm oszt lesz a tévémből egy LV2500?Jó lenne egy version history, hogy tudjam, egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni, vagy csak rosszabb lesz... no azt lefelejtették
Ha pl. lebutítja olyanra a nagyítás funkciót, mint ahogy a kolléga tapasztalta az LV5500-án, akkor biztosan nem ruccanok neki, de ha valami okosabbat tudna tőle (DVBT rendezés, teletext mix mód, élsimítási/zajszűrési funkciók teljes kikapcsolása, effélék), akkor nyilván usgyi.Valahol nem találkoztatok FW verziótörténettel az LG-khez? Jó lenne átnyálazni, hogy 26 és 31 között mi történt

-
PLaci58
addikt
válasz
FRENK1988
üzenetére
A 100 Hz megér szerintem 10K-t. Ráadásul ott már rendesen megy a True Motion, vagyis a képbeszúrás.
A 42LV4500 nálam 49W körül fogyaszt, kikapcsolt képpel pedig 22W az alapfogyasztása ().
A maximális 120W. A 42"-os plazma átlagban 100-120W-ot eszik nálam és kicsit kisebb fényerőre van állítva, mivel azt már csak este használom. Itt megy a TV napi 8-10 órát, úgyhogy nem mindegy a fogyasztás. -
majorgent
tag
Hali
2 TV között vacilálok.. Lg 42LV3400 és LG42LV4500.
Esetleg valamelyikekről tapasztalat? lényeges különbség? Ki melyiket ajánlaná, és miért? Minden infó érdekel
Vagy más alternativa? lényeg hogy full Hd, 100 Hz, usb-n játszon dolgokat.. Azért nem plazma mert TV-re, filmre, játékra, illetve monitorként is használnám.. -
ezozo
tag
Hali,elérhető a v03.03.34 szoftver pl:LE5300 szériához [link]
-
bylow
senior tag
válasz
FRENK1988
üzenetére
Szerintem nem. ill.: a fogyasztás külömbséggel kilehet számolni hány óra után térül meg a villany számlán a 30k. (de ezt nem tudom hogy mennyi pl 1 KW áram most Mo.-on, meg azt is te tudod napi hány órát megy nálad a tv)
De láttad már működés közbe mindkettőt? Képeik közt nincs változás? -
mizutani jun
csendes tag
üdv erről valaki infot?
LG Electronics 47LD450
play3 vagy xbox mellé,tv és filmezésre használnám.
üdv -
bylow
senior tag
válasz
doriath
üzenetére
Igen, MM-ban én is próbáltam, de nem jött össze.
akció volt a költözésük miatt (szegeden), az eladó elment az irodába (elvileg) és a főnök már nem volt benn, és csak ő írhatja át az árat állítólag a rendszerben.
de az eladó azt is monda hogy még a kiállított darabot sem adná oda a főnök mert ez mépp még csak pár hete van beüzemelve, volt olyan tv ami már 1 éve kb hogy ott működött a polcon, na azt adták olcsóbban
De igen igazad van lehet üzletekben alkudni, nem kell szégyelni semmit, nekem már töbször is sikerült pl.:pázába ruhás boltba, mondjuk mindig több db-ot vettem de a törzsvásárlói 10%-ot kapásból elengedte.(pedig nem is vagy törzs vásárló
) -
doriath
tag
Más. Laikusként végképp nem értem, hogy miért csak analóg adásokat lehet a programlistából törölni, automatikus keresés után, manuális időigényes.
De végigkerestem az Astrát, és van 400 műholdas adóm, amiből kb 20-30-at nézek. Ok pesze ott van a csatorna sorba tevés, vagy a kedvencek menü. De akkor sem értem, hogy digi csatornákat miért nem lehet törölni, és ez le van írva a UM-be is. -
doriath
tag
Sokan írjátok az árakat!
Személyes tapasztalat, igen is kell alkudni a boltokban is, mm-től a sat-on át, a €nics-ig.
Nekem a mm-be nem adtak(így jártak), átmentem az €nics-ba, és 249-ért megvettem a 42LW579S tv-met 5 év hivatalos garival+még egyéb ajándékot is kaptam, hogy ott vettem meg.
Uh, nyugodtan fel lehet tenni a plépofát, vagy a pokerfészt, és nem kell megijedni a kereskedőktől. Persze ha balf*asz az eladó és nyüszög, akkor így járt a bolt, keress másikat.
€nics-ból is van megyénként elég sok. Én is beülök pl 50k-ért kocsiba és elmegyek 20-30km-t. -
G.Gaben
csendes tag
Én a fogyasztás miatt sem vennék plazmát.Egy csóka bement egy MM-ba saját winyóval és médiaboxal és egy fogyasztás mérővel.Kérte az eladót,hogy játssza le neki azt a tartalmat ami rajta van.Közbe figyelte a fogyasztás mérőt és amikor egy tiszta havas részhez ért a videó akkor mutatott a mérő 400w-ot erre a csóka kiakadt és azt mondta,hogy igaz hogy sok pénze van de ez már neki is sok.
Én is inkább LED párti vagyok és nem csak azért mert van egy hanem összességében nem győz meg a plazma. -
Kroni1
veterán
04.04.10-es szoftver a LW5500ashoz!
-
Csabusman18
tag
Köszönöm a segítségeteket. 42LV5500 lett végül.
-
bylow
senior tag
válasz
G.Gaben
üzenetére
220k a Med....markt-ba(szegeden akciózva volt mert költöznrk át)
Lehet jóval olcsóbban is találni, de azokkal vigyázz mert CSAK AZ LG VISZONT ELADÓI SZERSZERZŐDÉSSEL RENDELKEZŐ ÜZLETEK ADNAK EZEKRE A TV-KRE 5 ÉV GARIT+7DB SZEMCSIT !!!
200k alatt is van, de ott csak az un. garázs bolt válalrá 2 év saját üzlete nyujtott garit, és tudod a mai világba meddig tart 1 üzletet csődbe vinni( pénzt kimosni) holnap meg 1 másik néven tovább árulni ugyan azok termékeket, csak mivel a gari a csődbe/bezárt cég nevén van, így lehet menni tudod hova ........!
én inkább vettem drágábban, de 5év tuti nemzetközi gari van rá.
ajánlom még az edigital-t. -
bylow
senior tag
válasz
FRENK1988
üzenetére
Miden képp 42-est ajánlok ha kb 3 méter távolságból nézed, ha több akkor lehet nagyobb is

én kb fél éve gondolkodom tv-vásárláson 37-40" méretbe gondolkodtam az utolsó hétig.
1 jóbarátom akinek már pár éve van plazmája, erőltette hogy 42 alatt nehogy vegyek mert meg fogom bánni 1 hónap után, és akkor adhatom el-bukok rajta- és vehetek nagyobbat.
Most kb 2 hete használjuk a 42"-tv-t és 1 másodpercig sem bánkódom hogy ekkorát vettem
Simán kell 2.5-3m-re ekkora mert ugye sokszor még a fekete sáv is ott van hiába a 16.9 arányos tv (vagy tudom is én milyen)A kép minősége:
Szerintem a 3D funkció még nagyon gyerek cipőben van, de ennek ellenére én ilyet vettem (42LW4500) mert a 3d-s panelnak valahogy még élesebb/kontrasztosabb volt a képe mint a LED TV-nek.
Sógoromnak is van Lcd tv-je (tosiba REGZA) annak is kimagaslóan jó a képjavító rendszere.
Nézte a miénket, és azt mondja őt már zavara ez az élesség / ill. furcsa neki (persze megszokás kérdése) mert már az élethűnél is élesebb.
Írom a magyarázatát: Élőbe szabad szemmel sem látod a dolgokat ilyen élesnek/kontrasztosnak stb. Pl.: egy közeli arcképnél már szinte látod a miteszereket az orrán
) (kicsit durva példa, de kb így lehet leírni)Szóval hogy LED Lcd, vagy 3D cinema, ez igazán a pénztárcádon fog múlni, én a kép minőség , élesség miatt választottam a 3D-t , nem a 3D funkció miatt, (bár azé pesze most próbálkozok ezekkel a filmekkel is).
sokat nézegettem az utóbbi 1 hétbe a med...markt-ba őket, álígattuk ,próbálgattuk és engem ez győzött meg. -
majorgent
tag
Hali
2 TV között vacilálok.. Lg 42LV3400 és LG42LV4500.
Esetleg valamelyikekről tapasztalat? lényeges különbség? Ki melyiket ajánlaná? Minden infó érdekel
Előre is köszi -
drstupid
tag
Lenne egy eladó gyerek szemüvegem amit kaptam, de gyerek nincs valamint egy csomag felnőtt is mert abból is kaptam 2 csomaggal, akit érdekel pm.(csak feleslegesen áll itt)
-
G.Gaben
csendes tag
válasz
spidersoft
üzenetére
3D ben nem tudok nagyítani.és ezért nem érten én se mert ugyan az a videó és mégsem úgy néz ki.tényleg nem értem...
-
G.Gaben
csendes tag
Még valami
Most néztem,hogy a Karib 4 idehaza 2.40:1 (xpress) külföldön 1.85:1 (amazon)
Az Őrzők itthon 2.40:1 (xpress) kint 1.77:1 (amazon)
Ez miért lehetséges? -
G.Gaben
csendes tag
válasz
spidersoft
üzenetére
Gépen nem néztem meg(nincs progim).Amiket írtál azokat köszönöm!(Hasznos tanács)
De még mindig az alapot nem értem,mégpedig nálam miért nem teljes másnál hasonló tv- igen(nekem lg 42 lw4500 akinél "nincs gond" annak meg lg 42lw5500 van).Ezt a részét nem értem igazából,mert "elvileg" a két tv nem igen különbözik csak a smart funkcióban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(már próbáltuk nem csak úgy mondom)

Szuperül működik a dolog

Találtam olyan illetőt, aki árusít 3D filmeket, de sokallom.
Ha valakit érdekel 3D filmcsere Budapesten, az írjon privátban légyszi!

A laptop hangja van csak. Esetleg a filmet mibe kellene átkonvertálnom mert most AVI-ban van. Bocs ha erről valahol van valami infó de nem találom
Ha pl. lebutítja olyanra a nagyítás funkciót, mint ahogy a kolléga tapasztalta az LV5500-án, akkor biztosan nem ruccanok neki, de ha valami okosabbat tudna tőle (DVBT rendezés, teletext mix mód, élsimítási/zajszűrési funkciók teljes kikapcsolása, effélék), akkor nyilván usgyi.

mobilizmo