- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz
blau24 #97292 üzenetére
Szia, itt meg tudod nézni a különbségeket, az SM8600 egy fokkal magasabb szint. Viszont meg kell nézni a kódban az utolsó három betűt, hogy biztosan európai legyen (a tunerek miatt). Sajnos az SK8500 ennél többet tud (pl. valódi 10 bit), de annak már az SM9xxx a megfelelője.
-
Iomega
addikt
válasz
blau24 #94132 üzenetére
Én is az SK8100-at nézegettem, de egyből elvetettem, amikor láttam, hogy sávosan felhősödik fekete háttérnél.
Végül odajutottam, hogy próbáltam magamnak egy "kompromisszummentes" tv-t vásárolni, majd ez alapján úgy döntöttem, hogy nekem megéri a többletet kifizetni az SK8500-ért, a későbbi bosszankodás elkerülése érdekében.
Tapasztalat, nagyon minőségi megjelenítő az SK8500. (100Hz-es, nekem szükséges az analóg kimenet, az is van rajta).
A hanga olyan, hogy akár kiválthat egy hangprojektor rendszert is. Tv-hez képest, kiváló hangzása van.Olvastam egy véleményt korábban, hogy valaki az SK8100-at választotta, majd egy héten belül visszavitte a zavaró sávos felhősödés miatt, mivel edge ledes, és helyette megvette a SK8500-ast,amely slim direct ledes, Full Array Dimmming fényerő szabályozással.
Dolby Atmos hangzást is kezeli, α7 Intelligent Processor van benne, gyors működés jellemzi, teljesen sík a képernyő, nincs keret. -
junior19
senior tag
válasz
blau24 #93724 üzenetére
Akkor nagyon hozzá vagy szokva az ips képéhez, ráadásul még szereted "megszínezve" is a képet.
A felhasználási szokásaidhoz pedig jobb a va paneles tévé, kontrasztosabb, több fekete részlettel.
Azt próbáld ki még esetleg, hogy valamelyik képmódot azok közül amiket írtam korábban, állíts vissza gyár értékekre, mert ha sok mindent elállítgatsz, már az sem jó. A 35-ős értéket azért írtam, mert akkor van kb. a csúcsfény 100-120 nits között. De ha neked kevés, állítsd olyan értékre, ahol neked tetszik. Mást ne állítsál, még az energiagazdálkodást kapcsold ki. Ennek nem emlékszem pontosan most a nevére, a lényeg, hogy ne figyelje a környezeti fényviszonyokat.
Ezután nézz olyan filmrészleteket, amiben sok sötét árnyalat van. Ezeket nézd meg egy ips-en is, s ha jobban tetszik az, akkor küld vissza. -
junior19
senior tag
válasz
blau24 #93720 üzenetére
Milyen körülmények között használod? Szemből nézed, vagy oldalról?
A Színház illetve a Szakértői sötét és világos képmódok a legpontosabbak benne, ezeknél a háttérvilágítás értékét érdemes a környezethez állítani (sötétben 35-40-nek elég kell lennie)
Ilyen felhasználásra amiket írtál, jobbnak kellene lennie, mint a régi ips-nek. -
steele80
senior tag
válasz
blau24 #93720 üzenetére
Én egy Samsunggal voltam így tetézve egy kis bevilágítással. Nekem sem jön be szín tekintetében a VA panel. A 43-as 6950-nek IPS panellel nagyon király képe van.Ezt saját szememmel láttam. Azért nem vettem még meg, mert az üzletben lévő 1 db készüléknek az aljánál erős bevilágítás volt. Elvileg a héten kapnak és akkor már megveszem, ha mentes ettől a bajtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest