Hirdetés
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaabz
őstag
Sziasztok!
Van egy LG55NANO913NA tv-m és ma xboxozás közben egy halk kis kattanás kíséretében véglegesen kikapcsolt a készülék. Az alsó kis piros led sem világít. Áramtalanítottam 10 percre, de az sem segített. Sajnos a 2 év gari már lejárt.
Mit lehetet tenni? Melyik szervízhez érdemes fordulni? -
pjen
félisten
válasz
herdsman12 #111896 üzenetére
Köszönöm.
-
rainman72
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz
herdsman12 #111892 üzenetére
A vezetékesen is annyi. Nem is értem egy közfallal arrébb szintén LG Tv ugyanazon a WIFI n 200/20.
-
stifi82
aktív tag
válasz
herdsman12 #111892 üzenetére
Nekem van 49 SK7900PLA upc conect boxal laptop tv 5ghz wifin volt 10cm fal választotta el őket. A 4k filmek akadtak rátettem lan-ra minden probléma nélkül működik.
-
pjen
félisten
Lehet nem ide kéne. Van egy LG NANO 793 NE tv amin WIFI csatlakozással nézem a yettel Tv t. Többször karikázik tölt. Megnéztem a net sebesség 15/10 , vezetéken is . Lehet ez a kevés. Ha mellé teszem a lapost azon 80/20 at mérek. Min tudnék javítani?
. -
blakey
titán
válasz
Krisztianby #111888 üzenetére
Ide írj, hátha tudnak segíteni.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
Krisztianby #111888 üzenetére
Összefoglaló elején találsz két szervizhez is linket, szerintem azokat próbáld meg. LG-nél nem javítanak, hanem komplett részeket cserélnek, sokkal drágább, garanciális időn túl nem éri meg.
-
Krisztianby
tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy IPS típusú LG tévé, amelynek a képernyőjén függőlegesen egy 1mm szelességű fekete csík húz át, ebből van kettő. Utána olvastam miszerint kontakt hibás lesz COF IC a képernyő és vezérlő egység összekötő része, amely végett keletkezik a hiba.
TV-n már nincs garancia, így valakit keresnék, aki ezt helyre rakja. Szerintetek egy ilyen műveletre mennyit kéne számolnom, és hol találhatnék erre embert?
-
pjen
félisten
Üdv. NANO 793NE Tv n a távon beállítottam az egyes gombra gyors indítást (HBO), hogyan tudom ezt törölni?
-
blakey
titán
válasz
vzsryl #111882 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű, körül kell nézni, hogy melyik évjáratú táv mely évjárattal kompatibilis. A 2019-es talán már nem kompatibilis a 2017-essel viszont a 2018 és 2020-sa évjárattal igen. Nézd meg, hogy gyárilag melyik táv kell a készülékhez és utána már könnyen rátalálsz a a megfelelő távirányítóra.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ha veszek egy új Magic Remote távirányítót, akkor az kompatibilis lesz a 2017-es és 2019-es TV-mel?
A 19-es magic-et simán rá lehet hangolni a 17-es TV-re. -
Sabika
tag
Sziasztok,
Van egy LG tv-m 55UQ81003LB.
A menüje szaggat és van hogy nem is reagál.
Volt már valakinek ilyen?
A szervizzel beszéltem és kijön egy szerelő megnézni.
kíváncsi leszek hogy mit mondanak -
LouiS22
veterán
válasz
blakey #111875 üzenetére
Egy ki tudja milyen screenshot, ami lehet akár photoshop is. De légy magadra büszke, mert akkor szerinted az egész HBO Max 30 megabit és minden 4K tartalma az.
Képzeld, nem Joli nénit kérdeztem meg, hanem valakit, aki kompetens a témában.
De akkor legyen óvoda: én meg megcáfoltam a Braviás állításod
-
blakey
titán
válasz
LouiS22 #111874 üzenetére
Igaz, egy app, ami a szolgáltatásból olvassa ki az adatokat, az nem számít, viszont az üfsz-ről, Joli nénitől érkező információ hiteles és úgy is van.
A lényeg, hogy az állításodat megcáfoltam, miszerint "…a legvadabb, itthon is elérhető streaming szolgáltatások a 100 megaBIT töredékét használják csak ki 4K-ban (15-20 megabit adatforgalom).". -
LouiS22
veterán
válasz
Katicza #111869 üzenetére
Engedd el.
A tévé valóban 100 megabit/sec ELMÉLETI maximumra képes kábeles csatlakozással. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként maximum 12,5 megabájt (nem összekeverendő a két mértékegység!!!) adatot tudna átengedni.
A gyakorlatban ennek a közelébe se jutsz, mert a legvadabb, itthon is elérhető streaming szolgáltatások a 100 megaBIT töredékét használják csak ki 4K-ban (15-20 megabit adatforgalom).
Vagyis elméletben röhögve futtathatnál egymás mellett 3-4 streaming szolgáltatást is egyszerre (a valóságban erre nem lesz lehetőséged
) és még mindig maradna szufla.
-
Katicza
tag
Bocsi ha volt már, de most találtam rá a topicra. LG okos tv alkalmazásban a sebességmérő miért csak 25-35 Mbps le és 13-17 Mbps feltöltést mér? Yettel otthon net pro csomag van. A nappaliban ahol a router van, átlag 1300-1400 Mbps le és 120-170 Mbps feltöltés van. A routerből a netet a tv kábelen kapja, kb. 2 méterre van tőle. Maga a net erős, a router wifi6-on szórja a netet és telefonon, laptopon 600-800 Mbps amiket mérek. Másik szobában a laptop kb. 520-560 Mbps-al veszi. A tv állítólag 100 Mbps amit tud. A routerbe benézve a tv-t látja felcsatlakozva és szintén azt írja, hogy 100 Mbps a tv. De amikor az alkalmazásokban a sebességmérőt lefuttatom, csak a fenti 25-35-öt méri. Egyszer mért csak 40 felett. Az alkalmazások között van egy böngésző. Tudom, hogy a tv nem számítógép de elindítva azt a böngészőt, a speedtest sem mér sokkal többet. 30 körül szintén, egyedül a feltöltést méri magassabban, 70-90 Mbps körül. A tv full hd-s így elég minden adáshoz. Az alkalmazások is mennek gond nélkül, csak a sebbeséget nem értem, mikor maga az internet sokkal többet tud, és közvetlen kábellel van bekötve a routerbe. Próbáltam wifin is csatlakozni, szintén ugyanennyi, se több, se kevesebb. Más is volt már így? Vagy kell valami külön beállítás, hogy többet teljesítsen a tv? Vagy ennyit tud, ne is kísérletezzek, mert akkor ez van, elengedem a témát, hiszen működik. Köszönöm szépen előre is a válaszokat, ötleteket.
-
blau24
tag
Sziasztok! Lenne egy 49SK8500PLA tévém és megjelent rajta függőlegesen egy fekete csík az aljától a tetejéig, lehet ezt szerintetek javítani vagy engedjem el? Van már valakinek tapasztalata? Még csak 4 éves a tv...
Előre is köszönöm szépen! -
rsanya87
tag
Sziasztok!
Remélem jó fórumban teszem fel a kérdésem
Vettem monitornak egy LG 50nano76 tv-t.Az vele a problémám, hogy gaming módban behomályosodik, majd szép lassan kitisztul (kiélesedik) a kép, majd pár perc után ugyanez. 5-6mp az egész folyamat, de játék közben elég zavaró tud lenni. Ha bekapcsolom a HDR-t akkor sokkal sűrűbben csinálja, szóval kikapcsoltam.. ha nincs gaming módban (és hdr sincs) akkor nem csinálja, de úgy meg játékra nem lehet használni a késés miatt!
Ha a képélesitést leveszem 0-ra, akkor nagyon homályos (10esen van gyárilag a beállítása).
Természetesen natív 4K-ban használom.Van valami megoldás erre a problémára?
Talán (nem vagyok benne 100%ig biztos) az utolsó frissítés óta csinálja..Köszi.
Sanya -
Godfather
aktív tag
-
Godfather
aktív tag
Sziasztok,
Hogy lehet megállapítani egy LG tv dobozáról, hogy az IPS, vagy VA paneles?
Kinéztem egy 55nano766qa.beucljp-t, de amit találtam infót az az, hogy ezt gyártották mindkét fajta panellel. [link] Nekem fontos lenne, hogy IPS legyen. Most egy 50nano756pr van, de ez VA paneles, es nagyon nem szeretem. Ha tökéletesen szemből nézem, akkor szépek a színek, szép a kép, de ha egy kicsit is elmozdulok valamelyik irányba, egyből elmennek a színek.
Valaki otthon van ebben az LG szériaszám misztikában?Köszi!
-
lexter00
őstag
-
Fradipuma
tag
Szaisztok! Az lg OLED65CS6LA típusú tv-hez tudnátok egy megbízható fali konzolt ajánlani? Köszi a segítséget előre is!
-
promo
csendes tag
Sziasztok!
Lg tv távirányitón a középső scrool wheel gomb nem teker, kattog. Gondolom eltört. Garanciába ezt kell cserélniük?
-
draco31
veterán
Hello!
Sógor új TV vásárlás előtt áll, az előző LG eddig bírta, 10 éves volt, kifeküdt a kijelzője.
Fontos kritérium, hogy középen legyen a lába, mert csak 90cm széles ahová le lehet rakni.
Választás innen lenne, havi max 10e-ig.
Bármi különbség van így ezekben, vagy elég a legfrissebbet választani?
Én így gyakorlatilag kijelzőméretben látok eltérést, meg HDMI csatlakozó számban. Illetve hogy 2023 vagy 2022. -
World-Soft
senior tag
válasz
LouiS22 #111854 üzenetére
Sajna ott nem jött ki.
Volt olyan amire mondtam hogy kösz nem,mert pl. be volt égve,stb..
Ugye a cél hogy évente 5 napot mint kivetítő menjen.
Ott kipróbáltuk, tettünk rá gépet,stb. rendben tűnt.
Tényleg órákig itthon nyúztam és talán 1x volt hogy kiakadt a menü.
Indítottam papokat, böngészőt mindent.
Minden ment úgy ahogy egy ilyen idős tv-nél mehet.
Mivel volt az azb1 vagy 2 kiakadás, ezért mondtam hogy ennyi név után nem árt neki egy jó kis reset.
És onnantól lett ilyen.
Az is fura hogy a reset csak 2 másodperc a tv-nek. -
LouiS22
veterán
válasz
World-Soft #111845 üzenetére
Nem veszünk alapos teszt nélkül használt készüléket. Sanszos, hogy ez a hiba ismert volt, csak neked nem szóltak róla. Olyan nincs, hogy factory reset tesz tönkre valamit.
-
World-Soft
senior tag
válasz
tvamos #111847 üzenetére
Sajnos nem.
Ha a hátulján lévő gombokat használva csak a beállítás menütn maradok, akkor tökéletesen bármit csinálhatok. Akár a teszteket is.
Viszont most már szinte 100%-osan nem tudok forrást váltani, mert ahhoz már be kell töltenie valamit.
Arra is gondoltam hogy a factory reset után ott maradtak adatok és azért akad össze.
Valaki tud ajánlani valamit?
Nagyon rossz, hogy pont a gyári visszaállítás cseszte el a tv-t.
Köszi. -
YelaWolf
tag
Szevasztok! Remélem a megfelelő fórumban teszem fel a kérdésemet, ha esetleg nem, akkor előre is elnézést érte.
A következő a helyzet: Nem rég vásároltam egy LG OLED55C22LB típusú tv-t. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, számomra tökéletes a képminősége, hihetetlenül jó választás volt. Viszont a tv belső lejátszójával kapcsolatban tapasztaltam pár furcsaságot, melyekre megoldást, javaslatok szeretnék kérni (ha van rá). Pendriveról is, és külső HDD-ről lejátszva is volt 2-3 olyan film eddig, melyeknél apró képhibákat, vagy apró pixelhibákat tapasztaltam (mindig pontosan ugyanannál a jelenetnél, pontosan ugyanott, tehát nem a tv a hibás). Viszont: HDMI-vel is össze van kötve a PC és a tv, és így lejátszva nem tapasztaltam semmiféle képhibát, egyébként PC-ről VLC media playerrel játszottam le. Így semmiféle furcsaság, semmiféle hiba nem jött elő. A tv belső lejátszója gondolom érzékeny pár filmre, vagy ilyesmi, viszont ezt honnan tudom eldönteni, hogy mikre érzékeny?
Küldök 1 képet, illetve említek két konkrét példát, hogy a tv belső lejátszójával melyik filmnél láttam néhány jelenetben a fent említett dolgot. Remélem nincs mitől tartanom! Mit kéne átállítani? Zajcsökkentés, ilyesmik Alacsonyon vannak, de bármelyikre állítottam, a furcsaság megmaradt.
Liderces.orak.1985.HUN.BDRip.x264-PTR
1917.2019.READ.NFO.720p.BluRay.DD5.1.x264.HuN-prldm -
tvamos
nagyúr
válasz
World-Soft #111848 üzenetére
Szerintem az LG ThinQ jo esellyel vinni fogja. Egy probat biztosan meger.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest